Autoritățile din Constanța sunt în alertă! Există un focar de coronavirus pe o navă din port

Publicat: 02/09/2020 | 13:41
Autoritățile din Constanța sunt în alertă! Există un focar de coronavirus pe o navă din port

Autoritățile din Constanța sunt în alertă după ce a fost declarat un focar de coronavirus la bordul unei nave aflată în portul orașului.  Potrivit datelor oficiale, opt membri ai echipajului – 5 navigatori filipinezi și 3 tehnicieni bulgari – au fost confirmați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2. Cu toții vor ajunge astăzi în spital, unde vor fi tratați pentru boala rară care continuă să facă ravagii în România, dar și peste hotare.

Citește și: O altă vedetă s-a simțit foarte rău după ce a intrat în contact cu Adelina Pestrițu

Focar de coronavirus pe o navă din portul Constanța

Cei opt oameni bolnavi de noul coronavirus erau pe nava SEAMASTER IV, cu pavilion Malta, ce a andocat în Șantierul Naval Constanța pe 10 august ca să facă lucrări de reparație. La două zile distanță, echipajul navei a fost testat COVID-19 în întregime – a fost vorba despre 26 de persoane din Filipine. Rezultatele testelor au fost negative, însă, pe 21 august, șapte dintre navigatori au fost schimbați de conaționali, iar 15 tehnicieni din Bulgaria au sosit în SNC pentru lucrări specifice de mentenanță la vapor.

Conform autorităților, toți cei 41 de cetățeni străini (26 de membri ai echipajului, respectiv 15 tehnicieni), au fost testați pentru coronavirus luni, 31 august, iar opt dintre aceștia (5 navigatori filipinezi și 3 tehnicieni bulgari), au avut rezultate pozitive, relatează replicaonline.ro. Ceilalți 33 de oameni vor rămâne în carantină la bordul navei, cu mențiunea că se fac diligențele necesare pentru ca 12 dintre ei (tehnicienii bulgari) să fie trimiși în țara natală pentru efectuarea perioadei de carantină.

DSP Constanța a demarat o anchetă epidemiologică ca să afle dacă cei 33 de cetățeni străini au intrat în contact și cu alte persoane, au transmis reprezentanții Prefecturii Constanța într-un comunicat.

Nu rata: GÂNDUL LIVE | Monica Anisie, ministrul Educației, sub tirul întrebărilor: “Avem un raport preliminar: 80%  dintre unitățile de învățământ sunt pregătite pentru începerea cursurilor”

Potrivit noilor statistitici date publicității azi, la ora 13:30, în lume există 25.932.052 de persoane care au fost diagnosticate cu boala mortală apărută în China, iar bilanțul morților a ajuns la 861.871. Numărul celor care au fost declarați vindecați după ce s-au infectat cu virusul SARS-CoV-2 este de 18.215.106. SUA, Brazilia, India, Rusia, Peru, Africa de Sud și Columbia sunt cele mai afectate state de pandemie. În România, în ultimele 24 de ore, au fost confirmați pozitiv alți 1.298 de oameni și, despre bilanțul morților, reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică au anunțat că acesta a ajuns la 3.721. Din păcare, în Europa există peste 4.006.077 de cazuri de COVID-19.

Vezi și: Un nou test rapid pentru coronavirus, disponibil în curând

Sursa foto simbol: pixabay.com/ro