Acasă » Cancan » EXCLUSIV. Cum a ajuns Octavian Strunilă să piardă casa! Vedeta Pro TV nu-și mai poată întreține familia

EXCLUSIV. Cum a ajuns Octavian Strunilă să piardă casa! Vedeta Pro TV nu-și mai poată întreține familia

De: Cristian Blanuta 17/11/2019 | 08:25

Octavian Strunilă, devenit celebru grație rolurilor din telenovelele ”Inimă de țigan” și ”State de România”, are mari probleme financiare! Veniturile, considerabile cândva, i-au scăzut cu 90 la sută, a pierdut casa în care a băgat o grămadă de bani, luați în urma unui credit, mai mult, se plânge că îi este greu să-și întrețină familia! CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA, are detaliile uluitoare, în exclusivitate.

„Inimă de țigan” și „State de România” sunt telenovelele în care Octavian Strunilă a interpretat roluri remarcabile și care l-au propulsat spre noi producții. „Numai iubirea”, „Lacrimi de iubire”, „Moștenirea” sau „Tanti Florica” sunt câteva dintre ele. Dar, cu timpul, distribuțiile lui au scăzut… La fel, banii! (CITEȘTE ȘI: CELEBRA CREATOARE DE MODĂ ÎȘI ”REVENDICĂ” FIICA & FIUL LA JUDECĂTORIE)

Octavian Strunilă a primit apoi o mare lovitură: a pierdut casa, în care a investit câteva zeci de mii de euro, bani pe care i-a luat de la o bancă. Ar fi vorba de 80.000 de euro, iar ratele, la acea vreme, nu au constituit pentru actor o problem[. Numai că veniturile i s-au diminuat, nu a mai putut plăti, ratele restante s-au aglomerat, astfel că locuința i-a fost scoasă la vânzare prin licitație! Cunoscutul actor de la Pro TV a apelat la instanță, considerându-se nedreptățit.

Cererea lui Strunilă, respinsă

Numai că judecătorii i-au respins cererea, ca neȋntemeiată. ”Împotriva acestei sentințe a declarat apel contestatorul … , solicitând admiterea apelului și rejudecând cauza, să se constate stinse toate datoriile izvorâte din contractul de credit. În motivarea apelului, s-a arătat că instanța de fond a respins cererea apelantului motivând că nu am făcut dovada intervenirii unui risc supraadăugat sau a unei situații imprevizibile la momentul încheierii contractului, astfel încât să fie incidență teoria impreviziunii.

Pentru a reține acest aspect, instanța de fond arată că lipsa/diminuarea veniturilor nu constituie risc supraadăugat, iar celelalte susțineri ale apelantului nu mai sunt analizate. (NU RATA: EXCLUSIV. ȘTEFAN STAN ȘI-A DUS PROASPĂTA SOȚIE ÎN CIMITIR LA MIEZUL NOPȚII! MOTIVUL TE VA FACE SĂ PLÂNGI)

Apreciază că soluția instanței de fond este netemeinică și nelegală, aceasta neanalizînd motivele invocate în totalitate, nefăcând nicio referire la dramatica scădere a prețului apartamentului, la lipsa oricărei încercări a intimatei-pârâte de a reechilibra contractul, la vânzarea apartamentului la un preț derizoriu, la imposibilitatea de a asigura traiul familiei apelantului”, se arată în motivare.

Veniturile, reduse cu 90 la sută

Octavian Strunilă a menționat că veniturile i s-au redus cu aproape 90 la sută, iar asta nu ar fi o circumstanță personal, așa cum instanța a reținut.

”Reducerea veniturilor apelantului cu 90% nu este o circumstanță personală cum a reținut instanța de fond, ci are caracterul unui eveniment exterior care nu a putut fi prevăzut. Dublat de criza economico-financiară ce nu a putut fi prevăzută de nimeni, aspect imposibil de contestat, de rapida declarare a scadenței creditului de către bancă și vânzarea la un preț derizoriu a apartamentului.

Apariția evenimentului excepțional și imprevizibil care să determine intervenția instanței în vederea reechilibrării riscurilor contractuale, trebuie analizată în concret, raportat la situația de fapt. Cum a arătat, apelantul a încheiat cu bună credință contractul de credit, oferind creditoarei toate informațiile pe care acesta i le-a solicitat. Creditoarea, apreciind că sunt îndeplinite condițiile de solvabilitate sub aspectul veniturilor și garanțiilor, mi-a acordat creditul ce face obiectul prezentei acțiuni. (VEZI AICI; LEGĂTURI PERICULOASE ÎNTRE SEXOASA DE LA PRO TV & PREZENTATORUL DE LA KANAL D. AVEM FILMĂRILE CARE ANUNȚĂ UN NOU CUPLU ÎN SHOWBIZ!)

Apelantul a garantat creditul, constituind în favoarea băncii o ipotecă asupra imobilului situat în București, Calea … . Acest imobil, dobândit anterior de către apelantul, reprezenta locuința mea și singurul bun imobil aflat în proprietate.

Apoi, pe parcursul executării contractului, pe fondul crizei financiare, condițiile contractuale s-au schimbat într-un mod imprevizibil și iremediabil. Sub aspect obiectiv, apelantul nu puteam prevedea, la momentul contractării creditului, apariția  crizei majore ce a afectat economia națională și mondială. Efectul imediat al acestei crize a fost scăderea substanțială a valorii de piață a bunurilor imobiliare, dar și scăderea drastică a veniturilor”, se mai arată în motivare.

Replica lui Strunilă

Actorul a avut mari problem cu veniturile. Astfel, ”dacă în anul 2010 am avut venituri de 296.302 lei, iar în anul acordării creditului, 2011, am avut venituri de 158.737 lei, anii următori au dus la o scădere de 90% a acestora. În anul 2012, am avut venituri de 21.119 lei, iar în tot anul 2013 am avut venituri de 14.584 lei. Acest aspect a determinat atât imposibilitatea achitării creditului, cât și imposibilitatea asigurării minimului necesar pentru traiul familiei.

Raportat la atitudinea instituției de credit trebuie avute în vedere de asemenea câteva aspecte: rapiditatea declarării scadenței creditului, la un an de la acordare, în condițiile în care restanțele nu erau mari, iar eu eram clientul băncii din anul 2007; evaluările apartamentului în vederea acordării creditului au fost făcute de către intimata-pârâtă, iar la doi ani de la evaluare imobilul a fost vândut la aproape jumătate din valoare”, a fost replica actorului.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected] sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Cristian Blănuță este redactor la CANCAN.RO, site care face parte din Grupul de Presă GÂNDUL. A început să lucreze în mass-media în anul 1996, la ziarul MONITORUL DE BACĂU. Au urmat ZIARUL DE BACĂU, PROSPORT (Ediția de Moldova), SPORT citeste mai mult
Parteneri
Survivor All Stars i-a DUBLAT tariful! Câți bani cere Andrei Ciobanu acum, pentru a cânta la o nuntă
Survivor All Stars i-a DUBLAT tariful! Câți bani cere Andrei Ciobanu acum, pentru a cânta...
FOTO. Rusoaica superbă s-a cuplat cu un milionar mai tinerel ca ea! Cum arată Anna
FOTO. Rusoaica superbă s-a cuplat cu un milionar mai tinerel ca ea! Cum arată Anna
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
Vântul le-a dezgolit pe divele din România! Nu au avut nicio şansă în faţa naturii! Imagini de senzaţie!
Vântul le-a dezgolit pe divele din România! Nu au avut nicio şansă în faţa naturii!...
Curtată de mulți bărbați, Angela Similea a iubit pe unul singur: „A fost dragoste ca în povești
Curtată de mulți bărbați, Angela Similea a iubit pe unul singur: „A fost dragoste ca...
Verișorul Raisei a fost reținut! Dovada că este autorul crimei care a șocat tot Doljul
Verișorul Raisei a fost reținut! Dovada că este autorul crimei care a șocat tot Doljul
Tanchiștii ucraineni se plâng că tancurile Abrams i-au transformat în ținta principală a atacurilor Rusiei. „Este războiul dronelor”
Tanchiștii ucraineni se plâng că tancurile Abrams i-au transformat în ținta principală a atacurilor Rusiei....
Baltoscandia: „fantoma” geopolitică de la granița cu Rusia care ar putea încurca planurile imperialiste ale lui Putin
Baltoscandia: „fantoma” geopolitică de la granița cu Rusia care ar putea încurca planurile imperialiste ale...
Șoferii ce NU poartă ochelari de vedere iau amendă! Cum EVIȚI sancțiunea?
Șoferii ce NU poartă ochelari de vedere iau amendă! Cum EVIȚI sancțiunea?
„Mi-a zis: Nu mai pot” Un bărbat a murit la UPU Iași, după ce a fost lăsat o noapte întreagă să agonizeze. Familia vrea ca cei vinovați să fie trași la răspundere
„Mi-a zis: Nu mai pot” Un bărbat a murit la UPU Iași, după ce a...
Raisa, ucisă de vărul ei! Băiatul a recunoscut ce i-a făcut! Detalii șocante
Raisa, ucisă de vărul ei! Băiatul a recunoscut ce i-a făcut! Detalii șocante
Adrian Minune, mărturisiri dureroase despre momentul în care soția sa, Cati, a avut probleme de sănătate: „Am intrat peste ea în rezervă, înainte să intre în operație. A ajutat-o enorm.”
Adrian Minune, mărturisiri dureroase despre momentul în care soția sa, Cati, a avut probleme de...
Georgiana Lobonț vrea să plece cât mai repede din casa în care locuiește acum cu soțul ei
Georgiana Lobonț vrea să plece cât mai repede din casa în care locuiește acum cu...
15 județe, sub cod galben de vreme severă până la noapte. Meteorologii anunță ploi torenţiale, grindină şi vijelii
15 județe, sub cod galben de vreme severă până la noapte. Meteorologii anunță ploi torenţiale,...
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am certat urât cu soacră-mea aseară. Am vrut să-i fac un bine şi i-am zis că are ciorapii încreţiţi
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am certat urât cu soacră-mea aseară. Am vrut să-i fac un...
Produse Parkside disponibile la Lidl începând cu 3 iunie: fiabilitate la prețuri atractive
Produse Parkside disponibile la Lidl începând cu 3 iunie: fiabilitate la prețuri atractive
Fenomen RAR pe cerul Pământului! 6 planete vor face PARADĂ
Fenomen RAR pe cerul Pământului! 6 planete vor face PARADĂ
"Este o femeie de o frumusețe rară". Cătălin Botezatu vorbește așa despre o singură femeie...
Cum poți verifica vechimea în muncă și contribuțiile plătite pentru pensie. Trebuie să urmezi acești pași
Cum poți verifica vechimea în muncă și contribuțiile plătite pentru pensie. Trebuie să urmezi acești...
Băutura adorată de români al cărei preț va exploda. Un simplu pahar va fi considerat un adevărat lux
Băutura adorată de români al cărei preț va exploda. Un simplu pahar va fi considerat...
SE PLĂTESC 15.000 de lei pentru români. Decizia anunțată astăzi, 30 MAI: Luăm o măsură importantă
SE PLĂTESC 15.000 de lei pentru români. Decizia anunțată astăzi, 30 MAI: Luăm o măsură...
Zanni îi învinge pe Iancu Sterp și Andrei Ciobanu în marea finală și ia premiul de 100.000 de euro de la Pro TV?! Surpriză uriașă în finala Survivor!
Zanni îi învinge pe Iancu Sterp și Andrei Ciobanu în marea finală și ia premiul...
Prețuri speciale la jocuri. Recomandările Go4Games
Prețuri speciale la jocuri. Recomandările Go4Games
Antony Blinken este în Moldova după avertismentele privind „operaţiunile de influenţă” ruseşti. Macron: Ucrainei ar trebui să i se permită să atace Rusia cu arme occidentale
Antony Blinken este în Moldova după avertismentele privind „operaţiunile de influenţă” ruseşti. Macron: Ucrainei ar...
Devine interzis în TOATĂ EUROPA. Schimbare drastică dictată de la vârful UE
Devine interzis în TOATĂ EUROPA. Schimbare drastică dictată de la vârful UE
Prințesa Kate, vedeta familiei regale. Trăsăturile care o pun în centrul atenției
Prințesa Kate, vedeta familiei regale. Trăsăturile care o pun în centrul atenției
Survivor All Stars i-a DUBLAT tariful! Câți bani cere Andrei Ciobanu acum, pentru a cânta la o nuntă
Survivor All Stars i-a DUBLAT tariful! Câți bani cere Andrei Ciobanu acum, pentru a cânta...
Mă răsfaţă! Iubita cu 24 de ani mai tânără a lui Arpad Paszkany, viaţă de lux! Destinaţia de vis în care îşi va petrece vara
Mă răsfaţă! Iubita cu 24 de ani mai tânără a lui Arpad Paszkany, viaţă de...
Cine este principalul suspect în cazul morții Raisei din Dolj. Este vorba despre cineva din familie
Cine este principalul suspect în cazul morții Raisei din Dolj. Este vorba despre cineva din...
Șocul trăit de Georgiana Lobonț la un eveniment. Ce a fost obligată să facă:
Șocul trăit de Georgiana Lobonț la un eveniment. Ce a fost obligată să facă:"Când am...
Cine este și cu ce se ocupă sora Ronei Hartner
Cine este și cu ce se ocupă sora Ronei Hartner
Filmul de pe Netflix care a rupt topurile. A adunat zeci de milioane de vizualizări într-un timp record și a fost desemnat un adevărat succes
Filmul de pe Netflix care a rupt topurile. A adunat zeci de milioane de vizualizări...
Orașul din România unde un apartament cu 3 camere se vinde cu 12.000 de euro. E complet mobilat și utilat și are și două balcoane
Orașul din România unde un apartament cu 3 camere se vinde cu 12.000 de euro....
×