Acasă » Cancan » EXCLUSIV. Cum a ajuns Octavian Strunilă să piardă casa! Vedeta Pro TV nu-și mai poată întreține familia

EXCLUSIV. Cum a ajuns Octavian Strunilă să piardă casa! Vedeta Pro TV nu-și mai poată întreține familia

De: Cristian Blanuta 17/11/2019 | 08:25

Octavian Strunilă, devenit celebru grație rolurilor din telenovelele ”Inimă de țigan” și ”State de România”, are mari probleme financiare! Veniturile, considerabile cândva, i-au scăzut cu 90 la sută, a pierdut casa în care a băgat o grămadă de bani, luați în urma unui credit, mai mult, se plânge că îi este greu să-și întrețină familia! CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA, are detaliile uluitoare, în exclusivitate.

„Inimă de țigan” și „State de România” sunt telenovelele în care Octavian Strunilă a interpretat roluri remarcabile și care l-au propulsat spre noi producții. „Numai iubirea”, „Lacrimi de iubire”, „Moștenirea” sau „Tanti Florica” sunt câteva dintre ele. Dar, cu timpul, distribuțiile lui au scăzut… La fel, banii! (CITEȘTE ȘI: CELEBRA CREATOARE DE MODĂ ÎȘI ”REVENDICĂ” FIICA & FIUL LA JUDECĂTORIE)

Octavian Strunilă a primit apoi o mare lovitură: a pierdut casa, în care a investit câteva zeci de mii de euro, bani pe care i-a luat de la o bancă. Ar fi vorba de 80.000 de euro, iar ratele, la acea vreme, nu au constituit pentru actor o problem[. Numai că veniturile i s-au diminuat, nu a mai putut plăti, ratele restante s-au aglomerat, astfel că locuința i-a fost scoasă la vânzare prin licitație! Cunoscutul actor de la Pro TV a apelat la instanță, considerându-se nedreptățit.

Cererea lui Strunilă, respinsă

Numai că judecătorii i-au respins cererea, ca neȋntemeiată. ”Împotriva acestei sentințe a declarat apel contestatorul … , solicitând admiterea apelului și rejudecând cauza, să se constate stinse toate datoriile izvorâte din contractul de credit. În motivarea apelului, s-a arătat că instanța de fond a respins cererea apelantului motivând că nu am făcut dovada intervenirii unui risc supraadăugat sau a unei situații imprevizibile la momentul încheierii contractului, astfel încât să fie incidență teoria impreviziunii.

Pentru a reține acest aspect, instanța de fond arată că lipsa/diminuarea veniturilor nu constituie risc supraadăugat, iar celelalte susțineri ale apelantului nu mai sunt analizate. (NU RATA: EXCLUSIV. ȘTEFAN STAN ȘI-A DUS PROASPĂTA SOȚIE ÎN CIMITIR LA MIEZUL NOPȚII! MOTIVUL TE VA FACE SĂ PLÂNGI)

Apreciază că soluția instanței de fond este netemeinică și nelegală, aceasta neanalizînd motivele invocate în totalitate, nefăcând nicio referire la dramatica scădere a prețului apartamentului, la lipsa oricărei încercări a intimatei-pârâte de a reechilibra contractul, la vânzarea apartamentului la un preț derizoriu, la imposibilitatea de a asigura traiul familiei apelantului”, se arată în motivare.

Veniturile, reduse cu 90 la sută

Octavian Strunilă a menționat că veniturile i s-au redus cu aproape 90 la sută, iar asta nu ar fi o circumstanță personal, așa cum instanța a reținut.

”Reducerea veniturilor apelantului cu 90% nu este o circumstanță personală cum a reținut instanța de fond, ci are caracterul unui eveniment exterior care nu a putut fi prevăzut. Dublat de criza economico-financiară ce nu a putut fi prevăzută de nimeni, aspect imposibil de contestat, de rapida declarare a scadenței creditului de către bancă și vânzarea la un preț derizoriu a apartamentului.

Apariția evenimentului excepțional și imprevizibil care să determine intervenția instanței în vederea reechilibrării riscurilor contractuale, trebuie analizată în concret, raportat la situația de fapt. Cum a arătat, apelantul a încheiat cu bună credință contractul de credit, oferind creditoarei toate informațiile pe care acesta i le-a solicitat. Creditoarea, apreciind că sunt îndeplinite condițiile de solvabilitate sub aspectul veniturilor și garanțiilor, mi-a acordat creditul ce face obiectul prezentei acțiuni. (VEZI AICI; LEGĂTURI PERICULOASE ÎNTRE SEXOASA DE LA PRO TV & PREZENTATORUL DE LA KANAL D. AVEM FILMĂRILE CARE ANUNȚĂ UN NOU CUPLU ÎN SHOWBIZ!)

Apelantul a garantat creditul, constituind în favoarea băncii o ipotecă asupra imobilului situat în București, Calea … . Acest imobil, dobândit anterior de către apelantul, reprezenta locuința mea și singurul bun imobil aflat în proprietate.

Apoi, pe parcursul executării contractului, pe fondul crizei financiare, condițiile contractuale s-au schimbat într-un mod imprevizibil și iremediabil. Sub aspect obiectiv, apelantul nu puteam prevedea, la momentul contractării creditului, apariția  crizei majore ce a afectat economia națională și mondială. Efectul imediat al acestei crize a fost scăderea substanțială a valorii de piață a bunurilor imobiliare, dar și scăderea drastică a veniturilor”, se mai arată în motivare.

Replica lui Strunilă

Actorul a avut mari problem cu veniturile. Astfel, ”dacă în anul 2010 am avut venituri de 296.302 lei, iar în anul acordării creditului, 2011, am avut venituri de 158.737 lei, anii următori au dus la o scădere de 90% a acestora. În anul 2012, am avut venituri de 21.119 lei, iar în tot anul 2013 am avut venituri de 14.584 lei. Acest aspect a determinat atât imposibilitatea achitării creditului, cât și imposibilitatea asigurării minimului necesar pentru traiul familiei.

Raportat la atitudinea instituției de credit trebuie avute în vedere de asemenea câteva aspecte: rapiditatea declarării scadenței creditului, la un an de la acordare, în condițiile în care restanțele nu erau mari, iar eu eram clientul băncii din anul 2007; evaluările apartamentului în vederea acordării creditului au fost făcute de către intimata-pârâtă, iar la doi ani de la evaluare imobilul a fost vândut la aproape jumătate din valoare”, a fost replica actorului.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected] sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Cristian Blănuță este redactor la CANCAN.RO, site care face parte din Grupul de Presă GÂNDUL. A început să lucreze în mass-media în anul 1996, la ziarul MONITORUL DE BACĂU. Au urmat ZIARUL DE BACĂU, PROSPORT (Ediția de Moldova), SPORT citeste mai mult
Parteneri
Gestul bizar pe care Prințesa Kate Middleton îl face NOAPTEA, pe întuneric. Prințul William a înlemnit când a văzut-o
Gestul bizar pe care Prințesa Kate Middleton îl face NOAPTEA, pe întuneric. Prințul William a...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Asta e fotografia din INTIMITATEA Simonei Halep care a ajuns pe net! Iubește din nou?
Asta e fotografia din INTIMITATEA Simonei Halep care a ajuns pe net! Iubește din nou?
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după...
Noul Renault Captur, disponibil în România. SUV-ul de oraș bate DUSTER?
Noul Renault Captur, disponibil în România. SUV-ul de oraș bate DUSTER?
Cum arată Andreea Bănică atunci când nu este pe scenă: ,,Nu m-am aranjat pentru călcat”. Vedeta s-a filmat fără machiaj și cu părul nearanjat
Cum arată Andreea Bănică atunci când nu este pe scenă: ,,Nu m-am aranjat pentru călcat”....
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a exprimat tristețea în mediul online: „Sunt nervoasă și tristă și nefericită.”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă, doi copii îşi vor aştepta tatăl în zadar
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol! Imaginile din interiorul vilei i-au uluit pe toți
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Cinci zodii care pot face bani frumoși după Paște. Astrele se aliniază pentru ele
Cinci zodii care pot face bani frumoși după Paște. Astrele se aliniază pentru ele
Țeapa pe care au luat-o doi pensionari care și-au cumpărat o casă: “Am fost trași pe sfoară”
Țeapa pe care au luat-o doi pensionari care și-au cumpărat o casă: “Am fost trași...
Devine interzis prin lege în mod definitiv. Noul ordin UE trebuie aplicat imediat în România
Devine interzis prin lege în mod definitiv. Noul ordin UE trebuie aplicat imediat în România
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte. Împăcarea, pecetluită cu flori!
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte....
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Locaţiile din faimosul serial Bridgerton pe care le poţi vizita
Locaţiile din faimosul serial Bridgerton pe care le poţi vizita
Regula obligatorie pe care românii o vor accepta. Decizia așteptată de milioane de persoane
Regula obligatorie pe care românii o vor accepta. Decizia așteptată de milioane de persoane
Fără vize în America. Data la care vor fi eliminate definitiv
Fără vize în America. Data la care vor fi eliminate definitiv
4 ZODII cu noroc la bani, chiar înainte de Paște! Sunt mari șanse să îmbogățească rapid, din nimic
4 ZODII cu noroc la bani, chiar înainte de Paște! Sunt mari șanse să îmbogățească...
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să...
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”. Ce au filmat camerele
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
”Fratele meu s-a stins din viață la 34 de ani, din cauza depresiei” Drama care i-a marcat viața Marianei Ionescu Căpitănescu
”Fratele meu s-a stins din viață la 34 de ani, din cauza depresiei” Drama care...
Cum se menține în formă Mihaela Bilic la cei 54 de ani? Secretul medicului nutriționist
Cum se menține în formă Mihaela Bilic la cei 54 de ani? Secretul medicului nutriționist
Netflix va lansa serialul pe care milioane de oameni îl așteaptă de câțiva ani. Povestea va fi pe placul abonaților din România
Netflix va lansa serialul pe care milioane de oameni îl așteaptă de câțiva ani. Povestea...
Ce să adaugi în ostropelul de pui ca să-i dai cel mai bun gust. Ingredientul care îi dă o aromă de neuitat
Ce să adaugi în ostropelul de pui ca să-i dai cel mai bun gust. Ingredientul...