Acasă » Exclusiv » Dedesubturile procesului dintre ex-ministrul Sănătății și fiul pe care îl are cu o prezentatoare TV

Dedesubturile procesului dintre ex-ministrul Sănătății și fiul pe care îl are cu o prezentatoare TV

De: Răzvan Scarlat 29/05/2021 | 23:32

Fiul celebrei știriste Dana Războiu a câștigat procesul cu tatăl lui, Ovidiu Brînzan. Cel din urmă trebuie să plătească, în urma deciziei magistraților, o pensie de întreținere în cuantum de un sfert din veniturile sale nete cumulate. O victorie mare obținută de copilul care a rezultat în urma mariajului pe care vedeta l-a avut cu fostul ministru al Sănătății. CANCAN.RO vă prezintă, în exclusivitate, dedesubturile disputei dintre cei doi.

Anul trecut, pe 18 februarie, fiul Danei Războiu a înregistrat, la Judecătoria Sectorului 1 din București, un dosar ce a avut ca obiect “pensie întreţinere majorare pensie de întreţinere”. Pe scurt, băiatul pe care ex-politicianul îl are din mariajul eșuat cu celebra știristă și-a dorit mai mulți bani de la tatăl lui. Recent, judecătorii au admis, în parte, solicitarea depusă de fiu. Până acum, Ovidiu Brînzan îi achita copilului său o pensie alimentară de 600 lei.

Acum, în urma deciziei magistraților, ex-ministrul Sănătății este obligat să achite o pensie de întreținere în cuantum de un sfert din veniturile sale nete cumulate până la majoratul fiului, precum și în continuare, pe toată durata studiilor, dacă acesta le va continua după împlinirea vârstei de 18 ani, dar nu mai târziu de împlinirea vârstei de 26 de ani. CANCAN.RO a intrat în posesia motivării și vă prezintă, în exclusivitate, cele mai importante pasaje.

Fiul lui Ovidiu Brînzan, admis la o școală de prestigiu, dar cu o taxă imensă

Potrivit documentelor din dosar, avocatul băiatului a arătat că, la stabilirea sumei de 600 lei cu titlu de pensie de întreținere, instanța de judecată a avut în vedere nevoile minorului la vârsta de 1 an și 10 luni, raportate la veniturile părintelui său. Doar că, din 18 octombrie 2005, lucrurile s-au schimbat radical.

La o distanță de 15 ani de la pronunțarea sentinței indicate anterior, acesta a fost admis la prestigioasa instituție de învățământ Charterhouse School din Godalming, Surrey, Marea Britanie, mama acestuia fiind cea care a suportat costurile necesare înscrierii și admiterii care s-au desfășurat pe parcursul a 12 luni, costul total al școlarizării în cadrul acesteia ridicându-se la suma de 46.000 euro/an, la care se adaugă cheltuieli auxiliare, rezultând suma de 60.000 euro/an.

A mai arătat reclamantul că tatăl acestuia, deși prezent în viața sa, nu a contribuit niciodată la cheltuilelile necesare creșterii și educației acestuia, decât în limita cuntumului derizoriu stabilit de instanță”, este un pasaj important din dosar.

(CITEȘTE ȘI: DANA RĂZBOIU: ”CA ORICE OM FOARTE TÂNĂR, CREDEAM CĂ SUNT NEMURITOARE”!)

Cum s-a apărat fostul ministru al Sănătății

În apărarea lui, Ovidiu Brînzan a arătat că veniturile sale nu au crescut față de data la care a fost stabilită pensia. A mai precizat că, odată cu pronunțarea divorțului său de Dana Războiu, s-a realizat și partajul bunurilor comune, pentru “a asigura fostei sale soții și fiului său un trai decent, întrucât în urma acestuia mama reclamantului a primit o casă în Dămăroaia, pe care a închiriat-o de la acel moment în schimbul unor sume de peste 2.000 de euro lunar, în prezent fiind scoasă la vânzare pentru prețul de 350.000 euro”.

Fostul ministru al Sănătății a mai subliniat faptul că Dana Războiu s-a recăsătorit, după care a divorțat, dobândind, din nou, bunuri materiale însemnate. În aceste condiții, pretenția fostei soții de a solicita bani în plus pentru plata unor studii care deja sunt finanțate i s-a părut ca fiind excesivă, în opinia lui “fiind evident că dispune de aceste sume, având în vedere că minorul a fost deja înscris la unitatea de înățământ din Anglia”.

Ovidiu Brînzan, proces complicat cu fiul său

Dana Războiu, bună de plată după partaj

În replică, fiul lui Ovidiu Brînzan a arătat că mama sa, Dana Războiu, a fost obligată la plata unei sume în cuantum de 35.000 de euro, precum și la rambursarea sumei de 55.000 USD, reprezentând creditul ipotecar cu care a fost cumpărat imobilul, deci “modul în care s-a realizat partajul nu prezintă relevanță în prezenta cauză”.

Dana Războiu are un fiu împreună cu Ovidiu Brînzan

(NU RATA: AMENINȚĂRI DURE ȘI ACUZAȚII DE INFIDELITATE ÎNTRE ȘTIRISTA DANA RĂZBOIU ȘI MILIONARUL ”COCA COLA” DE CARE DIVORȚEAZĂ!)

Veniturile lui Ovidiu Brînzan

Pe 11 noiembrie 2020, fiul fostului ministru al Sănătății a solicitat majorarea pensiei de întreținere stabilită în favoarea sa, în cuantum de 1/4 din veniturile cumulate declarate ale tatălui său (venituri salariale rezultate din contractul de muncă și venituri asimilate salariului, venituri din dividente și din alte categorii de venituri declarate la ANAF).

În acest sens, referitor la solicitarea reclamantului de majorare a pensiei de întreținere stabilită în favoarea sa la nivelul de ¼ din veniturile cumulate declarate ale pârâtului (venituri salariale rezultate din contractul de muncă și venituri asimilate salariului, venituri din dividente și din alte categorii de venituri declarate la ANAF), instanța reține că potrivit adeverinței de venit eliberată de S.C. SAIF-TIM CONDUCTE DE APA S.R.L. (f. 159), pârâtul a realizat în cadrul acestei societăți în luna iulie 2020 un venit net de 25.169 lei, iar în următoarele luni ale anului un venit lunar net de 9.100 lei.

Totodată, din adeverința de venit eliberată de Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara, pârâtul a realizat doar în luna iulie a anului 2020 venituri în cadrul acestei unități, acestea fiind în cuantum de 68 de lei”, se arată în dosar.

(NU RATA: DRAMELE PRIN CARE A TRECUT DANA RĂZBOIU. A FOST LOVITĂ DE TATĂ ȘI DE SOȚ: „BĂTAIA ERA CEVA UZUAL”)

Decizia magistraților

După deliberări, judecătorii au stabilit că fiul lui Ovidiu Brînzan, în vârstă de 17 ani, merită o pensie de întreținere mai mare.

Obligă pârâtul la plata către reclamant a pensiei de întreținere în cuantum de 1/4 din veniturile nete cumulate încasate lunar, începând cu data introducerii acțiunii, 18.08.2020, și până la majoratul minorului, precum și în continuare, pe toată durata studiilor, dacă acesta va continua studiile după împlinirea vârstei de 18 ani, dar nu mai târziu de împlinirea vârstei de 26 de ani”, a stabilit instanța.

Totodată, Ovidiu Brînzan va trebuie să achite alți 4.000 de lei, drept cheltuieli de judecată.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected], să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Răzvan Scarlat este redactor la site-ul CANCAN.RO, care face parte din Grupul de Presă GÂNDUL. A avut prima tangență cu presa la vârsta de 23 de ani, când a început să scrie pentru fanatik.ro. Apoi a semnat articole pentru GOOOLSPORT și ZIUANEWS.RO. citeste mai mult
Parteneri
Pensionarii vor primi banii înaintea Paștelui. Poșta Română a început distribuirea în avans a pensiilor
Pensionarii vor primi banii înaintea Paștelui. Poșta Română a început distribuirea în avans a pensiilor
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Mădălina Ghenea, așa cum n-a mai fost surprinsă NICIODATĂ! Imaginile care taie respirația
Mădălina Ghenea, așa cum n-a mai fost surprinsă NICIODATĂ! Imaginile care taie respirația
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
O poveste extraordinară de viață din care avem toți de învățat. „Totul a început cu niște semințe. De bostan, cu sare”
O poveste extraordinară de viață din care avem toți de învățat. „Totul a început cu...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au luat-o în seamă. Ce au descoperit după i-a șocat: „Un coșmar”
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o sumă mare în cont și i-au furat 140.000 €
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut anunțul așteptat de milioane de români
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta Română a făcut anunțul
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei bunică „Când mă gândesc că a dat naștere la 12 copii, asta mă înfioară.”
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Cine sunt românii care trebuie să plătească 
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai vorbesc:
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai...
Când expiră, de fapt, cardurile sociale. Până la ce dată sunt valabile și ce să faci ca să nu rămâi fără bani
Când expiră, de fapt, cardurile sociale. Până la ce dată sunt valabile și ce să...
Animalul pe care românii îl cresc pentru desfătarea străinilor. Merge direct la export și se pot face inclusiv nuggets din el
Animalul pe care românii îl cresc pentru desfătarea străinilor. Merge direct la export și se...
O NOUĂ TAXĂ obligatorie în România. Trebuie să dai banii până pe 30 APRILIE
O NOUĂ TAXĂ obligatorie în România. Trebuie să dai banii până pe 30 APRILIE
Câți bani cere Theo Rose ca să cânte la un eveniment pentru 60 de minute. Și-a mărit tariful pentru 2024
Câți bani cere Theo Rose ca să cânte la un eveniment pentru 60 de minute....
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Impactul negativ al expunerii la lumina albastră a ecranelor şi beneficiile detoxifierii digitale asupra sănătăţii
Impactul negativ al expunerii la lumina albastră a ecranelor şi beneficiile detoxifierii digitale asupra sănătăţii
INTRĂ BANI mai mulți în conturi. Vestea cea mare pentru MILIOANE de români
INTRĂ BANI mai mulți în conturi. Vestea cea mare pentru MILIOANE de români
Vacanța perfectă e în acest oraș. Cea mai bună destinație de mers pe jos
Vacanța perfectă e în acest oraș. Cea mai bună destinație de mers pe jos
Cele două ZODII care vor avea noroc uriaș în luna mai. Sunt favoritele astrelor
Cele două ZODII care vor avea noroc uriaș în luna mai. Sunt favoritele astrelor
Câți bani primește FCSB după ce a devenit campiona României! Suma uriașă pe care o poate încasa din competițiile europene
Câți bani primește FCSB după ce a devenit campiona României! Suma uriașă pe care o...
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea au decis echipa învingătoare
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani:
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
Continuă războiul pe averea lui Ion Dolănescu. Frații Ionuț și Dragoș, la cuțite: „Nu duce deloc spre neamul lui tata. Maria Ciobanu știe de ce”
Continuă războiul pe averea lui Ion Dolănescu. Frații Ionuț și Dragoș, la cuțite: „Nu duce...
Orașul din România în care poți lua mâncare fără să o plătești. Nu te costă nici măcar un leu
Orașul din România în care poți lua mâncare fără să o plătești. Nu te costă...
Singura gară din România care a fost construită pentru personalități. Ce nume grele au coborât din tren și s-au plimbat pe peron sau prin stațiune
Singura gară din România care a fost construită pentru personalități. Ce nume grele au coborât...