Ce îi cere Președintelui României, Klaus Iohannis

Publicat: 03/09/2019 | 14:43
Ce îi cere Președintelui României, Klaus Iohannis

Premierul Viorica Dăncilă pune piciorul în prag și, printr-o postare pe pagina sa de socializare, îi cere președintelui Klaus Iohannis să dea, cât mai repede, un răspuns referitor la cel mai ”fierbinte” subiect al momentului. CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, vă prezintă mesajul pe care premierul Viorica Dăncilă i-l trimite, public, Președintelui României, precum și ultimele informații despre ”războiul dintre palate”. (CITEȘTE ȘI: ELEVII DIN ROMÂNIA CARE VOR PRIMI ÎNTRE 1000 ȘI 3000 DE LEI. GUVERNUL DĂNCILĂ A DECIS)

Tensiune crescândă între Palatul Victoria și Palatul Cotroceni, iar premierul îi transmite un mesaj public președintelui Klaus Iohannis. Respectivul mesajul a fost postat chiar pe pagina de Facebook a Vioricăi Dăncilă, iar subiectul este de o importanță covârșitoare în ceea ce privește contextul politic actual – propunerile de miniștri interimari pentru Energie, Mediu și Relația cu Parlamentul. Viorica Dăncilă așteaptă un răspuns din partea lui Klaus Iohannis și ”speră” ca acesta să ”dezvolte capacitatea de a înțelege” că blocarea Executivului aduce deservicii guvernării și stabilității țării. Viorica Dăncilă insistă și asupra ideii că ”vendetele” prezidențiale afectează viața tuturor cetățenilor. (VEZI ȘI AICI: VIORICA DĂNCILĂ NU SE TEME SĂ CANDIDEZE LA PREZIDENȚIALE: ”SUNT MAI PUTERNICĂ DECÂT TOȚI ACEȘTI BĂRBAȚI CARE NU FAC ALTCEVA DECÂT SĂ ȚIPE DE PE MARGINE”)

”Aștept din partea președintelui Iohannis un răspuns privind propunerile de miniștri interimari pentru Energie, Mediu și relația cu Parlamentul. Au trecut deja câteva zile. Încă mai sper ca domnul Iohannis să dezvolte capacitatea de a înțelege că blocarea Executivului nu ajută guvernarea și stabilitatea țării. Așa cum încă mai sper să realizeze că vendetele cu care ne-a obișnuit fac rău în primul rând oamenilor, și nu adversarilor dumnealui politici”, a scris premierul Viorica Dăncilă pe pagina sa de socializare.

Un adevărat șef de stat nu își exercită niciodată puterea în moduri distructive

În continuarea mesajului, premierul Viorica Dăncilă face un apel către președintele Klaus Iohannis, recomandându-i acestuia ”să nu se mai ambiționeze” și să nu mai exercite puterea în ”moduri distructive”. (NU RATA: E OFICIAL! CONGRESUL PSD A DESEMNAT-O PE VIORICA DĂNCILĂ CANDIDAT LA PREZIDENȚIALE)

”România are nevoie de un guvern funcțional. Fac așadar un apel către domnul Iohannis să nu se mai ambiționeze să refuze miniștrii fără temei, pentru că un adevărat șef de stat nu își exercită niciodată puterea în moduri distructive și contraproductive pentru țara lui”, a mai scris Viorica Dăncilă.

”Nu mi-a spus nici că acceptă, nici că nu acceptă”

Premierul Viorica Dăncilă a declarat – luni, la Parlament – că a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis despre cele trei propuneri de interimari în locul miniştrilor ALDE, iar şeful statului i-a spus că va da un răspuns într-un timp scurt.

„Am vorbit cu domnul preşedinte şi mi-a spus că legat de cele trei propuneri pe care le-am făcut pentru portofoliile ALDE îmi va da un răspuns într-un timp scurt. Nu mi-a spus nici că acceptă, nici că nu acceptă. Mi-a spus că într-un interval de timp scurt va veni cu un răspuns”, a afirmat Viorica Dăncilă, luni, la Parlament. (CITEȘTE ȘI: CE MESAJ LE-A TRANSMIS VIORICA DĂNCILĂ PĂRINȚILOR ALEXANDREI MĂCEȘANU)

Viorica Dăncilă: ”Guvernul funcționează”

Viorica Dăncilă a adăugat că Guvernul funcţionează, însă speră să aibă un răspuns de la Klaus Iohannis până miercuri sau joi, atunci când va exista o şedinţă a Executivului.

„Nu este blocat Guvernul. Guvernul funcţionează. Vedem în şedinţa de Guvern. O avem ori miercuri, ori joi, Deci până miercuri sau joi sper să avem un răspuns”, a susţinut Viorica Dăncilă. (VEZI ȘI AICI: VIORICA DĂNCILĂ A SCHIMBAT FUNCȚIILE A DOI SECRETARI DE STAT DIN MINISTERUL APĂRĂRII. DESPRE CINE ESTE VORBA)

Şeful Executivului anunţase, anterior, că îl va suna pe preşedinte pentru a se lămuri cu privire la intenţiile acestuia în legătură cu interimarii propuşi pe posturile care au fost deţinute de ALDE. Propunerile pentru posturile de interimari sunt Nicolae Bădălău la Energie, Ioan Deneş la Mediu şi Ştefan Radu Oprea la Relaţia cu Parlamentul. Premierul  Viorica Dăncilă a ameninţat că – în cazul în care şeful statului va amâna situaţia – se va adresa CCR.

Ce îi reproșează Președintelui României

Viorica Dăncilă a declarat, întrebată ce reproşuri ar avea să îi facă lui Klaus Iohannis ca preşedinte, că un şef de stat trebuie să fie unul al tuturor românilor, al consensului şi să fie empatic şi sensibil faţă de problemele oamenilor. (NU RATA: DĂNCILĂ: ”SĂ CANALIZĂM LUPTA ANTICORUPȚIE DIN ZONA DE ALOCARE EXCLUSIVĂ DE RESURSE CĂTRE PREVENȚIE”)

„În primul rând, eu văd ca un preşedinte să fie preşedinte al tuturor românilor. Nu există români de partea mea, români de partea celorlalţi. Aşa cum eu sunt un premier al tuturor românilor şi a celor care m-au votat şi a celor care nu m-au votat, măsurile pe care le iau la nivel guvernamental le iau pentru toţi românii”, a afirmat Viorica Dăncilă atunci când a fost întrebată ce ar avea să îi reproşeze lui Klaus Iohannis ca preşedinte.

Premierul a adăugat că un preşedinte trebuie să aibă o atitudine corectă faţă de toate instituţiile statului şi să caute consensul. (CITEȘTE ȘI: DĂNCILĂ, APEL DE ULTIMĂ ORĂ: ”CHEM ALĂTURI DE NOI ONG-URILE CARE ACTIVEAZĂ ÎN DOMENIUL COMBATERII VIOLENȚEI”)

„În al doilea rând, faptul că nu este apropiat de oameni. Un om politic, fie că e preşedinte, premier, ministru, trebuie să stea în rândul oamenilor, să se consulte cu oamenii, să asculte oamenii şi cred că atunci atitudinea va fi altfel, va fi mai empatic faţă de oameni, va fi mai sensibil faţă de problemele oamenilor. Iar în al treilea rând este faptul că ne dorim un preşedinte care să aducă consensul, un preşedinte care să aibă o atitudine corectă şi faţă de celelalte instituţii ale statului”, a completat Viorica Dăncilă. (VEZI ȘI AICI: VIORICA DĂNCILĂ PREZINTĂ 10 MĂSURI ÎN CAZUL CARACAL: “SĂ REPARĂM CE E DE REPARAT, SĂ ÎNLOCUIM CE E DE ÎNLOCUIT!”)

Citește și...