A murit Florin Pîclea, șeful Crucii Roșii din Neamț. A fost infectat cu virusul COVID-19

Publicat: 01/06/2020 | 07:23
A murit Florin Pîclea, șeful Crucii Roșii din Neamț. A fost infectat cu virusul COVID-19

Florin Pîclea, directorul filialei Neamț a Crucii Roșii, a murit! El fusese diagnosticat cu virusul COVID-19 în urmă cu mai bine de trei săptămâni. Șeful filialei avea, din nefericire, și diabet.

CITEȘTE ȘI: TRAGEDIE ÎN NEAMȚ, DUPĂ UN ACCIDENT RUTIER. UN BĂRBAT A MURIT! FOTO

După ce a fost descoperit infectat cu noul coronavirus, Pîclea era internat la Spitalul Județean Neamț, unde duminică și-a găsit sfârșitul. Anunțul trist a fost făcut de Ioan Silviu Lefter, directorul general al Crucii Roșii Române.

Florin Pîclea avea 64 de ani și a condus timp de 18 ani filiala din Neamț. „Domnul Florin Pîclea a fost diagnosticat cu Covid-19 în urmă cu trei săptămâni, când a fost internat la Spitalul Județean Neamț. În urma analizelor efectuate în spital a fost diagnosticat și cu diabet”, a precizat directorul general Ioan Silviu Lefter. Florin Pîclea a lucrat timp de 26 de ani în domeniul industrial, iar în 2002 a preluat conducerea filialei Neamț a Crucii Roșii Române.

A murit Florin Pîclea, șeful Crucii Roșii din Neamț. Cum se prezintă situația în țară

Până duminică, 31 mai, pe teritoriul României au fost confirmate 19.257 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 13.256 au fost declarate vindecate și externate. (NU RATA: A MURIT LASCĂR DUILIU ZAMFIRESCU, ULTIMUL COLEG DE CLASĂ PALATINĂ AL REGELUI MIHAI: ”L-A CUNOSCUT PE REGELE MIHAI ÎN ANII FORMĂRII SALE EDUCAŢIONALE”)

Până acum, 1262 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călărași, Maramureș, Olt, Ilfov și Harghita, au decedat. (AFLĂ AICI: ȘOCANT! O FETIȚĂ DE 5 LUNI A MURIT DUPĂ CE MAMA EI I-A DAT SĂ BEA SÂNGE DE ȚESTOASĂ ÎMPOTRIVA COVID-19)

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 124 de cazuri de îmbolnăvire. În carantină instituționalizată sunt 2.330 de persoane. Alte 95.456 sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.