Acasă » Cancan » E mega-scandal în TVR! Bossul producțiilor a „măcelărit” vedetele postului

E mega-scandal în TVR! Bossul producțiilor a „măcelărit” vedetele postului

De: I.D. 20/04/2019 | 23:00

E mega-scandal în TVR. Fostul președinte al televiziunii publice, Alexandru Sassu – cel acuzat că în mandatul trecut a lăsat postului național o ”gaură” de 50 milioane euro -, s-a întors ca producător general și a reformat grila de programe, „măcelărind” vedetele postului. Viziunea lui Alexandru Sassu nu a făcut altceva decât să trimită ratingul la limita de jos, asta în condițiile în care, de mai mult timp, televiziunea națională pare ”anesteziată” la capitolul ”audiențe”. CANCAN.RO, site-ul nr.1 din România, vă prezintă informații uluitoare din care reiese că actualul producător general Alexandru Sassu a trecut ”pe linie moartă” emisiuni și vedete ale postului, printre acestea aflându-se și Iuliana Tudor, ”imaginea-simbol a televiziunii naționale”. (CITEȘTE ȘI: FOSTUL BOSS AL TVR-ULUI SE RECĂSĂTOREȘTE LA 66 DE ANI CU O CUNOSCUTĂ JURNALISTĂ DE LA DIGI!)

”De mă voi scula, pre mulţi am să popesc şi eu”, striga Vodă Alexandru Lăpușneanul. Revenind în prezent, putem spune că Alexandru Sassu, revenit ca producător general al TVR, nu ”popește” pe nimeni, dar elimină din grila de programe emisiuni care nu sunt pe placul dânsului. Firește, pot fi aduse în discuție circumstanțe atenuante. Se dorește creșterea ratingului, e vorba despre facelift la nivel mediatic, inițiativele sunt ambalate în cele mai bune intenții. Totuși, sunt menținute emisiuni fără audiențe și substanță.

Iuliana Tudor – ”Imaginea-simbol a TVR” – izolată de Alexandru Sassu

Alexandru Sassu a izolat-o, în primul rând, pe Iuliana Tudor, vedeta indiscutabilă a postului, pe care n-a agreat-o nici în perioada anterioară – atunci când era șeful TVR. Prima măsură luată acum a fost suspendarea emisiunii ”Vedeta populară”. Motivul care a dus la o asemenea decizie ar fi că sunt blocate achizițiile pe partea de „etno”, însă acesta este doar un pretext. În realitate, surse din TVR susțin că ar fi vorba despre… cu totul altceva.

Ceea ce intrigă este faptul că Iuliana Tudor este încă prezentată drept ”imaginea simbol a postului național de televiziune” pe site-ul tvr1.tvr.ro.

În prezentarea făcută Iulianei Tudor, se insistă asupra profesionalismului de care a dat dovadă, de fiecare dată, fiind cea care a reușit să țină în mână frâiele unor super-producții: Teledonurile TVR, Festivalurile Cerbul de Aur, Mamaia – Folclor, Maria Tănase, precum şi Gala TVR 50, România din suflete, Premiile TVR Internaţional şi Gala Crucea Roşie fiind doar câteva dintre proiectele care au avut-o în prim-plan. Premiile venite din partea presei pentru Festivalurile de Folclor Mamaia şi Cerbul de Aur au fost completate de premiul Asociaţiei Profesioniştilor de Televiziune pentru producţia de divertisment O dată-n viaţă. Distincţiile au continuat, culminând, în 1999, cu titlul de „Femeia anului în Televiziune”. (NU RATA: EXCLUSIV LA TVR 2! FUEGO ADUCE LA ”DRAG DE ROMÂNIA MEA” DOUĂ MARI ARTISTE ALE ROMÂNILOR CARE NU AU MAI APĂRUT LA TELEVIZOR DE MULT TIMP!)

Însă, după cum se poate observa, profesionalismul Iulianei Tudor nu face ”casă bună” cu nouă grilă de programe a Televiziunii Naționale, viziunea lui Alexandru Sassu.

„Trăiesc cea mai tare poveste pentru simplul motiv că e a mea! E viaţă, e una singură şi e numai a mea! Cine sunt?! Cea din ochii părinţilor mei, cea din ochii bunicii, cea din ochii bărbatului care mă iubeşte, cea din ochii oamenilor care mă privesc şi ascultă, cea din ochii prietenilor, cea din ochii copilului meu şi, dincolo de lume, cea din ochii mei, pe care am grijă s-o pot privi zilnic în ochi fără remuşcări. Când Televiziunea m-a găsit şi m-a furat de pe peronul unei gări am trăit cel mai frumos vis. Aşteptam să mă trezesc, dar povestea continuă melodic, infinit, ca la Wagner. Şi nu m-am mai trezit de atunci! Câte aveau să mai vină! Fabulos! Televiziunea mă răscoleşte şi nu mă lasă să dorm noaptea, îmi cere mereu mai mult şi mai bun, mă obligă la reinventări permanente, îmi cere puţină nebunie, îi place să ne-nţelegem din priviri şi câte altele”mărturisa, la un moment dat, Iuliana Tudor. (VEZI ȘI AICI: SITUAȚIE EXPLOZIVĂ LA TVR! ESTE SCANDALUL ANULUI ÎN TELEVIZIUNEA DIN ROMÂNIA)

Iuliana Tudor – ”Imaginea-simbol a TVR” – a fost eliminată din noua grilă de programe a TVR

Monica Ghiurco şi Claudiu Lucaci nu au mai fost pe placul lui Alexandru Sassu

Noul producător general al TVR a „tăiat în carne vie”. A eliminat o serie de emisiuni de dezbateri – ”Întrebări și răspunderi” (moderată de Monica Ghiurco), ”Interes general” (moderată Sorin Burtea), ”Aici, acum” (moderată de Alina Stancu) şi ”Ultima ediție” (moderată Claudiu Lucaci). Practic, Sassu a eliminat din grilă chiar… brandurile TVR-ului, însă a păstrat emisiuni fără audiență sau a readus emisiuni care, în trecut, s-au dovedit falimentare.
Printre acestea, ”România 9” – moderată de Ionuţ Cristache. Emisiunea a fost plasată în noua grilă de programe la ora 19.00, înainte de Jurnalul de știri, întrucât nu înregistra „cifre”. Dar rezultatul este același, iar cifrele prezentate mai jos sunt sugestive.

Audienţe înregistrate joi de emisiunea „România 9” în prime-time.

Au fost menţinute emisiuni fără audienţe şi fără substanţă

Alexandru Sassu este acuzat că a scos emisiuni de informare a publicului – de analiză – și a menținut emisiuni fără audiențe și fără substanță. De pildă, ”România 9” a avut un rating – publicul național – de numai 0,3 puncte medie pe intervalul 19.00-20.00, în data de 15 aprilie. Pe de altă parte, Sassu a scos ”Ultima ediție” a lui Claudiu Lucaci, care în ultima lună a avut o audiență medie de 1 punct rating/ediție – pe același public național. (VEZI ŞI AICI – TVR, PRIMA REACȚIE DUPĂ PUBLICAREA SALARIULUI COLOSAL AL LUI IONUȚ CRISTACHE: ”UN DELICT!”)

Noua grilă de programe a TVR, audienţe care… tind spre zero

Ema Pendiuc, febleţea lui Alexandru Sassu

Mai mult decât atât, Alexandru Sassu este acuzat şi că a readus-o în TVR pe feblețea sa, Ema Pendiuc, cu emisiunea ”Drumului succesului”. Aceasta a avut emisiune și în vechiul mandat al lui Sassu, fiind fiica primarului din Pitești, Tudor Pendiuc. Ema Pendiuc a fost cercetată în stare de libertate – sub control judiciar -, după ce tatăl său, Tudor Pendiuc, a fost arestat şi acuzat de abuz în serviciu (două acte materiale) şi luare de mită (un act material). În acest dosar, jurnalista Ema Pendiuc a fost acuzată de luare de mită, conform dcnews.ro. (NU RATA: BOMBĂ ÎN TELEVIZIUNEA DIN ROMÂNIA! ȘTIRISTA ȘI-A DAT DEMISIA: „NU S-A MAI PUTUT. AM ALES SĂ PLEC!”)

Jurnalista Ema Pendiuc, febleţea lui Alexandru Sassu

Alexandru Sassu a întors în timp grila de programe a TVR

O altă decizie controversată a lui Alexandru Sassu a fost aceea de a scurta ”Jurnalul”, introducând un sfert de oră  cu ”Tema zilei”. Rezultatul a fost acelaşi – au scăzut audiențele. Practic, s-a întors grila în timp, preferând alcătuirea din perioada 2008-2009. (CITEŞTE ŞI: DOLIU LA TVR! MESAJE SFÂȘIETOARE ÎN MEMORIA COMENTATORULUI ADRIAN GRĂDINESCU. EL IUBEA HANDBALUL ȘI TENISUL DE MASĂ)

„Marile realizări” ale lui Alexandru Sassu sunt : ”România 9” – emisiune cu rating inexistent, după cum se poate constata – și foarte multe emisiuni de folclor: ”Tezaur folcloric”, transmisiuni de la festivaluri locale asumate ca producții TVR, de pildă parteneriatul dintre postul public și Consiliul local Otopeni.

UPDATE 23 aprilie:

În ciuda informațiilor din interiorul postului public, Iuliana Tudor susține cărelaţia mea cu Televiziunea Română este una foarte bună. Pentru mine, TVR înseamnă „acasă”! Îi invit pe cei la care, poate, nu a ajuns comunicatul TVR referitor la grila de primăvară, să mă urmărească în fiecare duminică seară, când, conform strategiei TVR 1, sunt prezentă cu evenimente folclorice realizate alături de parteneri din ţară. De asemenea, vă invit să urmăriţi programele speciale de Paşti pe care le-am pregătit: „La masa de Paşti” şi „Lăutarii Altfel””. Prezentatoarea nu face însă vorbire despre emisiunea ”Vedeta populară”, despre care scrie CANCAN.ro, ca și cum aceasta nu ar exista în discuție. Mai mult, ea încearcă să ascundă tensiunile din interiorul TVR, referindu-se doar la evenimentele – de tip festival – pe care postul național le organizează în partaneriat cu anumiți impresari (cu care, de altfel, Iuliana Tudor încheie contracte direct, nu prin intermediul televiziunii) și la emisiunile filmate deja în avans de televiziunea publică.

TVR încearcă să ţină pasul cu televiziunile concurente, dar…

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected] sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
„Maldive de România” | Stațiunea din țara noastră care te face să uiți definitiv de Mamaia
„Maldive de România” | Stațiunea din țara noastră care te face să uiți definitiv de...
FOTO. S-a lăsat de bătăi în cușcă pentru a face avere din imaginile cu ea dezbrăcată
FOTO. S-a lăsat de bătăi în cușcă pentru a face avere din imaginile cu ea...
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată...
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
O recunoști? A fost una dintre cele mai frumoase actrițe, prima care a apărut goală într-un film românesc
O recunoști? A fost una dintre cele mai frumoase actrițe, prima care a apărut goală...
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana...
O grădină din Teleorman, plină cu palmieri, face furori pe internet.
O grădină din Teleorman, plină cu palmieri, face furori pe internet. "Mulți nu cred că...
VIDEO Rapperul Wiz Khalifa și-a aprins un joint pe scenă, la Costinești. A fost săltat imedat de polițiști
VIDEO Rapperul Wiz Khalifa și-a aprins un joint pe scenă, la Costinești. A fost săltat...
Este legal să repari singur mașina dacă a fost zgâriată în parcare? În ce situații trebuie anunțată poliția
Este legal să repari singur mașina dacă a fost zgâriată în parcare? În ce situații...
Gestul făcut de Gheorghe Hagi în fața bisericii, după cununia religioasă a lui Ianis și a Elenei Hagi! Cum a decurs ceremonia
Gestul făcut de Gheorghe Hagi în fața bisericii, după cununia religioasă a lui Ianis și...
Trump, lovit de Secret Service: Agenții m-au lovit atât de tare încât...
Trump, lovit de Secret Service: Agenții m-au lovit atât de tare încât...
Bogdan de la Ploiești, dezamăgit de faptul că nu are evenimente în orașul natal: „Oamenii de acolo nu mă aleg pe mine, deși nu am făcut nimic greșit. Cred că nu le-a prins bine să ajung aici.”
Bogdan de la Ploiești, dezamăgit de faptul că nu are evenimente în orașul natal: „Oamenii...
Marilena Hagi i-a dat de gol pe Ianis și Elena în ziua nunții! Mama fotbalistului, declarații despre nepoți: „Fericită”. Gică Hagi abia și-a putut stăpâni emoțiile
Marilena Hagi i-a dat de gol pe Ianis și Elena în ziua nunții! Mama fotbalistului,...
"Am văzut genunchii îngrămădiţi acolo". Cadavrul unui bărbat de 50 de ani, găsit într-o valiză...
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am dus la bunăciunea asta în bar şi, după ce am servit-o cu un pahar…
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am dus la bunăciunea asta în bar şi, după ce am...
Schimbări importante în Google Maps. Cum sunt afectați șoferii?
Schimbări importante în Google Maps. Cum sunt afectați șoferii?
COȘMAR la bordul Stației Spațiale! Doi astronauți, blocați de peste o lună
COȘMAR la bordul Stației Spațiale! Doi astronauți, blocați de peste o lună
S-a aflat! Ce avere are Monica Tatoiu și pe ce cheltuiește cei mai mulți bani: „Nu am făcut o vacanță fără mai puțin de 10.000 de euro și...„
S-a aflat! Ce avere are Monica Tatoiu și pe ce cheltuiește cei mai mulți bani:...
Cinci zodii care încheie luna pe plus. Încep să vină banii în câteva zile
Cinci zodii care încheie luna pe plus. Încep să vină banii în câteva zile
Capcana în care pică turiștii români din Bulgaria. Mulți au fost amendați cu 500 de euro: ”La noi trebuie să știi legea”
Capcana în care pică turiștii români din Bulgaria. Mulți au fost amendați cu 500 de...
Mașinile care vor fi interzise. Intră în vigoare de marți, 16 Iulie: Nu vom mai permite
Mașinile care vor fi interzise. Intră în vigoare de marți, 16 Iulie: Nu vom mai...
Gigi Becali, forțat de soție să meargă la nuntă la nașul Ianis Hagi. A venit cu Rolls Royce-ul condus chiar de el și a făcut SPECTACOL
Gigi Becali, forțat de soție să meargă la nuntă la nașul Ianis Hagi. A venit...
Cele mai bune jocuri video create în România vor fi premiate. Care sunt categoriile?
Cele mai bune jocuri video create în România vor fi premiate. Care sunt categoriile?
România, ameninţată cu rachete de propaganda rusească de la TV
România, ameninţată cu rachete de propaganda rusească de la TV
Interzis în România. Permisul auto pe care n-ai voie să-l ai. Ți-l confiscă imediat
Interzis în România. Permisul auto pe care n-ai voie să-l ai. Ți-l confiscă imediat
Porumbul fiert sau copt. Ingredientul care îl face irezistibil
Porumbul fiert sau copt. Ingredientul care îl face irezistibil
Bancul de marți | „Nu pot să cred că încă suferi după mine”
Bancul de marți | „Nu pot să cred că încă suferi după mine”
„Înnebunea dacă nu se întâmpla”. Imagini „fierbinți” la Insula Iubirii. S-au ascuns în baie, dar lavaliere au înregistrat totul
„Înnebunea dacă nu se întâmpla”. Imagini „fierbinți” la Insula Iubirii. S-au ascuns în baie, dar...
Misterul din spatele morții Dianei! Iubitul tinerei ucise de urs ridică multe semne de întrebare: ”Ceva nu este în regulă în declarațiile lui”
Misterul din spatele morții Dianei! Iubitul tinerei ucise de urs ridică multe semne de întrebare:...
Valentina Pelinel, cuvinte de laudă la adresa soțului Cristi Borcea. Cât de implicat este acesta în creșterea copiilor lor
Valentina Pelinel, cuvinte de laudă la adresa soțului Cristi Borcea. Cât de implicat este acesta...
Mihaela Bilic a dezvăluit rețeta care te răcorește pe timp de caniculă: “M-am gândit să vă ispitesc”
Mihaela Bilic a dezvăluit rețeta care te răcorește pe timp de caniculă: “M-am gândit să...
Orașul din România unde s-a construit un spital unic în țară. A costat peste 30 de milioane de euro și este dedicat românilor grav bolnavi
Orașul din România unde s-a construit un spital unic în țară. A costat peste 30...
×