Home » Exclusiv » Dedesubturile procesului dintre ex-ministrul Sănătății și fiul pe care îl are cu o prezentatoare TV

Dedesubturile procesului dintre ex-ministrul Sănătății și fiul pe care îl are cu o prezentatoare TV

De: Răzvan Scarlat 29/05/2021 | 23:32

Fiul celebrei știriste Dana Războiu a câștigat procesul cu tatăl lui, Ovidiu Brînzan. Cel din urmă trebuie să plătească, în urma deciziei magistraților, o pensie de întreținere în cuantum de un sfert din veniturile sale nete cumulate. O victorie mare obținută de copilul care a rezultat în urma mariajului pe care vedeta l-a avut cu fostul ministru al Sănătății. CANCAN.RO vă prezintă, în exclusivitate, dedesubturile disputei dintre cei doi.

Anul trecut, pe 18 februarie, fiul Danei Războiu a înregistrat, la Judecătoria Sectorului 1 din București, un dosar ce a avut ca obiect “pensie întreţinere majorare pensie de întreţinere”. Pe scurt, băiatul pe care ex-politicianul îl are din mariajul eșuat cu celebra știristă și-a dorit mai mulți bani de la tatăl lui. Recent, judecătorii au admis, în parte, solicitarea depusă de fiu. Până acum, Ovidiu Brînzan îi achita copilului său o pensie alimentară de 600 lei.

Acum, în urma deciziei magistraților, ex-ministrul Sănătății este obligat să achite o pensie de întreținere în cuantum de un sfert din veniturile sale nete cumulate până la majoratul fiului, precum și în continuare, pe toată durata studiilor, dacă acesta le va continua după împlinirea vârstei de 18 ani, dar nu mai târziu de împlinirea vârstei de 26 de ani. CANCAN.RO a intrat în posesia motivării și vă prezintă, în exclusivitate, cele mai importante pasaje.

Fiul lui Ovidiu Brînzan, admis la o școală de prestigiu, dar cu o taxă imensă

Potrivit documentelor din dosar, avocatul băiatului a arătat că, la stabilirea sumei de 600 lei cu titlu de pensie de întreținere, instanța de judecată a avut în vedere nevoile minorului la vârsta de 1 an și 10 luni, raportate la veniturile părintelui său. Doar că, din 18 octombrie 2005, lucrurile s-au schimbat radical.

La o distanță de 15 ani de la pronunțarea sentinței indicate anterior, acesta a fost admis la prestigioasa instituție de învățământ Charterhouse School din Godalming, Surrey, Marea Britanie, mama acestuia fiind cea care a suportat costurile necesare înscrierii și admiterii care s-au desfășurat pe parcursul a 12 luni, costul total al școlarizării în cadrul acesteia ridicându-se la suma de 46.000 euro/an, la care se adaugă cheltuieli auxiliare, rezultând suma de 60.000 euro/an.

A mai arătat reclamantul că tatăl acestuia, deși prezent în viața sa, nu a contribuit niciodată la cheltuilelile necesare creșterii și educației acestuia, decât în limita cuntumului derizoriu stabilit de instanță”, este un pasaj important din dosar.

(CITEȘTE ȘI: DANA RĂZBOIU: ”CA ORICE OM FOARTE TÂNĂR, CREDEAM CĂ SUNT NEMURITOARE”!)

Cum s-a apărat fostul ministru al Sănătății

În apărarea lui, Ovidiu Brînzan a arătat că veniturile sale nu au crescut față de data la care a fost stabilită pensia. A mai precizat că, odată cu pronunțarea divorțului său de Dana Războiu, s-a realizat și partajul bunurilor comune, pentru “a asigura fostei sale soții și fiului său un trai decent, întrucât în urma acestuia mama reclamantului a primit o casă în Dămăroaia, pe care a închiriat-o de la acel moment în schimbul unor sume de peste 2.000 de euro lunar, în prezent fiind scoasă la vânzare pentru prețul de 350.000 euro”.

Fostul ministru al Sănătății a mai subliniat faptul că Dana Războiu s-a recăsătorit, după care a divorțat, dobândind, din nou, bunuri materiale însemnate. În aceste condiții, pretenția fostei soții de a solicita bani în plus pentru plata unor studii care deja sunt finanțate i s-a părut ca fiind excesivă, în opinia lui “fiind evident că dispune de aceste sume, având în vedere că minorul a fost deja înscris la unitatea de înățământ din Anglia”.

Ovidiu Brînzan, proces complicat cu fiul său

Dana Războiu, bună de plată după partaj

În replică, fiul lui Ovidiu Brînzan a arătat că mama sa, Dana Războiu, a fost obligată la plata unei sume în cuantum de 35.000 de euro, precum și la rambursarea sumei de 55.000 USD, reprezentând creditul ipotecar cu care a fost cumpărat imobilul, deci “modul în care s-a realizat partajul nu prezintă relevanță în prezenta cauză”.

Dana Războiu are un fiu împreună cu Ovidiu Brînzan

(NU RATA: AMENINȚĂRI DURE ȘI ACUZAȚII DE INFIDELITATE ÎNTRE ȘTIRISTA DANA RĂZBOIU ȘI MILIONARUL ”COCA COLA” DE CARE DIVORȚEAZĂ!)

Veniturile lui Ovidiu Brînzan

Pe 11 noiembrie 2020, fiul fostului ministru al Sănătății a solicitat majorarea pensiei de întreținere stabilită în favoarea sa, în cuantum de 1/4 din veniturile cumulate declarate ale tatălui său (venituri salariale rezultate din contractul de muncă și venituri asimilate salariului, venituri din dividente și din alte categorii de venituri declarate la ANAF).

În acest sens, referitor la solicitarea reclamantului de majorare a pensiei de întreținere stabilită în favoarea sa la nivelul de ¼ din veniturile cumulate declarate ale pârâtului (venituri salariale rezultate din contractul de muncă și venituri asimilate salariului, venituri din dividente și din alte categorii de venituri declarate la ANAF), instanța reține că potrivit adeverinței de venit eliberată de S.C. SAIF-TIM CONDUCTE DE APA S.R.L. (f. 159), pârâtul a realizat în cadrul acestei societăți în luna iulie 2020 un venit net de 25.169 lei, iar în următoarele luni ale anului un venit lunar net de 9.100 lei.

Totodată, din adeverința de venit eliberată de Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara, pârâtul a realizat doar în luna iulie a anului 2020 venituri în cadrul acestei unități, acestea fiind în cuantum de 68 de lei”, se arată în dosar.

(NU RATA: DRAMELE PRIN CARE A TRECUT DANA RĂZBOIU. A FOST LOVITĂ DE TATĂ ȘI DE SOȚ: „BĂTAIA ERA CEVA UZUAL”)

Decizia magistraților

După deliberări, judecătorii au stabilit că fiul lui Ovidiu Brînzan, în vârstă de 17 ani, merită o pensie de întreținere mai mare.

Obligă pârâtul la plata către reclamant a pensiei de întreținere în cuantum de 1/4 din veniturile nete cumulate încasate lunar, începând cu data introducerii acțiunii, 18.08.2020, și până la majoratul minorului, precum și în continuare, pe toată durata studiilor, dacă acesta va continua studiile după împlinirea vârstei de 18 ani, dar nu mai târziu de împlinirea vârstei de 26 de ani”, a stabilit instanța.

Totodată, Ovidiu Brînzan va trebuie să achite alți 4.000 de lei, drept cheltuieli de judecată.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected], să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

Parteneri
Incredibil! Câți lei a primit acest bărbat fără un picior de la Gigi Becali:
Incredibil! Câți lei a primit acest bărbat fără un picior de la Gigi Becali:
Surpriză mare în audiențele TV din România. Ce s-a întâmplat cu emisiunea La Măruță de la Pro TV, în ziua în care prezentatorul a lipsit
Surpriză mare în audiențele TV din România. Ce s-a întâmplat cu emisiunea La Măruță de...
Concurentul nominalizat la ELIMINAREA din Survivor România e disperat. Ce apel a făcut VIDEO
Concurentul nominalizat la ELIMINAREA din Survivor România e disperat. Ce apel a făcut VIDEO
FOTO. Anna Lesko, o nouă apariție interzisă! Cum s-a afișat în fața fanilor: i-a căzut prosopul de pe bust
FOTO. Anna Lesko, o nouă apariție interzisă! Cum s-a afișat în fața fanilor: i-a căzut...
VIDEO | Moment ULUITOR în direct. Vedeta TV n-a realizat că nu poartă lenjerie intimă
VIDEO | Moment ULUITOR în direct. Vedeta TV n-a realizat că nu poartă lenjerie intimă
Kate Middleton, surprinsă de ploaie într-o rochie deschisă la culoare. Cum arată ducesa
Kate Middleton, surprinsă de ploaie într-o rochie deschisă la culoare. Cum arată ducesa
Reghe a plănuit divorțul de Anamaria Prodan! Cearta cu Gigi Becali a umplut paharul
Reghe a plănuit divorțul de Anamaria Prodan! Cearta cu Gigi Becali a umplut paharul
Ilinca Vandici, dezvăluiri fără perdea despre căsnicia ei: Am avut nevoie de terapie, nu a fost ușor
Ilinca Vandici, dezvăluiri fără perdea despre căsnicia ei: Am avut nevoie de terapie, nu a...
Andreea Mantea NU mai tace! Adevărul despre relatia cu Cristi Mitrea: „…câte BĂTĂI am îndurat, chiar și cu el în pântec” Groaznic ce i-a FĂCUT și lui David:
Andreea Mantea NU mai tace! Adevărul despre relatia cu Cristi Mitrea: „…câte BĂTĂI am îndurat,...
Alimente diuretice care combat retenția de apă și te ajută să slăbești
Alimente diuretice care combat retenția de apă și te ajută să slăbești
Anamaria Prodan a rupt tăcerea!  Ce a putut să spună despre Laurențiu Reghecampf!
Anamaria Prodan a rupt tăcerea! Ce a putut să spună despre Laurențiu Reghecampf!
Bomba zilei despre PFIZER! Este întâlnire de urgență! Toți cei vaccinati cu AMBELE DOZE trebuie să știe
Bomba zilei despre PFIZER! Este întâlnire de urgență! Toți cei vaccinati cu AMBELE DOZE trebuie...
Crima perfectă nu i-a reușit. Cum l-a prins poliția pe cel care a ucis-o pe tânăra mămică lângă soțul legat la ochi
Crima perfectă nu i-a reușit. Cum l-a prins poliția pe cel care a ucis-o pe...
Maria Chițu de la Survivor, gest SURPRINZĂTOR în miez de noapte! Ce făcea Războinica atunci când toţi dormeau
Maria Chițu de la Survivor, gest SURPRINZĂTOR în miez de noapte! Ce făcea Războinica atunci...
Cornel, un tânăr poliţist din Deva, a murit într-un Trabant strivit, la Şoimuş. Agentul a intrat cu maşina pe contrasens
Cornel, un tânăr poliţist din Deva, a murit într-un Trabant strivit, la Şoimuş. Agentul a...
E bomba bombelor în showbizz. Anamaria Prodan și Reghecampf divorțează!
E bomba bombelor în showbizz. Anamaria Prodan și Reghecampf divorțează!
BANCUL ZILEI – Darul iubitei și bikinii buclucași
BANCUL ZILEI – Darul iubitei și bikinii buclucași
Ce s-a ales de Nuți, bona familiei Reghecampf? Femeia a asistat la tot ce se întâmplă între cei doi soți. Unde e acum
Ce s-a ales de Nuți, bona familiei Reghecampf? Femeia a asistat la tot ce se...
Calendar ortodox duminică, 20 iunie. Ce este INTERZIS TOTAL de Rusalii!
Calendar ortodox duminică, 20 iunie. Ce este INTERZIS TOTAL de Rusalii!
Noua ordine mondială. Va începe un nou război? Undă de șoc în toată lumea
Noua ordine mondială. Va începe un nou război? Undă de șoc în toată lumea
Anamaria Prodan a rupt tăcerea!  Ce a putut să spună despre Laurențiu Reghecampf!
Anamaria Prodan a rupt tăcerea! Ce a putut să spună despre Laurențiu Reghecampf!
Zlatan Ibrahimovic le-a arătat jurnaliştilor iPhone-ul lui său. Surpriza pe care au avut-o
Zlatan Ibrahimovic le-a arătat jurnaliştilor iPhone-ul lui său. Surpriza pe care au avut-o
Prezentatorul Antena 3 și-a BĂTUT crunt partenera de viață. S-a aflat abia acum ce i-a făcut
Prezentatorul Antena 3 și-a BĂTUT crunt partenera de viață. S-a aflat abia acum ce i-a...
FOTO VIDEO Regina Elisabeta, întâmpinată cu urale la festivalul de hipism Royal Ascot
FOTO VIDEO Regina Elisabeta, întâmpinată cu urale la festivalul de hipism Royal Ascot
Daniel Pavel, anunț surpriză pentru concurenții Survivor! „Doamnelor și domnilor, în aplauzele voastre...”
Daniel Pavel, anunț surpriză pentru concurenții Survivor! „Doamnelor și domnilor, în aplauzele voastre...”
Heidi Klum și-a arătat susținerea pentru Germania în „cel mai mic bikini”. Puține femei ar avea curajul, la vârsta ei
Heidi Klum și-a arătat susținerea pentru Germania în „cel mai mic bikini”. Puține femei ar...
FOTO. Corina Bud, apariție explozivă! Aproape goală într-un costum de baie `invizibil`
FOTO. Corina Bud, apariție explozivă! Aproape goală într-un costum de baie `invizibil`
Transformare spectaculoasă pentru gemenii lui Cristi Borcea, la 18 ani. Cu cine s-a afișat fostul acționar la majoratul lor
Transformare spectaculoasă pentru gemenii lui Cristi Borcea, la 18 ani. Cu cine s-a afișat fostul...
„Problema sunt eu... am niște nebunii
„Problema sunt eu... am niște nebunii"! Anamaria Prodan, reacție bizară după ce Reghe a anunțat...
Întâlnire de gradul unu la Survivor 2021. România și Grecia se vor duela în premieră într-un meci de excepție. Urmăriți o ediție incendiară!
Întâlnire de gradul unu la Survivor 2021. România și Grecia se vor duela în premieră...
Problema tezaurului României furat de ruşi revine în actualitate. Ce răspunde Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, la obsedanta întrebare: De ce a fost evacuat tezaurul şi de ce la Moscova?
Problema tezaurului României furat de ruşi revine în actualitate. Ce răspunde Mugur Isărescu, guvernatorul BNR,...
Povestea tânărului din România care şi-a deschis prima afacere căutând-o pe Google. Acum face milioane de euro cu aceasta şi are un nou pariu
Povestea tânărului din România care şi-a deschis prima afacere căutând-o pe Google. Acum face milioane...
Mantea rupe tăcerea despre Cristi Mitrea:
Mantea rupe tăcerea despre Cristi Mitrea: "...câte bătăi am îndurat, chiar și cu el în...
A ajuns POLIȚIA acasă la Anamaria Prodan! Reghe a luat foc din cauza unui bărbat celebru
A ajuns POLIȚIA acasă la Anamaria Prodan! Reghe a luat foc din cauza unui bărbat...
Ruxandra a fost strânsă de gât minute în șir, apoi băgată în doi saci și aruncată în prăpastie! Detalii șocante
Ruxandra a fost strânsă de gât minute în șir, apoi băgată în doi saci și...
Pilotul Adrian Cernea și-a pierdut viața în timpul unui concurs de off-road. Mașina sa a fost luată de viitură – VIDEO
Pilotul Adrian Cernea și-a pierdut viața în timpul unui concurs de off-road. Mașina sa a...