Un student de la Agronomie dă lovitura cu o plantație de căpșuni. Alex a reușit să își aducă acasă părinții care munceau în Italia de 12 ani

Publicat: 13/04/2019 | 22:20

Un student de la Agronomie se pregăteşte să dea lovitura de Paşte cu o afacere cu… căpşuni. Delicioasele fructe vor ajunge în pieţe şi în supermarketuri cât de curând din plantaţia tânărului, aflată în Mârşani-Dolj. CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, vă spune povestea lui de succes. (VEZI ȘI: LA 21 DE ANI, O OLTEANCĂ SCOATE BANI DIN… AGRICULTURĂ SUB ZĂPADĂ!)

Alex Drăghici şi-a adus părinţii acasă după 12 ani de muncă în străinătate și au început să cultive un soi de fructe rezistente la frig, care rodesc din aprilie și până cade prima zăpadă.

Totul a început în urmă cu patru ani, când studentul a studiat pe internet ce afacere ar putea fi profitabilă și s-a oprit asupra căpșunilor. A descoperit un soi ce rodește aproape tot timpul anului și care crește direct în câmp. (CITEȘTE AICI: REVOLUȚIE ÎN PATRIA PEPENILOR. OLTENII S-AU REPROFILAT! AU ÎNCEPUT SĂ…)

S-a apucat singur de treabă

Alex și-a urmat visul și a dat lovitura cu o cultură de căpșuni

„Eu voiam să-mi aduc părinţii acasă. Timp de 12 ani, eu şi fratele meu nu i-am avut lângă noi. Au muncit 12 ani în Italia, au pus ban pe ban pentru ca noi să avem un trai mai bun”, povesteşte Alex pentru CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA

La început, a închiriat două hectare de teren pe care creşteau buruieni şi s-a apucat singur de treabă. Profitul le-a dat curaj părinţilor să se întoarcă în ţară şi să investească 30.000 de euro. În următorul an, au câştigat încă pe-atât. I-a ajutat şi solul nisipos. Producţia anuală ajunge la 35 de tone pe hectar. Dacă, în primăvara trecută, familia Drăghici vindea cu trei lei kilogramul, acum a ajuns la 15 lei. Iar, la fiecare patru ani, cultura trebuie întinerită. (VEZI ȘI: FABRICA DE AGRICULTORI)

Au investit în țară tot ce au câștigat în străinătate

Tânărul a pariat pe căpșunile rezistente la frig și boli

Toți banii câștigați în străinătate au fost investiți în afacerea de la Mârșani. Au închiriat un teren acolo, au cumpărat instalația de picurare și plantele. Iar ideea lui Alex s-a dovedit a avea un real succes! Au câștigat aproape dublu într-un an și au mai închiriat alte trei hectare. Din aprilie și până la începutul iernii, mama lui Alex este cu căpșunile în piața centrală din Craiova şi în supermarketuri. (NU RATA, AICI: ARE CEA MAI MARE PLANTAȚIE DE GOJI DIN ROMÂNIA)

Alex nu se oprește!

Câmpurile de la Mârșani sunt acum în floare și, într-o lună, căpșunile mari și gustoase vor fi pe piață. Alex Drăghici nu vrea să se oprească aici. Vinde deja marfa în lanțurile de supermarketuri și speră să obțină și finanțare europeană pentru a-și dezvolta afacerea! (CITEȘTE ȘI: A LUCRAT LA CULES ÎN SPANIA, IAR ACUM… CÂŞTIGĂ MII DIN EURO DIN SCAIEŢI!)