Adrian Alexandrov, despre momentul în care Elena Udrea a fost reținută de Interpol

Publicat: 08/10/2018 | 21:03

În momentul în care Elena Udrea și Alina Bica au fost reținute de Interpol, Adrian Alexandrov era de față. Iubitul fostei deputate a povestit cu lux de amănunte cum s-a întâmplat totul.

Elena Udrea, acuzată de luare de mită şi abuz în serviciu, a fost reţinută pe stradă, la ora locală 10:00, iar Alina Bica, acuzată de luare de mită şi corupţie, a fost reţinută tot pe stradă, patru ore mai târziu, conform Organismului de Investigaţii Judiciare din Costa Rica. Acţiunea a fost realizată în colaborare cu Direcţia de Informaţii şi de Securitate Naţională. (CITEȘTE ȘI: ELENA UDREA, PRIMA DECLARAȚIE DIN ÎNCHISOAREA DIN COSTA RICA! CE A TRANSMIS PRIN TELEFON)

„Am fost opriţi de 4 agenţi, două femei, doi bărbaţi. S-au prezentat că sunt de la Interpol şi că Elena ar trebui să îi însoţească. Atât eu, cât şi Elena, eram panicaţi, pentru că nu ne aşteptam la aşa ceva. Eu nu m-am gândit decât la ce voi face cu copilul. Le-am explicat: Domnule, dar copilul trebuie să mănânce, în maxim jumătate de oră. Noi ne duceam spre casă tocmai pentru că Elena trebuia să hrănească fetiţa. De ce au acţionat în acest fel, nu ştiu. Plus că atât Elena, cât şi Alina, au acest statut de refugiat provizoriu”, a explicat Adrian Alexandrov, pentru Observator.

Elena Udrea și Alina Bica, ajutate de notarul traficanților de droguri columbieni în Costa Rica

Potrivit presei din statul Costa Rica, Damaso Ruiz Carrion este liderul unei grupări care ajută traficanții columbieni să scape de justiția internațională.

“Reținerea româncelor în cartierul La Sabana ar putea scoate la iveală rețeaua care a permis intrarea pe teritoriul costarican nu doar a româncelor, ci și a traficanților de droguri din Columbia”, publicația Diario Extra, la câteva zile după ce Elena Udrea și Alina Bica au fost reținute și arestate preventiv pentru două luni. (VEZI ȘI: CE MĂNÂNCĂ ELENA UDREA ÎN ÎNCHISOAREA DIN COSTA RICA: “AZI NE-AU DAT LINTE CU MUŞCHI DE GÂNDAC“)

Jurnaliștii au mai subliniat și că alți cinci români, care au probleme cu legea în țara noastră, au fost ajutați să-și obțină actele de același notar. De altfel, în luna februarie, Rise Project dezvăluia că Alina Bica a intrat în afaceri cu oameni condamnați sau anchetați în România pentru fraudă și corupție. Aceștia au constituit împreună o firmă în Costa Rica, iar actele au fost întocmite de același notar – Damaso Ruiz Carrion.

Contactul local al familei Bica în Costa Rica este românul Mihai Rădulescu, care a dobândit și cetățenie costaricană după ce s-a căsătorit cu localnica Josselyn Auxiliadora Granizo Garcia, în vara lui 2012, scrie în ancheta Rise Project, potrivit libertatea.ro.

Numele controversatului notar nu apare doar în actele românilor, ci și în mai multe acte ale traficanților de droguri columbieni. De astfel, se pare că Ruiz Carrion este capul unei rețele care aranjează căsătorii între tinerele costaricane și narcotraficanții columbieni, pentru ca aceștia din urmă să scape de justiție și să evite extrădarea.