Acasă » Exclusiv » Emily Burghelea, declarații sfâșietoare despre depresia postnatală. Cum a reușit să-și revină din șocul trăit: „Mami a venit de la Constanța. Mă sufocam!”

Emily Burghelea, declarații sfâșietoare despre depresia postnatală. Cum a reușit să-și revină din șocul trăit: „Mami a venit de la Constanța. Mă sufocam!”

De: Ramona Danciulescu 24/10/2021 | 18:00

Multe femei se confruntă, zi de zi, cu depresia postnatală. Astfel de sentimente nu au ocolit-o nici pe Emily Burghelea, fosta asistentă TV de la „Acces Direct”. Frumoasa mămică ne-a povestit, în exclusivitate, cum a fost episodul ei depresiv, dar și cine a ajutat-o să-l depășească. 

În exclusivitate pentru CANCAN.RO, Emily Burghelea a vorbit despre episodul depresiv pe care l-a trăit recent. Blonda ne-a declarat că a avut nevoie de ajutor, întrucât a simțit, pe pielea ei, sentimente care îi erau complet necunoscute până în acel moment.

Emily și-a deschis sufletul și a abordat cel mai sensibil subiect. Din toate puterile sale, a transmis un mesaj emoționant mămicilor care se confruntă cu episoade de depresie postnatală sau chiar cu depresia în sine.

„Chiar dacă am avut un episod mai dificil zilele trecute, m-am regrupat rapid. Amedea are nevoie de mine energică, sănătoasă și puternică! Starea mamei este extrem de importantă pentru copil, de aceea mamele care se confruntă cu episoade de depresie postnatală sau chiar cu depresia postnatală în sine, trebuie ajutate RAPID de cei din jur, dacă nu se pot ajuta singure!”, spune Emily.

Emily și fetița ei, Amedea / Sursă foto: Instagram

(NU RATA: SOȚUL LUI EMILY BURGHELEA, LA SPITAL ÎN LUNA DE MIERE. “PROBLEMELE LUI S-AU ACCENTUAT!” CE SE ÎNTÂMPLĂ CU BĂRBATUL)

„Aproape că nu mai ești tu”

Fosta asistentă de la „Acces Direct” a descris cu lux de amănunte experiența nedorită pe care a trăit-o.

„Oh, și cel mai important… trebuie înțelese! Eu am avut un singur astfel de episod acut… și vreau spun a fost groaznic.

Eram cu capul într-un nor negru și nu puteam văd nimic în jur! Absolut nimic! Nicio bucurie, nicio speranță, nicio rezolvare. În astfel de stări, aproape nu mai ești tuȘi de cele mai multe ori, aceste stări sunt hormonale, nu au legătură cu ce gândim sau simțim noi, femeile care doar ce am născut.

Putem fim fericite, împlinite, mulțumite. Este atât de parșivă această depresie încât te ia din senin, pe nepregătite, fară fie declanșată de nimic concret. Dacă mai există și factori precum oboseala, stresul, suprasolicitarea, care -i dea apă la moară… S-a terminat! Te-a «prins» în mrejele ei teribile! Partea bună este însă trece! Mămici, nu temeți cereți ajutor, exteriorizați! Nu identificați cu starea! Noi nu suntem așa! Noi suntem puternice, vesele, energice! Depresia, dacă există, va trece!”, ne-a mai declarat Emily Burghelea, în exclusivitate.

Emily Burghelea a trecut printr-un episod de depresie postnatală / Sursă foto: Instagram

„Am simțit că intru într-un nor negru care mă sufoca”

Episodul de depresie postnatală trăit de Emily a fost scurt, dar destul de violent. Proaspăta mămică ne-a povestit că, fără motiv, a trecut printr-un adevărat carusel de sentimente, a plâns mult și ajunsese în punctul în care nu mai găsea o soluție, singură, pentru a depăși problema. Cursurile facultății pe care o urmează, lucrurile de făcut în casă, îngrijirea fetiței și stresul au fost factorii care au adus-o pe Emily în episodul dureros de depresie.

„Știți vorba aceea: «Și băieții plâng câteodată»? Pe același principiu, și Emily are uneori zile proaste. Eu sunt o persoană a extremelor, entuziasmul care caracterizează și energia pozitivă pe care o transimt mereu se încadrează într-un fel de extremă. Am observat în jurul meu nu sunt multe persoane care pot face asta în permanență. Eu reușesc fiu pe plus constant. Îmi place dau, îmi place transmit, îmi place -i înveselesc pe ceilalți și o fac din tot sufletul. Sunt un giver!”, mărturisește Emily.

„Mă sufoca, ploua înăuntru și era frig”

Blonda descrie, în imagini sumbre, tot ce a trăit, pe nepusă masă.

„Este atuul meu, însă, după atâta rafală de voie bună, s-a echilibrat balanța. De o zi am avut nevoie, atât… Dar, într-o singură zi, am ajuns cu succes la minus infinit! Se spune femeile sunt mai sensibile după ce nasc, se spune pot exista dereglări hormonale, nu stiu exact ce a fost. Deși nu pot spune am avut un motiv concret, am simțit din senin intru într-un nor negru din care nu mai pot ies. Nu doar era negru norul, sufoca, ploua înăuntru și era frig! Cam așa m-am simțit, din senin. Analizând situația mi-am dat seama au fost luni la rând în care am dat tot ce am avut, am vrut le fac pe toate singură, le-am făcut dar m-am epuizat”, a continuat Emily Burghelea, pentru CANCAN.RO.

(CITEȘTE ȘI: AVEM PRIMA IMAGINE CU EMILY BURGHELEA, ÎN ROCHIE DE MIREASĂ! CUM A ARĂTAT BLONDA ÎN ZIUA CEA MARE ȘI CARE ESTE NUMELE FETIȚEI SALE)

„Am cedat și am plâns o zi întreagă”

„De curând, am început și facultatea, sunt la Comunicare și Relații Publice în ultimul an și asta clar mi-a aglomerat cu mult rutina zilnică. Campanii, facultate, «wifey life» și toate acestea în timp ce am grijă în permanență de Amedea, iubirea vieții mele, fetiță mea mică și scumpă! Sunt un titirez. Le fac pe toate! Chiar pot face astași asta am zis până în punctul în care am luat asupra mea încă o sarcina care m-a doborât și anume renovarea unei locuințe.

Atunci am cedat și o zi întreagă am plâns. Am plâns, am țipat, m-am dat cu capul de pereți, dar norocul meu a fost Andrei. El «m-a adunat» de pe jos, mi-a lipit fiecare bucățică din suflet cu iubire și m-a pus pe picioare. Mami, draga de ea, a venit de la Constanța val-vârtej, a stat cu cea mică.

Eu am intrat în«ședință» cu Andrei, am discutat și cu un psiholog și într-o zi m-am pus pe picioare, mulțumesc lui Dumnezeu! Puterea mea este el. Eu am 22 de ani, el este cu câțiva ani mai mare și totuși suntem amândoi implicati într-o mulțime de lucruri! Vrem le facem PE TOATE și vrem fim în fiecare zi mai buni și evoluăm mai mult și mai mult, iar asta uneori poate fi epuizant. Am noroc și îi mulțumesc lui Dumnezeu este acolo pentru mine mereu”, mai spune Emily.

Emily și Amedea, o mamă și o fiică fericite / Sursă foto: Instagram

„Trimit toată dragostea mea către mămicile singure”

„Mă gândesc cu durere în suflet există pe lumea asta mame singure. Ele sunt puse în fata unor provocări imense, fară aibă suportul unui soț iubitor. dai naștere unui prunc, -l îngrijești și, în același timp, faci și lucruri pentru tine poate fie extraordinar de greu. Bărbații care nu stau lângă femeile lor în perioade dificile ca acestea sunt, din punctul meu de vedere lași. În momentul în care faci un copil trebuie fii suficient de matur încât îți asumi atât copilul, cât și femeia, au nevoie de tine.

Trimit toată dragostea mea către mămicile care se confruntă cu situații similare sau poate mai dure decât cea prin care am trecut eu. Așa cum am spus, eu am avut noroc cu Andrei. Episoadele de depresie postnatală pot fie multe, pot fie chiar constante. Când ești cu capul în acel nor nu mai vezi nimic… dar nimic! Femeile care se confruntă cu asta trebuie ajutate. Este groaznic!”, a conchis Emily Burghelea, pentru CANCAN.RO.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected], să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
„Ofertă de PAȘTE!”. Cu câți lei se vinde un singur ou, în Piața Progresul din București
„Ofertă de PAȘTE!”. Cu câți lei se vinde un singur ou, în Piața Progresul din...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar la câteva zile s-a afișat cu un manechin spectaculos
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Asta CHIAR e greu de crezut! Ce meserie avea în viața de zi cu zi această femeie superbă. Nimeni n-o crede
Asta CHIAR e greu de crezut! Ce meserie avea în viața de zi cu zi...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Ce poreclă i-a pus Violeta Bănică lui Adrian Brâncoveanu, iubitul Andreei Marin: „Este un..”
Ce poreclă i-a pus Violeta Bănică lui Adrian Brâncoveanu, iubitul Andreei Marin: „Este un..”
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant al iubitei sale!
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce...
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani. Nu are dureri de spate și încă își conduce singur mașina
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Bilanț dezastruos pentru ruși, potrivit oficialilor britanici. Pierderile Rusiei în Ucraina se apropie de jumătate de milion de oameni
Bilanț dezastruos pentru ruși, potrivit oficialilor britanici. Pierderile Rusiei în Ucraina se apropie de jumătate...
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Deea Maxer le dă de înțeles fanilor că povestea de dragoste cu Robert Drilea s-a încheiat. Mesajul postat de brunetă pe rețelele sociale
Deea Maxer le dă de înțeles fanilor că povestea de dragoste cu Robert Drilea s-a...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de 21 de ani care s-a filmat când gonește cu 180 km/h
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Ce sumă a plătit Tavi Clonda pentru geanta oferită cadou soției. Gabriela Cristea este în al nouălea cer după achiziție! „ Acum își cumpără pentru prima dată când e cu mine.”
Ce sumă a plătit Tavi Clonda pentru geanta oferită cadou soției. Gabriela Cristea este în...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un beneficiu uriaş
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai vorbesc:
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai...
Horoscop zilnic pentru luni, 29 aprilie. Probleme la muncă pentru două zodii
Horoscop zilnic pentru luni, 29 aprilie. Probleme la muncă pentru două zodii
Planta care aduce un profit de 30.000 de euro la hectar. Românii au început să o cultive și să raporteze câștiguri uriașe
Planta care aduce un profit de 30.000 de euro la hectar. Românii au început să...
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora 22
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Gabriela Cristea, lăsată cu ochi-n soare de Tavi Clonda: A agăţat o gagică!
Gabriela Cristea, lăsată cu ochi-n soare de Tavi Clonda: A agăţat o gagică!
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Statuie nouă în onoarea Reginei Elisabeta a II-a şi a câinilor săi
Statuie nouă în onoarea Reginei Elisabeta a II-a şi a câinilor săi
Se dau TOTAL GRATUIT, direct de la UE. Trebuie să depui cererea până pe 30 APRILIE
Se dau TOTAL GRATUIT, direct de la UE. Trebuie să depui cererea până pe 30...
Românii caută aceste zone de 1 Mai. A fost bătaie pe rezervări
Românii caută aceste zone de 1 Mai. A fost bătaie pe rezervări
Cum a ajuns Nuța din Vaslui să primească și salariu, și PENSIE, în același timp
Cum a ajuns Nuța din Vaslui să primească și salariu, și PENSIE, în același timp
Care este singurul moment de desfătare al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul
Care este singurul moment de desfătare al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile mari
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
Cum reușește Ilinca Vandici să aibă o siluetă de invidiat la 37 de ani. Secretul prezentatoarei de la Kanal D2
Cum reușește Ilinca Vandici să aibă o siluetă de invidiat la 37 de ani. Secretul...
Cine face, de fapt, gardul comun sau gardul dintre vecini. Ce spune legea în 2024, cine plătește eventuale reparații și cum devii proprietar asupra lui
Cine face, de fapt, gardul comun sau gardul dintre vecini. Ce spune legea în 2024,...
Singurele cartiere din București care sunt gemene. Nu există limită între ele și oamenii nu știu exact unde stau
Singurele cartiere din București care sunt gemene. Nu există limită între ele și oamenii nu...