Băimăreanca a rămas fără cuvinte. O fotografie postată pe Fb i-a stârnit şocul vieţii: ”Nu mi-a venit să cred! Semăna leit cu…”

Publicat: 27/12/2017 | 00:00

O fotografie postată pe internet i-a stârnit şocul vieţii ei. Este vorba despre o băimăreancă ce a văzut într-o postare pe o reţea de socializare o imagine în care apărea Franz Josef. Asemănarea incredibilă cu fiul ei a lăsat-o fără cuvinte. (VEZI ŞI: Un elev din Satu Mare are o pasiune ieşită din comun. La 14 ani, a construit un stadion din piese de lego!)

Fotografia care îl înfăţişa pe împăratul Austriei la vârsta de 21 de ani a fost imaginea care i-a produs şocul vieţii ei. „Am rămas şocată când am văzut asemănarea izbitoare cu fiul meu. Când era copil nu m-am gândit că ar exista vreo asemănare, însă acum, la vârsta adolescenţei, asemănarea este şocantă, de-a dreptul”, spune Liana Opriş, mama băiatului de 15 ani, pentru CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA.

Ca o stranie coincidenţă, ea îşi aminteşte acum că Andrei era pasionat de arme (de jucărie) când era mic. „Când plecam de acasă, era blindat cu săbii, cu arme, cu tot ce avea. Doar zalele îi lipseau, în rest avea de toate. Ba mai mult, când mergeam la ţară, avea o trupă de copii cu care se juca, făcând tot felul de strategii militare. Aveau toţi diferite roluri, evident, Andrei era liderul”, povesteşte ea acum, amuzată. (NU RATA, AICI: A descoperit o teorie abracadabrantă. El este Einstein din Vaslui!)

„Toţi cei care îl cunosc au crezut că este el în ambele fotografii”

Andrei nu este prea impresionat de asemănarea lui cu un împărat
Andrei nu este prea impresionat de asemănarea lui cu un împărat

Băimăreanca a decis să posteze cele două fotografii alăturate, pe o reţea de socializare, iar reacţiile au fost incredibile. „Prietenii noştri au crezut că am apelat la vreun atelier foto care oferă posibilitatea de a îmbrăca diferite costume de epocă. Alţii au crezut că Andrei s-a îmbrăcat astfel pentru vreun carnaval. Toţi cei care îl cunosc au crezut că este el în ambele fotografii, mai ales ştiind despre pasiunea lui, de mic, pentru uniforma militară şi armată. A fost chiar greu să-i conving că nu e el”, mai spune Liana Opriş. (VEZI ŞI: VIDEO EXCLUSIV. Plăteşte şi 30 de mii de euro pentru a personaliza un ”monstru”. El este regele tirurilor! Are cele mai frumoase camioane din România)

Andrei, în schimb, nu este câtuşi de puţin impresionat de această asemănare. A văzut, a constatat, şi atât. „Am văzut imaginea, am fost curios să aflu mai multe despre personajul istoric”, spune el, pentru CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIAfără, însă, a se arăta prea încântat. La vârsta adolescenţei, el este interesat mai mult de calculatoare, iar visul lui este să aibă un laptop pentru jocuri.

Cine a fost Franz Josef

Franz Josef are un
Franz Josef are un „urmaş” în Baia Mare

Franz Josef (n. 18 august 1830, Viena – d. 21 noiembrie 1916, Viena) a fost un împărat al Austriei din Casa de Habsburg, rege al Ungariei şi Boemiei, rege al Croaţiei, mare duce al Bucovinei, mare principe de Transilvania, marchiz de Moravia, mare voievod al Voievodatului Serbia, din 1848 până în 1916.

El a domnit timp de 68 de ani, fiind considerată una din cele mai lungi domnii, după cea a regelui Ludovic al XIV-lea al Franţei şi a principelui Johann al II-lea al Liechtensteinului. În imaginea care i-a atras atenţia băimărencei, împăratul este înfăţişat la vârsta de 21 de ani, într-un portret realizat de Johann Ranzi, în 1851. (CITEŞTE AICI: Combină filosofia cu artele marţiale şi ”produce” campioni. L-am găsit pe… antrenorul de minţi!)

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

ROMANA ANGHEL
 

Citește și...