Breaking. A fost confirmat primul turist român din Grecia, infectat cu COVID-19. Ce măsuri s-au luat

Publicat: 04/07/2020 | 18:58
Breaking. A fost confirmat primul turist român din Grecia, infectat cu COVID-19. Ce măsuri s-au luat

Este stare de alertă în Grecia, după ce a fost confirmat primul turist român infectat cu noul coronavirus. În acest sens, autoritățile au luat măsuri de ultimă oră. Din primele informații oferite de presă, se pare că este vorba despre o femeie. 

A fost confirmat primul turist român infectat cu noul coronavirus, în Grecia. Se pare că este vorba despre o femeie și a sosit acum 2 zile, în Creta, în stațiunea Anissaras.

NU RATA – A INTRAT ROMÂNIA ÎN VALUL 2 AL EPIDEMIEI DE CORONAVIRUS? ANUNȚUL FĂCUT DE LUDOVIC ORBAN

Românca infectată cu COVID-19 va sta în izolare, la un hotel

Femeia este asimptomatică, iar din cauza faptului că a fost testată pozitiv cu SARS-CoV-2, va trebui să stea în izolare 15 zile, într-un hotel.

”Turista a venit alaltăieri în Creta, cu avionul direct acolo, astăzi a venit informația că a fost găsită pozitivă la virus. Problema a fost cu turista că ea a fost declarată la un alt hotel și autoritățile au căutat-o acolo, însă nu fusese niciodată cazată la hotelul respectiv pentru că nu se deschisese. Protocolul a fost ținut cum trebuia, toți turiștii care au venit în legătură cu ea sunt ținuți în carantină în următoarele 15 zile.

Este foarte bine că turista româncă nu prezintă simptomele, e în stare foarte bună și asta ne face să credem că totul va decurge cum trebuie și pentru ea și pentru restul turiștilor”, spune un medic din Atena.

CITEȘTE ȘI – ROMÂNII INFECTAȚI CU CORONAVIRUS AU ÎNCEPUT SĂ PLECE DIN SPITALE, DUPĂ CE S-AU SUSPENDAT TEMPORAR IZOLAREA ȘI CARANTINAREA ÎN CAPITALĂ

”Dacă vrem ca Grecia să nu devină Turcia sau America, trebuie mare-mare grijă”. ”Turiștii trebuie să înțeleagă că autoritățile din Grecia au protocol bine pus la punct și strict și niciunul nu are cum să-l depășească. Românca turistă va pierde vacanța pentru următoarele 15 zile. Nu avem cum să spunem că nu are simptome și-n 3-4 zile să o lăsăm să-și continue vacanța. Nu! Ea a pierdut vacanța”, a adăugat acesta.