Home » Exclusiv » Cum a obținut achitarea celebrul medic al vedetelor, acuzat de uciderea din culpă a unei paciente!? ”Inculpatul a participat la operație ca …”

Cum a obținut achitarea celebrul medic al vedetelor, acuzat de uciderea din culpă a unei paciente!? ”Inculpatul a participat la operație ca …”

De: Cristian Blanuta 20/09/2020 | 23:56

Renert Gad Ofir, cunoscut drept esteticianul vedetelor, avea să fie implicat într-un mega-scandal, după ce a participat la o intervenție chirurgicală în urma căreia pacienta a murit. Se întâmpla în 2010, iar de atunci au trecut termene peste termene! În final, Renert era singurul care scăpa basma curată. Cum a obținut medicul achitarea?  CANCAN.RO a intrat în posesia unor documente explozive de la dosar și vi le prezintă, în exclusivitate.

Celebrul estetician al vedetelor, cunoscut și sub porecla de Winnetou, nu a avut liniște de când pacienta la a cărei operație a participaat și el a murit. Se întâmpla într-o zi de decembrie a anului 2010, când lucrurile au luat-o razna. Toți medicii prezenți atunci la intervenție au ajuns pe mâna procurorilor. S-a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, iar medicii au fost trimiși în judecată. Cum avea să fie achitat celebrul estetician al vedetelor la Tribunalul București, în timp ce chirurgul și anestezistul au fost condamnați la închisoare?

Esteticianul a luat banii de la victimă

Fraza din rechizitoriu de unde începe totul: ”A ales să aibă ca ajutor, medic operator 2, pe inculpatul R G__ O (Renert Gad Ofir), medic rezident, deci fără experiență clinică, dar mai ales, un medic care nu avea dreptul să efectueze niciun fel de manevră medicală, cu atât mai puțin să fie membru al echipei operatorii, într-un spital neacreditat în scopul desfășurării programelor de rezidențiat”. Deci, ce căuta esteticianul vedetelor în acea sală de operații? Deși nu era angajat cu contract de muncă al spitalului și nu-și desfășura rezidențiatul acolo. în cadrul acestui spital.

Instanța l-a achitat pe Renert Gad, esteticianul vedetelor. El participase la o operație în urma căreia pacienta a murit

CANCAN.RO are detaliile uluitoare. Soțul femeii care a decedat la 10 zile de la operație avea să dezvăluie cum au decurs lucrurile. La începutul lunii decembrie, 2010, soția sa a luat hotărârea de a efectua o operație estetică la nivelul sânilor. A apelat la serviciile lui Renert Gad Ofir, despre care știa că este medic chirurg plastician. La acea dată, cel poreclit Winnetou era medic rezident, cu drept de liberă practică în medicina generală. 4000 de euro era prețul operației, pe care Renert i l-a comunicat femeii care dorea intervenția la sâni. I-a transmis că trebuie să ia legătura cu medicul anestezist, pentru un set de analize.

CITEȘTE ȘI: A COMBINAT DOUĂ DINTR-UN FOC! FABULOSUL WINNETOU A AGĂŢAT PE PLAJĂ CUM SCRIE LA MANUAL: LE-A ATACAT PE ŞEZLONG, IAR… SEARA S-A TERMINAT CU ”ARTIFICII”!

Mulțumită de cum decurgeau lucrurile, femeia a achitat 3.600 de lei, ca avans, bani pe care i-a dat chiar lui Renert Gad. Restul, 13.560 lei, avea să-i achite câteva zile mai târziu. A ajuns la operație, dar a fost mirată atunci când a înțeles că nu Renert Gad ar fi esteticianul de drept. Dar cum a ajuns esteticianul vedetelor în sala de operații de la un spital unde nu era angajat?  Fiind audiat la data de 16.04.2019, Renert a precizat că o parte din medicii primari obișnuiau să efectueze operații estetice în diferite clinici private, asta pentru că la Spitalul de Urgență Floreasca, unde erau angajați, nu se efectuează astfel de intervenții. Medicii rezidenți și specialiști erau invitați din când în când să facă parte ca și observatori, ori să asiste, ori să participe efectiv la aceste intervenții.

Renert Gad a încheiat contract cu spitalul

Renert Gad a fost contactat, conform celor mărturisite chiar de el, de către managerul spitalului unde avea să se întâmple tragedia pentru a-i închiria un aparat de lipoaspirație, în schimb, esteticianul vedetelor având parte de tarife prefențiale pentru pacienții pe care el îi aducea acolo. A apărut chiar și un contract, conform datelor din anchetă. ”Analizând continutul contractului de prestări servicii încheiat între E __H SA , în calitate de prestator, și cabinet dr. Renert G__ O – medicină generală, în calitate de beneficiar, constată că între E __ H SA și cabinetul inculpatului R G__ O s-a încheiat un acord prin care inculpatul R G__ O furniza pacienți Spitalului E __, care urmau să fie ,asistați de către acesta în timpul intervențiilor”, se arată în rechizitoriu. Astfel, pacienții plateau la cabinetul lui Renert un anumit preț, solicitat de medicul estetician. Apoi, la externare, cabinetul lui Renert Gad plătea spitalului o altă sumă, conform facturii de la spital. Practic, lui îi revenea diferența de bani.

Cum a convins instanța să-l achite

Revenind la incidentul grav din decembrie 2010, esteticianul vedetelor avea să declarare că activitățile desfășurate în cadrul spitalului erau în afara rezidențiatului și nu erau supuse evaluării. El a precizat că nu era obligat să asiste la astfel de intervenții, dar o făcea din bunăvoința chirurgului, care, de altfel, avea să fie condamnat la închisoare. Mai mult, Renert a declarat că nu știe de ce în protocolul operator a fost trecut ca medic operator 2! Și a mai spus că, în timpul intervenției în urma căreia femeia avea să moară, nu a efectuat nicio manevră chirurgicală, nu a administrat nicio substanță medicamentoasă, limitându-se strict la înmânarea instrumentelor și la tamponarea plăgii. Și nu a luat locul unui medic operator, așa cum a fost acuzat.

Și avea să convingă instanța. ”În ceea ce privește rolul și acțiunile concrete desfășurate de către inculpatul R G__ O , instanța constată că acesta a asistat la intervenția chirurgicală asupra pacientei B _ A _, înmânând instrumentele necesare sau tamponând plaga. Astfel cum rezultă din declarațiile inculpaților, acesta nu a participat în calitatea sa de medic rezident, în cadrul pregătirii rezidențiatului, ci din bunăvoința inculpatei C R. Deși în protocolul operator inculpatul R G__ O este menționat ca fiind medic operator 2, din probatoriul administrat în cauză nu a rezultat că acesta ar fi efectuat vreun act chirurgical. De altfel, intervenția chirurgicală nici nu necesita prezența în echipa operatorie a unui medic operator 2.” Magistrații îl achitau pe Renert Gad Ofir, acuzat de ucidere din culpă. Totuși, soțul femeii care a decedat la zece zile de la operație a atacat decizia la Curtea de Apel, iar primul termen va avea loc în octombrie, anul acesta.

Tragedia din 2010: a intrat în comă și s-a stins după 10 zile

O operație ce părea simplă a dat naștere unor complicații, iar pacienta, care suferise un lifting, a decedat. Se întâmpla în 2010, iar la intervenția chirurgicală au participat mai mulți medici, între care și Renert Gad. Familia Adrianei Băncilă, femeia care a murit, a încercat, ani de-a rândul, să afle adevărul despre tragedie. ”În 2004, soţia mea, Adriana, l-a născut pe Andrei, iar din 2009 a început să meargă la sală. Acolo l-a cunoscut pe doctorul Renert Gad. Acest medic i-a băgat în cap să se opereze, iar când a venit acasă mi-a spus că cel mai frumos cadou pe care i-l pot face de Crăciun este această operaţie de lifting al sânilor. N-am putut s-o refuz, chiar dacă operaţia costa 4.000 de euro”, mărturisea, în 2012, Radu Băncilă, soţul femeii.

NU RATA: CUM A SCĂPAT DE PUȘCĂRIE CELEBRUL ESTETICIAN AL VEDETELOR DUPĂ CE A FOST PRINS LA VOLAN CU O ALCOOLEMIE DE 2,10. “A DECLARAT ÎN MOD EXPRES CĂ…”

Adriana a fost programată pentru operaţie în 22 decembrie 2010, dar lucrurile n-au decurs deloc aşa cum anticipaseră medicii. La nici 12 ore de la intervenţie, starea femeii s-a înrăutăţit. A suferit cinci stopuri cardiace şi a intrat în comă profundă. Avea să fie mutată la Spitalul Militar, iar de acolo a ajuns chiar la o clinică din Viena. A fost ţinută artificial în viaţă până pe 31 decembrie 2011, când medicii au constatat decesul. Revenise deja în România. De atunci, Radu Băncilă s-a zbătut să-i aducă în faţa judecătorilor pe cei pe care îi considera vinovaţi de moartea Adrianei. Aceasta lăsase în urma ei un soț îndurerat şi un băieţel care avea atunci șase ani.

Medicul estetician care fusese condamnat în primă instanță avea să declare: ”Sincer, nu înţeleg de ce se întâmplă asta! Nu mă simt cu nimic vinovat. În acea operaţie, eu am fost doar mâna a doua. Femeia respectivă a intrat a doua zi în comă. Eu doar am recomandat-o doctorului care a operat-o. Sunt bulversat. Prima oară s-a dat neînceperea urmăririi penale şi sper ca şi acum să fie la fel!”.

Mai multe vedete au trecut pe la cabinetul esteticianului

Lista pacientelor faimoase ale lui ”Winnetou”

În ciuda trecutului său umbrit de moartea Adrianei Băncilă, doctorul israelian a câştigat încrederea mai multor femei cunoscute din România, care au apelat la el pentru diferite intervenţii estetice. Printre acestea se află:

– realizatoarea TV Teo Trandafir;

– agentul de jucători Anamaria Prodan;

– Nicoleta, partenera de viaţă a lui Romică Ţociu;

– modelul Oana Marica;

– fosta prezentantoare TV Catrinel Sandu

– cântăreaţa Anda Adam

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected], să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

Parteneri
HOT | Nebunie totală în faţa camerelor. Cea mai sexy sportivă, goală şi fără inhibiţii
HOT | Nebunie totală în faţa camerelor. Cea mai sexy sportivă, goală şi fără inhibiţii
FOTO. Antonia, apariție controversată în lenjerie intimă! `Chiar nu îți e rușine?`
FOTO. Antonia, apariție controversată în lenjerie intimă! `Chiar nu îți e rușine?`
Volkswagen lansează cel mai frumos SUV al companiei din toate timpurile
Volkswagen lansează cel mai frumos SUV al companiei din toate timpurile
Oamenii cu această grupă de sânge sunt „preferații” țânțarilor. De ce te înțeapă țânțarii mai mult decât pe ceilalți
Oamenii cu această grupă de sânge sunt „preferații” țânțarilor. De ce te înțeapă țânțarii mai...
Lista alimentelor care pot fi contaminate cu bacterii periculoase. Cum să te asiguri că sunt bune de consum
Lista alimentelor care pot fi contaminate cu bacterii periculoase. Cum să te asiguri că sunt...
Un SEMNAL misterios dintr-un sistem stelar, DOVADA că nu suntem SINGURI în Univers?
Un SEMNAL misterios dintr-un sistem stelar, DOVADA că nu suntem SINGURI în Univers?
Vladimir Putin a dat ORDINUL DE ATAC! Decizia luată de liderul de la Kremlin. Se întâmplă chiar acum
Vladimir Putin a dat ORDINUL DE ATAC! Decizia luată de liderul de la Kremlin. Se...
Ce s-a întâmplat în închisoare cu cel mai temut interlop. A ajuns la spital!
Ce s-a întâmplat în închisoare cu cel mai temut interlop. A ajuns la spital!
BANCUL ZILEI – Panică la benzinărie: “Ce-ai făcut nenorocitule, o să înfunzi pușcăria! Știi cât costa litrul de benzină?”
BANCUL ZILEI – Panică la benzinărie: “Ce-ai făcut nenorocitule, o să înfunzi pușcăria! Știi cât...
Elena Merișoreanu, scandal cu amanta soțului!
Elena Merișoreanu, scandal cu amanta soțului! "Te-am crezut prietenă și tu trăiai cu omul meu"
Momente incredibile la tv: Și-a pierdut virginitatea în fața telespectatorilor
Momente incredibile la tv: Și-a pierdut virginitatea în fața telespectatorilor
Mesaj pentru Putin de la un vechi aliat: Să-şi controleze soldaţii, este prietenul meu, dar eu nu ucid copii şi bătrâni
Mesaj pentru Putin de la un vechi aliat: Să-şi controleze soldaţii, este prietenul meu, dar...
STARE DE URGENȚĂ lângă România! Decizia a fost luată chiar acum. ESTE BREAKING NEWS
STARE DE URGENȚĂ lângă România! Decizia a fost luată chiar acum. ESTE BREAKING NEWS
Cutremur la Kremlin. Nimeni nu-l mai vrea pe Putin. Sunt trei posibili succesori
Cutremur la Kremlin. Nimeni nu-l mai vrea pe Putin. Sunt trei posibili succesori
Descoperire tulburătoare făcută în poșetă de o tânără după o seară în oraș
Descoperire tulburătoare făcută în poșetă de o tânără după o seară în oraș
Știrea momentului! Săltat de mascați de acasă!
Știrea momentului! Săltat de mascați de acasă!
Eliminare șocantă la Survivor România 2022! Cine a părăsit competiția
Eliminare șocantă la Survivor România 2022! Cine a părăsit competiția
Cum miroase Vladimir Putin? Dezvăluiri șocante făcute de o femeie care l-a cunoscut: „Sună bizar, dar ...
Cum miroase Vladimir Putin? Dezvăluiri șocante făcute de o femeie care l-a cunoscut: „Sună bizar,...
Ce să faci cu copilul tău de 1 iunie. Activități la care să mergi cu micuțul tău de ziua copilului
Ce să faci cu copilul tău de 1 iunie. Activități la care să mergi cu...
„Să le zicem oamenilor cine ești” Mihai Bobonete, dezvăluiri despre identitatea lui Carla's Dreams! I-a spus pe nume
„Să le zicem oamenilor cine ești” Mihai Bobonete, dezvăluiri despre identitatea lui Carla's Dreams! I-a...
Un milionar celebru a pus ochii pe Alexia Eram! Cum au fost surprinși la un party
Un milionar celebru a pus ochii pe Alexia Eram! Cum au fost surprinși la un...
Putin, ÎNDEPĂRTAT! Lovitură la Kremlin! 'A stricat totul!'
Putin, ÎNDEPĂRTAT! Lovitură la Kremlin! 'A stricat totul!'
Masacrul de la Bucea, ignorat: Companiile vestice care încă fac afaceri în Rusia
Masacrul de la Bucea, ignorat: Companiile vestice care încă fac afaceri în Rusia