Acasă » Exclusiv » Au renunțat la luxul din Dubai & Doha pentru Maramureș!

Au renunțat la luxul din Dubai & Doha pentru Maramureș!

De: Romana Anghel 26/11/2018 | 22:59

Un cuplu reîntors în țară după mai bine de zece ani de muncă în țări exotice a făcut o investiție în agroturism, parțial din fonduri europene.  Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) le-a conferit celor doi tineri un premiu de excelență pentru păstrarea și promovarea tradițiilor românești. CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, vă prezintă povestea de succes trăită de Melania și Ciprian. (VEZI ȘI: A FĂCUT 1 MILION € DINTR-O AFACERE PORNITĂ ÎN GARAJ)

După ce au acumulat o experiență de 10 ani la companii dintre cele mai prestigioase din turism, în hotelurile de lux din Dubai, Qatar sau Spania, cei doi tineri –  ea din Maramureș, el din București – s-au întors în țară, unde s-au stabilit la Șurdești, în Maramureș, în satul natal al Melaniei. 

Case vechi, demontate și reasamblate

Casele au fost reconstruite cu migală

Anul trecut s-au apucat de construit, iar, până în toamna lui 2017, afacerea era pe picioare. (CITEŞTE AICI: S-a ”întors în timp” cu 100 de ani! A construit în Ialomiţa o casă din pământ şi paie exact ca…) 

În octombrie, primii turiști au fost cazați în căsuțele din lemn pe care le-au adus din Bârsana, Glod și Budești. Practic, casele vechi din lemn au fost demontate și reasamblate, cu mici modificări, pentru a putea fi adaptate cerințelor din turism. 

În interior au păstrat absolut aceleași decoruri ca odinoară, iar cele moderne, obligatorii, au fost adaptate pentru a părea cât mai autentice. (VEZI ŞI: Există un sat din România unde tinerele învaţă să fie gospodine. Şcoala de neveste)

Experiența hotelurilor de lux

Peisaj de iarnă, cu stupi și case maramureșene – așa își întâmpină Melania și Ciprian oaspeții

Ciprian este bucureștean și nu a avut nicio legătură cu lumea satului. Dar a întâlnit-o pe Melania, crescută la Șurdești, în Maramureș, în spiritul tradițional. Ea era studentă la Drept când s-au cunoscut și, deși își imagina că va ajunge avocat, viața avea alte panuri pentru ea. S-au cunoscut, s-au plăcut și au rămas împreună.  

Chiar înainte de a susține examenul de licență s-a trezit în fața unei șanse la care nu avea de gând să reununțe. A plecat cu iubitul ei într-o țară exotică, unde urmau să lucreze amândoi în domeniul hotelier. Astfel, au lucrat trei ani în țări arabe, în hoteluri de lux. Au lucrat, apoi, în Spania, de asemenea, în hoteluri de lux, în organizarea de evenimente și catering.

Au ajuns în Spania, via Qatar-Dubai

Ciprian și Melania au reușit să își împlinească visul în țară

„Soțul meu avea experiență, el a mai lucrat în domeniu. Eu am lucrat la aeroport, la o firmă care asigura cateringul pentru tot staff-ul și zboruri, de când decola avionul, până când se întorcea”, începe Melania să povestească. (VEZI ȘI: A MOŞTENIT DE LA BUNICA TAINELE GĂTITULUI… EA ESTE ”DOAMNA CU CĂMARA”!)

Astfel, au ajuns în Qatar prima dată, apoi la Dubai, unde au rămas trei ani. S-au specializat în ceea ce se numește „banketing”, respectiv organizare de evenimente, după care au plecat în Spania, unde au rămas opt ani, muncind în același domeniu.

Fermecat de Maramureș

Melania și Ciprian au pus în valoare tradițiile din Maramureș

După mai mulți ani petrecuți în străinătate, în 2012, cei doi tineri au decis să se întoară acasă, în România. Astfel, au hotărât să se stabilească la Șurdești, unde Ciprian s-a adaptat foarte repede.

„A fost la noi la un Crăciun, înainte de a pleca noi în străinătate. I-a plăcut atât de mult, încât a fost marcat. Aici se pregăteștea lumea de sărbători, vin copiii la colindat, se ține foarte mult la tradiții și asta i-a plăcut foarte mult”, spune Melania.

„În plus, mi-a plăcut întotdeauna muntele, iar aici e zonă de schi, zăpadă, brazi, mi-a plăcut locul și am zis, cu soția, să ne gândim să ne facem aici ceva”, completează Ciprian. Astfel, decizia de a se stabili aici a venit oarecum firesc. Mai ales că, aici, Melania moștenea o bucată de teren, care s-a dovedit a fi tocmai bună pentru planurile lor. (NU RATA, AICI: POVESTEA MIRACOLULUI IROSIT DE LA BABA NOVAC)

Pe repede înainte

Tinerii au fost premiați pentru că păstrează și promovează tradițiile românești

Pe lângă bănuții pe care au reușit să-i strângă, cei doi au mai reușit să acceseze fonduri europene, iar în toamna anului trecut, aveau primii turiști pe care i-au cazat în pensiunea lor.

„Anul trecut, în martie am început să săpăm șanțurile, apoi ne-am oprit până după Paște, când ne-au venit meșterii de la Bârsana. În octombrie i-am dat drumul. Casele sunt aduse din Bârsana, Glod și Budești”, spun ei.  (VEZI ŞI: A lucrat la cules în Spania, iar acum… Câştigă mii din euro din scaieţi!)

Astfel au adus căsuțele în curte și le-au remontat, în același stil tradițional, dar cu toate condițiile impuse de normele în vigoare. Căsuțele au câte patru camere, două la parter și două în mansardă.

Potrivit stilului de construcție specific maramureșean, casele din lemn au acoperișurile foarte înalte, din cauza climei cu ierni reci și ninsori abundente. Acoperișul foarte înalt favorizează alunecarea zăpezii, reducând riscul de a se prăbuși sub greutatea acesteia. Acum, spațiul este numai bun pentru amenajarea unor camere pentru cazare în mansardele înalte. (NU RATA, AICI: Povestea tânărului care face bani din… pomeni)

Mama a întrebat-o de ce sunt palmieri în poze

Melania nu a uitat emoțiile prin care a trecut, când s-au căsătorit în Dubai. „Mama mea nu știa nici măcar că am plecat din țară. Dacă îi spuneam că mai e și o țară arabă, cred că ar fi intrat în depresie. Așa că ne-am căsătorit la Dubai și i-am trimis mamei poză de la nuntă. M-a întrebat de ce sunt palmieri în poze și dacă am făcut nunta într-o țară exotică. I-am răspuns că da, dar că o să mai stăm o vreme pe acolo, că o să și muncim. Așa că a acceptat, până la urmă”, spune ea, amuzată.

Premiați pentru excelență

Tinerii au pariat pe tradiție și au câștigat

Locurile pentru minivacanța de 1 Decembrie, Crăciun sau Anul Nou s-au ocupat deja, spre bucuria lor. Prețurile pentru vacanța de Crăciun sunt de 2.800 de lei pentru două persoane și cuprind trei nopți de cazare și demipensiune, plus programul specific, cu muzică live, cu formație locală, plimbări cu sania etc, iar de Anul Nou, 3.000 de lei de persoană, cu patru nopți cazare, demipensiune și restul programului, identic. (CITEŞTE ŞI: Un băimărean câştigă bani din „împachetat” fum!)

Recent, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a marcat 18 ani de existență, prilej cu care a avut loc o Gală a premiilor celor mai bune investiții din fonduri europene. Proprietarii pensiunii din Șurdești au primit Premiul de Excelență pentru păstrarea și promovarea tradițiilor.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Facturi mai mari la curent. Cu cât se SCUMPEȘTE energia electrică în noua ofertă a Hidroelectrica și de ce
Facturi mai mari la curent. Cu cât se SCUMPEȘTE energia electrică în noua ofertă a...
FOTO. Transformarea incredibilă a unuia dintre cei mai bogați români, la 67 de ani, după numeroasele operații estetice! Caută tinerețea veșnică și atenția femeilor frumoase
FOTO. Transformarea incredibilă a unuia dintre cei mai bogați români, la 67 de ani, după...
S-a pozat fără HAINE într-o FARFURIE! Alexandra Stan, cele mai INCENDIARE imagini din 2024
S-a pozat fără HAINE într-o FARFURIE! Alexandra Stan, cele mai INCENDIARE imagini din 2024
Divele care au atras toate privirile cu cele mai 'obraznice' ţinute! Imagini incendiare
Divele care au atras toate privirile cu cele mai 'obraznice' ţinute! Imagini incendiare
Descoperire uimitoare la bordul unei epave vechi de 1.700 de ani. „O delicatesă în epoca romană
Descoperire uimitoare la bordul unei epave vechi de 1.700 de ani. „O delicatesă în epoca...
Cornel Dinicu a întins masa de Paște pe ruinele Fermei Dacilor! A făcut dezvăluiri emoționante
Cornel Dinicu a întins masa de Paște pe ruinele Fermei Dacilor! A făcut dezvăluiri emoționante
GALERIE FOTO Cele mai extravagante ținute de la Met Gala 2024. Un bilet la dineu a costat 75.000 de dolari
GALERIE FOTO Cele mai extravagante ținute de la Met Gala 2024. Un bilet la dineu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis unei prietene un mesaj bizar, însă poliția are altă pistă
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Talia lui Kim Kardashian a șocat internetul în ținuta de la Met Gala 2024
Talia lui Kim Kardashian a șocat internetul în ținuta de la Met Gala 2024
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Maria Cârneci, destăinuiri emoționante despre pierderea soțului ei. Artista încă nu și-a găsit liniștea fără el. „Nu cred că îmi mai găsesc echilibrul fără el niciodată. Nu cred.”
Maria Cârneci, destăinuiri emoționante despre pierderea soțului ei. Artista încă nu și-a găsit liniștea fără...
Theo Rose, probleme de sănătate, chiar înainte de Paște: „Am înrăutățit situația”
Theo Rose, probleme de sănătate, chiar înainte de Paște: „Am înrăutățit situația”
Jumătate de ţară intră sub cod galben de ploi torențiale, grindină și vânt. Zonele vizate
Jumătate de ţară intră sub cod galben de ploi torențiale, grindină și vânt. Zonele vizate
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e la cură de slăbire, îl întreabă: - Ce faci...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Creează, Repară, Inovează: sculele electrice FĂRĂ FIR Parkside la Lidl
Creează, Repară, Inovează: sculele electrice FĂRĂ FIR Parkside la Lidl
VINDECĂTOR sau ȘARLATAN? Călugărul care a avut LUMEA la picioare
VINDECĂTOR sau ȘARLATAN? Călugărul care a avut LUMEA la picioare
La 12 ani de la divorț, Mihai Neșu rupe tăcerea! Adevărul a ieșit la iveală: „Vreau să știe lumea...”
La 12 ani de la divorț, Mihai Neșu rupe tăcerea! Adevărul a ieșit la iveală:...
Băutura care are un gust mai bun decât cafeaua. Te trezește instant, dar are la bază alte ingrediente
Băutura care are un gust mai bun decât cafeaua. Te trezește instant, dar are la...
Locul din România care a renăscut cu fonduri europene. Gradul de absorbție a depășit 140% aici
Locul din România care a renăscut cu fonduri europene. Gradul de absorbție a depășit 140%...
Se plătesc câte 10.000 LEI de persoană. Decizia statului se aplică deja în România
Se plătesc câte 10.000 LEI de persoană. Decizia statului se aplică deja în România
Despărțire – șoc în showbiz, la doar o zi de când vedeta a adus pe lume cel de-al doilea copil. E posibil să rămână la ea!
Despărțire – șoc în showbiz, la doar o zi de când vedeta a adus pe...
Jocuri gratuite pt. abonații PlayStation Plus Essential în mai 2024
Jocuri gratuite pt. abonații PlayStation Plus Essential în mai 2024
Vladimir Putin ordonă exerciţii nucleare ca răspuns la
Vladimir Putin ordonă exerciţii nucleare ca răspuns la "ameninţările" lui Emmanuel Macron
BANII românilor sunt verificați. Statul CONFISCĂ tot. Legea pe care ești obligat să o respecți
BANII românilor sunt verificați. Statul CONFISCĂ tot. Legea pe care ești obligat să o respecți
Revoluție pe piața bateriilor auto. Tehnologia pe care o așteptau toți șoferii
Revoluție pe piața bateriilor auto. Tehnologia pe care o așteptau toți șoferii
Doctorul Vlad Ciurea dezvăluie care este alimentul de pe masa de Paște care ne face mai INTELIGENȚI
Doctorul Vlad Ciurea dezvăluie care este alimentul de pe masa de Paște care ne face...
Cât de frumoasă este sora lui Alexandru Chipciu. Bianca întoarce toate privirile şi are o relaţie strânsă cu fratele ei
Cât de frumoasă este sora lui Alexandru Chipciu. Bianca întoarce toate privirile şi are o...
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația: „Nimeni nu v-a țepuit”
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Câți ani de închisoare riscă bărbatul care și-a incendiat mătușa în scara unui bloc din Capitală
Câți ani de închisoare riscă bărbatul care și-a incendiat mătușa în scara unui bloc din...
Dorința pe care Cristina Spătar refuză să i-o îndeplinească soțului ei, Vicențiu Mocanu: ”Bărbații spun multe…”
Dorința pe care Cristina Spătar refuză să i-o îndeplinească soțului ei, Vicențiu Mocanu: ”Bărbații spun...
Produsul adorat de români care nu va mai avea niciodată același gust. Este directivă de la UE
Produsul adorat de români care nu va mai avea niciodată același gust. Este directivă de...
Părintele Pimen Vlad, adevăruri nespuse despre Gigi Becali. A fost miracol de la Maica Domnului. ”Aveți pământ acolo?”
Părintele Pimen Vlad, adevăruri nespuse despre Gigi Becali. A fost miracol de la Maica Domnului....