Care sunt simptomele că suferi de cancer! NU ignora aceste semne și mergi urgent la medic

Publicat: 10/02/2019 | 14:29

Supranumit boala secolului, cancerul ucide în fiecare zi oameni! Iar cifrele din statisticile oficiale sunt alarmante. Specialiștii recomandă să ne prezentăm la medic odată cu apariția celui mai mic semn că ceva nu funcționează cum trebuie în organismul nostru. În rândurile de mai jos vei găsi cele mai des întâlnite simptomele că suferi de cancer. În fiecare an, pe 4 februarie este sărbătorită Ziua Mondială de Luptă împotriva Cancerului.

Citește și: Ce alimente recomandă medicii pentru vindecarea cancerului

Care sunt simptomele că suferi de cancer

Oboseala – faptul că te simți epuizat oricât de mult te-ai odihni poate fi un simptom important al cancerului care se dezvoltă. Doctorii spun însă că oboseala poate fi prezentă şi în cazuri precoce ale leucemiilor, în unele cancere de colon sau de stomac, cancere care produc pierderi de sânge care nu sunt evidente.

Febra – este des întâlnită în cazul bolnavilor diagnosticați cu nemilosul cancer, dar, din păcate, de cele mai multe ori se întâmplă asta după ce boala s-a răspândit în corp. Conform statisticilor, aproape toate persoanele cu cancer experimentează acest simptom, în special dacă boala sau tratamentul a afectat şi sistemul imunitar, din care cauză organismul face faţă mai greu infecţiilor, titrează adevarul.ro. Sunt mai puţine cazurile în care febra este un semn precoce care anunţă cancerul, aşa cum se întâmplă în cazul caccerelor de sânge – leucemii şi limfoame.

Citește și: El este medicul care a vindecat peste 45.000 de oameni de cancer! Tratamentul durează 42 de zile

Durerea – cancerele osoase sau testiculare sunt însoţite încă din stagiile incipiente de durere. O durere de cap care nu trece indiferent de tratamentul administrat poate anunţa o tumoră la creier. Durerea de spate poate fi un semn al cancerelor de colon, rect sau de ovar. Cel mai adesea, durerea apare atunci când cancerul a metastazat, adică s-a răspândit în organism.

Modificarea culorii pielii – nu doar cancerul de piele, ci şi alte tipuri de cancere produc coloraţii ale pielii: hiperpigmentare; colorare în galben a pielii şi a ochilor; eriteme; creştere excesivă a părului.

Citește și: Simptomele cancerului de piele. Cum recunoști primele semne

Pierderea inexplicabilă în greutate – cele mai multe persoane care au cancer ajung să piardă în greutate, la un moment dat. O pierdere în greutate mai mare de 5 kilograme sau mai mult din motive inexplicabile poate fi semn de cancer. Se întâmplă cel mai adesea în cazul cancerului de pancreas, de stomac, de esofag sau de plămâni.

Citește și: Ce este cancerul pancreatic, boala de care a murit Ionela Prodan! Primele simptome

În continuare găsești care sunt, de fapt, semnele certe că temutul cancer s-a intalat în corp

Modificări intervenite în funcţionarea sistemului digestiv, constipaţie sau diaree pe termen lung pot fi semne de cancer de colon. Durere la urinare, sânge prezent în urină sau necesitatea de a merge des la toaletă pot avea legătură cu un cancer de vezică sau de prostată.

Rănile care nu se vindecă – cancerul de piele poate avea aspectul unor răni care nu se închid. O rană în gură poate fi semnul unui cancer oral mai frecvent în rândul fumătorilor, a celor care mestecă tutun sau consumă alcool. Rănile la nivelul vaginului sau al penisului pot fi semne ale unor cancere incipiente, astfel că trebuie consultat de urgenţă un medic specialist.

Sângerări şi secreţii neobişnuite – sângerările neobişnuite pot fi semne atât în cancerul în fază incipientă, cât şi în cancerul în fază avansată. Tusea cu sânge anunţă un cancer de plămâni, în timp ce sângele în scaun un cancer de colon sau de rect. Cancerul cervical şi de endometru produc sângerări anormale la nivelul vaginului, în timp ce prezenţa sângelui în urină este legată de cancerul de rinichi şi de vezică. O sângerare la nivelul areolei mamare poate indica prezenţa cancerului mamar.

Noduli – multe cancere pot fi simţite prin piele – cele de sân, de testicule, astfel că orice nodul perceput la palpare trebuie să ne trimită degrabă la medic pentru investigaţii.

Tusea care nu mai trece sau vocea răguşită sunt alte semne care pot anunţa un cancer de plămâni sau localizat la nivelul laringelui sau al glandei tiroide.

Citește și: Patru rețete din nuci care te vindecă de bolile de stomac, pancreas, cancer și viermi intestinali

Citește și...