Un urs a fost lovit de un TIR, la Sibiu, după ce a trecut pe lângă un grup de oameni (VIDEO)

Publicat: 02/11/2018 | 10:28
Un urs a fost lovit de un TIR, la Sibiu, după ce a trecut pe lângă un grup de oameni (VIDEO)

Un urs a fost lovit de un TIR, la Sibiu, după ce a trecut pe lângă un grup de oameni. Mediafax transmite că un urs de mari dimensiuni a fost filmat în curtea Centrului de Întreținere și Coordonare Săliște, județul Sibiu, unde se aflau 10 persoane. Animalul a ieșit, apoi, pe autostradă și a fost lovit de un TIR. Ursul nu a fost rănit și a fugit către orașul Săliște.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov, Robert Elekes, un urs de mari dimensiuni a intrat, joi seara, în curtea Centrului de Întreținere și Coordonare Săliște, a traversat-o și a ieșit pe autostradă, unde a fost lovit de un TIR. Camionul a suferit avarii, dar ursul se pare că nu a fost rănit și a fugit în direcția orașului Săliște.

În curtea CIC, unde se află și sediul Poliției Autostrăzi, se aflau 10 persoane.

Este clar că în județul Sibiu este o problemă cu animalele sălbatice, iar situația pare scăpată de sub control. (…) Trebuie găsite soluții la sursă, adică animalele trebuie ținute în păduri de către administratorii fondurilor de vânătoare”, a spus Robert Elekes.

Joi seara, doi urși au fost accidentați pe Drumul Național 7 – Valea Oltului, după ce ar fi încercat să traverseze, la intrarea în localitatea Boița, din județul Sibiu. Unul dintre animale a murit.

CITEȘTE ȘI: UN BĂRBAT DIN HARGHITA A FOST ATACAT DE URS! VICTIMA MERGEA ACASĂ CÂND DIN LANUL DE PORUMB I-AU IEȘIT ÎN FAȚĂ PATRU URȘI

Probleme din ce în ce mai mari cu urșii înfometați

În septembrie, patru gospodării din Azuga, spre exemplu, au fost atacate de un urs. Ursul a produs mai multe stricăciuni, în timpul nopții de duminică spre luni. Primarul spune că numărul de urși este de 3 – 4 ori mai mare decât ar trebui și aceștia vin tot mai des în oraș.

Proprietarii a patru gospodării de pe strada Gârbovei din Azuga au găsit, luni dimineața, gardurile puse la pământ, tomberoanele răsturnate și pământul scormonit de un urs care a coborât peste noapte în oraș.

„Peste noapte a fost ursul. A distrus tot ce i-a stat în cale din gospodăriile de aici. Era în căutare de hrană. Ne-a disperat. A rupt gardurile, curțile toate sunt distruse. La mine și la vecini a venit. Și sunt mulți urși, iar acum au început și oile să coboare. Vor veni din ce în ce mai des”, a declarat un localnic corespondentului Mediafax.

CITEȘTE ȘI: UN URS A FOST SURPRINS ÎN TIMP CĂRA CE SACI DE GUNOI SPRE PĂDURE, ÎN PRAHOVA