Acasă » Exclusiv » Armata a pierdut procesul pentru avere cu fiica & ”văduva” generalului care a schimbat soarta Revoluției din ’89!

Armata a pierdut procesul pentru avere cu fiica & ”văduva” generalului care a schimbat soarta Revoluției din ’89!

De: I.D. 23/01/2020 | 22:55

În zilele Revoluției din 1989, un general de armată a apărut în prim-plan, cu atât mai mult cu cât era considerat ”om de casă al Ceaușeștilor”. Victor Atanasie Stănculescu a rămas celebru prin ”piciorul pus în gips” exact la momentul oportun, foarte multe voci arătând că acest demers medical nu a fost decât unul de natură să ofere generalului o ”portiță” de scăpare în relația cu Elena și Nicolae Ceaușescu. Victor Atanasie Stănculescu fusese – între 1981-1986 – adjunct al ministrului Apărării Naționale, iar în perioada 1986-1989 îndeplinise funcția de prim-adjunct al ministrului Apărării Naționale. După condamnarea sa – în aprilie 2007 – la 15 ani de închisoare, generalul de armată Victor Atanasie Stănculescu a fost obligat – împreună cu generalul-locotenent Mihai Chițac, numit ministru la Interne pe 28 decembrie 1989 – la plata unor daune morale și civile în valoare de 1,3 milioane de euro, în solidar cu ministerele în care activaseră. Numai că acest proces, care începuse în anul 2000, a luat o turnură neașteptată după moartea generalului Victor Atanasie Stănculescu, iar CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, vă prezintă, în exclusivitate, informația momentului. Fiica generalului și ”văduva” s-au aflat în fața judecătorilor și… (CITEȘTE ȘI: GENERALUL STĂNCULESCU S-A „TRATAT“ C-O PORŢIE DE PĂCĂNELE)

În urma procesului încheiat în luna aprilie a anului 2007, generalii Victor Atanasie Stănculescu și Mihai Chițac au fost condamnați la câte 15 ani de închisoare, fiind găsiți vinovați pentru omor deosebit de grav şi tentativă de omor. Totodată, s-a decis degradarea militară a celor doi și plata unor daune morale și civile în valoare de 1,3 milioane de euro. Magistraţii au decis să le interzică drepturile de a alege şi de a fi aleşi timp de cinci ani, iar Victor Atanasie Stănculescu a mai fost condamnat la 7 ani şi 6 luni de închisoare pentru tentativă de omor, însă legea prevedea că acesta va executa pedeapsa cea mai mare, respectiv 15 ani. (VEZI ȘI: GENERALUL ATANASIE STĂNCULESCU, CAPTIVAT DE O BOMBĂ SEXY DE 34 DE ANI)

Victor Stănculescu a dat ordinul de împușcare a soților Ceaușescu

În ziua de 22 decembrie 1989, Elena și Nicolae Ceaușescu părăseau clădirea Comitetului Central, la bordul unui elicopter, iar din acel moment România a intrat într-o nouă etapă istorică. Cel care a preluat conducerea Armatei Române a fost chiar generalul de armată Victor Atanasie Stănculescu, el fiind, după cum scriam mai sus, prim-adjunct al ministrului Apărării Naționale, generalul Vasile Milea. Acesta din urmă a ales să se sinucidă în zilele Revoluției, deși asupra morții sale au planat, de-a lungul timpului, foarte multe semne de întrebare.

Generalul Victor Atanasie Stănculescu, sărutându-i mâna Elenei Ceaușescu

Victor Atanasie Stănculescu a scos armata de sub ordinele comandantului suprem al forțelor armate, Nicolae Ceaușescu, iar în nota telefonică nr. 39 – transmisă atunci -, el dădea următorul ordin: „Se vor executa numai ordinele primite de la ministrul Apărării Naționale. Față de cele ordonate, comandanții militari să asigure paza obiectivelor civile de importanță deosebită cu subunități înarmate, care să nu tragă decât în situația în care sunt atacate de grupuri înarmate cu arme de foc.

Pentru stabilirea priorităților în asigurarea pazei, comandanții militari să se pună de acord cu reprezentanții organelor locale. Militarii care asigură paza acestor obiective să poarte pe brațul stâng banderolă tricoloră”. (NU RATA: ION ILIESCU RUPE TĂCEREA, LA 30 DE ANI DE LA REVOLUȚIE: ”NU ESTE UN SECRET FAPTUL CĂ…”)

Mai mult, generalul Victor Stănculescu a devenit chiar membru în Consiliul Frontului Salvării Naționale, având un rol principal în organizarea procesului soților Ceaușescu și în executarea acestora la 25 decembrie 1989. A participat, la proces, din postura de delegat al FSN, alături de Gelu Voican-Voiculescu și Virgil Măgureanu. Totuși, ulterior au apărut acuzații grave la adresa sa. Conform aprecierii lui Lorin Fortuna, spre exemplu – unul dintre liderii revoluționarilor de la Timișoara -, atacul ”teroriștilor” declanșat în seara de 22 decembrie 1989 nu a fost altceva decât o acțiune criminală, contrarevoluționară, declanșată și coordonată de către o grupare din cadrul Ministerului Apărării Naționale condusă tocmai de Victor Atanasie Stănculescu.

Prin Decretul președintelui Consiliului Frontului Salvării Naționale, Ion Iliescu, din 28 decembrie 1989, Victor Stănculescu a fost înaintat în gradul de general-colonel (cu 3 stele). De altfel, chiar Victor Stănculescu a dat ordinul de împușcare a soților Ceaușescu în curtea unității militare din Târgoviște. (CITEȘTE ȘI: CE A FACUT GENERALUL STANCULESCU LA FIX 25 DE ANI DE CAND S-AU TRAS PRIMELE FOCURI LA UNIVERSITATE!)

Generalul Victor Atanasie Stănculescu, personaj-cheie al Revoluției din 1989

Ministerul Apărării Naționale a dorit să recupereze banii de la fiica lui Victor Stănculescu și de la ”văduva” acestuia

În timpul procesului în care au fost judecați generalii Victor Atanasie Stănculescu și Mihai Chițac, aceștia au fost acuzați că au dat dat ordin să se tragă asupra demonstranţilor în timpul evenimentelor de la Timişoara din 1989, Stănculescu fiind prim-adjunct al ministrului Apărării, iar Mihai Chiţac ocupând fotoliul de la Interne. Nicolae Ceaușescu a fost foarte mulțumit de modul în care au acționat generalii Stănculescu și Chițac – reprimând manifestările anti-dictatură -, primul fiind numit chiar Comandant Militar Unic al Timișoarei în acele zile. În timpul tragicelor evenimente de la Timişoara din 1989 au fost ucişi 73 de protestatari, existând indicii că Victor Atanasie Stănculescu ar fi ordonat lichidarea acestora. (NU RATA: VICTOR ATANASIE STANCULESCU A CERUT SA FIE ELIBERAT DIN PUSCARIE)

În consecință, suma de 1,3 milioane de euro trebuia plătită de cei doi, în solidar cu ministerele unde au activat, numai că viața a hotărât un cu totul alt scenariu. Victor Atanasie Stănculescu a încetat din viață, iar Ministerul Apărării Naționale a dorit să recupereze suma rămasă de la fiica acestuia și de la ”văduva” sa, de fapt femeia pe care a iubit-o mulți ani, însă cei doi nu s-au căsătorit.

Ințial, Ministerul Apărării Naționale și Ministerul de Interne au dorit să pună poprire pe pensiile celor doi generali, însă instanța de judecată le-a dat câștig de cauză celor din urmă. După moartea generalului Stănculescu, Ministerul Apărării Naționale s-a îndreptat către fiica generalului și către ”văduvă”, dar totul a fost mult mai greu decât s-a crezut la o primă vedere. (VEZI ȘI: SENZATIONAL! CUM ARATA GENERALUL STANCULESCU LA 25 DE ANI DE LA REVOLUTIE)

Victor Atanasie Stănculescu a fost condamnat la 15 ani de închisoare

Cauze amânate pe parcursul anului 2019. Ultima ”mutare” a lui Victor Atanasie Stănculescu

Din diferite motive – necesitatea administrării probelor și luarea la cunoștință a înscrisurilor – cauza a fost amânată, iar pe data de 17 ianuarie 2020 vine informația-bombă prezentată, în exclusivitate, de CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România. Ministerul Apărării Naționale pierde procesul intentat fiicei lui Victor Atanasie Stănculescu și ”văduvei” acestuia, motivul fiind acela că respectivele… nu au calitate succesorală. Conform calculelor, averea fostului general de armată ar fi trebuit să fie preluată cel puțin de fiică, numai că surpriza a fost maximă.

Înainte de moarte, Victor Atanasie Stănculescu și-a înstrăinat toate bunurile, însă acestea nu au ajuns la fiica sa sau la ”văduvă”. Firește, fiica și ”văduva” lui Stănculescu au făcut dovada că, spre surpriza tuturor, nu au calitate succesorală, iar judecătorii au dat verdictul. (NU RATA: FOTO CE FACE OMUL CARE DETINE ADEVARUL DESPRE REVOLUTIA DIN 1989! LA 86 DE ANI, STANCULESCU ISI OMOARA TIMPUL CU… CEASURILE)

”Tip soluție: Respinge cererea. Soluția pe scurt: Admite excepția lipsei capacității procesuale pasive invocată de pârâta Zaharia – Stănculescu Monica – Alina. Respinge cererea formulată de reclamantul Ministerul Apărării Naționale împotrivă pârâtelor (…), ca neîntemeiată. Respinge capătul de cerere privind constatarea calitătii de moștenitor și a cotei părți succesorale formulat de reclamantul Ministerul Apărării Naționale împotrivă pârâtei (…) ca neîntemeiată.

Respinge capătul de cerere privind obligarea la plată sumei de 266.351,60 lei și a dobânzii legale, formulat de reclamantul Ministerul Apărării Naționale împotrivă pârâtei (…), ca fiind introdus împotriva unei persoane fără capacitate procesuală pasivă”, se arată în decizia judecătorilor.

Victor Atanasie Stănculescu a murit din cauza unor probleme grave de sănătate

Fostul general de armată Victor Atanasie Stănculescu a murit în luna iunie a anului 2016, din cauza unor probleme grave de sănătate. Ar fi suferit două infarcturi și nu a mai putut fi resuscitat, iar medicii au declarat decesul. Personaj-cheie în timpul Revoluției Române din 1989, Victor Atanasie Stănculescu a murit într-un azil de bătrâni, la vârsta de 88 de ani. Stănculescu a ispășit 5 ani din cei 15 ani primiți în dosarul Revoluției de la Timișoara, după o decizie a ÎCCJ, el fiind eliberat condiționat. (VEZI ȘI: VICTOR STĂNCULESCU A SUFERIT UN ATAC CEREBRAL)

Procurorii au reușit să demonstreze că Victor Atanasie Stănculescu a făcut parte din comandamentul care a înăbusit Revoluția de la Timișoara și a exercitat cu „vădit exces de zel” ordinele primite de la Nicolae Ceaușescu. Generalul Stănculescu ar fi fost dus, de către fiica sa, într-un celebru azil de lux de la marginea Capitalei, acolo unde a fost cazată și celebra creatoare de modă Zina Dumitrescu, precumn și fostul demnitar comunist Ion Columbeanu, tatăl lui Irinel și bunicul Irinucăi Columbeanu. Acest lucru s-a aflat la începutul lunii iunie a anului 2016. (CITEȘTE ȘI: ATANASIE STANCULESCU A FOST ELIBERAT DIN INCHISOARE)

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected] sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Care sunt cele mai otrăvitoare PLANTE din România. Unele persoane le-au ținut acasă, în vaze, fără să știe cât de periculoase sunt
Care sunt cele mai otrăvitoare PLANTE din România. Unele persoane le-au ținut acasă, în vaze,...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Filmați goi la DUȘ! Cum au apărut pe net FOTBALISTUL celebru și soția lui CÂNTĂREAȚĂ
Filmați goi la DUȘ! Cum au apărut pe net FOTBALISTUL celebru și soția lui CÂNTĂREAȚĂ
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea...
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o sumă mare în cont și i-au furat 140.000 €
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Care este starea de sănătate a Regelui Charles al III-lea. Familia Regală Britanică a făcut anunțul în urmă cu puțin timp
Care este starea de sănătate a Regelui Charles al III-lea. Familia Regală Britanică a făcut...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a trăit „Au fost restaurante care nu m-au primit. A căzut cerul pe mine.”
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur.
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai vorbesc:
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai...
Secretul autorităților din toate buletinele românilor. Ce înseamnă, de fapt, ultima cifră din CNP
Secretul autorităților din toate buletinele românilor. Ce înseamnă, de fapt, ultima cifră din CNP
Horoscopul hindus. Ce spune, de fapt, ziua de naștere despre tine și capcanele de care să te ferești
Horoscopul hindus. Ce spune, de fapt, ziua de naștere despre tine și capcanele de care...
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Câți bani cere Theo Rose ca să cânte la un eveniment pentru 60 de minute. Și-a mărit tariful pentru 2024
Câți bani cere Theo Rose ca să cânte la un eveniment pentru 60 de minute....
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Ministrul agriculturii din Ucraina a fost arestat
Ministrul agriculturii din Ucraina a fost arestat
Traian Băsescu a răbufnit: Nu are ce căuta în funcția de președinte al României
Traian Băsescu a răbufnit: Nu are ce căuta în funcția de președinte al României
Băsescu îl spulberă iar pe Geoană. Întrebarea la care trebuie să răspundă
Băsescu îl spulberă iar pe Geoană. Întrebarea la care trebuie să răspundă
„Armata OBLIGATORIE” în România!? Anunțul care bulversează milioane de români
„Armata OBLIGATORIE” în România!? Anunțul care bulversează milioane de români
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu:
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
Carmen Iohannis, lăudată de această dată pentru ținuta purtată. Cum s-a îmbrăcat în timpul unei vizite oficiale în Coreea de Sud
Carmen Iohannis, lăudată de această dată pentru ținuta purtată. Cum s-a îmbrăcat în timpul unei...
Fabrica uriașă din România care a fost cumpărată de străini. Făcea un produs adorat de oameni
Fabrica uriașă din România care a fost cumpărată de străini. Făcea un produs adorat de...
Cât de des trebuie să oprești, de fapt, routerul WiFi. Prea puțini români știu secretul pentru un internet mai rapid
Cât de des trebuie să oprești, de fapt, routerul WiFi. Prea puțini români știu secretul...