Acasă » Exclusiv » Gemenii i-au poprit pensia unuia dintre cei mai controversați români

Gemenii i-au poprit pensia unuia dintre cei mai controversați români

De: Cristian Blanuta 12/10/2020 | 23:38

Mihai Necolaiciuc a fost director la CFR, dar, în locul unei bătrâneți liniștite, are parte de o adevărată aventură în instanță. A cerut divorțul, pentru că este, practic, despărțit de soția care i-a dăruit doi gemeni, în timp ce ea vrea poprire pe veniturile lui, drept pensie alimentară. CANCAN.RO are detaliile și vi le prezintă, în exclusivitate.

Mihai Necolaiciuc, fostul „Țar de la CFR”, acum pensionar, are o viață pe care s-ar putea creiona un mic scenariu de film dramatic. A avut mari probleme cu legea, a fugit în America, a ajuns după gratii. Departe de soția lui Sânziana și de cei doi copii atât timp, a admis că divorțul este singura cale, astfel că el a fost cel care l-a cerut. Iar, la rândul ei, soția a avut și ea doleanțe, de data aceasta financiare: poprire pe veniturile lui, adică pensia de aproximativ 3.000 de lei! A cerut, astfel, pensia alimentară pentru cei doi copii. 

Avocatul a solicitat instanței să aibă în vedere că este vorba de doi copii, care sunt gemeni și de faptul că a demonstrat prin veniturile pe care le-a depus la dosarul cauzei și care aparțin reclamantei, că aceasta nu are venituri deosebite, raportându-se la o sumă în jur de 3.000 lei, la fel ca și pârâtul, care are o pensie de 3.055 lei, conform cuponului de pensie depus la dosar.”

Ce a constatat instanța și ce au decis judecătorii

Ce au constatat judecătorii? ”Instanța constată că, în prezent, părțile au pe rolul Judecătoriei Sectorului 2 București acțiune de divorț, prin care N. M. a solicitat desfacerea căsătoriei încheiată la data de 28 februarie 2002, revenirea pârâtei N. S. R. la numele purtat anterior, stabilirea domiciliului minorilor N. R. T. și N. M. M., născuți la data de 11 iulie 2005, la domiciliul mamei, exercitarea autorității părintești asupra minorilor în comun, stabilirea unui program de vizitare a minorilor și stabilirea cuantumului pensiei de întreținere datorată de el celor doi minori”, dar și ”cu privire la solicitarea reclamantei de a se dispune înființarea popririi pentru suma de bani stabilită cu titlu de pensie de întreținere la C. T. de P. C. , instanța precizează că aceasta este o formă de executare silită, care se aplică doar în situația în care pârâtul nu înțelege să execute de bună voie obligația stabilită în titlu executoriu.” (CITEȘTE ȘI: MIHAI MĂRGINEANU, PROBLEME CU BANCA! ANAF I-A PUS POPRIRE PE CONT. “NU E CAPĂT DE ȚARĂ, DAR…”)

Mihai Necolaiciuc se află în proces cu soția lui pentru pensia alimentară a celor doi gemeni

Sentința: ”Obligă pe pârâtul N. M. să plătească o pensie de întreținere în favoarea minorilor N. R. T. și N. M. M., născuți la data de 11 iulie 2005, în cuantum de 490 de lei, pentru fiecare, începând cu data introducerii acțiunii, 4 martie 2020, până la soluționarea definitivă a dosarului. (…) Obligă pe pârât să plătească reclamantei suma de 1.020 lei cu titlu de cheltuieli de judecată.”

Fostul șef de la CFR, viață de scenariu de film

Mihai Necolaiciuc și Sânziana s-au căsătorit în 2002 și au avut casa la Câmpulung Moldovenesc. În anul 2005, s-au născut gemenii lor, iar de atunci, copiii au locuit la Câmpulung împreună cu Sânziana, la părinții acesteia. Chiar după ce băieții lor au văzut lumina zilei, Mihai Necolaiciuc a plecat în America! Avea să se întoarcă în 2011, când a fost extrădat, fiind urmărit de brațul legii. A stat în arest preventiv la București, timp de nouă luni, după care s-a întors la Câmpulung. Avea să fie arestat din nou, în 2014, și a stat nouă luni închis. (NU RATA: CUM A DEBUTAT PROCESUL DE DIVORȚ DINTRE LARISA ȘI ALIN OPREA. CEI DOI S-AU ACUZAT RECIPROC DE INFIDELITATE)

A revenit în Moldova, dar ajungea și la București, pentru problemele în justiție pe care le avea. Sărbătorile le-ar fi petrecut cu cei doi copii. În 2016 a fost arestat din nou și a stat în pușcărie doi ani, apoi s-a întors la familie. Continua, însă, drumurile spre Capitală, pentru înfățișări în instanță. Avea să ajungă după gratii la Poarta Albă. Ruptura care a condus la cererea de divorț s-ar fi produs în anul 2019, când Sânziana a fost plecată șase luni. Când s-a întors, nu și-a mai găsit soțul acasă. A vorbit cu el, i-a spus doar că acum este pensionar.

Nicolaiciuc, acuzat de un prejudiciu de 57 de milioane de euro!

Mihai Necolaiciuc a fost condamnat definitiv pe data de 23 noiembrie 2016, de Curtea de Apel Bucureşti, la opt ani de închisoare, în dosarul în care a fost acuzat de abuz în serviciu. Prejudiciul produs companiei feroviare de către Necolaiciuc şi mai mulţi foşti şefi din CFR şi administratori de firme a fost estimat la 57 de milioane de euro.

Din pedeapsa lui Necolaiciuc a fost scăzută perioada în care a stat în arest preventiv, respectiv din 17 iunie 2009 până în 26 ianuarie 2012, şi perioada din 17 octombrie 2014 până în 17 iulie 2015, când a fost eliberat condiţionat din executarea unei alte pedepse, de patru ani şi şase luni închisoare, la care a fost condamnat definitiv în 17 octombrie 2014.

Mihai Necolaiciuc a primit mai multe condamnări pentru prejudicii de milioane de euro

În acest dosar au fost comasate trei cauze în care Mihai Necolaiciuc şi mai mulţi foşti şefi din CFR şi administratori de firme au produs companiei feroviare un prejudiciu total de aproape 57 de milioane de euro. Faptele au vizat angajarea companiei feroviare în relaţii contractuale nelegale, în urma cărora au fost plătite din bugetul CFR produse, bunuri şi servicii care nu au fost niciodată livrate sau au fost necorespunzătoare calitativ şi nefolositoare companiei, utilizarea subvenţiilor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate, în folosul unor societăţi comerciale private, de la care au fost achiziţionate produse precum rulmenţi, şuruburi, piuliţe, butaşi de trandafiri, servicii de pază, delegaţii în străinătate, dicţionare şi reparaţii la case de odihnă, precum şi piese pentru instalaţii feroviare. (NU RATA: ANCA ȚURCAȘIU, PRIMELE DECLARAȚII DUPĂ CE L-AM FILMAT PE EX-SOȚUL EI CU NOUA IUBITĂ „NU AM…”)

Într-un alt dosar, Mihai Necolaiciuc a fost condamnat definitiv la patru ani şi şase luni de închisoare în 17 octombrie 2014, pentru utilizarea în alte scopuri a creditelor garantate din fonduri publice. Mai exact, o bună parte din 34,3 milioane de euro, bani obţinuţi prin creditul de la Banca Europeană de Investiţii contractat în anul 2000 pentru diminuarea efectelor inundaţiilor şi reconstruirea infrastructurii feroviare afectate de viituri, au fost cheltuiţi pe servicii de publicitate în presă, saci de folie, radiotelefoane HP, frigidere, aparate de aer condiţionat, salopete din doc, covoare PVC, calendare şi agende.

În iulie 2015, după ce a executat nouă luni de închisoare, Necolaiciuc a primit o decizie definitivă de eliberare condiţionată din partea magistraţilor de la Tribunalul Bucureşti, fostul director al companiei CFR fiind pus atunci în libertate.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected], să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Cristian Blănuță este redactor la CANCAN.RO, site care face parte din Grupul de Presă GÂNDUL. A început să lucreze în mass-media în anul 1996, la ziarul MONITORUL DE BACĂU. Au urmat ZIARUL DE BACĂU, PROSPORT (Ediția de Moldova), SPORT citeste mai mult
Parteneri
Pensionarii vor primi banii înaintea Paștelui. Poșta Română a început distribuirea în avans a pensiilor
Pensionarii vor primi banii înaintea Paștelui. Poșta Română a început distribuirea în avans a pensiilor
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Mădălina Ghenea, așa cum n-a mai fost surprinsă NICIODATĂ! Imaginile care taie respirația
Mădălina Ghenea, așa cum n-a mai fost surprinsă NICIODATĂ! Imaginile care taie respirația
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
O poveste extraordinară de viață din care avem toți de învățat. „Totul a început cu niște semințe. De bostan, cu sare”
O poveste extraordinară de viață din care avem toți de învățat. „Totul a început cu...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au luat-o în seamă. Ce au descoperit după i-a șocat: „Un coșmar”
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o sumă mare în cont și i-au furat 140.000 €
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut anunțul așteptat de milioane de români
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta Română a făcut anunțul
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei bunică „Când mă gândesc că a dat naștere la 12 copii, asta mă înfioară.”
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Cine sunt românii care trebuie să plătească 
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai vorbesc:
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai...
Animalul pe care românii îl cresc pentru desfătarea străinilor. Merge direct la export și se pot face inclusiv nuggets din el
Animalul pe care românii îl cresc pentru desfătarea străinilor. Merge direct la export și se...
Orașul din România în care poți lua mâncare fără să o plătești. Nu te costă nici măcar un leu
Orașul din România în care poți lua mâncare fără să o plătești. Nu te costă...
Regula din CODUL RUTIER care te poate lăsa FĂRĂ PERMIS. Foarte puțini șoferi o cunosc și o respectă
Regula din CODUL RUTIER care te poate lăsa FĂRĂ PERMIS. Foarte puțini șoferi o cunosc...
Câți bani cere Theo Rose ca să cânte la un eveniment pentru 60 de minute. Și-a mărit tariful pentru 2024
Câți bani cere Theo Rose ca să cânte la un eveniment pentru 60 de minute....
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Impactul negativ al expunerii la lumina albastră a ecranelor şi beneficiile detoxifierii digitale asupra sănătăţii
Impactul negativ al expunerii la lumina albastră a ecranelor şi beneficiile detoxifierii digitale asupra sănătăţii
PLANUL UNGURILOR a devenit realitate. Nimeni nu ar fi crezut că VOR AJUNGE până aici
PLANUL UNGURILOR a devenit realitate. Nimeni nu ar fi crezut că VOR AJUNGE până aici
Ce pește e indicat în ziua de Florii. Recomandare pentru cei care au postit
Ce pește e indicat în ziua de Florii. Recomandare pentru cei care au postit
Cele două ZODII care vor avea noroc uriaș în luna mai. Sunt favoritele astrelor
Cele două ZODII care vor avea noroc uriaș în luna mai. Sunt favoritele astrelor
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic Pescobar! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: Nu-l bate nimeni!
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic Pescobar! A fost dat de gol, după ce...
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin. S-a căsătorit și pare mai fericit ca niciodată
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani:
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
Profețiile clarvăzătoarei Baba Vanga devin realitate. Ce s-a adeverit din ce a prezis bulgăroaica pentru 2024
Profețiile clarvăzătoarei Baba Vanga devin realitate. Ce s-a adeverit din ce a prezis bulgăroaica pentru...
Singura gară din România care a fost construită pentru personalități. Ce nume grele au coborât din tren și s-au plimbat pe peron sau prin stațiune
Singura gară din România care a fost construită pentru personalități. Ce nume grele au coborât...
De ce trebuie să aprindem, de fapt, lumânarea sau candela. Puțini creștini mai știu semnificația acestui gest
De ce trebuie să aprindem, de fapt, lumânarea sau candela. Puțini creștini mai știu semnificația...