Acasă » Cancan » E mega-scandal în TVR! Bossul producțiilor a „măcelărit” vedetele postului

E mega-scandal în TVR! Bossul producțiilor a „măcelărit” vedetele postului

De: I.D. 20/04/2019 | 23:00

E mega-scandal în TVR. Fostul președinte al televiziunii publice, Alexandru Sassu – cel acuzat că în mandatul trecut a lăsat postului național o ”gaură” de 50 milioane euro -, s-a întors ca producător general și a reformat grila de programe, „măcelărind” vedetele postului. Viziunea lui Alexandru Sassu nu a făcut altceva decât să trimită ratingul la limita de jos, asta în condițiile în care, de mai mult timp, televiziunea națională pare ”anesteziată” la capitolul ”audiențe”. CANCAN.RO, site-ul nr.1 din România, vă prezintă informații uluitoare din care reiese că actualul producător general Alexandru Sassu a trecut ”pe linie moartă” emisiuni și vedete ale postului, printre acestea aflându-se și Iuliana Tudor, ”imaginea-simbol a televiziunii naționale”. (CITEȘTE ȘI: FOSTUL BOSS AL TVR-ULUI SE RECĂSĂTOREȘTE LA 66 DE ANI CU O CUNOSCUTĂ JURNALISTĂ DE LA DIGI!)

”De mă voi scula, pre mulţi am să popesc şi eu”, striga Vodă Alexandru Lăpușneanul. Revenind în prezent, putem spune că Alexandru Sassu, revenit ca producător general al TVR, nu ”popește” pe nimeni, dar elimină din grila de programe emisiuni care nu sunt pe placul dânsului. Firește, pot fi aduse în discuție circumstanțe atenuante. Se dorește creșterea ratingului, e vorba despre facelift la nivel mediatic, inițiativele sunt ambalate în cele mai bune intenții. Totuși, sunt menținute emisiuni fără audiențe și substanță.

Iuliana Tudor – ”Imaginea-simbol a TVR” – izolată de Alexandru Sassu

Alexandru Sassu a izolat-o, în primul rând, pe Iuliana Tudor, vedeta indiscutabilă a postului, pe care n-a agreat-o nici în perioada anterioară – atunci când era șeful TVR. Prima măsură luată acum a fost suspendarea emisiunii ”Vedeta populară”. Motivul care a dus la o asemenea decizie ar fi că sunt blocate achizițiile pe partea de „etno”, însă acesta este doar un pretext. În realitate, surse din TVR susțin că ar fi vorba despre… cu totul altceva.

Ceea ce intrigă este faptul că Iuliana Tudor este încă prezentată drept ”imaginea simbol a postului național de televiziune” pe site-ul tvr1.tvr.ro.

În prezentarea făcută Iulianei Tudor, se insistă asupra profesionalismului de care a dat dovadă, de fiecare dată, fiind cea care a reușit să țină în mână frâiele unor super-producții: Teledonurile TVR, Festivalurile Cerbul de Aur, Mamaia – Folclor, Maria Tănase, precum şi Gala TVR 50, România din suflete, Premiile TVR Internaţional şi Gala Crucea Roşie fiind doar câteva dintre proiectele care au avut-o în prim-plan. Premiile venite din partea presei pentru Festivalurile de Folclor Mamaia şi Cerbul de Aur au fost completate de premiul Asociaţiei Profesioniştilor de Televiziune pentru producţia de divertisment O dată-n viaţă. Distincţiile au continuat, culminând, în 1999, cu titlul de „Femeia anului în Televiziune”. (NU RATA: EXCLUSIV LA TVR 2! FUEGO ADUCE LA ”DRAG DE ROMÂNIA MEA” DOUĂ MARI ARTISTE ALE ROMÂNILOR CARE NU AU MAI APĂRUT LA TELEVIZOR DE MULT TIMP!)

Însă, după cum se poate observa, profesionalismul Iulianei Tudor nu face ”casă bună” cu nouă grilă de programe a Televiziunii Naționale, viziunea lui Alexandru Sassu.

„Trăiesc cea mai tare poveste pentru simplul motiv că e a mea! E viaţă, e una singură şi e numai a mea! Cine sunt?! Cea din ochii părinţilor mei, cea din ochii bunicii, cea din ochii bărbatului care mă iubeşte, cea din ochii oamenilor care mă privesc şi ascultă, cea din ochii prietenilor, cea din ochii copilului meu şi, dincolo de lume, cea din ochii mei, pe care am grijă s-o pot privi zilnic în ochi fără remuşcări. Când Televiziunea m-a găsit şi m-a furat de pe peronul unei gări am trăit cel mai frumos vis. Aşteptam să mă trezesc, dar povestea continuă melodic, infinit, ca la Wagner. Şi nu m-am mai trezit de atunci! Câte aveau să mai vină! Fabulos! Televiziunea mă răscoleşte şi nu mă lasă să dorm noaptea, îmi cere mereu mai mult şi mai bun, mă obligă la reinventări permanente, îmi cere puţină nebunie, îi place să ne-nţelegem din priviri şi câte altele”mărturisa, la un moment dat, Iuliana Tudor. (VEZI ȘI AICI: SITUAȚIE EXPLOZIVĂ LA TVR! ESTE SCANDALUL ANULUI ÎN TELEVIZIUNEA DIN ROMÂNIA)

Iuliana Tudor – ”Imaginea-simbol a TVR” – a fost eliminată din noua grilă de programe a TVR

Monica Ghiurco şi Claudiu Lucaci nu au mai fost pe placul lui Alexandru Sassu

Noul producător general al TVR a „tăiat în carne vie”. A eliminat o serie de emisiuni de dezbateri – ”Întrebări și răspunderi” (moderată de Monica Ghiurco), ”Interes general” (moderată Sorin Burtea), ”Aici, acum” (moderată de Alina Stancu) şi ”Ultima ediție” (moderată Claudiu Lucaci). Practic, Sassu a eliminat din grilă chiar… brandurile TVR-ului, însă a păstrat emisiuni fără audiență sau a readus emisiuni care, în trecut, s-au dovedit falimentare.
Printre acestea, ”România 9” – moderată de Ionuţ Cristache. Emisiunea a fost plasată în noua grilă de programe la ora 19.00, înainte de Jurnalul de știri, întrucât nu înregistra „cifre”. Dar rezultatul este același, iar cifrele prezentate mai jos sunt sugestive.

Audienţe înregistrate joi de emisiunea „România 9” în prime-time.

Au fost menţinute emisiuni fără audienţe şi fără substanţă

Alexandru Sassu este acuzat că a scos emisiuni de informare a publicului – de analiză – și a menținut emisiuni fără audiențe și fără substanță. De pildă, ”România 9” a avut un rating – publicul național – de numai 0,3 puncte medie pe intervalul 19.00-20.00, în data de 15 aprilie. Pe de altă parte, Sassu a scos ”Ultima ediție” a lui Claudiu Lucaci, care în ultima lună a avut o audiență medie de 1 punct rating/ediție – pe același public național. (VEZI ŞI AICI – TVR, PRIMA REACȚIE DUPĂ PUBLICAREA SALARIULUI COLOSAL AL LUI IONUȚ CRISTACHE: ”UN DELICT!”)

Noua grilă de programe a TVR, audienţe care… tind spre zero

Ema Pendiuc, febleţea lui Alexandru Sassu

Mai mult decât atât, Alexandru Sassu este acuzat şi că a readus-o în TVR pe feblețea sa, Ema Pendiuc, cu emisiunea ”Drumului succesului”. Aceasta a avut emisiune și în vechiul mandat al lui Sassu, fiind fiica primarului din Pitești, Tudor Pendiuc. Ema Pendiuc a fost cercetată în stare de libertate – sub control judiciar -, după ce tatăl său, Tudor Pendiuc, a fost arestat şi acuzat de abuz în serviciu (două acte materiale) şi luare de mită (un act material). În acest dosar, jurnalista Ema Pendiuc a fost acuzată de luare de mită, conform dcnews.ro. (NU RATA: BOMBĂ ÎN TELEVIZIUNEA DIN ROMÂNIA! ȘTIRISTA ȘI-A DAT DEMISIA: „NU S-A MAI PUTUT. AM ALES SĂ PLEC!”)

Jurnalista Ema Pendiuc, febleţea lui Alexandru Sassu

Alexandru Sassu a întors în timp grila de programe a TVR

O altă decizie controversată a lui Alexandru Sassu a fost aceea de a scurta ”Jurnalul”, introducând un sfert de oră  cu ”Tema zilei”. Rezultatul a fost acelaşi – au scăzut audiențele. Practic, s-a întors grila în timp, preferând alcătuirea din perioada 2008-2009. (CITEŞTE ŞI: DOLIU LA TVR! MESAJE SFÂȘIETOARE ÎN MEMORIA COMENTATORULUI ADRIAN GRĂDINESCU. EL IUBEA HANDBALUL ȘI TENISUL DE MASĂ)

„Marile realizări” ale lui Alexandru Sassu sunt : ”România 9” – emisiune cu rating inexistent, după cum se poate constata – și foarte multe emisiuni de folclor: ”Tezaur folcloric”, transmisiuni de la festivaluri locale asumate ca producții TVR, de pildă parteneriatul dintre postul public și Consiliul local Otopeni.

UPDATE 23 aprilie:

În ciuda informațiilor din interiorul postului public, Iuliana Tudor susține cărelaţia mea cu Televiziunea Română este una foarte bună. Pentru mine, TVR înseamnă „acasă”! Îi invit pe cei la care, poate, nu a ajuns comunicatul TVR referitor la grila de primăvară, să mă urmărească în fiecare duminică seară, când, conform strategiei TVR 1, sunt prezentă cu evenimente folclorice realizate alături de parteneri din ţară. De asemenea, vă invit să urmăriţi programele speciale de Paşti pe care le-am pregătit: „La masa de Paşti” şi „Lăutarii Altfel””. Prezentatoarea nu face însă vorbire despre emisiunea ”Vedeta populară”, despre care scrie CANCAN.ro, ca și cum aceasta nu ar exista în discuție. Mai mult, ea încearcă să ascundă tensiunile din interiorul TVR, referindu-se doar la evenimentele – de tip festival – pe care postul național le organizează în partaneriat cu anumiți impresari (cu care, de altfel, Iuliana Tudor încheie contracte direct, nu prin intermediul televiziunii) și la emisiunile filmate deja în avans de televiziunea publică.

TVR încearcă să ţină pasul cu televiziunile concurente, dar…

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected] sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Câți euro a luat Alexandra Duli, de la Pro TV, pentru cele 14 săptămâni la Survivor All Stars
Câți euro a luat Alexandra Duli, de la Pro TV, pentru cele 14 săptămâni la...
FOTO. Cum a ajuns să arate Ileana Lazariuc, fosta noră a lui Țiriac, la 42 de ani!
FOTO. Cum a ajuns să arate Ileana Lazariuc, fosta noră a lui Țiriac, la 42...
WOW! CUM POATE SĂ ARATE! Au apărut primele imagini cu maşina de 2,7 milioane de euro a lui Țiriac! A aşteptat 5 ani să o primească
WOW! CUM POATE SĂ ARATE! Au apărut primele imagini cu maşina de 2,7 milioane de...
Wow sau Bau? Mike a uimit trecătorii după ce a apărut în colanţi la braţul Iuliei Albu. Criticul de modă şi-a dat OK-ul
Wow sau Bau? Mike a uimit trecătorii după ce a apărut în colanţi la braţul...
Zodia care nu se dă niciodată bătută, indiferent cât de grea este viața
Zodia care nu se dă niciodată bătută, indiferent cât de grea este viața
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr record de soldați condamnați pentru crimă
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
Adela Popescu vrea să plece definitiv din București! Cum este, de fapt, relația dintre ea și Radu Vâlcan: „Eu eram disperată, distrusă”
Adela Popescu vrea să plece definitiv din București! Cum este, de fapt, relația dintre ea...
Ce sport practică fiica lui Corduneanu? Elisa îi calcă pe urme, deși are 12 ani
Ce sport practică fiica lui Corduneanu? Elisa îi calcă pe urme, deși are 12 ani
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi? „Sunt curios care este comportamentul tău când ești cu o persoană la care nu ții atât de mult.”
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Tatăl lui Sebi, unul dintre tinerii uciși de Vlad Pascu, a ajuns la spital în timpul protestului din Piața Victoriei
Tatăl lui Sebi, unul dintre tinerii uciși de Vlad Pascu, a ajuns la spital în...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire de la mijlocul săptămânii viitoare
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
SWIPE-UL care epuizează bateria iPhone-ului. Mulți utilizatori fac acest gest
SWIPE-UL care epuizează bateria iPhone-ului. Mulți utilizatori fac acest gest
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Abia acum s-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi cunosc aproape toate iubitele, dar cu ea...”
Abia acum s-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi...
Țara în care s-a deschis un supermarket low-cost: “Toată lumea e binevenită aici”
Țara în care s-a deschis un supermarket low-cost: “Toată lumea e binevenită aici”
Horoscop Camelia Pătrășcanu. Ultimele zile de Mercur retrograd, complicate pentru două zodii!
Horoscop Camelia Pătrășcanu. Ultimele zile de Mercur retrograd, complicate pentru două zodii!
Legea care intră în vigoare în România. Devine obligatoriu în toată țara
Legea care intră în vigoare în România. Devine obligatoriu în toată țara
Câştigător Survivor România 2024. Jador a scăpat porumbelul, surpriză uriaşă!
Câştigător Survivor România 2024. Jador a scăpat porumbelul, surpriză uriaşă!
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele interne
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Devine obligatoriu în România de 1 octombrie 2024. Se dau amenzi de până la 10.000 de lei
Devine obligatoriu în România de 1 octombrie 2024. Se dau amenzi de până la 10.000...
Apelul care te lasă fără bani. Metoda folosită de infractori
Apelul care te lasă fără bani. Metoda folosită de infractori
Predicția ciudată făcută de Nostradamus despre ABDICAREA Regelui Charles. Își încheie sau nu domnia în 2024?
Predicția ciudată făcută de Nostradamus despre ABDICAREA Regelui Charles. Își încheie sau nu domnia în...
Decizie radicală luată de prietena de suflet a lui Ion Ţiriac! E gata să lase totul în urmă: M-am hotărât!
Decizie radicală luată de prietena de suflet a lui Ion Ţiriac! E gata să lase...
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Gestul disperat făcut de David Pușcaș pentru a avea bani de chirie:
Gestul disperat făcut de David Pușcaș pentru a avea bani de chirie: "Eram în momente...
Alex Dobrescu a uitat de fosta soție. Bărbatul are o nouă iubită: „Am trecut de la pensia lui Cioran la alocația actualei”
Alex Dobrescu a uitat de fosta soție. Bărbatul are o nouă iubită: „Am trecut de...
Castelul din România care a renăscut din ruine. A fost reabilitat și acum e gata să primească turiști
Castelul din România care a renăscut din ruine. A fost reabilitat și acum e gata...
“Avem o situație de urgență”. Boala care a început să facă ravagii pe un continent
“Avem o situație de urgență”. Boala care a început să facă ravagii pe un continent