Caz șocant în Statele Unite ale Americii. Un bărbat a aruncat cu săgeți în protestari. VIDEO

Publicat: 01/06/2020 | 13:47
Caz șocant în Statele Unite ale Americii. Un bărbat a aruncat cu săgeți în protestari. VIDEO

Un bărbat din Statele Unite a ieșit din mașină cu un arc cu săgeți pe care a încercat să-l folosească împotriva manifestanților din orașul Salt Lake City. Atacatorul a căzut victimă furiei celor prezenți la protest.

Situaţia devinte tot mai dramatică în Statele Unite ale Americii, pe fondul protestelor care au loc după moartea lui George Floyd. În oraşul Salt Lake City un bărbat s-a dat jos din maşină şi a folosit un arc cu săgeţi împotriva protestarilor.

Citește și: Hackerii Anonymus intervin în cazul lui George Floyd, bărbatul ucis de către un ofițer din Minneapolis! Au blocat site-ul poliţiei și amenință polițiștii corupți: „Venim!”

Atacatorul cu arcul a fost reținut

Brandon McCormick este atacatorul, identificat în cadrul unei televiziuni locale şi nu este clar dacă acesta a tras efectiv o săgeată în oameni. Între timp, poliţia l-a reţinut pe McCormick, care mai deţinea şi un cuţit, plin de sânge după ce protestatarii l-au atacat atunci când voia să folosească arcul.

McCormick a susţinut că doi bărbaţi de culoare la bătut în casă, înainte ca el sp iasă pe strade și să atace protestatarii, relatează Digi 24.

Patron de magazin, bătut cu bestialitate

Zilele acestea au avut loc mai multe incidente șocante în SUA. Proprietarul unui magazin din Dallas a fost bătut cu bestialitate de mai mui multe persoane care încercau să-i jefuiască magazinul. Victima încerca să-și apere afacerea, însă a fost linșată.

Poate te interesează și:  Alertă de gradul 0 la Casa Albă. Donald Trump, dus într-un buncăr de frica protestarilor

Violențele s-au produs sâmbătă seara în Dallas (Texas), în timpul protestelor provocate de moartea lui George Floyd.
Potrivit pubicaței ameicane TMZ, care citează un utilizator Twitter, mai mulți indivizi au vrut să jefuiască magazinul bărbatului, însă el a ieșit cu o sabie, încercând să-și apere munca.

Cazul Floyd, cel mai nou, dar vechi, scandal din SUA

Un val de proteste violente a izbucnit în mai multe orașe din SUA după moartea unui american de culoare, George Floyd, în timp ce era în custodia poliției. În orașul Minneapolis, acolo unde s-a petrecut incidentul, situația este extrem de tensionată de câteva zile. Cazul a readus în prim plan una dintre cele mai vechi probleme ale Statelor Unite ale Americii și anume brutalitate poliției.

Joi seara, autoritățile au impus restricții de circulație pe durata întregului weekend, însă oamenii au continuat să iasă pe străzi. Nu este clar de ce a fost atacat sediul CNN, un post care a relatat pe larg despre cazul lui George Floyd și a avut chiar și un reporter reținut de forțele de ordine, însă protestele au devenit haotice zilele trecute și în Minneapolis, unde s-au înregistrat jafuri în magazine și incendieri.

Primarul din Atlanta, Keisha Lance Bottoms, a ținut vineri seara o conferință de presă în care, vizibil înfuriată, le-a cerut protestatarilor să plece acasă. „Ceea ce văd eu că se întâmplă acum pe străzi nu este Atlanta. Acesta nu este un protest, acesta nu este spriritul lui Martin Luther King, Jr.

Acesta este haos. Un protest are un scop. Când dr. King a fost asasinat, nu am făcut asta orașului nostru. Dacă vreți să schimbați America, mergeți și vă înregistrați să votați, asta este schimbarea de care avem nevoie în țara asta. Dacă vă pasă de acest oraș, mergeți acasă”, le-a spus Keisha Bottoms, ea însăși o femeie de culoare.

Poate te interesează și: Luptele de stradă continuă! Imagini șocante de la protestele din SUA! O mașină de poliție intră direct într-un grup de protestatari în New York