Zeci de parlamentari bulgari, amendați pentru că nu au purtat mască de protecție

Publicat: 02/07/2020 | 23:05
Zeci de parlamentari bulgari, amendați pentru că nu au purtat mască de protecție

Zece la sută din deputaţii bulgari au fost sancționați pentru că nu au respectat măsurile de protecție în Parlament. 

Inspectorii sanitari au aplicat amenzi de câte 300 de leva (153,51 euro) pentru 24 din cei 240 de parlamentari, care nu au respectat săptămâna trecută reglementarea pentru limitarea răspândirii coronavirusului.

De altfel, deputații din mai multe partide care au refuzat demonstrativ să își acopere fața, iar asta a dus la tensiuni cu președinția Parlamentului și cu colegii care purtau măști de protecţie.

Kiril Ananiev, ministrul Sănătății din Bulgaria, a înăsprit pe 22 iunie regulile privind purtarea măştilor în spaţiile publice închise, după o creştere a numărului de cazuri de infectare.

„Singurul scop al acestei decizii este acela de a apăra sănătatea şi viaţa cetăţenilor bulgari”, a declarat ministrul, care a precizat și că rezidenţii din Bulgaria trebuie să poarte măşti sanitare în magazine, la evenimente sportive, în cinematografe şi teatre. De asemenea, este obligatorie şi respectarea unei distanţe de cel puţin 1,5 metri între persoane.

Bulgaria a redeschis restaurantele şi cafenelele

Bulgaria a redeschis restaurantele şi cafenelele, după ce recomandările de izolare au fost ridicate pentru cele mai multe localuri. Pe de altă parte, premierul bulgar Boiko Boris i-a cerut ministrului Kiril Ananiev să facă demersurile necesare pentru ca Bulgaria să se alăture unei eventuale iniţiative europene privind obţinerea unui vaccin împotriva noului coronavirus, potrivit agenţiei DPA, citate de Agerpres.

„Ne concentrăm pe turiştii din Bulgaria şi pe cei din ţările vecine şi, desigur, pe oaspeţii de pe pieţele turistice din UE, care au o importanţă semnificativă pentru Bulgaria şi care au o situaţie epidemică similară. În cadrul discuţiilor, principalii tour-operatori din aceste state ne-au informat că intenţionează să ofere zboruri charter spre Bulgaria de la începutul acestei luni şi începutul lunii viitoare”, a declarat Nikolina Anghelkova, ministru al Turismului la vecinii noștri de la sud de Dunăre.

De la jumătatea lunii trecute, ritmul de răspândire a coronavirusului în Bulgaria s-a accelerat.

Până acum, 5.154 bulgari au contractat coronavirus și 232 de persoane au murit din cauza infecției. 

Foto: pixabay.com