Acasă » Exclusiv » Cum a „căzut” un polițist de frontieră din Satu Mare într-un dosar de trafic de droguri. Totul a pornit de la sesizările vecinilor. „Miroase puternic a «iarbă» și se aude…”

Cum a „căzut” un polițist de frontieră din Satu Mare într-un dosar de trafic de droguri. Totul a pornit de la sesizările vecinilor. „Miroase puternic a «iarbă» și se aude…”

De: C.S.A. 20/05/2020 | 16:02

Cu câteva zile în urmă, polițiștii din Satu Mare au prins un traficant de cannabis în flagrant delict, iar, odată cu el, și pe doi dintre clienții săi, dintre care unul este polițist de frontieră. La vederea colegilor, polițistul a încercat să sară pe geamul apartamentului, dar a fost imobilizat rapid. CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, are detalii exclusive din dosar.

Ancheta s-a declanșat, potrivit unor surse judiciare, imediat după ce o vecină a suspectului principal a sunat la Crimă Organizată. „Miroase puternic a «iarbă» și se aude un zgomot de ventilator”, ar fi spus femeia. (CITEȘTE ȘI: CUM A ÎNCERCAT UN TÂNĂR DIN IAȘI SĂ FURNIZEZE UN „CUI” UNUI PRIETEN AFLAT ÎNTR-UN CENTRU DE CARANTINĂ)

„Miros puternic specific plantelor de cannabis”

Mirosul și zgomotul proveneau dintr-un apartament aflat la parterul unui bloc din Satu Mare, în care era amenajat și un spațiu comercial, momentan închis.

 „Conform declarației martorei (….), în apartamentul său, situat în municipul Satu Mare, se simte un miros puternic specific plantelor de cannabis precum și un zgomot specific sistemului de ventilație folosit la culturile indoor de cannabis”, se arată în documentele de la dosar.

Ce s-a găsit la percheziție

Plantele de cannabis erau îngrjite după toate regulile
Plantele de cannabis erau îngrjite după toate regulile „artei”

În data de 18 mai, în jurul orei 08.00, principalul suspect a fost văzut în timp ce părăsea apartamentul având asupra sa două plase. În urma percheziției, anchetatorii au descoperit însă un adevărat „arsenal”:

„- 5 pungi din plastic de diferite culori, ridicate din bancheta din bucătărie, în care se află materie vegetală ;

– 3 cutii din plastic (ambalaje de înghetaţă) care prezintă urme de materie vegetală, descoperite în dulapul de sub centrala din bucătărie

– o cutie din plastic în care se află materie vegetală de culoare brun oliv, precum şi o pungă din plastic de culoare albastră cu conținut de materie vegetală, descoperite în dulapul de sub centrala din bucătărie;

– o caserolă din plastic în care se află materie vegetală de culoare verde-oliv, descoperită în sertarul mobilei din bucătărie;

– o cutie din plastic de culoare verde în care se află materie vegetală de culoare verde oliv – descoperită pe bancheta din bucătărie

– o pungă din plastic în care se află materie vegetală inflorescentă, descoperită în sertarul de sus al biroului din sufragerie

– o cutie de carton în care se află un grinder de plastic de culoare roşie

– un sac cu resturi de materie vegetală, (NU RATA: AM AFLAT POVESTEA ROMÂNCELOR ARESTATE ÎN VENEZUELA DUPĂ #CORONAPARTY DE PE IAHT! FLORE & ”BRIGADA” S-AU ”CARANTINAT” LA TULUM, ÎN CASA UNUI TRAFICANT COLUMBIAN, APOI…)

– 11 ghivece cu plante de cannabis de diferite dimensiuni,

– 9 ghivece cu semințe la germinat

– cântare electronice de mare precizie, dispozitive de mărunţit, materiale şi aparatură necesară creşterii şi întreţinerii culturilor indoor.

Conform procesului-verbal întocmit de către organele de poliţie au fost ridicate 11 plante de cannabis, aflate în diferite stadii de evoluţie în cantitate aproximativă de 6 kg de masă verde şi aproximativ 700 grame de materie vegetală uscată precum şi 9 ghivece cu semințe pentru germinat”, se mai arată în actele de la dosar.

Ce a susținut suspectul principal

La percheziții s-a descoperit amploarea
La percheziții s-a descoperit amploarea „operațiunii”

Analizele au arătat că probele conțin tetrahidrocannabinol (THC), substanţă biosintetizată de planta de cannabis, care constituie un drog de risc.

„Cu ocazia efectuării percheziţiei la imobilul în care se afla R.D.C. au fost identificaţi şi numiţii M.A.V. şi N.V.C. , acesta din urmă încercând să-şi asigure scăparea pe fereastra apartamentului. Din primele investigaţii, aceştia sunt consumatori de cannabis, furnizor fiind numitul R.D.C.”, au mai stabilit anchetatorii.

Suspectul principal a recunoscut că a înființat cultura de cannabis pentru consum propriu. El a susținut că este consumator de cannabis de mai mulți ani, de când a lucrat, alături de părinți, în Portugalia. (CITEȘTE AICI: CE AU GĂSIT GARDIENII DIN TULCEA ÎN CELULA ”LORDULUI LITUANIAN AL DROGURILOR” + TRAFICANTUL A CERUT ȘEFILOR ÎNCHISORII SĂ…)

„Suspectul a menţionat că, de aproximativ două luni, a înfiinţat această cultură datorită faptului că nu a mai avut surse de la care să se aprovizioneze, menţionând că nu a urmărit obţinerea unui avantaj finaciar. A menţionat că împreună cu ceilalți doi suspecți au consumat cannabis, servindu-i cu ţigările confecționate de el sau oferindu-le materie vegetală «pentru un cui»”, se mai arată în actele de la dosar.

Polițistul a recunoscut că a mai primit câte un „cui” de la traficant

Polițistul de frontieră le-ar fi spus și el anchetatorilor că este consumator ocazional de cannabis și că au mai fost situații în care inculpatul i-a oferit țigări confecționate de el sau „materie vegetală în cantitate mică în vederea preparării unor astfel de ţigări”.

Anchetatorii au dispus reținerea principalului suspect și au cerut Tribunalului Satu Mare arestarea lui pentru trafic de droguri de risc și deținere de droguri de risc pentru consum propriu fără drept.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected] sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Fițe, fițe, dar nici așa! E incredibil cu cât se vinde o porție de hamsii la Mamaia
Fițe, fițe, dar nici așa! E incredibil cu cât se vinde o porție de hamsii...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar la câteva zile s-a afișat cu un manechin spectaculos
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Mădălina Ghenea nu se potolește! Filmată în body TRANSPARENT prin care se vede TOT
Mădălina Ghenea nu se potolește! Filmată în body TRANSPARENT prin care se vede TOT
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Cel mai mare secret al actorului Florin Piersic. A ținut totul ascuns ani de zile: „E ceva de suflet. Eu în ea am văzut-o pe sora mea”
Cel mai mare secret al actorului Florin Piersic. A ținut totul ascuns ani de zile:...
Verdict neașteptat în cazul bărbatului suspectat de uciderea gravidei din Orhei.  Ce urmează să se întâmple cu el
Verdict neașteptat în cazul bărbatului suspectat de uciderea gravidei din Orhei. Ce urmează să se...
O fetiță de 4 ani a murit după ce ar fi mâncat macrou congelat. Bunica a făcut infarct când a auzit și a murit și ea
O fetiță de 4 ani a murit după ce ar fi mâncat macrou congelat. Bunica...
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Cât plătește Raluca Bădulescu pentru chirie în București! Jurata de la „Bravo, ai stil!” își redecorează casa de la zero
Cât plătește Raluca Bădulescu pentru chirie în București! Jurata de la „Bravo, ai stil!” își...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și Sebastian: „Fiecare are ceva al lui. Sebastian e un băiat frumos, vorbește frumos.”
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant al iubitei sale!
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce...
ANIMAŢIE. Accidentul teribil din Mangalia. Şoferul a murit, iar pasagerul şi-a pierdut o mână:
ANIMAŢIE. Accidentul teribil din Mangalia. Şoferul a murit, iar pasagerul şi-a pierdut o mână: "Mamă,...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Kaufland: mașină de înșurubat și ciocan rotopercutor, disponibile din 1 mai
Kaufland: mașină de înșurubat și ciocan rotopercutor, disponibile din 1 mai
Simbolul ASCUNS în logo-ul NASA! Spune TOTUL despre adevăratul scop al agenției
Simbolul ASCUNS în logo-ul NASA! Spune TOTUL despre adevăratul scop al agenției
De necrezut! Cum arată cei trei copii ai Gabrielei Lucuțar de la Chefi la Cuțite. Are două fete și un băiat: „Petrec mai puțin timp decât mi-aș dori cu ei”
De necrezut! Cum arată cei trei copii ai Gabrielei Lucuțar de la Chefi la Cuțite....
Țara unde 9 milioane de locuințe sunt neocupate. Tot mai mulți bătrâni care locuiesc singuri părăsesc această lume
Țara unde 9 milioane de locuințe sunt neocupate. Tot mai mulți bătrâni care locuiesc singuri...
Cel mai mare animal din Europa, surprins în România. Imaginile au făcut înconjurul internetului
Cel mai mare animal din Europa, surprins în România. Imaginile au făcut înconjurul internetului
TOŢI cei cu TELEFOANE mobile sunt obligați să respecte din 29 aprilie. Guvernul a dat lege
TOŢI cei cu TELEFOANE mobile sunt obligați să respecte din 29 aprilie. Guvernul a dat...
Medicul Tudor Ciuhodaru, veşti de ultimă oră despre Florin Piersic: Prognosticul la un astfel de pacient este rezervat
Medicul Tudor Ciuhodaru, veşti de ultimă oră despre Florin Piersic: Prognosticul la un astfel de...
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Un transsexual din Hong Kong a obţinut un act de identitate după un proces de şapte ani
Un transsexual din Hong Kong a obţinut un act de identitate după un proces de...
Devine interzis în România! Anunțul făcut de Guvern: Am interzis prin ordin
Devine interzis în România! Anunțul făcut de Guvern: Am interzis prin ordin
Codul Muncii modificat oficial. Noi obligații pentru angajatori
Codul Muncii modificat oficial. Noi obligații pentru angajatori
Cum arată celebrul hotel Rex din Mamaia în ajun de 1 Mai. Perla stațiunii se coșcovește pe zi ce trece
Cum arată celebrul hotel Rex din Mamaia în ajun de 1 Mai. Perla stațiunii se...
Florin Piersic, dezvăluiri incredibile despre relaţia cu o femeie căsătorită: Mi-au plăcut aventurile! Când soţul pleca…
Florin Piersic, dezvăluiri incredibile despre relaţia cu o femeie căsătorită: Mi-au plăcut aventurile! Când soţul...
Program magazine 1 mai 2024. Orarul Lidl, Kaufland, Auchan, Penny, Carrefour, Profi, Mega Image și al altor supermarketuri
Program magazine 1 mai 2024. Orarul Lidl, Kaufland, Auchan, Penny, Carrefour, Profi, Mega Image și...
"Zici că era la sala de fitness". Iulia Vântur, concert live! Blondina a fost criticată...
Anca Serea s-a decis. Soția lui Adi Sînă și-a făcut prima intervenție estetică la 43 de ani. Cum arată acum
Anca Serea s-a decis. Soția lui Adi Sînă și-a făcut prima intervenție estetică la 43...
Singurele zodii care sunt binecuvântate și primesc daruri speciale de Paște. Așa noroc n-au avut niciodată
Singurele zodii care sunt binecuvântate și primesc daruri speciale de Paște. Așa noroc n-au avut...
Tranzacția momentului pe piața energiei din România. Gigantul care a făcut o achiziție de milioane de euro
Tranzacția momentului pe piața energiei din România. Gigantul care a făcut o achiziție de milioane...