Andreea Esca, mărturii cutremurătoare despre drama pe care puțini i-o știu: “Bolnavi de cancer…” + apelul făcut de prezentatoare

Publicat: 04/09/2020 | 12:04

Andreea Esca a făcut mărturii cutremurătoare despre drama pe care puțini i-o știu… întreaga sa copilărie a fost marcată de poveștile mai multor oameni diagnosticați cu temutul cancer. Îndrăgita prezentatoare de la Pro Tv a lansat un apel emoționant pentru salvarea bolnavilor care se luptă cu boala acestui secol.

Citește și: Andreea Esca, mesaj răvășitor de ziua Alexiei Eram! Știrista a scos din albumul cu amintiri cea mai intimă fotografie cu fiica ei

Andreea Esca, mărturii cutremurătoare despre drama din copilărie pe care puțini i-o știu

Cancerul sau maladia secolului, așa cum a fost numită de specialiștii din lumea întreagă, se tratează foarte greu. Anual, peste 80.000 de români află că au această boală mortală, iar 140 dintre aceștia mor în fiecare zi, relatează click.ro. Statisticile arată că femeile sunt și mai predispuse să fie diagnosticate cu temutul cancer. În ajutorul celor nevoiașe, Andreea Esca și fiica sa, Alexia Eram, au demarat o campanie prin care le ajută să își facă gratuit testele care le-ar putea spune dacă suferă sau nu de cancer de col uterin sau de sân. Într-o postare impresionantă, prezentatoarea a vorbit despre bolnavii de cancer pe care i-a cunoscut în perioada adolescenței prin intermediul mamei sale care a fost asistentă la Institutul Oncologic din Capitală.

Nu rata: Andreea Esca, întâlnire emoționantă cu tatăl ei, după ce s-a vindecat de COVID-19

“Mama a fost asistent medical în Institutul Oncologic din București aproape toată viața. Multe povești din copilăria mea erau despre bolnavi de cancer. Și nu aveau un final fericit. Acum, datorită investigațiilor mult mai performante, cancerul de sân, de exemplu, poate fi învins dacă este depistat în fază incipientă. La fel și cel de col uterin. Doar că multe femei din România nu pot face aceste teste. Fundația Renașterea pune la dispoziție un mamovan care va călători prin toată țara și va face posibilă testarea Papanicolau și mamografii pentru femeile care nu au acces la ele.

Cu o înscriere în cursa virtuală «Race for the Cure» oferiți o testare Papanicolau și cu patru înscrieri dăruiți o mamografie acestor femei. Este valabil și pentru București. La cursă participă zeci de țări, iar dacă dumneavoastră locuiți în Franța, de plidă, și vă înscrieți de acolo, puteți alege ca donația să meargă către România, la Fundația Renașterea. Vă invit să vă înscrieți în echipa mea, Andreea Esca, cu codul 534A5EDA, și să alergăm virtual în data de 25, 26, 27 septembrie, pentru femeile care au nevoie de aceste teste. Puteți să participați și la secțiunea sponsor fără să faceți parte din echipă! Hai să facem bine!” este mesajul publicat de prezentatoare pe contul ei de Facebook.

Înscrierile se pot face AICI. În plus, o caravană va ajunge în zonele defavorizate din România și, în același timp, este nevoie de fonduri.

Descoperă și: Super-vedeta PRO TV a împlinit 48 de ani. Andreea Esca, petrecere fastuoasă de ziua ei. “Am decis să….”

Andreea Esca, mesaj emoționant de ziua mamei sale

Lucia Esca a împlinit 79 de ani pe 7 iunie, iar de ziua ei de naștere, fiica sa a postat pe Instagram două poze de colecție cu sărbătorita. “La mulți ani, Mama! Cea mai funny mamă din lume! #multumesc #79” este mesajul scris de Andreea Esca. În urmă cu două zile, vedeta a fost filmată în timp ce era îmbrăcată într-un costum de unicorn la o terasă din București.

Vezi și: Prima zi de școală pentru vedete. Cum arătau Andra, Andreea Esca, Delia sau Loredana