Ce legătură au vedetele Iuliana Tudor & Claudiu Lucaci cu decapitarea bossului de la TVR

Autor: I.D.
Publicat: 06/06/2019 | 23:11

Decizie-șoc în lumea televiziunii: Alexandru Sassu, al doilea om ca funcție în TVR, a fost tras pe linie moartă în instituție! (Poți câștiga 10.000$ în fiecare lună!) Nu i s-a prelungit contractul de Producător General, iar CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA, vă prezintă dedesubturile scandalului început, de altfel, în urmă cu mai bine de o lună. Atunci, producătorul-general, reîntors miraculos în TVR, a tăiat în carne vie.

Alexandru Sassu e astfel OUT de la Televiziunea Română! Celui care a ocupat în ultimele două luni, după revenire, funcția de producător general nu i s-a prelungit contractul, se pare, după o dispută survenită în interiorul instituției. Conform surselor CANCAN.RO, totul ar fi plecat de la audiențele scăzute, dar și de la grila de programe, pe care Sassu a modificat-o atunci când s-a reașezat în scaunul de conducere. (CITEȘTE ȘI: FOSTUL BOSS AL TVR-ULUI SE RECĂSĂTOREȘTE LA 66 DE ANI CU O CUNOSCUTĂ JURNALISTĂ DE LA DIGI!)

Nu e mai puțin adevărat că scandalul mocnea, după ce Alexandru Sassu a renunțat la unii oameni-cheie și la emisiunile lor, între care Iuliana Tudor și Claudiu Lucaci. (Cel mai bine platit job din București) Astfel, cu o audiență scăzută, care s-a prăbușit după ce Sassu s-a întors la TVR, șefii postului de televiziune, influențați și de nemulțumirile celor trași pe dreapta, ar fi luat decizia de a merge mai departe fără el.

Alexandru Sassu a ”ras” vedetele din TVR

CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA, vă prezenta culisele revenirii lui Alexandru Sassu la TVR, dar și măsurile, unele uluitoare, luate de el în cadrul instituției, măsuri care au vizat vedete și emisiuni ale postului.

Alexandru Sassu a plătit scump schimbările pe care le-a făcut după revenirea în TVR

Mare surpriză, la mijlocul lunii aprilie a acestui an: Alexandru Sassu, cel care ocupase funcția de președinte, revenea pe cai mari în TVR, în funcția de producător general. Primele măsuri luate de el au fost uluitoare! A început să taie în carne vie, ”victime” fiind chiar vedetele postului. Pe rând, au dispărut, precum stelele căzătoare, nume grele și emisiuni cu rating, între care Iuliana Tudor, un simbol al televiziunii, cu emisiunea ”Vedeta populară”. (CITEȘTE ȘI: FOSTUL BOSS AL TVR-ULUI SE RECĂSĂTOREȘTE LA 66 DE ANI CU O CUNOSCUTĂ JURNALISTĂ DE LA DIGI!)

Pe ”eșafod” au urcat la scurt timp Monica Ghiurco (cu emisiunea ”Întrebări și răspunderi”), Sorin Burtea (”Interes general”), Alina Stancu (”Aici, acum”), Claudiu Lucaci (”Ultima ediție”)! Sassu a păstrat însă emisiuni fără audiență, ba chiar le-a readus pe unele care, în cele din urmă, s-au dovedit falimentare. Condiții în care cifrele de audiență, și așa scăzute, s-au dus mult în jos.

Schimbările făcute de Alexandru Sassu

Alexandru Sassu era acuzat că a scos emisiuni de informare a publicului – de analiză – și a menținut emisiuni fără audiențe și fără substanță. Spre exemplu, ”România 9” a avut un rating – publicul național – de numai 0,3 puncte medie pe intervalul 19.00-20.00, în data de 15 aprilie. Pe de altă parte, Sassu a scos ”Ultima ediție” a lui Claudiu Lucaci, care în ultima lună avusese o audiență medie de 1 punct rating/ediție – pe același public național. (NU RATA: BOMBĂ ÎN TELEVIZIUNEA DIN ROMÂNIA! ȘTIRISTA ȘI-A DAT DEMISIA: „NU S-A MAI PUTUT. AM ALES SĂ PLEC!”)

O altă decizie controversată a lui Alexandru Sassu a fost aceea de a scurta ”Jurnalul”, introducând un sfert de oră  cu ”Tema zilei”. Rezultatul a fost acelaşi, au scăzut audiențele. Practic, s-a întors grila în timp, după alcătuirea din perioada 2008-2009.

UPDATE: Reprezentanții TVR au comunicat azi faptul că ”Alexandru Sassu lucrează în continuare în TVR, dar, din motive personale, nu poate exercita funcţia de Producător General„, confirmând astfel înlăturarea bossului din funcție.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Citește și...