Călin Popescu Tăriceanu anunță un proiect de suflet: Muzeul Automobilului

Publicat: 03/05/2019 | 14:53

Călin Popescu Tăriceanu a dat, vineri, la Old Cars Rally Prahova 2019, vestea cea mare pentru iubitorii de mașini și nu numai. În București urmează să fie înființat, cât de curând, un Muzeu al Automobilului. CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA vă prezintă detalii și imagini exclusive. (NU RATA, AICI: CĂLIN POPESCU TĂRICEANU, DESPRE MOARTEA LUI RĂZVAN CIOBANU: ”O VESTE TRISTĂ, CARE…)

Clubul vehiculelor de epocă organizează în perioada 3 – 4 mai, în Prahova, competiția „OLD CARS RALLY PRAHOVA 2019”, prima etapă din cadrul Campionatului de Raliuri de Regularitate pentru Vehicule Istorice (C.R.R.V.I.). La celebrul concurs de eleganță auto a participat și președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, renumit pentru pasiunea pe care o are pentru mașinile istorice. (CITEȘTE ȘI: CĂLIN POPESCU TĂRICEANU, ÎMPREUNĂ CU FAMILIA LA SLUJBA DE ÎNVIERE DE LA MĂNĂSTIREA SINAIA)

Startul competiței „OLD CARS RALLY PRAHOVA 2019”, la care s-au înscris 32 de echipaje, s-a dat vineri, 3 mai, în fața Palatului Culturii din Ploiești. (DETALII AICI)

„Este o lume de care am fost o viață întreagă foarte atașat”

Președintele Senatului și-a făcut apariția la Ploiești, la Campionatului de Raliuri de Regularitate pentru Vehicule Istorice (C.R.R.V.I.) cu un Citroen vișiniu, cunoscut drept Citroen Doi Cai și care a atras toate privirile. După ce s-a plimbat printre celelalte mașini ce participă la renumita competiție și a discutat cu cei prezenți, fostul premier a făcut mărturisiri savuroase despre bijuteria pe patru roți la volanul căreia a venit la Ploiești.

Am venit cu un Citroen Doi Cai, așa este cunoscut acest model și care a fost fabricat vreme de aproximativ 40 de ani. Mașina este din anii ’80, a fost restaurată prin grija mea, punând și eu mâna alături de mecanicii care m-au ajutat. Astăzi am vrut să vin la raliul mașinilor de epocă dintr-un singur motiv, pentru că sunt angrenat în mișcarea automobilistică, sunt unul dintre fondatorii grupului «Retromobil», am multe cunoștințe printre cei care participă la acest raliu, am plăcere să-i revăd și să le văd mașinile, să le spun câteva cuvinte de încurajare și apreciere. Este o lume de care am fost o viață întreagă foarte atașat și îmi face plăcere să particip ori de câte ori pot.

Din păcate, agenda pe care o am îmi dau răgaz foarte puțin, dar astăzi am reușit să vin. Mă bucur pentru că organizatorii au reușit să mobilizeze un număr destul impresionant de mașini pentru această cursă de început de an. (…) Am mai concurat, atât în țară cât și în străinătate. Până acum patru ani am concurat în Campionatul Național de Viteză în Coastă, la categoria mașini istorice. Din cauza agendei foarte încărcate a trebuit, cu regret, să abandonez activitățile competiționale”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Prima zi de concurs se încheie la Sinaia, unde între orele 16:30-19:30 automobilele vor fi admirate în parcarea hotelului New Montana. Finalul raliului va fi sâmbată 4 mai, în jurul orei 16:00, la Palatul Culturii din Ploiești, iar la ora 19;00 va fi festivitatea de premiere. (NU RATA, AICI: IOANA FILIMON, LUATĂ DE AMBULANȚĂ DIRECT DIN CLUB! ATENȚIE, VIDEO EXPLICIT CU VEDETA PRO TV)

Președintele Senatului a făcut senzație cu mașina de epocă la Ploiești

Călin Popescu Tăriceanu, proiect cultural important!

Mai mult decât atât, Călin Popescu Tăriceanu a dezvăluit, cu această ocazie, faptul că, de ceva timp, împreună cu clubul ”Retromobil” a demarat un proiect important pentru București. Mai exact, președintele Senatului vrea să înființeze Muzeul Automobilului.

”La București am început de mai multă vreme împreună cu clubul Retromobil un demers pe lângă Primăria Capitalei și pe lângă Guvern să înființăm un Muzeu al Automobilului în București. Sper ca acest lucru să se întâmple cât mai curând. Clădirea care a fost aleasă pentru acest muzeu se află pe Bulevardul Aviatorilor. Sper să reușim să facem un proiect frumos care să îmbogățească peisajul cultural al Capitalei. Va fi un muzeu care va avea un caracter accentuat educativ ”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu a anunțat un proiect cultural ambițios: Muzeul Automobilului

Călin Popescu Tăriceanu colecționează mașini de epocă

Călin Popescu Tăriceanu a fost mulți ani la rând dealer în România al producătorului francez de automobile Citroen. Acesta nu doar a vândut mașini Citroen, dar a și cumpărat de-a lungul timpului multe modele. Toate sunt însă de colecție, iar cea mai “tânără“ mașină de epocă Citroen deținută de al doilea om în stat are 33 de ani, fiind fabricată în anul 1986. Senatorul (67 de ani) se poate mândri totodată și cu un model Citroen – tot mașină de epocă – a cărui vârstă se apropie de cea a proprietarului. (NU RATA, AICI: ROXANA IONESCU, DECLARAȚII UNICE DESPRE BEBELUȘUL DIN BURTICĂ: ”E BĂIEȚEL! A TREBUIT SĂ ȚIN SECRET PÂNĂ CÂND…”)

Citește și...