Cum a „căzut” un polițist de frontieră din Satu Mare într-un dosar de trafic de droguri. Totul a pornit de la sesizările vecinilor. „Miroase puternic a «iarbă» și se aude…”

Autor: C.S.A.
Publicat: 20/05/2020 | 16:02

Cu câteva zile în urmă, polițiștii din Satu Mare au prins un traficant de cannabis în flagrant delict, iar, odată cu el, și pe doi dintre clienții săi, dintre care unul este polițist de frontieră. La vederea colegilor, polițistul a încercat să sară pe geamul apartamentului, dar a fost imobilizat rapid. CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, are detalii exclusive din dosar.

Ancheta s-a declanșat, potrivit unor surse judiciare, imediat după ce o vecină a suspectului principal a sunat la Crimă Organizată. „Miroase puternic a «iarbă» și se aude un zgomot de ventilator”, ar fi spus femeia. (CITEȘTE ȘI: CUM A ÎNCERCAT UN TÂNĂR DIN IAȘI SĂ FURNIZEZE UN „CUI” UNUI PRIETEN AFLAT ÎNTR-UN CENTRU DE CARANTINĂ)

„Miros puternic specific plantelor de cannabis”

Mirosul și zgomotul proveneau dintr-un apartament aflat la parterul unui bloc din Satu Mare, în care era amenajat și un spațiu comercial, momentan închis.

 „Conform declarației martorei (….), în apartamentul său, situat în municipul Satu Mare, se simte un miros puternic specific plantelor de cannabis precum și un zgomot specific sistemului de ventilație folosit la culturile indoor de cannabis”, se arată în documentele de la dosar.

Ce s-a găsit la percheziție

Plantele de cannabis erau îngrjite după toate regulile
Plantele de cannabis erau îngrjite după toate regulile „artei”

În data de 18 mai, în jurul orei 08.00, principalul suspect a fost văzut în timp ce părăsea apartamentul având asupra sa două plase. În urma percheziției, anchetatorii au descoperit însă un adevărat „arsenal”:

„- 5 pungi din plastic de diferite culori, ridicate din bancheta din bucătărie, în care se află materie vegetală ;

– 3 cutii din plastic (ambalaje de înghetaţă) care prezintă urme de materie vegetală, descoperite în dulapul de sub centrala din bucătărie

– o cutie din plastic în care se află materie vegetală de culoare brun oliv, precum şi o pungă din plastic de culoare albastră cu conținut de materie vegetală, descoperite în dulapul de sub centrala din bucătărie;

– o caserolă din plastic în care se află materie vegetală de culoare verde-oliv, descoperită în sertarul mobilei din bucătărie;

– o cutie din plastic de culoare verde în care se află materie vegetală de culoare verde oliv – descoperită pe bancheta din bucătărie

– o pungă din plastic în care se află materie vegetală inflorescentă, descoperită în sertarul de sus al biroului din sufragerie

– o cutie de carton în care se află un grinder de plastic de culoare roşie

– un sac cu resturi de materie vegetală, (NU RATA: AM AFLAT POVESTEA ROMÂNCELOR ARESTATE ÎN VENEZUELA DUPĂ #CORONAPARTY DE PE IAHT! FLORE & ”BRIGADA” S-AU ”CARANTINAT” LA TULUM, ÎN CASA UNUI TRAFICANT COLUMBIAN, APOI…)

– 11 ghivece cu plante de cannabis de diferite dimensiuni,

– 9 ghivece cu semințe la germinat

– cântare electronice de mare precizie, dispozitive de mărunţit, materiale şi aparatură necesară creşterii şi întreţinerii culturilor indoor.

Conform procesului-verbal întocmit de către organele de poliţie au fost ridicate 11 plante de cannabis, aflate în diferite stadii de evoluţie în cantitate aproximativă de 6 kg de masă verde şi aproximativ 700 grame de materie vegetală uscată precum şi 9 ghivece cu semințe pentru germinat”, se mai arată în actele de la dosar.

Ce a susținut suspectul principal

La percheziții s-a descoperit amploarea
La percheziții s-a descoperit amploarea „operațiunii”

Analizele au arătat că probele conțin tetrahidrocannabinol (THC), substanţă biosintetizată de planta de cannabis, care constituie un drog de risc.

„Cu ocazia efectuării percheziţiei la imobilul în care se afla R.D.C. au fost identificaţi şi numiţii M.A.V. şi N.V.C. , acesta din urmă încercând să-şi asigure scăparea pe fereastra apartamentului. Din primele investigaţii, aceştia sunt consumatori de cannabis, furnizor fiind numitul R.D.C.”, au mai stabilit anchetatorii.

Suspectul principal a recunoscut că a înființat cultura de cannabis pentru consum propriu. El a susținut că este consumator de cannabis de mai mulți ani, de când a lucrat, alături de părinți, în Portugalia. (CITEȘTE AICI: CE AU GĂSIT GARDIENII DIN TULCEA ÎN CELULA ”LORDULUI LITUANIAN AL DROGURILOR” + TRAFICANTUL A CERUT ȘEFILOR ÎNCHISORII SĂ…)

„Suspectul a menţionat că, de aproximativ două luni, a înfiinţat această cultură datorită faptului că nu a mai avut surse de la care să se aprovizioneze, menţionând că nu a urmărit obţinerea unui avantaj finaciar. A menţionat că împreună cu ceilalți doi suspecți au consumat cannabis, servindu-i cu ţigările confecționate de el sau oferindu-le materie vegetală «pentru un cui»”, se mai arată în actele de la dosar.

Polițistul a recunoscut că a mai primit câte un „cui” de la traficant

Polițistul de frontieră le-ar fi spus și el anchetatorilor că este consumator ocazional de cannabis și că au mai fost situații în care inculpatul i-a oferit țigări confecționate de el sau „materie vegetală în cantitate mică în vederea preparării unor astfel de ţigări”.

Anchetatorii au dispus reținerea principalului suspect și au cerut Tribunalului Satu Mare arestarea lui pentru trafic de droguri de risc și deținere de droguri de risc pentru consum propriu fără drept.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Citește și...