10 legume care te ajută să slăbești

Autor: Anca Toma
Publicat: 10/07/2018 | 13:42
10 legume care te ajută să slăbești

Majoritatea legumelor sunt bune pentru organism deoarece conțin vitamine și minerale,care te ajută să slăbești,dar asta depinde de modul în care sunt fierte și cum le combini. Este recomandată a dietă sănătoasă pe termen lung, iar cei mai buni aliați sunt legumele. Bogate în vitamine, proteine, carbohidrați, dar cu un conținut slab de grăsimi și puține calorii, legumele care te ajută să slăbești sunt următoarele. (Citește și: Dieta cu avocado, excelentă pentru slăbit)

10 legume care te ajută să slăbești

Ardeiul gras

Ardeiul gras, roșu, galben sau verde, este hrănitor, gustos și sărac în calorii. Tocmai de aceea ar trebui să îl consumi în mod regulat fie proaspăt, în salate, fie copt.

Avocado

Avocado este una din cele mai bune surse de grăsimi sănătoase. Conţine acid oleic, care ajută la reducerea nivelului de colesterol şi favorizează absorbţia subtanţelor nutritive din alimente, ajutându-te să slăbești.

Citește și: Beneficiile cireșelor pentru organism

Broccoli

Broccoli nu numai că este una dintre cele mai sănătoase legume, conținând vitamina C, beta-caroten, seleniu și alte minerale, dar este și un bun aliat în cura de slăbire. Această legumă este săracă în calorii și își oferă rapid senzația de sațietate.

Castravetele

Este una dintre legumele care te ajută să slăbești pentru ă are un conținut ridicat de apă. Are cam 10 calorii la 100 de grame. În plus, consumând castraveți, beneficiezi de vitaminele B, C și E, dar și de potasiu și sodiu.

Citește și: Dieta Rina. Rețete și meniul zilnic

Ghimbirul

Ghimbirul este apreciat încă de acum dou milenii pentru beneficiile sale importante pentru sănătate, în special în menţinerea funcţionalităţii digestive. Este revigorant, vasodilatator, reglează echilibrul intern al organismului și accelerează digestia.

Lămâia

Are puţine calorii şi este deja intens folosită în multe cure de slăbire. Are şi capacitatea de a detoxifia ficatul, şi deşi este acidă, odată ingerată devine alcalină. Lămâia ajută organismul doar dacă nu o mănânci cu multe lingurițe de zahăr.

Morcovul

Consumul de morcov are o mare influență în prevenirea bolilor cardiovasculare, cataractei, cancerului și aterosclerozei. De asemenea, conține iod și fibre, care contribuie la reducerea stratului adipos, fapt ce are drept consecință scăderea în greutate.

Citește și: Ghimbirul, ideal pentru slăbit: dieta cu ghimbir te scapă de kilogramele în plus

Ridichiile

Și ridichiile se numără printre legumele care te ajută să slăbești. Sunt o sursă bogată de calciu, magneziu și vitamina C și au foarte puține calorii, motiv pentru care te poți bucura de ele fără restricții.

Varza

Nu ar trebui să lipsească din meniul zilnic nici această legumă dacă vrei să slăbești. Varza este mai bogată în vitamina C decât portocalele, are puţine calorii şi multe substanţe cu efect antioxidant, conţine magneziu, potasiu, calciu.

Citește și...