Admitere liceu 2020. Rezultatele repartizării pe edu.ro

Publicat: 10/07/2020 | 11:55
Admitere liceu 2020. Rezultatele repartizării pe edu.ro

Admitere liceu 2020. Rezultatele repartizării la admiterea la liceu vor fi publicate vineri, 10 iulie, pe edu.ro. Este anunțul care-i privește pe elevii care au susținut examenul de Evaluare Națională. Va fi o repartizare computerizată.

Ministerul Educaţiei şi Cercetării susține că un procent de 76,20 la sută din candidaţii prezenţi la Evaluarea Naţională au luat medii mai mari sau egale cu nota 5. Dintre cei 160.663 de candidaţi prezenţi la Evaluarea Naţională, 122.357 de candidaţi au obţinut medii mai mari sau egale cu 5, adică 76,20%. Totodată au fost anunțați 892 de candidați care au obținut media generală 10.

Anul acesta, rezultatele la Evaluarea Naţională au fost publicate pentru prima dată prin anonimizarea numelui şi a prenumelui, pe baza unui cod unic alocat fiecărui candidat, scrie capital.ro.

Admitere liceu 2020. Rezultatele repartizării pe edu.ro. Cum s-a organizat admiterea

Potrivit calendarului actualizat al organizării și desfășurării admiterii în învățământul liceal, ordin al ministrului Educației, s-a afișat oferta de școlarizare/formare profesională în licee. Apoi, s-au completat opțiunile din fișele de înscriere.

Ministerul Ecuației și Cercetării anunța noul calendar al organizării și desfășurării admiterii în învățământul liceal de stat pentru anul școlar 2020-2021. Astfel, potrivit MEN, media de admitere, în baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenților învățământului gimnazial, se calculează ca medie ponderată între media generală la examenul de evaluarea națională (80%) și media generală de absolvire a claselor V-VIII (20%).

Concret, din 27 mai 2020, prima zi din noul calendar de admitere, s-a afișat oferta de școlarizare/de formare profesională, concretizată în profiluri, domenii și calificări profesionale pentru învățământul liceal, filiera tehnologică, a anunțat luni Ministerul Educației și Cercetării, printr-un comunicat de presă.

Apoi, înscrierea pentru probele de aptitudini s-a făcut în perioada 2-5 iunie. Completarea opțiunilor în fișele de înscriere, de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, s-a făcut în perioada 2-6 iulie 2020, în timp ce repartizarea coputerizată are loc în data de 10 iulie 2020, a anunțat MEC.

„În contextul epidemiologic actual, ședințele/acțiunile de instruire cu părinții și elevii pentru prezentarea procedurilor de admitere și a planului de școlarizare, precum și cele pentru completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora pot fi organizate în unitatea de învățământ sau prin mijloace electronice de comunicare–telefon, e-mail, videoconferință. Admiterea candidaților pe locurile speciale pentru rromi se va face computerizat, într-o sesiune distinctă”, a transmis MEC.