Acasă » Exclusiv » Dedesubturile contractului dintre supergreul Mihai Nistor și faimosul Oscar de la Hoya. „Sumele pe care le încasez pentru fiecare meci vor fi…”

Dedesubturile contractului dintre supergreul Mihai Nistor și faimosul Oscar de la Hoya. „Sumele pe care le încasez pentru fiecare meci vor fi…”

De: C.S.A. 19/05/2020 | 23:27

CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, a intrat în posesia unor detalii incredibile din culisele înțelegerii pe care românul Mihai Nistor, primul boxer care l-a făcut KO pe superstarul american Anthony Joshua, a semnat-o cu promoția celebrului Oscar de la Hoya. Nistor a recunoscut, în premieră, că se pregătește intens să pună mâna pe cea mai râvnită centură din boxul profesionist, de campion mondial al greilor.

Considerat de majoritatea specialiștilor din România drept cel mai valoros pugilist român la categoria grea al momentului, Mihai Nistor s-a încăpățânat, ani la rând, să facă pasul către o carieră profesionistă. Sportivul își dorea neapărat o medalie olimpică, deși era campion mondial la amatori, iar în România pusese monopol pe titlul de campion național. (VEZI AICI: Uriaşul Wladimir Klitschko a sunat după ajutor la cel mai valors boxer român al momentului. Ucraineanul îşi vrea centurile înapoi)

„Nu poți să te pregătești degeaba, fără bani și fără nicio perspectivă…”

Mihai Nistor s-a săturat de sărăcia din boxul amator
Mihai Nistor s-a săturat de sărăcia din boxul amator

În cele din urmă, după participarea la campionatul european de la Minsk, din Belarurs, unde a părăsit prematur competiția, Nistor a înțeles că regulamentul din boxul amator, cu meciuri de trei reprize, nu mai este pentru el. În plus, sărăcia din boxul românesc devenise insuportabilă.

EXCLUSIV | Boxerul Mihai Nistor, croșeu devastator la adresa unor antrenori celebri: „Am luat decizia din cauza manevrelor! Când dormi pe beton, mai poți visa la Olimpiadă?”

„Nu poți să te pregătești degeaba, fără bani și fără nicio perspectivă de mai bine. Este frustrant să te antrenezi la sânge, pe banii tăi și cu toate restricțiile pe care le implică practicarea sportului de înaltă performanță, iar Federația Română de Box să te anunțe că nu există bani pentru participarea ta la competițiile internaționale pentru care te-ai antrenat zi de zi”, a explicat Nistor, în exclusivitate pentru CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA.

Ca urmare, după competiția de Minsk, Nistor a hotărât să treacă la profesioniști.

„Îmi pot aduce aproape orice sponsor

Compania lui Oscar de la Hoya se obligă să-i organizeze lui Mihai Nistor mai multe lupte pe an, cu bursă de meci
Compania lui Oscar de la Hoya se obligă să-i organizeze lui Mihai Nistor mai multe lupte pe an, cu bursă de meci

Totuși, palmaresul foarte bun, pe care îl avea la amatori, nu i-a oferit, la început, nicio perspectivă. Susținut de antrenorul său Virgil Fâșie, acesta a încercat să ia legătura cu mai multe promoții din Statele Unite. Așa a ajuns, inițial, prin intermediul unui fost boxer din țară, să ia legătura cu celebrul fost mare boxer american Roy Jones Jr., care se ocupă, acum, de organizarea de meciuri. În cele din urmă, după o serie de negocieri eșuate cu o promoție din România, înregistrarea meciului în care Nistor îl face praf pe Anthony Joshua a ajuns la Roberto Diaz, mâna dreaptă a lui Oscar de la Hoya. Acesta a insistat imediat ca românul să semneze un contract cu promoția lor, „Golden Boy”, și a trimis contractul pe mail.

Mihai Nistor a dezvăluit, pentru CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, o parte dintre clauzele înțelegerii, care ar trebui să-l ducă până în vârful boxului mondial, la categoria grea. Sportivul a mărturisit că, prin contract, compania lui Oscar de la Hoya se obligă să-i organizeze acestuia mai multe lupte pe an, cu bursă de meci. „Ei îmi organizează meciuri în SUA. Îmi plătesc bursa și îmi pot aduce aproape orice sponsor, pe ei nu îi interesează să ia procent din ce câștig eu din publicitate. Îmi achită drumul, cazarea, masa și plătesc suma negociată de adversar. Cu câteva luni înainte de meci, îmi trimit trei variante de adversar, iar eu și antrenorul meu, Virgil Fâșie, alegem unul dintre ei”, a spus Nistor. Acesta s-a plâns, însă, că mulți sportivi refuză să lupte cu el.

EXCLUSIV. S-a săturat de mizeriile din boxul amator și a trecut la profesioniști. Pugilistul Mihai Nistor a semnat cu „Golden Boy Promotion”, compania lui Oscar de la Hoya

„Adversarii pe care îi primesc de la «Golden Boy» nu vin carne de tun”

Mihai Nistor face furori la profesioniști
Mihai Nistor face furori la profesioniști

Nistor a povestit că până acum a avut deja două meciuri pe care le-a disputat în cadrul unor gale organizate în SUA de „Golden Boy”, iar pe amândouă le-a câștigat înainte de limită. Supergreul ne-a oferit în premieră imagini de la cel de-al doilea meci al său, pe care l-a câștigat în mod spectaculos după ce și-a trimis adversarul, Jaime Solorio, de mai multe ori la podea. (VEZI VIDEO)

„Trebuie spus că adversarii pe care îi primesc de la «Golden Boy» nu vin carne de tun, ca să-mi fac palmares pe spinarea lor. Sunt boxeri cu experiență și palmares bun, care nu vin să piardă. E mult de muncă cu ei”, a mai spus supergreul român. Acesta a adăugat că, înainte de pandemie, mai avea un meci, după care urma deja să lupte pentru o primă centură, însă toate competițiile s-au anulat. (NU RATA: Ele sunt româncele care l-au făcut KO pe Mayweather)

Mihai Nistor a mai explicat că, deși promoția americană nu face economie atunci când se pune problema contractării unor adversari valoroși, nu își susține financiar sportivii. „Sumele pe care le încasez pentru fiecare meci vor fi din ce în cei mai mari. Firma din SUA nu oferă un salariu lunar și bani pentru medicația necesară fiecărui practicant de sport de performanță, așa că fiecare se descurcă așa cum poate”, a mai spus Mihai Nistor.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected] sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
„Ofertă de PAȘTE!”. Cu câți lei se vinde un singur ou, în Piața Progresul din București
„Ofertă de PAȘTE!”. Cu câți lei se vinde un singur ou, în Piața Progresul din...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Mădălina Ghenea, așa cum n-a mai fost surprinsă NICIODATĂ! Imaginile care taie respirația
Mădălina Ghenea, așa cum n-a mai fost surprinsă NICIODATĂ! Imaginile care taie respirația
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Ce poreclă i-a pus Violeta Bănică lui Adrian Brâncoveanu, iubitul Andreei Marin: „Este un..”
Ce poreclă i-a pus Violeta Bănică lui Adrian Brâncoveanu, iubitul Andreei Marin: „Este un..”
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant al iubitei sale!
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce...
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au fost detectate semne de viață
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Bilanț dezastruos pentru ruși, potrivit oficialilor britanici. Pierderile Rusiei în Ucraina se apropie de jumătate de milion de oameni
Bilanț dezastruos pentru ruși, potrivit oficialilor britanici. Pierderile Rusiei în Ucraina se apropie de jumătate...
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Deea Maxer le dă de înțeles fanilor că povestea de dragoste cu Robert Drilea s-a încheiat. Mesajul postat de brunetă pe rețelele sociale
Deea Maxer le dă de înțeles fanilor că povestea de dragoste cu Robert Drilea s-a...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților revoltați.
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Ce sumă a plătit Tavi Clonda pentru geanta oferită cadou soției. Gabriela Cristea este în al nouălea cer după achiziție! „ Acum își cumpără pentru prima dată când e cu mine.”
Ce sumă a plătit Tavi Clonda pentru geanta oferită cadou soției. Gabriela Cristea este în...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin gunoaie.
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai vorbesc:
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai...
Horoscop zilnic pentru luni, 29 aprilie. Probleme la muncă pentru două zodii
Horoscop zilnic pentru luni, 29 aprilie. Probleme la muncă pentru două zodii
Planta care aduce un profit de 30.000 de euro la hectar. Românii au început să o cultive și să raporteze câștiguri uriașe
Planta care aduce un profit de 30.000 de euro la hectar. Românii au început să...
Devine ilegal de astăzi, 28 APRILIE. Legea se aplică deja în toată ROMÂNIA
Devine ilegal de astăzi, 28 APRILIE. Legea se aplică deja în toată ROMÂNIA
Gabriela Cristea, lăsată cu ochi-n soare de Tavi Clonda: A agăţat o gagică!
Gabriela Cristea, lăsată cu ochi-n soare de Tavi Clonda: A agăţat o gagică!
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Impactul negativ al expunerii la lumina albastră a ecranelor şi beneficiile detoxifierii digitale asupra sănătăţii
Impactul negativ al expunerii la lumina albastră a ecranelor şi beneficiile detoxifierii digitale asupra sănătăţii
SE CONFISCĂ mașina pe loc. Decizie pentru cei care merg să facă ITP-ul
SE CONFISCĂ mașina pe loc. Decizie pentru cei care merg să facă ITP-ul
Rețeta perfectă de drob de miel. Puține gospodine știu toate secretele
Rețeta perfectă de drob de miel. Puține gospodine știu toate secretele
Cum a ajuns Nuța din Vaslui să primească și salariu, și PENSIE, în același timp
Cum a ajuns Nuța din Vaslui să primească și salariu, și PENSIE, în același timp
Care este singurul moment de desfătare al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul
Care este singurul moment de desfătare al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile mari
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
Are sau nu Anamaria Prodan planuri de căsătorie cu Ronald Gavril? Noi detalii oferite de impresară
Are sau nu Anamaria Prodan planuri de căsătorie cu Ronald Gavril? Noi detalii oferite de...
Cine face, de fapt, gardul comun sau gardul dintre vecini. Ce spune legea în 2024, cine plătește eventuale reparații și cum devii proprietar asupra lui
Cine face, de fapt, gardul comun sau gardul dintre vecini. Ce spune legea în 2024,...
Singurele cartiere din București care sunt gemene. Nu există limită între ele și oamenii nu știu exact unde stau
Singurele cartiere din București care sunt gemene. Nu există limită între ele și oamenii nu...