Doctorul Cezar Amititeloaie: ”Nu există medicament mai bun pentru creier decât postul intermitent”
Altceva cu Adrian Artene
Home » Exclusiv » Dedesubturile procesului dintre ex-ministrul Sănătății și fiul pe care îl are cu o prezentatoare TV

Dedesubturile procesului dintre ex-ministrul Sănătății și fiul pe care îl are cu o prezentatoare TV

De: Răzvan Scarlat 29/05/2021 | 23:32

Fiul celebrei știriste Dana Războiu a câștigat procesul cu tatăl lui, Ovidiu Brînzan. Cel din urmă trebuie să plătească, în urma deciziei magistraților, o pensie de întreținere în cuantum de un sfert din veniturile sale nete cumulate. O victorie mare obținută de copilul care a rezultat în urma mariajului pe care vedeta l-a avut cu fostul ministru al Sănătății. CANCAN.RO vă prezintă, în exclusivitate, dedesubturile disputei dintre cei doi.

Anul trecut, pe 18 februarie, fiul Danei Războiu a înregistrat, la Judecătoria Sectorului 1 din București, un dosar ce a avut ca obiect “pensie întreţinere majorare pensie de întreţinere”. Pe scurt, băiatul pe care ex-politicianul îl are din mariajul eșuat cu celebra știristă și-a dorit mai mulți bani de la tatăl lui. Recent, judecătorii au admis, în parte, solicitarea depusă de fiu. Până acum, Ovidiu Brînzan îi achita copilului său o pensie alimentară de 600 lei.

Acum, în urma deciziei magistraților, ex-ministrul Sănătății este obligat să achite o pensie de întreținere în cuantum de un sfert din veniturile sale nete cumulate până la majoratul fiului, precum și în continuare, pe toată durata studiilor, dacă acesta le va continua după împlinirea vârstei de 18 ani, dar nu mai târziu de împlinirea vârstei de 26 de ani. CANCAN.RO a intrat în posesia motivării și vă prezintă, în exclusivitate, cele mai importante pasaje.

Fiul lui Ovidiu Brînzan, admis la o școală de prestigiu, dar cu o taxă imensă

Potrivit documentelor din dosar, avocatul băiatului a arătat că, la stabilirea sumei de 600 lei cu titlu de pensie de întreținere, instanța de judecată a avut în vedere nevoile minorului la vârsta de 1 an și 10 luni, raportate la veniturile părintelui său. Doar că, din 18 octombrie 2005, lucrurile s-au schimbat radical.

La o distanță de 15 ani de la pronunțarea sentinței indicate anterior, acesta a fost admis la prestigioasa instituție de învățământ Charterhouse School din Godalming, Surrey, Marea Britanie, mama acestuia fiind cea care a suportat costurile necesare înscrierii și admiterii care s-au desfășurat pe parcursul a 12 luni, costul total al școlarizării în cadrul acesteia ridicându-se la suma de 46.000 euro/an, la care se adaugă cheltuieli auxiliare, rezultând suma de 60.000 euro/an.

A mai arătat reclamantul că tatăl acestuia, deși prezent în viața sa, nu a contribuit niciodată la cheltuilelile necesare creșterii și educației acestuia, decât în limita cuntumului derizoriu stabilit de instanță”, este un pasaj important din dosar.

(CITEȘTE ȘI: DANA RĂZBOIU: ”CA ORICE OM FOARTE TÂNĂR, CREDEAM CĂ SUNT NEMURITOARE”!)

Cum s-a apărat fostul ministru al Sănătății

În apărarea lui, Ovidiu Brînzan a arătat că veniturile sale nu au crescut față de data la care a fost stabilită pensia. A mai precizat că, odată cu pronunțarea divorțului său de Dana Războiu, s-a realizat și partajul bunurilor comune, pentru “a asigura fostei sale soții și fiului său un trai decent, întrucât în urma acestuia mama reclamantului a primit o casă în Dămăroaia, pe care a închiriat-o de la acel moment în schimbul unor sume de peste 2.000 de euro lunar, în prezent fiind scoasă la vânzare pentru prețul de 350.000 euro”.

Fostul ministru al Sănătății a mai subliniat faptul că Dana Războiu s-a recăsătorit, după care a divorțat, dobândind, din nou, bunuri materiale însemnate. În aceste condiții, pretenția fostei soții de a solicita bani în plus pentru plata unor studii care deja sunt finanțate i s-a părut ca fiind excesivă, în opinia lui “fiind evident că dispune de aceste sume, având în vedere că minorul a fost deja înscris la unitatea de înățământ din Anglia”.

Ovidiu Brînzan, proces complicat cu fiul său

Dana Războiu, bună de plată după partaj

În replică, fiul lui Ovidiu Brînzan a arătat că mama sa, Dana Războiu, a fost obligată la plata unei sume în cuantum de 35.000 de euro, precum și la rambursarea sumei de 55.000 USD, reprezentând creditul ipotecar cu care a fost cumpărat imobilul, deci “modul în care s-a realizat partajul nu prezintă relevanță în prezenta cauză”.

Dana Războiu are un fiu împreună cu Ovidiu Brînzan

(NU RATA: AMENINȚĂRI DURE ȘI ACUZAȚII DE INFIDELITATE ÎNTRE ȘTIRISTA DANA RĂZBOIU ȘI MILIONARUL ”COCA COLA” DE CARE DIVORȚEAZĂ!)

Veniturile lui Ovidiu Brînzan

Pe 11 noiembrie 2020, fiul fostului ministru al Sănătății a solicitat majorarea pensiei de întreținere stabilită în favoarea sa, în cuantum de 1/4 din veniturile cumulate declarate ale tatălui său (venituri salariale rezultate din contractul de muncă și venituri asimilate salariului, venituri din dividente și din alte categorii de venituri declarate la ANAF).

În acest sens, referitor la solicitarea reclamantului de majorare a pensiei de întreținere stabilită în favoarea sa la nivelul de ¼ din veniturile cumulate declarate ale pârâtului (venituri salariale rezultate din contractul de muncă și venituri asimilate salariului, venituri din dividente și din alte categorii de venituri declarate la ANAF), instanța reține că potrivit adeverinței de venit eliberată de S.C. SAIF-TIM CONDUCTE DE APA S.R.L. (f. 159), pârâtul a realizat în cadrul acestei societăți în luna iulie 2020 un venit net de 25.169 lei, iar în următoarele luni ale anului un venit lunar net de 9.100 lei.

Totodată, din adeverința de venit eliberată de Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara, pârâtul a realizat doar în luna iulie a anului 2020 venituri în cadrul acestei unități, acestea fiind în cuantum de 68 de lei”, se arată în dosar.

(NU RATA: DRAMELE PRIN CARE A TRECUT DANA RĂZBOIU. A FOST LOVITĂ DE TATĂ ȘI DE SOȚ: „BĂTAIA ERA CEVA UZUAL”)

Decizia magistraților

După deliberări, judecătorii au stabilit că fiul lui Ovidiu Brînzan, în vârstă de 17 ani, merită o pensie de întreținere mai mare.

Obligă pârâtul la plata către reclamant a pensiei de întreținere în cuantum de 1/4 din veniturile nete cumulate încasate lunar, începând cu data introducerii acțiunii, 18.08.2020, și până la majoratul minorului, precum și în continuare, pe toată durata studiilor, dacă acesta va continua studiile după împlinirea vârstei de 18 ani, dar nu mai târziu de împlinirea vârstei de 26 de ani”, a stabilit instanța.

Totodată, Ovidiu Brînzan va trebuie să achite alți 4.000 de lei, drept cheltuieli de judecată.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected], să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Răzvan Scarlat este redactor la site-ul CANCAN.RO, care face parte din Grupul de Presă GÂNDUL. A avut prima tangență cu presa la vârsta de 23 de ani, când a început să scrie pentru fanatik.ro. Apoi a semnat articole pentru GOOOLSPORT și ZIUANEWS.RO. citeste mai mult
Parteneri
FOTO. Actrița a promis că se dezbracă de tot dacă se întâmplă asta! Cum arată tânăra
FOTO. Actrița a promis că se dezbracă de tot dacă se întâmplă asta! Cum arată...
Mai frumos decât orice SUV. Volvo-ul care le face pe toate - VIDEO
Mai frumos decât orice SUV. Volvo-ul care le face pe toate - VIDEO
Alimentul care face rău ficatului şi pe care îl consumi zi de zi. TOP 20 de alimente toxice pentru ficat
Alimentul care face rău ficatului şi pe care îl consumi zi de zi. TOP 20...
Mădălina Ghenea, victima hărțuirilor. Vedeta a povestit cu lacrimi în ochi dramele prin care a trecut
Mădălina Ghenea, victima hărțuirilor. Vedeta a povestit cu lacrimi în ochi dramele prin care a...
O civilizație ASCUNSĂ, găsită din GREȘEALĂ chiar în Marea N...
O civilizație ASCUNSĂ, găsită din GREȘEALĂ chiar în Marea N...
„E cadavru viu!” Ionuț este în comă, după ce s-a dus la medic cu o durere de măsea
„E cadavru viu!” Ionuț este în comă, după ce s-a dus la medic cu o...
NU mai pot avea PERMIS DE CONDUCERE! Este complet INTERZIS pentru acești români
NU mai pot avea PERMIS DE CONDUCERE! Este complet INTERZIS pentru acești români
Geanina din Las Fierbinţi aruncă bomba la doar trei luni de la nuntă! Ce spune acum despre soţul milionar, este surprinzător!
Geanina din Las Fierbinţi aruncă bomba la doar trei luni de la nuntă! Ce spune...
BANCUL ZILEI. Bulă abordează o polițistă de la Rutieră: Cât? Polițista: 300 de lei
BANCUL ZILEI. Bulă abordează o polițistă de la Rutieră: Cât? Polițista: 300 de lei
Cresc salariile în România! Ce categorie de angajați va primi bani în plus
Cresc salariile în România! Ce categorie de angajați va primi bani în plus
Moment interzis minorilor, în direct: S-a răzbunat pe femeia care îl deranja la meci
Moment interzis minorilor, în direct: S-a răzbunat pe femeia care îl deranja la meci
Edu.ro Subiecte Română simulare Evaluare Națională 2023. Subiecte, barem și rezolvări pentru elevii de clasa a 8-a. Ce subiecte au picat
Edu.ro Subiecte Română simulare Evaluare Națională 2023. Subiecte, barem și rezolvări pentru elevii de clasa...
20 de ani de la
20 de ani de la "Shock & Awe". Pe 20 martie 2003, America a invadat...
Veste cumplită despre IRINA FODOR! Ce s-a întâmplat cu vedeta Antenei 1. Este șoc total
Veste cumplită despre IRINA FODOR! Ce s-a întâmplat cu vedeta Antenei 1. Este șoc total
SALARII De NABABI. Cât CÂȘTIGĂ ȘEFII de la OMV
SALARII De NABABI. Cât CÂȘTIGĂ ȘEFII de la OMV
Motivul pentru care băieții răi din filmele de la Hollywood nu folosesc iPhone
Motivul pentru care băieții răi din filmele de la Hollywood nu folosesc iPhone
ATENȚIE, români! Dacă aveți aceste bancnote de 10 sau 50 de euro pe acasă, puteți primi o mică avere. Valorează mult mai mult decât ce scrie pe ele
ATENȚIE, români! Dacă aveți aceste bancnote de 10 sau 50 de euro pe acasă, puteți...
Nicoleta Luciu, desființată după ultima imagine postată: „Și-a făcut operații care au banalizat-o”
Nicoleta Luciu, desființată după ultima imagine postată: „Și-a făcut operații care au banalizat-o”
Diana Bulimar, demnă de OnlyFans! Fotografii fără sutien și cu părțile intime la vedere
Diana Bulimar, demnă de OnlyFans! Fotografii fără sutien și cu părțile intime la vedere
Previziunea cumplită a unui „călător în timp” din anul 2671. Ce se va întâmpla în 2024
Previziunea cumplită a unui „călător în timp” din anul 2671. Ce se va întâmpla în...
Au găurit gheața groasă de 900 m, au băgat o cameră și au încremenit: „Nu trebuia să fie acolo!”
Au găurit gheața groasă de 900 m, au băgat o cameră și au încremenit: „Nu...