Acasă » Exclusiv » Cum s-au apărat „bombardierii” lui Spartacus în fața judecătorilor. „Obiectele aruncate asupra organelor de poliţie au fost de fapt…”

Cum s-au apărat „bombardierii” lui Spartacus în fața judecătorilor. „Obiectele aruncate asupra organelor de poliţie au fost de fapt…”

De: C.S.A. 30/04/2020 | 16:32

Acțiunile „bombardierilor” din Rahova au declanșat Codul 3 în Poliție, în ziua de Paști. A fost nevoie de efective suplimentare de intervenție și de ajutorul Jandarmeriei, iar, după „marea bătălie”, doi agenți au fost spitalizați, între trei și șapte zile. CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, a aflat cum s-au apărat „bombardierii” în fața judecătorului de drepturi și libertăți. (VEZI AICI: „Spartacus”, leu în Rahova, mielușel în instanță! „A fost o glumă…”)

Avocații lui Vasile Badea, zis Spartacus, și ai celorlați inculpați trimiși în fața judecătorului de drepturi cu propunerea arestării au recurs la apărări surprinzătoare. După ce s-au răfuit, ca la o veritabilă răscoală, cu polițiștii, acuzații au invocat, prin apărători, cazuistica CEDO și au susținut că nu ar reprezenta un pericol concret pentru ordinea publică. Avocații au mai afirmat că cei pe care îi apără sunt speriați și, mai ales, că ar fi fost desfigurați de polițiști, deși ei nu s-ar fi manifestat agresiv.

EXCLUSIV. Apropiat al bandelor de interlopi din București, voluntar pentru Patriarhia Română. „Cu un pas mai departe de Iad!”

„Au fost rupţi cu bătaia”

„Solicită să se aibă în vedere art. 5 alin. 3 CEDO prin care se face referire la motive verosimile, precizând că, potrivit înregistrărilor de la dosar, nu se poate spune cu certitudine dacă vreunul dintre inculpaţi ar apărea în acele imagini, lovind sau înjurând pe cineva, existând doar nişte filmulețe ale inculpatului Badea Vasile făcute în glumă şi pe fondul a tot ceea ce a fost mediatizat în cazul de la Hunedoara.

Pe de altă parte, arată că s-a reţinut de către organele judiciare faptul că inculpaţii au ameninţat şi că, de fapt, au fost rupţi cu bătaia de către poliţişti, desfigurându-i. În ceea ce privește periculozitatea inculpaţilor, arată că aceştia au consumat alcool, astfel cum a declarat fiecare, făcând haz de cazul Hunedoara, reproducând o parte din replicile de la acel eveniment în glumă şi ca să se amuze, neexistând intenţie. (CITEȘTE AICI: Polițiștii care l-au bătut pe Spartacus, în fața procurorilor. Toată echipa de intervenție a fost audiată)

Pe de altă parte, arată că inculpaţii nu pot fi acuzaţi de faptul că nu sunt sinceri, pentru simplul fapt că nu recunosc versiunea procurorului prin acuzaţia adusă, menţionând în acelaşi timp faptul că poliţiştii aveau armele îndreptate asupra lor, aceştia din urmă fiind destul de speriaţi”, sunt afirmațiile avocatului lui Vasile Badea în fața instanței, potrivit dosarului transmis instanței de judecată.

„Aveau armele îndreptate spre toate persoanele, inclusiv copii”

Ciocnirile din Rahova s-au lăsat cu arestări

Un alt avocat, un alt inculpat, o altă ipoteză. „Totodată, arată că inculpatul nu este cunoscut cu antecedente penale, menţionând că obiectele aruncate asupra organelor de poliţie au fost aruncate de fapt în strada goală, poliţiştii fiind la o distanţă destul de mare, de circa 50 de metri, fiind imposibil ca vreun obiect să fi rănit vreun poliţist”, se mai arată în dosar.

SCANDALUL DIN RAHOVA. Trei polițiști răniți, doi spitalizați/ Agresorii au amenințat „cu acte de violenţă/moartea la adresa poliţiei”, potrivit referatului procurorilor

Avocatul aceluiași inculpat a mai susținut în fața instanței că cel pe care îl apără ar fi fost ”provocat de către organele de poliţie, având în vedere că aceştia din urmă aveau armele îndreptate spre toate persoanele, inclusiv copii, nefiind respectat protocolul de a îndrepta arma în sus, aspectul premeditării acţiunilor inculpaţilor nefiind probat nici măcar la nivel de indiciu”.

În fața instanței, procurorul de caz a explicat că este vorba despre o infracţiune de ultraj, în dauna organelor de poliţie prezente la faţa locului pentru a asigura respectarea măsurilor prevăzute de ordonanţele militare, infracţiune comisă prin ameninţarea cu acte de violenţă şi cu moartea a organelor de poliţie. Inculpații aveau asupra lor obiecte contondente pe care le-au aruncat asupra poliţiştilor prezenţi la faţa locului, a mai arătat procurorul.

Cinci arestați preventiv

În 21 aprilie, Judectoria Sectorului 5 a stabilit arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Vasile Badea, Ștefan Stângaciu, Gigi Constantin, Antonio Dincă și Nicușor Lider. Tot atunci, instanța a stabilit plasarea sub control judiciar pentru 60 de zile a Oradei Badea şi Gloriei Ion.

„Deşi organele de poliţie au reacţionat conform regulamentelor în vigoare, s-a declanşat Cod 3, care presupune prezența unor echipaje suplimentare şi a jandarmilor la faţa locului, inculpaţii neoprindu-se din acţiunile violente, conflictul escaladând, devenind şi mai violenţi, manifestând o atitudine ostilă şi sfidătoare la adresa poliţiştilor, tulburând în continuare ordinea publică în zonă”, au mai arătat surse judiciare pentru CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA.

Aceleași surse au menționat că „unii dintre inculpaţi au antecedente penale, în cazul inculpatului Constantin Gigi fiind vorba de recidivă postcondamnatorie”.

Arma secretă a polițiștilor

Surse din Poliție au dezvăluit, pentru CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA, că, la scandalul din cartierul Rahova, în urma căruia 37 de persoane au fost duse la audieri și doi polițiști au fost răniți, a participat și un sportiv de performanță al clubului Dinamo. Acesta este angajat al Ministerului Afecerilor Interne și activează, în prezent, la secția de atletism a clubului. Este vorba despre Mihai Donisan, un atlet afllat în plină activitate sportivă, care, în 2016, a reprezentat România la Olimpiada de la Rio, pentru probele de sărituri în înălțime.
Odată cu declararea stării de urgență, Donisan a fost trimis, temporar, la Secția 24, în cartierul Ferentari, pentru a-i ajuta pe polițiști în caz de nevoie. Sursele citate au dezvăluit că, deși nu este polițist de meserie, Donisan a făcut furori.
Sportivul Mihai Donisan a fost în primele rânduri ale „Bătăliei de la Rahova”
Abia ajuns la fața locului, sportivul ar fi luat de jos un bolovan aruncat de furioși și l-a aruncat spre aceștia cu o asemenea forță încât, pur și simplu, le-a provocat tuturor un moment de ezitare. De fapt, exact atunci s-ar fi produs și intervenția în forță, care, l-a avut în primele rânduri chiar pe Donisan. Cu toate că nu era înarmat și nici nu are experiență, sportivul s-a avântat în luptă.
S-a dovedit, însă, că nu a avut nevoie de nimic. „Nu i-a făcut nimeni față. Toți care s-au intersectat cu el au ieșit șifonați rău. La sfârșit, a zis că lasă sportul și se face polițist”, a declarat unul dintre martorii oculari. (NU RATA: Focuri de armă în Capitală: 37 de persoane au fost duse la audieri! Cum au fost filmați scandalagiii înainte de lupta cu polițiștii)
Mihai Donisan este un atlet  specializat pe săritură în înălțime. A fost laureat cu aur în 2009 și cu argint în 2013 la Jocurile Francofoniei, iar în 2016 a reprezentat România la Jocurile Olimpice de la Rio.

Cum a început totul

„În această seară, în jurul orei 20. 45, prin apel 112, în sectorul 5, a fost sesizat un conflict între mai multe persoane. La fața locului s-au deplasat de urgență mai multe echipaje de poliție, echipe ale Serviciului Acțiuni Speciale și jandarmi. Mai multe persoane au fost imobilizate și urmează a fi conduse pentru audieri”, a informat, chiar în duminica Paștelui, Poliția Capitalei.
Reprezentanții instituției au revenit, luni, cu noi detalii: „În urma evenimentului petrecut la data de 19 aprilie a.c., au fost reținute 9 persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de  ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice, urmând a fi prezentate magistraților cu propunere legală.” (CITEȘTE AICI: 9 persoane au fost reținute după incidentele petrecute în Rahova. Audierile nu s-au încheiat, numărul ar putea crește)
Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected] sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)
Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Cu ce PREȚ se vinde o caserolă cu mici „ca la Dedulești”, în Carrefour București, acum, înainte de 1 Mai
Cu ce PREȚ se vinde o caserolă cu mici „ca la Dedulești”, în Carrefour București,...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar la câteva zile s-a afișat cu un manechin spectaculos
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Survivor le-a ÎMPĂCAT! Cine sunt vedetele care voiau să se dea în JUDECATĂ înainte să semneze cu PRO TV
Survivor le-a ÎMPĂCAT! Cine sunt vedetele care voiau să se dea în JUDECATĂ înainte să...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Cele mai spectaculoase ținute de la Gala Premiilor Gopo 2024. Vedetele care au strălucit pe covorul roșu
Cele mai spectaculoase ținute de la Gala Premiilor Gopo 2024. Vedetele care au strălucit pe...
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant al iubitei sale!
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce...
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu 20.000 de dolari bucata
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Un bărbat și-a adunat toate lozurile necâștigătoare cumpărate și a calculat câți bani a pierdut. Înainte era un om bogat
Un bărbat și-a adunat toate lozurile necâștigătoare cumpărate și a calculat câți bani a pierdut....
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
Bianca Comănici, la un pas de operație: „Mă îngrozește gândul. O să arăt diferit”. Prin ce intervenție urmează să treacă fosta concurentă de la „Puterea dragostei”
Bianca Comănici, la un pas de operație: „Mă îngrozește gândul. O să arăt diferit”. Prin...
Florin Piersic, în stare gravă la spital! Detalii de ultimă oră
Florin Piersic, în stare gravă la spital! Detalii de ultimă oră
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și Sebastian: „Fiecare are ceva al lui. Sebastian e un băiat frumos, vorbește frumos.”
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
Florin Piersic, operat de urgenţă. Marele actor s-a simţit rău în timpul unui spectacol la Cluj-Napoca
Florin Piersic, operat de urgenţă. Marele actor s-a simţit rău în timpul unui spectacol la...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Kaufland: mașină de înșurubat și ciocan rotopercutor, disponibile din 1 mai
Kaufland: mașină de înșurubat și ciocan rotopercutor, disponibile din 1 mai
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai vorbesc:
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai...
Ce să pui în mâncarea de fasole verde ca să-i dai un gust senzațional. Adaugi doar acest ingredient și nu te mai poți opri din mâncat
Ce să pui în mâncarea de fasole verde ca să-i dai un gust senzațional. Adaugi...
Program supermarketuri de 1 mai 2024. Ce orar au Kaufland, Lidl, Carrefour, Auchan și Mega Image
Program supermarketuri de 1 mai 2024. Ce orar au Kaufland, Lidl, Carrefour, Auchan și Mega...
INTERZIS total în noaptea de ÎNVIERE. Regulile au fost anunțate chiar astăzi, 30 aprilie
INTERZIS total în noaptea de ÎNVIERE. Regulile au fost anunțate chiar astăzi, 30 aprilie
Alina Sorescu aruncă bomba. Răsturnare de situație: Asta nu s-a întâmplat din senin!
Alina Sorescu aruncă bomba. Răsturnare de situație: Asta nu s-a întâmplat din senin!
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Actorul Gerard Depardieu, eliberat după ce a fost interogat pentru presupuse agresiuni sexuale
Actorul Gerard Depardieu, eliberat după ce a fost interogat pentru presupuse agresiuni sexuale
UNGURII vor să schimbe regulile în toată Europa. Se PREGĂTEȘTE deja decizia: Trebuie să încetăm
UNGURII vor să schimbe regulile în toată Europa. Se PREGĂTEȘTE deja decizia: Trebuie să încetăm
Vanghelie râde de bucătarul Piedone: Peste patru ani o să candideze la Sectorul 2
Vanghelie râde de bucătarul Piedone: Peste patru ani o să candideze la Sectorul 2
Câți lei a dat un client, pentru o simplă CEAPĂ, într-un restaurant din Iași: „Unic în România”
Câți lei a dat un client, pentru o simplă CEAPĂ, într-un restaurant din Iași: „Unic...
Românul care l-a surclasat pe Ion Ţiriac în topul miliardarilor. Anunţul făcut direct de americani
Românul care l-a surclasat pe Ion Ţiriac în topul miliardarilor. Anunţul făcut direct de americani
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de oameni, dar nu i-a păsat că este văzut așa | VIDEO
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Florin Piersic, dus de urgență la spital! Marelui actor i s-a făcut rău în timpul unui spectacol. Ce i-au descoperit medicii
Florin Piersic, dus de urgență la spital! Marelui actor i s-a făcut rău în timpul...
Elena Merișoreanu, din nou pe mâna medicului estetician. Ce schimbări își va face vedeta: „Să îmi mai scot puțin din…”
Elena Merișoreanu, din nou pe mâna medicului estetician. Ce schimbări își va face vedeta: „Să...
Băutura care te scapă de constipație. E delicioasă și plină de vitamine
Băutura care te scapă de constipație. E delicioasă și plină de vitamine
Ce document trebuie să ai ca să-ți deconteze statul cei 20.000 de lei pentru montarea panourilor fotovoltaice. E obligatoriu în Programul Casa Verde Fotovoltaice
Ce document trebuie să ai ca să-ți deconteze statul cei 20.000 de lei pentru montarea...