Acasă » Exclusiv » Dedesubturile contractului dintre supergreul Mihai Nistor și faimosul Oscar de la Hoya. „Sumele pe care le încasez pentru fiecare meci vor fi…”

Dedesubturile contractului dintre supergreul Mihai Nistor și faimosul Oscar de la Hoya. „Sumele pe care le încasez pentru fiecare meci vor fi…”

De: C.S.A. 19/05/2020 | 23:27

CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, a intrat în posesia unor detalii incredibile din culisele înțelegerii pe care românul Mihai Nistor, primul boxer care l-a făcut KO pe superstarul american Anthony Joshua, a semnat-o cu promoția celebrului Oscar de la Hoya. Nistor a recunoscut, în premieră, că se pregătește intens să pună mâna pe cea mai râvnită centură din boxul profesionist, de campion mondial al greilor.

Considerat de majoritatea specialiștilor din România drept cel mai valoros pugilist român la categoria grea al momentului, Mihai Nistor s-a încăpățânat, ani la rând, să facă pasul către o carieră profesionistă. Sportivul își dorea neapărat o medalie olimpică, deși era campion mondial la amatori, iar în România pusese monopol pe titlul de campion național. (VEZI AICI: Uriaşul Wladimir Klitschko a sunat după ajutor la cel mai valors boxer român al momentului. Ucraineanul îşi vrea centurile înapoi)

„Nu poți să te pregătești degeaba, fără bani și fără nicio perspectivă…”

Mihai Nistor s-a săturat de sărăcia din boxul amator
Mihai Nistor s-a săturat de sărăcia din boxul amator

În cele din urmă, după participarea la campionatul european de la Minsk, din Belarurs, unde a părăsit prematur competiția, Nistor a înțeles că regulamentul din boxul amator, cu meciuri de trei reprize, nu mai este pentru el. În plus, sărăcia din boxul românesc devenise insuportabilă.

EXCLUSIV | Boxerul Mihai Nistor, croșeu devastator la adresa unor antrenori celebri: „Am luat decizia din cauza manevrelor! Când dormi pe beton, mai poți visa la Olimpiadă?”

„Nu poți să te pregătești degeaba, fără bani și fără nicio perspectivă de mai bine. Este frustrant să te antrenezi la sânge, pe banii tăi și cu toate restricțiile pe care le implică practicarea sportului de înaltă performanță, iar Federația Română de Box să te anunțe că nu există bani pentru participarea ta la competițiile internaționale pentru care te-ai antrenat zi de zi”, a explicat Nistor, în exclusivitate pentru CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA.

Ca urmare, după competiția de Minsk, Nistor a hotărât să treacă la profesioniști.

„Îmi pot aduce aproape orice sponsor

Compania lui Oscar de la Hoya se obligă să-i organizeze lui Mihai Nistor mai multe lupte pe an, cu bursă de meci
Compania lui Oscar de la Hoya se obligă să-i organizeze lui Mihai Nistor mai multe lupte pe an, cu bursă de meci

Totuși, palmaresul foarte bun, pe care îl avea la amatori, nu i-a oferit, la început, nicio perspectivă. Susținut de antrenorul său Virgil Fâșie, acesta a încercat să ia legătura cu mai multe promoții din Statele Unite. Așa a ajuns, inițial, prin intermediul unui fost boxer din țară, să ia legătura cu celebrul fost mare boxer american Roy Jones Jr., care se ocupă, acum, de organizarea de meciuri. În cele din urmă, după o serie de negocieri eșuate cu o promoție din România, înregistrarea meciului în care Nistor îl face praf pe Anthony Joshua a ajuns la Roberto Diaz, mâna dreaptă a lui Oscar de la Hoya. Acesta a insistat imediat ca românul să semneze un contract cu promoția lor, „Golden Boy”, și a trimis contractul pe mail.

Mihai Nistor a dezvăluit, pentru CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, o parte dintre clauzele înțelegerii, care ar trebui să-l ducă până în vârful boxului mondial, la categoria grea. Sportivul a mărturisit că, prin contract, compania lui Oscar de la Hoya se obligă să-i organizeze acestuia mai multe lupte pe an, cu bursă de meci. „Ei îmi organizează meciuri în SUA. Îmi plătesc bursa și îmi pot aduce aproape orice sponsor, pe ei nu îi interesează să ia procent din ce câștig eu din publicitate. Îmi achită drumul, cazarea, masa și plătesc suma negociată de adversar. Cu câteva luni înainte de meci, îmi trimit trei variante de adversar, iar eu și antrenorul meu, Virgil Fâșie, alegem unul dintre ei”, a spus Nistor. Acesta s-a plâns, însă, că mulți sportivi refuză să lupte cu el.

EXCLUSIV. S-a săturat de mizeriile din boxul amator și a trecut la profesioniști. Pugilistul Mihai Nistor a semnat cu „Golden Boy Promotion”, compania lui Oscar de la Hoya

„Adversarii pe care îi primesc de la «Golden Boy» nu vin carne de tun”

Mihai Nistor face furori la profesioniști
Mihai Nistor face furori la profesioniști

Nistor a povestit că până acum a avut deja două meciuri pe care le-a disputat în cadrul unor gale organizate în SUA de „Golden Boy”, iar pe amândouă le-a câștigat înainte de limită. Supergreul ne-a oferit în premieră imagini de la cel de-al doilea meci al său, pe care l-a câștigat în mod spectaculos după ce și-a trimis adversarul, Jaime Solorio, de mai multe ori la podea. (VEZI VIDEO)

„Trebuie spus că adversarii pe care îi primesc de la «Golden Boy» nu vin carne de tun, ca să-mi fac palmares pe spinarea lor. Sunt boxeri cu experiență și palmares bun, care nu vin să piardă. E mult de muncă cu ei”, a mai spus supergreul român. Acesta a adăugat că, înainte de pandemie, mai avea un meci, după care urma deja să lupte pentru o primă centură, însă toate competițiile s-au anulat. (NU RATA: Ele sunt româncele care l-au făcut KO pe Mayweather)

Mihai Nistor a mai explicat că, deși promoția americană nu face economie atunci când se pune problema contractării unor adversari valoroși, nu își susține financiar sportivii. „Sumele pe care le încasez pentru fiecare meci vor fi din ce în cei mai mari. Firma din SUA nu oferă un salariu lunar și bani pentru medicația necesară fiecărui practicant de sport de performanță, așa că fiecare se descurcă așa cum poate”, a mai spus Mihai Nistor.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected] sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Cum arată ISPITELE de la Insula Iubirii 2024! Mai PROVOCATOARE nu există
Cum arată ISPITELE de la Insula Iubirii 2024! Mai PROVOCATOARE nu există
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel,...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Cum s-a răzbunat o tânără după ce i-a fost refuzată programarea la gene: ,,Asta s-a întâmplat din cauza unor gene”. Proprietara salonului a postat totul pe o rețea socială
Cum s-a răzbunat o tânără după ce i-a fost refuzată programarea la gene: ,,Asta s-a...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a exprimat tristețea în mediul online: „Sunt nervoasă și tristă și nefericită.”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol! Imaginile din interiorul vilei i-au uluit pe toți
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Orașul din România în care găsești o cetate ca în povești. Nu foarte multă lume o vizitează
Orașul din România în care găsești o cetate ca în povești. Nu foarte multă lume...
Acestea sunt zodiile care vor fi pe cai mari pentru tot restul anului. Gemenii și Vărsătorii sunt avantajați
Acestea sunt zodiile care vor fi pe cai mari pentru tot restul anului. Gemenii și...
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte. Împăcarea, pecetluită cu flori!
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte....
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Kanye West confirmă intrarea în industria porno
Kanye West confirmă intrarea în industria porno
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Boala care se întinde pe tot globul. Jumătate din populație e în pericol
Boala care se întinde pe tot globul. Jumătate din populație e în pericol
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
De ce nu s-au căsătorit până acum Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu: „Durerea a fost cea care ne-a unit”
De ce nu s-au căsătorit până acum Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu: „Durerea a fost...
Este obligatorie reducerea vitezei la trecere dacă nu sunt pietoni? Ce spune legea
Este obligatorie reducerea vitezei la trecere dacă nu sunt pietoni? Ce spune legea
Ce să pui în colivă ca să-i dai cel mai bun gust. Adaugi doar acest lucru și va fi un deliciu
Ce să pui în colivă ca să-i dai cel mai bun gust. Adaugi doar acest...