Văduva lui Sergiu Nicolaescu vrea să vândă cavoul familiei

Publicat: 05/05/2018 | 12:18

Soția marelui regizor Sergiu Nicolaescu vrea să vândă cavoul familiei din Cimitirul Municipal, situat în Târgu-Jiu. (Află aici cum poți câștiga și tu de acasă chiar și 10.000 de euro lunar). Oficialii Primăriei se opun cu vehemență, pentru că acesta este un monument, de fapt. Scandalul uriaș a izbucnit la mai bine de cinci ani de la moartea regretatului actor.

Dana Nicolaescu, cea de-a doua soție a celebrului regizor român, vrea să valorifice cavol familiei acestuia.

„Discuțiile au apărut după ce soția regizorului vrea să vândă cadoul aflat în cimitirul Târgu-Jiu, acolo unde știm bine, Serviu Nicolaescu nu este înmormântat. El aparține familiei – înhumrarea regizorului trebuia să aibă loc aici, dar, decizia rudelor din 2013 a fost alta. (Află aici cum poți câștiga și tu de acasă chiar și 10.000 de euro lunar).

În cavoul familiei de la Târgu-Jiu se află trupul tatălui regizorului – vorbim de un monument, care a fost donat prin testament familiei lui Sergiu Nicolaescu. Inițial, el a aparținut primăriei din Târgu-Jiu, iar acum, când s-a aflat că soția dorește să-l vândă, reprezentanții primăriei încearcă să se opună deciziei, verificând modalitatea prin care monumentul să reintre în patrimoniul primăriei. De altfel, de-a lungul anilor, autoritățile din Târgu-Jiu au avut numeroase discuții cu soția marelui actor pentru ca o parte din cenușa acestuia să fie adusă în Târgu Jiu, în acest cavou. Discuțiile au eșuat, iar acum s-a aflat că edificiul va fi vândut”, a declarat Gabriela Mladin, reporter Antena 3.

Adrian Tudor, viceprimarul orașului a mărturisit că este un demers greu de realizat fiind vorba despre o lucrare de artă, construită la începutul secolului trecut de cunoscutul avocat Ștefan Dobruneanu pentru soția sa și donată primăriei. Oficialul nu știe cum de a ajuns în posesia familiei Nicolaescu.

„Avem un testament prin care primăria primește patrimoniul. Va fi greu de crezut că cineva îl poate valorifica fără ca noi să intervenim”, a declarat Adrian Tudor, viceprimarul orașului Târgu-Jiu pentru radioinfinit.ro.

Citește și: Cui revine averea surorii lui Sergiu Nicolaescu! Iolanda nu a fost măritată şi nu a avut copii

Sergiu Nicolaescu a murit în urmă cu cinci ani

Sergiu Nicolaescu s-a născut pe 13 aprilie 1930 în Târgu-Jiu. Acesta a fost regizor, scenarist, actor şi, după 1989, politician. Sergiu Nicolaescu este de departe cel mai prolific și mai vizionat regizor român din toate timpurile: 54 filme, plus 27 coproducții și peste 1 miliard de telespectatori. Marele regizor a a încetat din viață pe3 ianuarie 2013 în Bucureşti.

Citește și...