Home » Exclusiv » Gemenii i-au poprit pensia unuia dintre cei mai controversați români

Gemenii i-au poprit pensia unuia dintre cei mai controversați români

De: Cristian Blanuta 12/10/2020 | 23:38

Mihai Necolaiciuc a fost director la CFR, dar, în locul unei bătrâneți liniștite, are parte de o adevărată aventură în instanță. A cerut divorțul, pentru că este, practic, despărțit de soția care i-a dăruit doi gemeni, în timp ce ea vrea poprire pe veniturile lui, drept pensie alimentară. CANCAN.RO are detaliile și vi le prezintă, în exclusivitate.

Mihai Necolaiciuc, fostul „Țar de la CFR”, acum pensionar, are o viață pe care s-ar putea creiona un mic scenariu de film dramatic. A avut mari probleme cu legea, a fugit în America, a ajuns după gratii. Departe de soția lui Sânziana și de cei doi copii atât timp, a admis că divorțul este singura cale, astfel că el a fost cel care l-a cerut. Iar, la rândul ei, soția a avut și ea doleanțe, de data aceasta financiare: poprire pe veniturile lui, adică pensia de aproximativ 3.000 de lei! A cerut, astfel, pensia alimentară pentru cei doi copii. 

Avocatul a solicitat instanței să aibă în vedere că este vorba de doi copii, care sunt gemeni și de faptul că a demonstrat prin veniturile pe care le-a depus la dosarul cauzei și care aparțin reclamantei, că aceasta nu are venituri deosebite, raportându-se la o sumă în jur de 3.000 lei, la fel ca și pârâtul, care are o pensie de 3.055 lei, conform cuponului de pensie depus la dosar.”

Ce a constatat instanța și ce au decis judecătorii

Ce au constatat judecătorii? ”Instanța constată că, în prezent, părțile au pe rolul Judecătoriei Sectorului 2 București acțiune de divorț, prin care N. M. a solicitat desfacerea căsătoriei încheiată la data de 28 februarie 2002, revenirea pârâtei N. S. R. la numele purtat anterior, stabilirea domiciliului minorilor N. R. T. și N. M. M., născuți la data de 11 iulie 2005, la domiciliul mamei, exercitarea autorității părintești asupra minorilor în comun, stabilirea unui program de vizitare a minorilor și stabilirea cuantumului pensiei de întreținere datorată de el celor doi minori”, dar și ”cu privire la solicitarea reclamantei de a se dispune înființarea popririi pentru suma de bani stabilită cu titlu de pensie de întreținere la C. T. de P. C. , instanța precizează că aceasta este o formă de executare silită, care se aplică doar în situația în care pârâtul nu înțelege să execute de bună voie obligația stabilită în titlu executoriu.” (CITEȘTE ȘI: MIHAI MĂRGINEANU, PROBLEME CU BANCA! ANAF I-A PUS POPRIRE PE CONT. “NU E CAPĂT DE ȚARĂ, DAR…”)

Mihai Necolaiciuc se află în proces cu soția lui pentru pensia alimentară a celor doi gemeni

Sentința: ”Obligă pe pârâtul N. M. să plătească o pensie de întreținere în favoarea minorilor N. R. T. și N. M. M., născuți la data de 11 iulie 2005, în cuantum de 490 de lei, pentru fiecare, începând cu data introducerii acțiunii, 4 martie 2020, până la soluționarea definitivă a dosarului. (…) Obligă pe pârât să plătească reclamantei suma de 1.020 lei cu titlu de cheltuieli de judecată.”

Fostul șef de la CFR, viață de scenariu de film

Mihai Necolaiciuc și Sânziana s-au căsătorit în 2002 și au avut casa la Câmpulung Moldovenesc. În anul 2005, s-au născut gemenii lor, iar de atunci, copiii au locuit la Câmpulung împreună cu Sânziana, la părinții acesteia. Chiar după ce băieții lor au văzut lumina zilei, Mihai Necolaiciuc a plecat în America! Avea să se întoarcă în 2011, când a fost extrădat, fiind urmărit de brațul legii. A stat în arest preventiv la București, timp de nouă luni, după care s-a întors la Câmpulung. Avea să fie arestat din nou, în 2014, și a stat nouă luni închis. (NU RATA: CUM A DEBUTAT PROCESUL DE DIVORȚ DINTRE LARISA ȘI ALIN OPREA. CEI DOI S-AU ACUZAT RECIPROC DE INFIDELITATE)

A revenit în Moldova, dar ajungea și la București, pentru problemele în justiție pe care le avea. Sărbătorile le-ar fi petrecut cu cei doi copii. În 2016 a fost arestat din nou și a stat în pușcărie doi ani, apoi s-a întors la familie. Continua, însă, drumurile spre Capitală, pentru înfățișări în instanță. Avea să ajungă după gratii la Poarta Albă. Ruptura care a condus la cererea de divorț s-ar fi produs în anul 2019, când Sânziana a fost plecată șase luni. Când s-a întors, nu și-a mai găsit soțul acasă. A vorbit cu el, i-a spus doar că acum este pensionar.

Nicolaiciuc, acuzat de un prejudiciu de 57 de milioane de euro!

Mihai Necolaiciuc a fost condamnat definitiv pe data de 23 noiembrie 2016, de Curtea de Apel Bucureşti, la opt ani de închisoare, în dosarul în care a fost acuzat de abuz în serviciu. Prejudiciul produs companiei feroviare de către Necolaiciuc şi mai mulţi foşti şefi din CFR şi administratori de firme a fost estimat la 57 de milioane de euro.

Din pedeapsa lui Necolaiciuc a fost scăzută perioada în care a stat în arest preventiv, respectiv din 17 iunie 2009 până în 26 ianuarie 2012, şi perioada din 17 octombrie 2014 până în 17 iulie 2015, când a fost eliberat condiţionat din executarea unei alte pedepse, de patru ani şi şase luni închisoare, la care a fost condamnat definitiv în 17 octombrie 2014.

Mihai Necolaiciuc a primit mai multe condamnări pentru prejudicii de milioane de euro

În acest dosar au fost comasate trei cauze în care Mihai Necolaiciuc şi mai mulţi foşti şefi din CFR şi administratori de firme au produs companiei feroviare un prejudiciu total de aproape 57 de milioane de euro. Faptele au vizat angajarea companiei feroviare în relaţii contractuale nelegale, în urma cărora au fost plătite din bugetul CFR produse, bunuri şi servicii care nu au fost niciodată livrate sau au fost necorespunzătoare calitativ şi nefolositoare companiei, utilizarea subvenţiilor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate, în folosul unor societăţi comerciale private, de la care au fost achiziţionate produse precum rulmenţi, şuruburi, piuliţe, butaşi de trandafiri, servicii de pază, delegaţii în străinătate, dicţionare şi reparaţii la case de odihnă, precum şi piese pentru instalaţii feroviare. (NU RATA: ANCA ȚURCAȘIU, PRIMELE DECLARAȚII DUPĂ CE L-AM FILMAT PE EX-SOȚUL EI CU NOUA IUBITĂ „NU AM…”)

Într-un alt dosar, Mihai Necolaiciuc a fost condamnat definitiv la patru ani şi şase luni de închisoare în 17 octombrie 2014, pentru utilizarea în alte scopuri a creditelor garantate din fonduri publice. Mai exact, o bună parte din 34,3 milioane de euro, bani obţinuţi prin creditul de la Banca Europeană de Investiţii contractat în anul 2000 pentru diminuarea efectelor inundaţiilor şi reconstruirea infrastructurii feroviare afectate de viituri, au fost cheltuiţi pe servicii de publicitate în presă, saci de folie, radiotelefoane HP, frigidere, aparate de aer condiţionat, salopete din doc, covoare PVC, calendare şi agende.

În iulie 2015, după ce a executat nouă luni de închisoare, Necolaiciuc a primit o decizie definitivă de eliberare condiţionată din partea magistraţilor de la Tribunalul Bucureşti, fostul director al companiei CFR fiind pus atunci în libertate.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro, să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

Parteneri
Horoscop 26 octombrie 2020! Zodia care primește vești importante. Mare atenție cui îi faci confesii
Horoscop 26 octombrie 2020! Zodia care primește vești importante. Mare atenție cui îi faci confesii
FOTO. Alexandra Stan, cele mai fierbinți ipostaze în care a apărut vreodată Cântăreața a lăsat totul la vedere
FOTO. Alexandra Stan, cele mai fierbinți ipostaze în care a apărut vreodată Cântăreața a lăsat...
A rupt tăcerea! Mircea Badea a spus de ce a plecat, de fapt, de la PRO TV
A rupt tăcerea! Mircea Badea a spus de ce a plecat, de fapt, de la...
Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou dezastru:
Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
9 semne care îţi arată că vei trăi cel puţin 100 de ani
9 semne care îţi arată că vei trăi cel puţin 100 de ani
BOMBĂ! Adriana Bahmuțeanu a publicat tratamentul împotriva COVID-19. Ce dau medicii pacienților, de fapt
BOMBĂ! Adriana Bahmuțeanu a publicat tratamentul împotriva COVID-19. Ce dau medicii pacienților, de fapt
Atenție!  Urmează noi restricții. Arafat a spus-o clar! Vor fi trimiși acasă
Atenție! Urmează noi restricții. Arafat a spus-o clar! Vor fi trimiși acasă
“De ce votez cu Donald Trump.” Michael Goodwin. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR
“De ce votez cu Donald Trump.” Michael Goodwin. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR
Cine este Gina Felea DE FAPT. Adevărul despre actrița care o interpretează. A fost la Chefi la Cuțite
Cine este Gina Felea DE FAPT. Adevărul despre actrița care o interpretează. A fost la...
Cine este și cum arată femeia care a născut 69 de copii. Imaginea care pare greu de crezut
Cine este și cum arată femeia care a născut 69 de copii. Imaginea care pare...
Prognoza meteo ANM săptămâna 26 octombrie- 2 noiembrie: Temperaturi anormale
Prognoza meteo ANM săptămâna 26 octombrie- 2 noiembrie: Temperaturi anormale
România a ajuns O FORȚĂ în Europa! O mare putere, la mâna noastră! Reușită istorică
România a ajuns O FORȚĂ în Europa! O mare putere, la mâna noastră! Reușită istorică
Românii, în izolare și de Crăciun! 'Sărbătorile în familie NU vor fi posibile'
Românii, în izolare și de Crăciun! 'Sărbătorile în familie NU vor fi posibile'
WOW! Cum face Gigi Becali amor cu soția lui. SECRETUL lui s-a aflat: ce e musai să facă înainte
WOW! Cum face Gigi Becali amor cu soția lui. SECRETUL lui s-a aflat: ce e...
Bogaţii cu averi în umbră. Cine sunt cei care nu apar în topul Forbes
Bogaţii cu averi în umbră. Cine sunt cei care nu apar în topul Forbes
Interzis Minorilor! George Piștereanu și Vivianana…la dus. Imagini de senzație
Interzis Minorilor! George Piștereanu și Vivianana…la dus. Imagini de senzație
Oana Zăvoranu, MĂMICĂ! Dezvăluirea pe care o aștepta toată lumea
Oana Zăvoranu, MĂMICĂ! Dezvăluirea pe care o aștepta toată lumea
FOTO. Vica, dezbrăcată în așternuturi! S-a pozat goală, deși are 45 de ani și a stârnit controverse
FOTO. Vica, dezbrăcată în așternuturi! S-a pozat goală, deși are 45 de ani și a...
Dacia interzisă de Elena Ceaușescu! Cea mai rară mașină Dacia supraviețuiește și azi! E fantastic cum poate să arate! Cum o poți recunoaște pe stradă
Dacia interzisă de Elena Ceaușescu! Cea mai rară mașină Dacia supraviețuiește și azi! E fantastic...
Axinte de la Vacanța Mare, condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare! Instanța a fost blândă fiindcă actorul și-a recunoscut vina
Axinte de la Vacanța Mare, condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare! Instanța a...
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu JUDEŢELE FRUNTAŞE
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
Cine este miliardarul necunoscut din spatele lanţurilor de magazine Lidl şi Kaufland. Se cunosc atât de puţine lucruri despre el, încât i se mai spune şi
Cine este miliardarul necunoscut din spatele lanţurilor de magazine Lidl şi Kaufland. Se cunosc atât...
S-au atins până i s-a văzut „rușinea”, dar ce a urmat e interzis minorilor:
S-au atins până i s-a văzut „rușinea”, dar ce a urmat e interzis minorilor: "Se...
Și-a scris TESTAMENTUL! Cătălin Botezatu lasă averea...
Și-a scris TESTAMENTUL! Cătălin Botezatu lasă averea...
Detalii scandaloase despre asistenta de la ATI Giurgiu bătută după ce s-a culcat cu anestezistul
Detalii scandaloase despre asistenta de la ATI Giurgiu bătută după ce s-a culcat cu anestezistul
Când expiră AIRBAG-UL mașinii? Detaliul pe care orice șofer care are mașină veche trebuie să-l știe
Când expiră AIRBAG-UL mașinii? Detaliul pe care orice șofer care are mașină veche trebuie să-l...
Suma URIAȘĂ pe care Patriarhul Daniel o încasează lună de lună. Românii de rând nici nu visează la așa salariu!
Suma URIAȘĂ pe care Patriarhul Daniel o încasează lună de lună. Românii de rând nici...