Bodyguard-ul măcelărit de campionul Glory Benny Adegbuyi rupe tăcerea: ”Mi-a dat cu piciorul… Nu-mi mai încăpea capul într-o găleată!”

Autor:
Publicat: 04/11/2019 | 22:52

Are probleme cu vederea, pierderi de memorie și un ușor disconfort locomotor. Toate i se trag de la tristul eveniment care a avut loc acum 10 ani, într-o discotecă din Câmpeni, județul Alba. Vasile Ioan Pui este bodyguard-ul care a fost ”măcelărit” de o mână de oameni ”grei”, între care Benny Adegbuyi, cunoscutul campion Glory. CANCAN.RO, site-ul nr.1 din România, vă prezintă declarațiile cutremurătoare ale celui care spune că a fost mai mult mort decât viu, după episodul violent din WC-ul clubului. (VEZI ȘI: BAD BOY-UL DIN K1 A ÎNCERCAT S-O COMBINE LA NUBA PE VEDETA ANTENEI 1)

Povestea e veche, unii s-au dus după gratii, pe alții instanța i-a declarat nevinovați, în final. Benjamin Adegbuyi Adekunle Miron (34 de ani), celebrul luptător din TOP 10 în clasamente ”Glory”, a fost unul dintre cei acuzați de tentativă de omor, dar a fost declarat nevinovat de către Înalta Curte de Casație și Justiție.

Benny avea să declare, la mulți ani după acel incident, că a încercat doar să aplaneze conflictul, nicidecum să fie violent. Îl contrazice, însă, bodyguard-ul clubului, care a avut nevoie de 150 de zile de spitalizare și recuperare.

”Mi-a dat cu piciorul în cap! Trei zile viu, trei zile mort!”

Vasile Pui spune că lovitura decisivă a venit de la Benny. CANCAN.RO, site-ul nr.1 din România a vorbit cu victima din Club Yax, iar mărturisirile acesteia sunt de-a dreptul, cutremurătoare.

”A fost ziua cuiva, a venit toată lumea… A venit și gașca aia… Nici nu mi-am imaginat ce va ieși, spre dimineață”, își începe mărturisirile Pui, bodyguard-ul care avea să ajungă, spre dimineață, la spital.

”Un minut și ceva m-au bătut în toaletă, apoi, când m-au scos, a venit Miron (n.r. Benny) în fugă și mi-a dat cu piciorul în cap. Am fost mai mult mort în perioada aia… Trei zile viu, trei zile mort… Am auzit că medicul de pe ambulanță a zis că nu-mi mai încăpea capul într-o găleată”, spune Pui.

”A fost greu atunci și după. Mi-a dat un picior în cap, la final, după ce mă bătuseră ceilalți, de mi-au zis prietenii, apoi: «Ai murit, atunci!». Asta, a lui Benny, a fost cea mai grea lovitură pe care am primit-o”, continuă mărturisirea uluitoare Vasile Ioan Pui. (CITEȘTE ȘI: IONUȚ IFTIMOAIE, “BODYGUARD” PENTRU O ROȘCATĂ SEXY. „NU M-AM GÂNDIT LA PROSTII!”)

Vasile Pui a luat bătaie în 2009 și acuză că nu i s-a făcut dreptate

”De ce mi-ai dat cu piciorul? Ai doi metri… Nu s-a uitat în ochii mei!”

Vasile Ioan Pui a mai spus că s-a întâlnit, la un moment dat, în timpul proceselor, cu luptătorul care face furori în ring. Care a fost discuția între ei?

”M-am întâlnit cu el la proces, după opt luni, cât au stat ei în arest. I-am spus: «Nu vezi că ai doi metri? De ce mi-ai dat cu piciorul?» Nu s-a uitat în ochii mei”, povestește fostul bodyguard.

A câștigat 250.000 de lei în instanță, nu ar fi văzut nimic: ”Mă chinui!”

Fostul bodyguard a cheltuit, după cum spune, 530 de milioane de lei vechi, dar nu a văzut până acum aproape niciun ban. El acuză și instanța, ultima, care i-a declarat nevinovați pe unii dintre agresorii lui. ”A fost măsluire pe față! Tribunalul de la Alba i-a condamnat, Curtea de Apel i-a condamnat, Înalta Curte, de la București, a schimbat-o. Unii au fost achitați, între care și Benny”, spune Pui.

”Am câștigat, în instanță, daune de 2,5 miliarde la lei vechi. Plus alte 530 de milioane, cheltuieli de judecată și cheltuieli de spitalizare. Ăștia, bani pe care i-am dat de la mine. Nu am văzut niciun ban, de atunci, de la nimeni. Mă chinui cu un executor judecătoresc să iau câte ceva, dar… Unul îmi dă 80 de lei pe lună, că în acte e angajat cu două ore pe zi și… ”, a continuat acesta.

”Am dat 106 milioane pentru avocat, a făcut tot ce a putut, m-a ajutat foarte mult, de fapt, a câștigat, dar, uite, eu nu pot să-i recuperez măcar banii pe care i-am cheltuit cu judecata, cu spitalizarea, agoniseala mea. Nu mai am nimic acum. Repet, am dat 530 de milioane”, mai fostul bodyguard. (NU RATA: LUPTATORI K1 DESFIGURATI INTR-UN CLUB DE STRIPTEASE)

A stat 150 de zile în spitale: ”Am amețeli, clipesc des…”

Vasile Ioan Pui a mai dezvăluit, pentru CANCAN.RO, că a rămas cu sechele după acea bătaie cruntă pe care a încasat-o. ”Am stat prin spitale vreo 150 de zile. Din ce-mi amintesc, 76 la Alba Iulia, 42 la Cluj, 35 din nou la Alba. Acum, la 10 ani de la acel moment greu din viața mea, mai am amețeli. Port ochelari, am probleme, am rămas cu un tic, clipesc des. Mai am unele probleme și cu mersul”, a spus el.

”Am patru vaci, vând lapte! Bat la uși ca fraierul!”

Viața i s-a obturat după acea noapte de coșmar. I-a fost greu să se angajeze, așa că a încercat să-și croiască un alt drum. ”Stau într-o localitate cu 8.000 de oameni, unde sunt două fabrici… Alternativă nu ai aici. Sunt izolat, rupt de realitate. Am avut o promisiune, să dau un concurs, să mă angajez la stația observator meteo de la Roșia Montană, am fost la comisie, doctorița mi-a spus să stau într-un picior, m-am clătinat… Nu am putut să mă angajez”, își amintește bărbatul de 46 de ani. Ulterior, el a fost angajat acolo.

”Am trei hectare de pământ, cosesc fânul, am patru vaci, vând lapte. Merg pe la toate porțile, ca fraierul, bat la ușă, întreb… E șase lei litrul. Câștig 1.000-1.2000 de lei pe lună”, a mai povestit Ioan Vasile. (VEZI AICI: NOAPTEA E GRĂNICER, ZIUA E LUPTĂTOR ÎN CUȘCĂ)

Ar vrea să ajungă la CEDO

Vasile Ioan Pui are de gând să ajungă la CEDO. ”Nu mă mai interesează cât i-a condamnat, eu întreb unde-s banii mei? I-am întâlnit… Unul dintre ei mi-a zis: «Îți dau 100 de milioane. Nu am văzut de la el niciun leu până acum». Mă gândesc să mă adresez la CEDO. Dar și acolo, să ajung, îmi trebuie bani. De unde?”, a încheiat Pui.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)