Anunț important de la MAE! Austria impune carantina obligatorie pentru români

Autor:
Publicat: 08/07/2020 | 16:38
Anunț important de la MAE! Austria impune carantina obligatorie pentru români

Epidemia de coronavirus continuă să facă ravagii. În România numărul de noi cazuri a început să intre din nou pe o pantă ascendentă, înregistrându-se în fiecare zi un număr destul de mare de persoane infectate. În acest context, Austria a emis avertizare de călătorie pentru România.

Guvernul de la Viena a anunțat miercuri că se vor impune noi măsuri de prevenire a răspândirii virusului COVID-19, printre care s-a aflat și o avertizare de călătorie pentru România, Bulgaria și Republica Moldova. (CITEȘTE ȘI: ROMÂNCA INFECTATĂ CU COVID-19 ÎN GRECIA S-A PLIMBAT TREI ZILE PE STRĂZI ÎNAINTE DE A INTRA ÎN CARANTINĂ)

Motivul invocat pentru aplicarea aceste restricții a vizat faptul că în prezent există o înrăutăţire a situaţiei legate de COVID-19 în aceste ţări, transmite Reuters. Ministerul Afacerilor Externe a reacționat, miercuri, în urma anunțului făcut de autoritățile din Austria, anunțând că a cerut decalarea datei de implementare a noilor restricții.

Anunțul făcut de MAE

În urma discuțiilor, MAE a anunțat că autoritățile austriece au convenit ca cetățenii români să intre pe teritoriul Austriei dacă au un test negativ COVID-19, efectuat cu patru zile înainte de sosirea în această țară, în caz contrar fiind impusă măsura autoizolării. Iar cei care nu respectă măsura autoizolării riscă o amendă de 1450 de euro. (VEZI ȘI: MAE: 99 DE CETĂŢENI ROMÂNI INFECTAȚI CU VIRUSUL COVID-19 ÎNTR-UN ORAȘ DIN AUSTRIA. CARE ESTE STARE LOR)

„Ca urmare a acestor demersuri, partea austriacă a comunicat astăzi că, începând cu data de 9 iulie, ora 0.00, toți cetățenii care călătoresc din România cu destinație finală Austria vor putea intra în Austria doar dacă prezintă un certificat (în limba engleză sau germană) de test negativ pentru infecția cu COVID-19 (PCR, RT), efectuat în ultimele 4 zile, anterior intrării în Austria. În absența acestui certificat, cetățenii care călătoresc din România cu destinație finală Austria vor trebui să intre în autoizolare pentru o perioadă de 14 zile. În cazul în care nu este respectată măsura autoizolării, amenda poate ajunge până la 1.450 de euro. De asemenea, au informat că va exista posibilitatea ca această categorie de cetățeni să fie testați la intrarea în Austria, în cazul unui test negativ nefiind necesară măsura autoizolării.

Potrivit autorităților austriece, măsura autoizolării nu se va aplica în cazul tranzitului fără oprire al cetățenilor provenind din România pe teritoriul Austriei spre destinații din alte state și în cazul transportului de mărfuri.

Partea austriacă a precizat că măsura anunțată are caracter temporar, aceasta urmând a fi revizuită în funcție de evoluțiile epidemiologice.”, se arată în comunicatul MAE.