A absolvit Facultatea de Drept ca șefă de promoție într-un scaun cu rotile!

Publicat: 12/07/2019 | 22:05

Povestea Loredanei Jianu, o tânără absolventă, este o lecţie de viaţă pentru toată lumea. Chiar și în scaunul cu rotile, a ţinut pasul cu studenţii Facultății de Drept, specializarea Administrație Publică, din cadrul Universității din Craiova. Studentă excepțională, beneficiară de bursă de merit, iubită de profesori, dar și de colegi, Loredana a reuşit să fie chiar şefă de promoţie. CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA, are toate detaliile. (CITEȘTE ȘI: EA ESTE ELEVA DIN BUCUREȘTI CARE A LUAT 10 PE LINIE LA BAC: ”NU M-AM ÎNCHIS ÎNTRE PATRU PEREȚI, CI…”)

Este un model pentru toți, este dovada că orice obstacol poate fi doborât și nicio dizabilitate nu poate izola o persoană.

Cea mai mare dorință a Loredanei Jianu

Loredana a reușit să devină șefă de promoție în ciuda oricăror opreliști

”Dragi colegi, înainte de a vă grăbi spre aeroport să vă vindeți inteligența și forța de muncă ieftin străinilor, mai gândiți-vă puțin! Țara asta are nevoie de noi toți și doar dacă ne unim forțele putem schimba ceva în bine. Este greu, dar este datoria noastră, istoria ne obligă!”. Aceasta este cea mai mare dorință a Loredanei Jianu, șefa de promoție 2019 a Facultății de Drept a Universității din Craiova, pe care a exprimat-o public, în Aula Magna, în prezența întregului corp profesoral, a absolvenților și a publicului larg. (VEZI ȘI: EA ESTE SINGURA ELEVĂ DIN ROMÂNIA ADMISĂ LA ACADEMIA FORȚELOR NAVALE DIN SUA)

S-a bucurat de succes alături de toți colegii

Loredana a început și a încheiat facultatea în scaun cu rotile, din cauza unor grave probleme de sănătate, care o țin imobilizată. A fost sprijinită de mama sa, care a îngrijit-o și a dus-o la cursuri și examene și care a însoțit-o la medici din țară și din străinătate, care a crezut tot timpul în steaua fiicei sale.

La festivitatea de absolvire, Loredana și-a invitat toți prietenii dragi și pe cei care i-au fost alături, pentru a se bucura de acest succes. A fost elogiată de la tribună de decanul facultății. Zeci de tineri i s-au alăturat, plini de admirație. (NU RATA: EL ESTE SUPER-POLIȚISTUL DE LA SLATINA!)

A stat cu mama ei în cămin

Loredana a fost sărbătorită de toți apropiații

Loredana Jianu a avut puterea să lupte în ciuda tuturor problemelor medicale: tetrapareză spastică dobândită, sindrom distonic, hipotomie musculară, diskinezie musculară, dizartrie.

Loredana Jianu a absolvit Colegiul Naţional «Ioniţă Asan» din Caracal. Îşi dorea însă mult să termine şi o facultate. Visul ei părea irealizabil, dar mama a încercat să găsească o soluţie. Şi a reuşit. Tânăra a intrat la Facultatea de Drept. Primul an l-a încheiat cu 9,88, iar în al doilea an media generală a fost 9,70. Mama a fost cea care o ducea la cursuri într-un cărucior cu rotile, ea este cea care i-a scris cursurile, cea care a ajutat-o să-şi susţină examenele. Ba chiar a locuit cu ea în cămin.

“Vă sunt profund recunoscătoare tuturor pentru că mi-ați oferit privilegiul de a vă avea alături în această zi specială pentru mine!”, a postat Loredana, cu câteva zile în urmă, când a avut loc festivitatea de la facultate. (CITEȘTE ȘI: PLĂTESC MII DE EURO CA SĂ ÎNVEŢE SĂ ZBOARE! A PILOTAT PRIMUL AVION LA 15 ANI, IAR AZI…)

Citește și...