Acasă » Exclusiv » Avem înregistrările care i-au dat de gol pe pirații șoselelor. “Scoate aia neagră (…) Ia aia groasă, aia mică, d-aia de palme”

Avem înregistrările care i-au dat de gol pe pirații șoselelor. “Scoate aia neagră (…) Ia aia groasă, aia mică, d-aia de palme”

De: C. C. 24/03/2020 | 12:01

CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, a obținut noi detalii uluitoare din dosarul hoților care jefuiau TIR-urile din mers, ca în celebra serie de filme „Furios și iute”. Potrivit documentelor din anchetă, gruparea dădea lovituri și de jumătate de milion de euro, într-o singură noapte.

Membrii bandei nu atacau doar TIR-uri care goneau pe traseu. În unul dintre cazuri, hoții au comis un jaf spectaculos pe un feribot încărcat cu camioane. Cu toate acestea, erau temători că li s-ar putea înfunda şi uneori deveneau suspicioşi. (VEZI AICI: Am aflat secretele hoților români care furau din TIR-uri aflate în mers)

Cu teamă de filaj

„Măsurile sporite de precauție luate de membrii grupului infracțional organizat sunt evidențiate de discuțiile telefonice purtate, rezultând că membrii grupului sunt temători cu privire la posibile măsuri de supraveghere ce îi pot viza. Astfel, la data de 24.04.2017, ora 11:47:37, M.C. zis S., aflat la postul telefonic cu nr. *, poartă o convorbire în limba romani cu H.F.M. (membru executant al grupului coordonat de B.I. și P.M.), aflat la postul telefonic cu numărul *, care îi spune că pe strada de lângă el este o Skoda albă, iar în interior este o persoană care stă cu telefonul la ureche și are vedere spre el, anunțându-l astfel să se ferească”, se arată în documentele anchetatorilor.
Legăturile dintre liderii grupului sunt reliefate de modul de comunicare dintre aceștia, la nivelul coordonării membrilor executanți și a modului de valorificare a bunurilor.

Discuţii codate

„Modul de interacțiune, pregătire și planificare a activității infracționale de furt calificat derulate de membrii grupului infracțional organizat este stabilit și pregătit în urma întâlnirilor la domiciliile liderilor grupării – aspecte evidențiate constant de discuțiile telefonice purtate de aceștia (în data de 01.05.2017, ora 22:49:50, A.C. zis S. aflat la postul telefonic * îi solicită lui M.C. zis S. aflat la postul telefonic cu numărul **să îl contacteze pe B.I. zis A. pentru a fi prezent la domiciliu la ora 02:00. (CITEȘTE AICI: Un cântăreț cunoscut a fost jefuit într-o pădure de la marginea Bucureștiului)
Similar, la ora 22:40:24, A.C. zis S., aflat la postul telefonic ** , stabilește și V.F. zis S., aflat la postul telefonic * , ora de întâlnire – ora 02:00 – detaliind în limbaj codificat instrumentele necesare efracției și protecției  necesare a fi avute asupra lor («aia groasă, aia mică, d-aia de palme») – scopul întâlnirii și anume sustragerea de bunuri.
A.C. zis S., la ora 22:41:29, îi solicită interlocutorului neidentificat, aflat la postul telefonic * , pregătirea autovehiculului ce urma a fi folosit («Scoate aia neagră» deoarece îi trebuie cumătrului să plece cu ea), respectiv la ora 23:48:41 îi solicită lui V.F. zis S. aflat la postul telefonic *  să ia «…d-alea de le pui în față și în spate» – referindu-se la plăcuțe de înmatriculare autovehicule, existând suspiciunea utilizării pe autovehiculele folosite de membrii grupului infracțional la sustragerea de bunuri, de plăcuțe de înmatriculare false„, mai arată anchetatorii.

„Iei Audi că plec cu ăsta mic

Mașini folosite de hoți la lovituri
Procurorii au descifrat pas cu pas limbajul folosit de hoți și au conturat tabloul complex al jafurilor.
„La ora 23:13:17 și 23:14:39, A.C. zis S. aflat la postul telefonic **o contactează pe soția sa , aflată la postul telefonic cu numărul  **solicitându-i într-un limbaj codificat, prin referire la soțiile membrilor executanți, efectuarea de activități determinate de sprijinire și anunțare a membrilor executanți cu privire la pregătirea pentru comiterea unei fapte de furt: «…du-te și ia-o pe S. (se referă la V.F.) de acasă și te duci la E. (se referă la C.E.) iei Audi că plec cu ăsta mic (se referă la M.C.)», precizându-i totodată «să aibă palmele în ea» – pregătirea unui alt autovehicul în care să fie și mănuși”, mai scrie în documentele de la dosar.

Zeci de telefoane furate, scoase la vânzare

Anchetatorii arată în detaliu și cum erau valorificate bunurile furate.
„Împrejurarea că I.F. este membru al grupului infracțional organizat, sprijinind gruparea prin activități de comercializarea a bunurilor sustrase este evidențiată de discuțiile telefonice.  Astfel, rezultă că în mod constant, I.F. achiziționa un număr semnificativ de telefoane (de regulă de ultimă generație), fără documente de proveniență. Semnificative în acest sens sunt discuțiile telefonice purtate de către I.F. de la postul telefonic * din data de 10.05.2017, ora 16:14:24 cu o persoană neidentificată de sex masculin, utilizator al postului telefonic * , din conținutul căreia rezultă că primului i se solicită vânzarea a 15 telefoane Samsung Galaxy S8 plus, capacitate 64 GB, sigilate la prețul de 2.800 lei/bucată și 5 telefoane Samsung Galaxy S7, capacitate 32 GB la prețul de 1.750 lei/bucată – telefoane provenite din Spania și pentru care nu sunt deținute documente de proveniență. (NU RATA: Primul personaj ”decapitat” în Sex-gate-ul de la Ministerul de Interne)
În continuare, I.F. de la postul telefonic * contactează la scurt timp o persoană de sex masculin, neidentificată, utilizator al postului telefonic * căruia îi prezintă oferta de vânzare a telefoanelor mai sus descrise. Rezultă că I.F. asigura valorificarea bunurilor sustrase de membrii grupului infracțional organizat la solicitarea liderilor grupării și de regulă după vânzare le remitea respectivilor sumele de bani astfel obținute. Relevantă este și discuția telefonică purtată de către I.F. cu M.C. zis S., din data de 10.05.2017, ora 21:40:04, în cadrul căreia primul îl asigură că a obținut anumite sume de bani (50), însă mai trebuie să primească anumite confirmări de la alte persoane.
Aceste aspecte sunt reiterate și în discuția din data de 13.05.2017, ora 18.36:17 dintre I.F. și M.C.zis S., acesta din urmă fiind interesat să vândă și să primească sumele de bani, în timp cât mai scurt, dându-i în acest sens  lui I.F. un termen limitativ de perfectare a «înțelegerii» («să rezolvăm în seara asta..sună-l pe om și zi-i că în 2 ore să ne facă rost de bani..»)”, se mai arată în documentele consultate de CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA.

Urmăriţi în toată Europa

Hoții comunicau prin stații
Echipa comună de anchetă, la nivel european, a fost constituită în august 2017, între România, Finlanda și Franța, iar operațiunea a primit numele Arrow.
„Ulterior, la echipa comună de anchetă constituită din autoritățile judiciare din România, Franța și Finlanda, s-au alăturat și autoritățile judiciare din Olanda și Suedia (state pe teritoriul cărora membrii grupului infracțional organizat ce fac obiectul cercetărilor în dosarul penal nr. **, au comis, în cursul anului 2017, infracțiuni contra patrimoniului, fiind sustrase bunuri  (telefoane și aparatură de ultimă generație) din mijloace de transport aflate în mers”, au mai arătat anchetatorii.

Filmul loviturilor

În 9 martie au fost efectuate 73 de percheziții în București, Ilfov, Argeș, Prahova, Teleorman și Ialomița, dintre care 18 în baza unui ordin european de anchetă, în cauza care viza destructurarea a nu mai puțin de cinci grupuri infracționale organizate specializate în săvârșirea infracțiunilor de furt calificat, complicitate la furt calificat și tentativă la furt calificat.

„În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că, pentru deplasarea la comiterea infracțiunilor, membrii grupurilor organizate foloseau autoturisme de proveniență străină, cu preponderență de tip-ul «van» (autovehicule cu 7-8 locuri) sau autoutilitare (tip dubă), toate cu motoare puternice si dotate cu trapă (dotare absolut necesară cel putin pentru autovehiculul care merge de regulă cu farurile stinse și din care, în timpul deplasării, membrii grupului organizat se urcau în camioanele aflate în mers, din care sustrăgeau bunuri), dotări care facilitau sustragerea bunurilor și înlesneau deplasarea rapidă după comiterea faptelor”, au explicat anchetatorii.

Procurorii au mai arătat că hoții se asigurau cu dispozitive artizanale (chingi sau corzi), săreau din autovehiculele cu care se deplasau și se prindeau de ușile camioanelor aflate în mers, deschideau ușile din spate, prin tăierea lacătelor sau forțarea sistemelor de închidere, și sustrăgeau bunuri pe care le aruncau în autovehiculul din spate, pe trapa lăsată deschisă.

„În același timp, prin acțiuni conjugate și unice, alți membrii ai grupului, aflați în alte autovehicule, se deplasau în paralel, cu aceeași viteză și la o distanță considerabilă în spatele autotrenurilor, în scopul de a nu permite celorlalte autovehicule să se apropie de cei care pătrundeau în interiorul remorcilor de unde se sustrăgeau bunurile. Totodată, atunci când se impunea, unul dintre aceste autoturisme avea rolul de a colecta bunurile furate și aruncate din TIR, bunuri care erau ulterior transportate la un loc de depozitare temporar”, mai arată anchetatorii.  (VEZI AICI: Cum a furat ”Calu Machedonu” diamante de 5 milioane € dintr-un faimos magazin parizian)

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected] sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Sfântul Gheorghe, sărbătoare IMPORTANTĂ pentru români. Ce nu ai voie să faci astăzi. Tradiții și obiceiuri
Sfântul Gheorghe, sărbătoare IMPORTANTĂ pentru români. Ce nu ai voie să faci astăzi. Tradiții și...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii au înnebunit când au văzut-o
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Anamaria Prodan și-a dat de gol fiica! De ce se ocupă Rebecca: „Colaborează cu...”
Anamaria Prodan și-a dat de gol fiica! De ce se ocupă Rebecca: „Colaborează cu...”
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Ce trebuie să faci de Sf. Gheorghe, pentru a avea parte de noroc și sănătate tot restul anului. Tradițiile și superstițiile de care trebuie să ții cont
Ce trebuie să faci de Sf. Gheorghe, pentru a avea parte de noroc și sănătate...
Vali Vijelie și soția lui s-au despărțit! Carmen a confirmat separarea:
Vali Vijelie și soția lui s-au despărțit! Carmen a confirmat separarea: "Nu mai vreau să...
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4 ani i-a dat de gol pe autori
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
Rusia, enervată de ajutorul militar american pentru Ucraina, spune că SUA vor fi „umilite la fel ca în Vietnam sau în Afganistan”
Rusia, enervată de ajutorul militar american pentru Ucraina, spune că SUA vor fi „umilite la...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Oana Roman, cadou inedit pentru fiica ei: „După mai multe zile în care a plâns de durere”. Cum a reacționat micuța Isabela
Oana Roman, cadou inedit pentru fiica ei: „După mai multe zile în care a plâns...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
De ce crede Patrick despre Ștefan că este un pârâcios. Rebecca și Roberta au ajuns la concluzia că s-au certat degeaba. „Mai bine nu ne mai certam.”
De ce crede Patrick despre Ștefan că este un pârâcios. Rebecca și Roberta au ajuns...
Probele video care arată că fata din Orhei a fost dusă în casa suspectului, în seara dispariției. A băgat-o în portbagaj, înainte să fie găsită moartă
Probele video care arată că fata din Orhei a fost dusă în casa suspectului, în...
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de Biruinţă, ca să ai noroc tot anul
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Cele mai ieftine Smart TV-uri la Altex, eMag și Flanco. Prețuri pentru toate buzunarele
Cele mai ieftine Smart TV-uri la Altex, eMag și Flanco. Prețuri pentru toate buzunarele
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol! Imaginile din interiorul vilei i-au uluit pe toți
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Gigantul care se extinde pe piața din retail din România. Concurează cu Lidl și Kaufland, dar are prețuri mai mici
Gigantul care se extinde pe piața din retail din România. Concurează cu Lidl și Kaufland,...
„Am stat în comă 10 ore!” Adrian Mititelu Jr., prima reacție după ce a fost internat de urgență la ATI Floreasca! Exclusiv
„Am stat în comă 10 ore!” Adrian Mititelu Jr., prima reacție după ce a fost...
Obligație pentru români. Plata impusă de stat de care nu pot scăpa: E pentru nimic
Obligație pentru români. Plata impusă de stat de care nu pot scăpa: E pentru nimic
Adrian „Beleaua” Corduneanu dă cărțile pe față după moartea lui Costel cel Mare
Adrian „Beleaua” Corduneanu dă cărțile pe față după moartea lui Costel cel Mare
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul privat?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
NOUĂ LEGE pentru posesorii de mașini din România. Schimbare radicală pentru șoferi
NOUĂ LEGE pentru posesorii de mașini din România. Schimbare radicală pentru șoferi
O nouă urgie peste România. Prăpăd în 12 județe
O nouă urgie peste România. Prăpăd în 12 județe
Cum arătau Teo Trandafir și Mircea Badea în 1994, când debutau la Tele 7abc. Imagini de COLECȚIE din urmă cu 30 de ani
Cum arătau Teo Trandafir și Mircea Badea în 1994, când debutau la Tele 7abc. Imagini...
Spaima litoralului i-a salvat viaţa lui Adrian Mititelu Jr. Dezvăluiri incredibile, din spital, ale Prinţişorului Craiovei
Spaima litoralului i-a salvat viaţa lui Adrian Mititelu Jr. Dezvăluiri incredibile, din spital, ale Prinţişorului...
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era atentă: „Am făcut-o să o ajut!”. Camerele de filmat au surprins întregul moment
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
Ioana Dichiseanu, cu lacrimi in ochi, despre ultimele clipe ale tatălui ei:
Ioana Dichiseanu, cu lacrimi in ochi, despre ultimele clipe ale tatălui ei: "Mi-a luat mana...
Marilu Dobrescu și Iustin Petrescu s-au despărțit. Mărturisiri în lacrimi despre ”procedura secretă” cu care s-au confruntat
Marilu Dobrescu și Iustin Petrescu s-au despărțit. Mărturisiri în lacrimi despre ”procedura secretă” cu care...
Ce trebuie să ai în casă de Sfântul Gheorghe ca să fii ferit de farmece și rele până la finalul anului. Vei ține ghinionul departe de familie
Ce trebuie să ai în casă de Sfântul Gheorghe ca să fii ferit de farmece...
Cele 5 zodii care vor avea cea mai bună vară din viața lor. Norocul le bate la ușă chiar din iunie
Cele 5 zodii care vor avea cea mai bună vară din viața lor. Norocul le...