Cum a reușit să facă Ionela Prodan peste 2 milioane de euro. “A cântat până a scuipat sânge”

Publicat: 06/04/2019 | 13:34

Astăzi, chiar în ziua în care i-a făcut parastasul de un an, Anamaria Prodan îi îndeplinește unul dintre visurile mamei sale: acela de de a-i publica memoriile. Cartea “Cântecul vieții mele” în paginile căreia fiica artistei a așternut dezvăluiri în premieră va fi lansată în această după-amiază, începând cu ora 16:00, la magazinul Diverta din Centrul Vechi al Bucureștiului. De-a lungul carierei sale, regretata Ionela Prodan a câștigat peste 2 milioane de euro.

Fata cea mare a regretatei cântărețe de muzică populară încă vorbește despre aceasta la timpul prezent. Rănile și dorul de cea care i-a dat viață nu au dispărut aproape deloc acum, la aproape un an de la moartea Ionelei Prodan. Artista a muncit enorm de-a lungul carierei sale și a reușit să strângă o avere frumușică… iar moștenitorilor ei le-a lăsat peste 2 milioane de euro, relatează click.ro.

“Mama e un om drept, serios şi familist. A cântat până când a scuipat sânge şi a avut puterea de a strânge fiecare bănuţ pentru noi, familia ei. Ne-a oferit, de una singură, ceea ce nimeni nu şi-ar putea imagina vreodată. Pentru că visul ei a fost ca noi să ajungem mai mari decât ea. Datorită mamei am cunoscut pe rând tainele pianului, strălucirea orelor de canto şi dicţie sau pasiunea pentru limbi străine. Nu am dus lipsă de nimic. Mama a trăit şi trăieşte pentru noi!”, mărturisește Anamaria Prodan.

Ionela Prodan s-a născut într-o familie înstărită, de chiaburi pe 6 octombrie 1947 în Dăbuleni, o localitate din județul Dolj. Părinții regretatei cântăreței au fost persecutați de  comunişti.

“Ghinionul Mariei (n.r.: mama artistei de muzică populară) a fost că s-a născut într-o familie bogată şi că a fost căsătorită cu fiul (n.r.: Ion Prodan) unuia dintre cei mai bogaţi oameni din Dăbuleni. Au demarat o afacere care s-a dovedit profitabilă. După anul 1950, li s-au confiscat bunurile şi au devenit nişte slugi la stat. Impozitele neplătite au dus-o pe Maria, în 1952, la închisoarea din Caracal, pentru un an şi jumătate”, a mai povestit Anamaria Prodan.

Citește și...