Zi de foc pentru polițiștii din Dâmbovița, după ce l-au scăpat pe Ghenosu. Ministrul de Interne și șeful Poliției au descins la Târgoviște

Autor: Maya Radu
Publicat: 18/05/2018 | 12:54

Sunt ore de foc la Târgoviște. La prima oră a dimineții de vineri, ministrul de Interne, Carmen Dan, și șeful Poliției Române, Cătălin Ioniță, au ajuns în oraș.  (Află aici cum poți câștiga și tu de acasă chiar și 10.000 de euro lunar)Prima oprire a fost la Consiliul Județean Dâmbovița. Vizita vine după ce, în urmă cu două zile, la Târgoviște a avut loc un incident cel puțin bizar. Cea mai mare operațiune a DIICOT și a poliției, cu peste 200 de percheziții în zeci de județe, a eșuat lamentabil în Dâmbovița, unde descinderea de acasă de la Florin Pârjol, cunoscut drept Ghenosu, a fost una dezastruoasă și acesta le-a scăpat printre degete polițiștilor.

UPDATE ORA 16.40 – Ministrul Carmen Dan: Există mai multe sesizări care îl vizează pe șeful IPJ Dâmbovița

„Dacă într-adevăr se dovedește că a existat o scurgere de informații vreau să vă asigur că nu va exista nicio atitudinne tolerantă din punctul meu de vedere. Nu este absolut deloc în regulă. Cercul este destul de restrâns pentru că, dacă s-au scurs informații s-au scurs de la ofițerii care au avut acces la aceste informații, inclusiv aici la Dâmbovița. La nivelul Ministerului există mai multe plângeri și sesizări care îl vizează direct pe șeful IPJ Dâmbovița sau conducerea instituției. Este aproape de finalizare şi o verificare care priveşte cazul de la Titu”, a  spus ministrul de Interne, Carmen Dan, într-o conferință de presă, la sediul PSD Dâmbovița.

Reamintim că, la Titu, o tânără a fost ucisă de iubitul ei în coafor. În această cauză, IPJ a comunicat inițial că a fost vorba doar de o plângere făcută de fată în privința agresorului, însă familia și fosta soție a autorului crimei au susținut că polițiștii fusesera informați de comportamentul agresorului și că au existat mai multe plângeri.

Știrea inițială

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a refuzat să ofere prea multe detalii despre situație, însă Cătălin Ioniță, șeful Poliției Române, a dat câteva declarații cu privire la modul în care s-a desfășurat misiunea din acea dimineață. (Află aici cum poți câștiga și tu de acasă chiar și 10.000 de euro lunar)

Carmen Dan a fost laconică: „Am venit să vorbesc cu colegii mei și să discut cu șefii structurilor .”

Întrebat de reporteri dacă se știe pe unde a fugit Ghenosu, șeful Poliției a declarat: „Verificările pe care le vom face vor clarifica cu siguranță. Vom verifica (n.r. dacă este o greșeală a polițiștilor). Colegii mei au intrat în dispozitiv exact cum s-a prevăzut și vom vedea dacă prin activitățile pe care le-au desfășurat s-a încălcat vreo normă sau vreo procedură internă”.

Ghenosu ar fi cerut răgaz să se schimbe de haine

Între timp apar tot mai multe detalii incendiare despre acea dimineață. Se vehiculează faptul că Ghenosu ar fi ieșit la polițiștii veniți cu mandat și le-ar fi cerut să-i fie permis să se schimbe de haine cu promisiunea că îi va însoți fără probleme, însă ulterior acesta ar fi fugit chiar în timp ce oamenii legii, în frunte cu șefi de structuri din Dâmbovița, se aflau la poarta lui. În fața unei asemenea greșeli impardonabile, se vehiculează, de asemenea, că ministrul îi va cere șefului Inspectoratului de Poliție Dâmbovița, Danil Zepiși, să demisioneze.

Citește și...