Home » Cancan » A făcut ocolul Pământului cu rucsacul în spate: 7 continente, 120 de țări și… un pașaport lung de 19 metri!

A făcut ocolul Pământului cu rucsacul în spate: 7 continente, 120 de țări și… un pașaport lung de 19 metri!

De: Cristian Lisandru 30/11/2019 | 23:57

Mariea Crâșmaru este singura româncă intrată în ”Cartea Recordurilor”, la capitolul ”globe-trotter”. A pornit în aventura vieții – ”cea mai lungă călătorie” – străbătând, pe jos, 120 de țări. Românca deține, totodată, și… cel mai lung pașaport din lume (154 de pagini și o lungime de 19 metri), intrat, de asemenea, în ”Guiness Book”. Mariea Crâșmaru a făcut, mai întâi, turul României, apoi pe cel al Europei, iar într-un final s-a decis să înconjoare întreaga lume. Nimeni nu ar fi crezut, inițial, că o astfel de provocare poate fi dusă la bun sfârșit, dar voința fenomenală și dorința de a-și depăși limitele au transformat-o pe Mariea Crâșmaru într-o celebritate mondială. CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, vă prezintă, în exclusivitate, o femeie excepțională, o româncă din Vaslui care a avut întreaga lume la picioare, a făcut ocolul Pământului cu rucsacul în spate și a ”scris” istorie pe toate continentele. (CITEȘTE ȘI: AU DEZVOLTAT O MEGA-AFACERE CU… PRUNE USCATE!)

Debordează de energie, la 68 de ani, caracterizându-se drept ”dovada vie că se poate”. Imposibilul a devenit posibil pentru Mariea Crâșmaru, iar celebra româncă intrată în ”Cartea Recordurilor” a trăit și trăiește pe coordonatele unui curaj ieșit din comun. De fapt, Mariea Crâșmaru – vorbind despre curaj – dă o definiție senzațională – ”Curajul este mariajul dintre iubire și necunoscut”. Iar aventura vieții sale îi confirmă spusele. Este singura femeie din lume care a străbătut – în 3 ani și jumătate – 120 țări, parcurgând 300.000 de kilometri, a atins cei doi poli ai Terrei, a ”bifat” șapte continente, a urcat la înălțimi de peste 6.000 de metri și a îndurat temperaturi de minus 38 de grade Celsius (în Antarctica) sau de plus 60 de grade Celsius (în Emiratele Arabe Unite, în deșert).

Ce mai face azi Mariea Crâșmaru? Nu va uita niciodată aventura care a transformat-o într-o celebritate și își povestește această senzațională experiență de viață în cartea ”300 K. Peregrin între două milenii”. În exclusivitate pentru CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, Mariea Crâșmaru a acceptat să răspundă la câteva întrebări și transmite tuturor cititorilor că drumul, indiferent cât de lung sau anevoios este, trebuie parcurs, întotdeauna, până la capăt. (VEZI ȘI AICI: ANGHEL IORDĂNESCU A RENUNȚAT DEFINITIV LA FOTBAL! PE CE AFACERE ȘI-A ”PARIAT” AVEREA CUNOSCUTUL ANTRENOR)

Au fost și câțiva oameni fără suflet, dar îi număr pe degetele de la o mână

Spuneaţi, în 2017, că ați dori să plecați în Austria, pensia dumneavoastră fiind foarte mică – 540 de lei. S-a schimbat ceva din acest punct de vedere?

Nu, nu am mai plecat, acum nu mai găsești de lucru, fiindcă agențiile nu acceptă persoane mai bătrâne de 65 de ani.

Care a fost cea mai… ciudată mâncare pe care ați mâncat-o în timpul călătoriei dumneavoastră?

Nu am avut experiențe culinare, nu mi-a permis bugetul. La ambasadele noastre se gătește românește, pe drum aveam pâine uscată cu apă pentru că mâncarea se strică. Nu am suferit de foame și nici de sete, a avut grijă bunul Dumnezeu să nu-mi lipsească hrana și oamenii buni. Sigur, au fost și câțiva fără suflet, dar îi număr pe degetele de la o mână. (NU RATA: EA E UNA DINTRE CELE MAI SEXY FEMEI DE AFACERI DIN BUCURESTI!)

Mariea Crâșmaru, două recorduri în ”Guiness Book”

Ce gest de solidaritate al unui om/al unor oameni pe care l-ați/i-ați cunoscut v-a impresionat de-a lungul acestei aventuri extraordinare?

Pfuuuu, o mare mulțime de oameni mi-au deschis ușa și inima lor. Cuvinte de încurajare, găzduire, hrană, vize gratuite, reduceri de preț la transportul cu avionul și vapor, admirație pentru curaj, tenacitate, obtimism, seriozitate, determinare… etc. au făcut să-mi fie drumul mai ușor. Amintesc pe Prințul Raeed Been Zaid al Iordaniei care m-a invitat la palat, pe președintele Menem care m-a ajutat să ajung în Antarctica, radioamatorii din diferite țări, oameni politici și oameni obișnuiți au fost părtași la împlinirea visului de a doborî recordul în Guinness. (CITEȘTE ȘI: BEYONCE DE ROMÂNIA ȘI-A DESCHIS O AFACERE! CE A AJUNS SĂ FACĂ PENTRU BANI FOSTA IUBITĂ A LUI NICOLAE GUȚĂ)

Mariea Crâșmaru – ”300 K. Peregrin între două milenii”

Ați avut experiențe dureroase care v-au marcat? V-a fost vreodată frică, ați dorit să renunțați?

Da. Mi-am pierdut un frate, unul dintre fiii mei a avut un accident grav cu mașină, acesta  a fost momentul în care am vrut să renunț, Dumnezeu a făcut să fie totul bine și… am continuat drumul. Și da, au existat momente în care mi-a fost frică, erau inevitabile având în vedere o astfel de aventură.

”Pornesc spre avion, însoţită de echipaj, de Panda şi Comandantul bazei. La scara de fier a avionului Hercules C 130, ne îmbrăţişăm şi ne luăm rămas bun. Mă pune să promit că le voi da un semn de viaţă, să ştie că sunt bine, că nu mi s-a întâmplat nimic rău. Promit şi urc în avion. Mă instalez, pun rucsacul pe chingi, lângă mine. Lângă el, aparatul foto şi camera video. Avionul decolează. Dau drapelul argentinian în cabina piloţilor, să se semneze fiecare dintre ei pe el şi visez cu ochii deschişi la tot ce mi s-a întâmplat în Antarctica. Nu ştiu cât timp a trecut. Anibal îmi face semn să mă prind în centură. Întreb din priviri dacă am ajuns, iar el îmi strigă la ureche că facem o escală în Rio Grande să alimenteze avionul. Mă dezbrac de costumul portocaliu al unităţii şi îl dau spunându-i că eu rămân în Rio Grande. Nu are rost să mă duc până în Rio Gallegos doar ca să am de unde să mă întorc. Mă prind în centura de siguranţă şi-mi spun că sunt norocoasă. Avionul se aşează pe pista de aterizare şi imediat după aceea începe să se zgâlţâie puternic, smucindu-mă în toate părţile. Suntem cu toţii speriaţi atnci când avionul se opreşte. Trapa de fier de la cabina piloţilor se deschide în grabă şi unul dintre ei deschide uşa avionului, iar altul îmi desface centura de siguranţă, mă ia de guler şi strigă. (VEZI ȘI AICI: ANDREEA MARIN, AFACERI CU MULTE ZEROURI! CÂT CÂȘTIGĂ FOSTA ”ZÂNĂ” DE LA ”SURPRIZE, SURPRIZE!”)

–          Sal Maria, sal.

Ce să sar!!! Caut pe sub bancă repede, cu mâinile, rucsacul, aparatele, îl prind pe Grigore, mascota mea, cu dinţii de o ureche şi, mai mult târâtă, sunt aruncată din avion în braţele cuiva. Acesta mă poartă în braţe câţiva metri şi-mi spune să fug cât mai departe de avion. Zăpăcită, alerg pe câmp în direcţia în care mai aleargă doi bărbaţi. Vântul îmi ţiuie pe la urechi, ploaia îmi stropeşte faţa, noroiul de pe câmp îmi îngreunează paşii. Gâfâi. Mă opresc şi privesc în spate. Echipajul analizează avaria. Tremur toată. Mă uit la avion. Slavă Domnului, nu este chiar atât de rău. Mi-aduc aminte de drapelul care l-am dat în cabină. Fac semne şi-i întreb dacă pot să mă apropii. Mi se spune că nu. Scot un film din rucsac, îl pun în aparatul foto şi fac câteva fotografii. Avionul stă aproape pe burtă. Capătul aripii din stânga este îndoit şi o elice este strâmbă. Anibal îmi aduce drapelul. Mă întreabă cum mă simt şi se scuză în numele echipajului de la bord pentru incident. Aşteptăm o maşină să ne ia de pe câmp să ne ducă la aeroportul civil din Rio Grande. Îl rog să-mi facă o fotografie cu avionul şi o face. Ne luăm rămas bun, eu mă îndrept spre maşina în care s-au mai urcat câţiva dintre ei…”  – fragment din cartea ”300 K, peregrin între două milenii”. (NU RATA: E ÎNCĂ STUDENT, DAR A PUS PE PICIOARE O AFACERE CU CARE NU DĂ GREŞ. POVESTEA TÂNĂRULUI CARE FACE BANI DIN… POMENI)

Mariea Crâșmaru, în faţa avionului a cărui aripă se îndoise

De unde pot cumpăra cititorii cartea dumneavoastră?

Cartea nu se găsește în librării, este vorba despre un tiraj mic. Aici o poti comanda online – http://www.mgp.ro/ . Cei ce vor o carte cu autograf și dedicație mă pot contacta pe pagina de Facebook, sau pe pagina de Instagram – Mariea Crasmaru (@marieacrasmaru) • Fotografii şi clipuri video Instagram

Ați mai porni, din nou, într-o astfel de aventură?

La vârsta aceasta… nu. Dar, dacă aș da timpul înapoi, DA, cu siguranță DA. (CITEȘTE ȘI: CRISTINA SPĂTAR A RECUNOSCUT DIN CE FACE BANI CA SĂ-ȘI ÎNTREȚINĂ COPIII! ”CONCERTELE SUNT DIN CE ÎN CE MAI PUȚINE”)

Mariea Crâșmaru a străbătut, pe jos, 300.000 de kilometri în 3 ani şi jumătate

”Mi-aș dori să încurajez o tânără decisă să pleace pe urmele mele”

Există un loc care a rămas ”lipit” de sufletul dumneavoastră, un loc de care vă amintiți și acum cu mare bucurie și emoție?

Aceasta este cea mai frecventă întrebare care mi se pune. Dacă aș fi fost doar în câteva ţări ar fi ușor să spun o singură țară, loc sau moment. Sunt multe locuri, foarte multe,  descoperite într-o călătorie fără întrerupere, nu post aminti doar una, multe țări mi-au oferit ceva special. Până și în Antarctica am întâlnit oameni calzi,în carte am povestit foarte multe întâmplări în care m-am întâlnit cu oameni buni și i-am păstrat pe toți în sufletul meu. Lucrători ai Ministerului de Externe, oameni obișnuiți, primari, președinți, un prinț și un rege. Mariea… România, așa mi se spunea în timpul interviurilor – peste 300 -, fiindcă era greu de reținut numele de familie și tuturor le era mai la îndemână să spună… numele țării mele. Ce are România și nu au celelalte țări? Aşa am fost întrebată la un moment dat. Greu am găsit un răspuns, trebuie să recunosc, mi-au trecut prin minte tradiții, obiceiuri, porturi populare, relief, artă culinară etc. Toate țările au ceva diferit, există și multe asemănări. Limba română este specială, relieful echilibrat al României este special, 30% deal, 30% şes, 30% munţi, 10% mare și Delta Dunării. (VEZI ȘI AICI: CU CE SE OCUPĂ ACUM GEORGE BUHNICI, DUPĂ CE A PLECAT DE LA PRO TV)

Mariea Crâșmaru deține cel mai lung pașaport din lume – 19 metri

Ce le-ați recomanda celor care ar dori să vă calce pe urme?

Să citească, neapărat, cartea. În ea am oferit informații despre cum se pregătește un astfel de drum, cum se  abordează, ce trebuie să faci înainte să pleci la un drum atât de lung și anevoios dar minunat. Da, mi-aș dori să încurajez o tânără decisă să plece pe urmele mele cu dorința de a-mi doborî recordul. Este nevoie de curaj ca să pornești la drum, apoi de tenacitate, determinare, seriozitate, optimism, cutezanță și multe altele. Dar se poate, eu sunt dovadă vie că se poate. Dacă vrei. „CURAJUL” ESTE MARIAJUL DINTRE IUBIRE ȘI NECUNOSCUT”, mărturisește Mariea Crâșmaru, în exclusivitate penntru CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România(NU RATA: EL ESTE OLTEANUL CARE PREPARĂ CÂRNAȚII CA ACUM 100 DE ANI!)

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected] sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Parteneri
Umilință supremă! Motivul real pentru care COVE a renunțat la contract. De abia acum a recunoscut
Umilință supremă! Motivul real pentru care COVE a renunțat la contract. De abia acum a...
Cu puțin timp în urmă, Monica Anghel are Covid-19
Cu puțin timp în urmă, Monica Anghel are Covid-19
Mirela Vaida, primele declarații despre AL PATRULEA COPIL. Ce sex vor să aibă, de fapt
Mirela Vaida, primele declarații despre AL PATRULEA COPIL. Ce sex vor să aibă, de fapt
FOTO. Cum arată azi Simona Sensual, asistenta TV care a luat-o pe calea bisericii și a credinței! Transformarea e totală
FOTO. Cum arată azi Simona Sensual, asistenta TV care a luat-o pe calea bisericii și...
Josnic! A primit 60.000 de euro pentru filme pentru adulţi cu bărbatul celebru al ţării:
Josnic! A primit 60.000 de euro pentru filme pentru adulţi cu bărbatul celebru al ţării:...
Anais, fetița lui Nicolae Guță cu Beyonce de România, o minune de copil… Cum arată acum minunea lui Guță
Anais, fetița lui Nicolae Guță cu Beyonce de România, o minune de copil… Cum arată...
Încă un actor legendar al României a părăsit scena!
Încă un actor legendar al României a părăsit scena!
O bancă vinde un Suzuki Vitara recuperat de la client. Mașina arată ca nouă, dar merită banii ceruți?
O bancă vinde un Suzuki Vitara recuperat de la client. Mașina arată ca nouă, dar...
Cine este femeia cu care Liviu Vârciu a înșelat-o pe Anda Călin, la doar două luni după ce aceasta a născut
Cine este femeia cu care Liviu Vârciu a înșelat-o pe Anda Călin, la doar două...
Alimentul-minune care „repară” ficatul bolnav. Ce să mănânci pentru un ficat sănătos
Alimentul-minune care „repară” ficatul bolnav. Ce să mănânci pentru un ficat sănătos
Ce semne îți dă corpul când ai saturația de oxigen scăzută. E un simptom fatal al COVID
Ce semne îți dă corpul când ai saturația de oxigen scăzută. E un simptom fatal...
Palma teribilă dată de Ceaușescu Uniunii Sovietice! Cum a sfidat pumnul de fier sovietic. VIDEO
Palma teribilă dată de Ceaușescu Uniunii Sovietice! Cum a sfidat pumnul de fier sovietic. VIDEO
Andreea Marin, INFECTATĂ cu covid-19! Vedeta a ajuns la pat: 'Dureri musculare, febră...'
Andreea Marin, INFECTATĂ cu covid-19! Vedeta a ajuns la pat: 'Dureri musculare, febră...'
Moartea profesoarei Sabina Nessa. Polițiștii englezi cer ajutorul londonezilor pentru identificarea unui bărbat surprins de camerele de supraveghere
Moartea profesoarei Sabina Nessa. Polițiștii englezi cer ajutorul londonezilor pentru identificarea unui bărbat surprins de...
BANCUL ZILEI – Sexul te face KO în box!
BANCUL ZILEI – Sexul te face KO în box!
Cum arată sicriul lui Petrică Cercel? Ți se rupe sufletul dacă îl vezi! De ce l-a ales familia
Cum arată sicriul lui Petrică Cercel? Ți se rupe sufletul dacă îl vezi! De ce...
ȘOC TOTAL la granița cu România! Anunțul care aruncă în aer toată regiunea: Noi suntem gata
ȘOC TOTAL la granița cu România! Anunțul care aruncă în aer toată regiunea: Noi suntem...
VESTE ȘOC despre Andreea Marin! Anunțul cumplit venit în TOIUL NOPȚII
VESTE ȘOC despre Andreea Marin! Anunțul cumplit venit în TOIUL NOPȚII
Persoana din umbră care o ajută pe Monica Gabor. Columbeanu va vărsa lacrimi amare: „Tânăr și bogat, are tot ce își dorește”
Persoana din umbră care o ajută pe Monica Gabor. Columbeanu va vărsa lacrimi amare: „Tânăr...
Anunțul momentului pentru cei cu CENTRALE TERMICE! Nimeni nu ar mai fi crezut așa ceva
Anunțul momentului pentru cei cu CENTRALE TERMICE! Nimeni nu ar mai fi crezut așa ceva
Și-a prins soția cu un alt bărbat. Răzbunarea soțului a fost „diabolică” - FOTO
Și-a prins soția cu un alt bărbat. Răzbunarea soțului a fost „diabolică” - FOTO
Dezbrăcatu’ și-a plănuit înmormântarea? Ce susține Codruț Kegheș că va scrie pe crucea lui EXCLUSIV
Dezbrăcatu’ și-a plănuit înmormântarea? Ce susține Codruț Kegheș că va scrie pe crucea lui EXCLUSIV
Prietenia între specii. Joaca între un pui de câine şi fluture, într-un video viral adorabil
Prietenia între specii. Joaca între un pui de câine şi fluture, într-un video viral adorabil
Cum a evitat Theo Rose un fiasco la nunta lui Liviu Teodorescu: „Nu dădeam semne că o să mă apuce dracii”
Cum a evitat Theo Rose un fiasco la nunta lui Liviu Teodorescu: „Nu dădeam semne...
Kelly din „Familia Bundy” a fost cu Brad Pitt în tinerețe. „Țeapa” pe care i-a dat-o actorului
Kelly din „Familia Bundy” a fost cu Brad Pitt în tinerețe. „Țeapa” pe care i-a...
A fost găsit mort în casă! Controversatul afacerist român a lăsat un „bilet de adio” (EXCLUSIV)
A fost găsit mort în casă! Controversatul afacerist român a lăsat un „bilet de adio”...
Ea e sexy jurnalista de la care o legendă a fotbalului nu și-a luat ochii! Întrebarea cu care l-a blocat
Ea e sexy jurnalista de la care o legendă a fotbalului nu și-a luat ochii!...
Sorinel Puștiu și Iohannis, fotografie virală! Întrebarea manelistului pentru președinte: „Simteați că sunt fraier ...
Sorinel Puștiu și Iohannis, fotografie virală! Întrebarea manelistului pentru președinte: „Simteați că sunt fraier ..."
Care este starea de sănătate a lui Irinel Columbeanu? Afaceristul a fost testat pozitiv cu COVID-19
Care este starea de sănătate a lui Irinel Columbeanu? Afaceristul a fost testat pozitiv cu...
Încă un mare oraş din ţară este sufocat de pandemie. Incidenţa a sărit în aer
Încă un mare oraş din ţară este sufocat de pandemie. Incidenţa a sărit în aer
Matematicianul român care a descoperit o formulă cu care a reuşit să câştige la loto. El a ridicat de 14 ori marele premiu
Matematicianul român care a descoperit o formulă cu care a reuşit să câştige la loto....
Sebastian Chitoșcă, mesaj emoționant, cu ochii în lacrimi: „Jumătatea mea...”
Sebastian Chitoșcă, mesaj emoționant, cu ochii în lacrimi: „Jumătatea mea...”
ȘOC în showbiz! Anca Serea a primit un diagnostic grav din partea medicilor
ȘOC în showbiz! Anca Serea a primit un diagnostic grav din partea medicilor
Zeci de produse la preț de nimic! Anunțul așteptat de toți clienții
Zeci de produse la preț de nimic! Anunțul așteptat de toți clienții