E mega-scandal în TVR! Bossul producțiilor a „măcelărit” vedetele postului

Autor: I.D.
Publicat: 20/04/2019 | 23:00

E mega-scandal în TVR. Fostul președinte al televiziunii publice, Alexandru Sassu – cel acuzat că în mandatul trecut a lăsat postului național o ”gaură” de 50 milioane euro -, s-a întors ca producător general și a reformat grila de programe, „măcelărind” vedetele postului. Viziunea lui Alexandru Sassu nu a făcut altceva decât să trimită ratingul la limita de jos, asta în condițiile în care, de mai mult timp, televiziunea națională pare ”anesteziată” la capitolul ”audiențe”. CANCAN.RO, site-ul nr.1 din România, vă prezintă informații uluitoare din care reiese că actualul producător general Alexandru Sassu a trecut ”pe linie moartă” emisiuni și vedete ale postului, printre acestea aflându-se și Iuliana Tudor, ”imaginea-simbol a televiziunii naționale”. (CITEȘTE ȘI: FOSTUL BOSS AL TVR-ULUI SE RECĂSĂTOREȘTE LA 66 DE ANI CU O CUNOSCUTĂ JURNALISTĂ DE LA DIGI!)

”De mă voi scula, pre mulţi am să popesc şi eu”, striga Vodă Alexandru Lăpușneanul. Revenind în prezent, putem spune că Alexandru Sassu, revenit ca producător general al TVR, nu ”popește” pe nimeni, dar elimină din grila de programe emisiuni care nu sunt pe placul dânsului. Firește, pot fi aduse în discuție circumstanțe atenuante. Se dorește creșterea ratingului, e vorba despre facelift la nivel mediatic, inițiativele sunt ambalate în cele mai bune intenții. Totuși, sunt menținute emisiuni fără audiențe și substanță.

Iuliana Tudor – ”Imaginea-simbol a TVR” – izolată de Alexandru Sassu

Alexandru Sassu a izolat-o, în primul rând, pe Iuliana Tudor, vedeta indiscutabilă a postului, pe care n-a agreat-o nici în perioada anterioară – atunci când era șeful TVR. Prima măsură luată acum a fost suspendarea emisiunii ”Vedeta populară”. Motivul care a dus la o asemenea decizie ar fi că sunt blocate achizițiile pe partea de „etno”, însă acesta este doar un pretext. În realitate, surse din TVR susțin că ar fi vorba despre… cu totul altceva.

Ceea ce intrigă este faptul că Iuliana Tudor este încă prezentată drept ”imaginea simbol a postului național de televiziune” pe site-ul tvr1.tvr.ro.

În prezentarea făcută Iulianei Tudor, se insistă asupra profesionalismului de care a dat dovadă, de fiecare dată, fiind cea care a reușit să țină în mână frâiele unor super-producții: Teledonurile TVR, Festivalurile Cerbul de Aur, Mamaia – Folclor, Maria Tănase, precum şi Gala TVR 50, România din suflete, Premiile TVR Internaţional şi Gala Crucea Roşie fiind doar câteva dintre proiectele care au avut-o în prim-plan. Premiile venite din partea presei pentru Festivalurile de Folclor Mamaia şi Cerbul de Aur au fost completate de premiul Asociaţiei Profesioniştilor de Televiziune pentru producţia de divertisment O dată-n viaţă. Distincţiile au continuat, culminând, în 1999, cu titlul de „Femeia anului în Televiziune”. (NU RATA: EXCLUSIV LA TVR 2! FUEGO ADUCE LA ”DRAG DE ROMÂNIA MEA” DOUĂ MARI ARTISTE ALE ROMÂNILOR CARE NU AU MAI APĂRUT LA TELEVIZOR DE MULT TIMP!)

Însă, după cum se poate observa, profesionalismul Iulianei Tudor nu face ”casă bună” cu nouă grilă de programe a Televiziunii Naționale, viziunea lui Alexandru Sassu.

„Trăiesc cea mai tare poveste pentru simplul motiv că e a mea! E viaţă, e una singură şi e numai a mea! Cine sunt?! Cea din ochii părinţilor mei, cea din ochii bunicii, cea din ochii bărbatului care mă iubeşte, cea din ochii oamenilor care mă privesc şi ascultă, cea din ochii prietenilor, cea din ochii copilului meu şi, dincolo de lume, cea din ochii mei, pe care am grijă s-o pot privi zilnic în ochi fără remuşcări. Când Televiziunea m-a găsit şi m-a furat de pe peronul unei gări am trăit cel mai frumos vis. Aşteptam să mă trezesc, dar povestea continuă melodic, infinit, ca la Wagner. Şi nu m-am mai trezit de atunci! Câte aveau să mai vină! Fabulos! Televiziunea mă răscoleşte şi nu mă lasă să dorm noaptea, îmi cere mereu mai mult şi mai bun, mă obligă la reinventări permanente, îmi cere puţină nebunie, îi place să ne-nţelegem din priviri şi câte altele”mărturisa, la un moment dat, Iuliana Tudor. (VEZI ȘI AICI: SITUAȚIE EXPLOZIVĂ LA TVR! ESTE SCANDALUL ANULUI ÎN TELEVIZIUNEA DIN ROMÂNIA)

Iuliana Tudor – ”Imaginea-simbol a TVR” – a fost eliminată din noua grilă de programe a TVR

Monica Ghiurco şi Claudiu Lucaci nu au mai fost pe placul lui Alexandru Sassu

Noul producător general al TVR a „tăiat în carne vie”. A eliminat o serie de emisiuni de dezbateri – ”Întrebări și răspunderi” (moderată de Monica Ghiurco), ”Interes general” (moderată Sorin Burtea), ”Aici, acum” (moderată de Alina Stancu) şi ”Ultima ediție” (moderată Claudiu Lucaci). Practic, Sassu a eliminat din grilă chiar… brandurile TVR-ului, însă a păstrat emisiuni fără audiență sau a readus emisiuni care, în trecut, s-au dovedit falimentare.
Printre acestea, ”România 9” – moderată de Ionuţ Cristache. Emisiunea a fost plasată în noua grilă de programe la ora 19.00, înainte de Jurnalul de știri, întrucât nu înregistra „cifre”. Dar rezultatul este același, iar cifrele prezentate mai jos sunt sugestive.

Audienţe înregistrate joi de emisiunea „România 9” în prime-time.

Au fost menţinute emisiuni fără audienţe şi fără substanţă

Alexandru Sassu este acuzat că a scos emisiuni de informare a publicului – de analiză – și a menținut emisiuni fără audiențe și fără substanță. De pildă, ”România 9” a avut un rating – publicul național – de numai 0,3 puncte medie pe intervalul 19.00-20.00, în data de 15 aprilie. Pe de altă parte, Sassu a scos ”Ultima ediție” a lui Claudiu Lucaci, care în ultima lună a avut o audiență medie de 1 punct rating/ediție – pe același public național. (VEZI ŞI AICI – TVR, PRIMA REACȚIE DUPĂ PUBLICAREA SALARIULUI COLOSAL AL LUI IONUȚ CRISTACHE: ”UN DELICT!”)

Noua grilă de programe a TVR, audienţe care… tind spre zero

Ema Pendiuc, febleţea lui Alexandru Sassu

Mai mult decât atât, Alexandru Sassu este acuzat şi că a readus-o în TVR pe feblețea sa, Ema Pendiuc, cu emisiunea ”Drumului succesului”. Aceasta a avut emisiune și în vechiul mandat al lui Sassu, fiind fiica primarului din Pitești, Tudor Pendiuc. Ema Pendiuc a fost cercetată în stare de libertate – sub control judiciar -, după ce tatăl său, Tudor Pendiuc, a fost arestat şi acuzat de abuz în serviciu (două acte materiale) şi luare de mită (un act material). În acest dosar, jurnalista Ema Pendiuc a fost acuzată de luare de mită, conform dcnews.ro. (NU RATA: BOMBĂ ÎN TELEVIZIUNEA DIN ROMÂNIA! ȘTIRISTA ȘI-A DAT DEMISIA: „NU S-A MAI PUTUT. AM ALES SĂ PLEC!”)

Jurnalista Ema Pendiuc, febleţea lui Alexandru Sassu

Alexandru Sassu a întors în timp grila de programe a TVR

O altă decizie controversată a lui Alexandru Sassu a fost aceea de a scurta ”Jurnalul”, introducând un sfert de oră  cu ”Tema zilei”. Rezultatul a fost acelaşi – au scăzut audiențele. Practic, s-a întors grila în timp, preferând alcătuirea din perioada 2008-2009. (CITEŞTE ŞI: DOLIU LA TVR! MESAJE SFÂȘIETOARE ÎN MEMORIA COMENTATORULUI ADRIAN GRĂDINESCU. EL IUBEA HANDBALUL ȘI TENISUL DE MASĂ)

„Marile realizări” ale lui Alexandru Sassu sunt : ”România 9” – emisiune cu rating inexistent, după cum se poate constata – și foarte multe emisiuni de folclor: ”Tezaur folcloric”, transmisiuni de la festivaluri locale asumate ca producții TVR, de pildă parteneriatul dintre postul public și Consiliul local Otopeni.

UPDATE 23 aprilie:

În ciuda informațiilor din interiorul postului public, Iuliana Tudor susține cărelaţia mea cu Televiziunea Română este una foarte bună. Pentru mine, TVR înseamnă „acasă”! Îi invit pe cei la care, poate, nu a ajuns comunicatul TVR referitor la grila de primăvară, să mă urmărească în fiecare duminică seară, când, conform strategiei TVR 1, sunt prezentă cu evenimente folclorice realizate alături de parteneri din ţară. De asemenea, vă invit să urmăriţi programele speciale de Paşti pe care le-am pregătit: „La masa de Paşti” şi „Lăutarii Altfel””. Prezentatoarea nu face însă vorbire despre emisiunea ”Vedeta populară”, despre care scrie CANCAN.ro, ca și cum aceasta nu ar exista în discuție. Mai mult, ea încearcă să ascundă tensiunile din interiorul TVR, referindu-se doar la evenimentele – de tip festival – pe care postul național le organizează în partaneriat cu anumiți impresari (cu care, de altfel, Iuliana Tudor încheie contracte direct, nu prin intermediul televiziunii) și la emisiunile filmate deja în avans de televiziunea publică.

TVR încearcă să ţină pasul cu televiziunile concurente, dar…

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Citește și...