Cum s-a “evaporat” guru Bivolaru din închisoare

Autor:
Publicat: 09/05/2019 | 23:21

CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, a pus mâna pe documentele din dosarul liderului MISA. (Cel mai bine platit job din București) Am aflat cum s-a “evaporat” guru Gregorian Bivolaru din închisoare. Atenție, urmează dezvăluiri în premieră națională.

Liderul MISA, Gregorian Bivolaru, a fost eliberat, pe 13 septembrie 2017, din Penitenciarul Bistriţa. La scurt timp, bărbatul a părăsit România și s-a refugiat în Suedia. Ulterior, procurorii DIICOT au solicitat arestarea preventivă a boss-ului yoghinilor, pe motiv că acesta s-ar sustrage de la procesul privind acuzaţia de trafic de persoane.

(VEZI AICI: GURU BIVOLARU A CÂȘTIGAT LA CEDO! CÂȚI BANI TREBUIE SĂ-I PLĂTEASCĂ STATUL ROMÂN)

Ulterior liberării condiționate din pedeapsa la care a fost condamnat, inculpatul a dispărut sau se ascunde în prezent, sustrăgându-se, din punctul său de vedere, în mod evident de la judecarea cauzei. Apreciază că inculpatul se sustrage întrucât nu a comunicat adresa la care se află, nu a comunicat instanței vreun motiv care l-ar împiedica să se prezinte la judecarea cauzei de care, fără îndoială, are cunoștință.

Dacă aceasta nu înseamnă sustragere de la judecarea cauzei, nu știe atunci când ar mai putea solicita și instanța să dispună chiar și teoretic arestarea preventivă a unei persoane pe motiv că se sustrage de la judecarea cauzei. Este o persoană despre nu se știe absolut nimic, unde se află, de ce nu vine la judecată, care nu oferă niciun fel de relații cu privire la aceste aspecte”, au notat procurorii. (Poți câștiga 10.000$ în fiecare lună!)

Gregorian Bivolaru, statut de refugiat în Suedia

Magistrații clujeni au respins, însă, solicitarea, iar CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, vă prezintă, în exclusivitate, alte pasaje importante din motivare. Pe durata procesului, apărătorul lui Gregorian Bivolaru a precizat că liderul MISA este la domiciliul său din Suedia şi că va oferi o declaraţie instanţei de judecată, aşa cum a promis înainte de a părăsi ţara.

Lăsând la o parte că este legal reprezentat, lăsând la o parte că și-a manifestat voința și în fața instanței de control judiciar și în fața primei instanțe în sensul de a da o declarație la momentul pe care îl va considera oportun în a-și exercita acest drept, acesta a părăsit legal teritoriul României, acesta a comunicat încă din cursul primului ciclu procesual o adresă legală la care poate fi citat în Suedia, unde oricând poate fi citat în scopul arătat de instanță când aceasta va considera necesar”, a arătat avocatul liderului MISA, conform motivării.

Apărătorul a mai arătat că Gregorian Bivolaru este rezident în Suedia, el având statut de refugiat, “ce nu a fost revocat, aspect ce rezultă din dosarul de arestare, i s-a dat dreptul de rezidență și de muncă, deci nu este o adresă fictivă, există și poate fi folosită oricând”.

(CITEȘTE ȘI:GURU ROMÂN ACUZAT CĂ A ABUZAT SEXUAL 14 FEMEI ÎN THAILANDA. ESTE UN FOST DISCIPOL AL LUI GREGORIAN BIVOLARU)

“A părăsit în mod legal teritoriul României!”

După deliberări, magistrații clujeni au ajuns la concluzia că nu există motive ca Gregorian Bivolaru să fie arestat, precizând, totodată, că liderul yoghinilor a părăsit legal România, după ce a fost eliberat condiționat.

Măsura arestării poate fi luată numai dacă din probe rezultă suspiciunea rezonabilă că inculpatul a săvârșit o infracțiune și dacă inculpatul a fugit ori s-a ascuns, în scopul de a se sustrage de la judecată, ori a făcut pregătiri de orice natură pentru astfel de acte.

În cauză, inculpatul, după liberarea condiționată din Penitenciarul Bistrița a părăsit în mod legal teritoriul României, depunând însă anterior la dosar un înscris prin care a solicitat judecarea în lipsă, reprezentat fiind de către apărătorul ales”, au stabilit magistrații, care au respins propunerea formulată de procurori.

Aceștia din urmă au făcut, ulterior, contestație. Degeaba! Magistrații au dat cu flit procurorilor DIICOT și au refuzat, încă o dată, arestarea lui Gregorian Bivolaru motivând, printre altele, că “nu în ultimul rând, în consens și cu cele reținute de instanța de fond, este discutabil și caracterul necesar al măsurii arestării preventive în condițiile în care inculpatul este judecat pentru infracțiuni comise în perioada anilor 2001 – 2004”.

(NU RATA: DETALII INCENDIARE DESPRE CAPTURAREA LUI GREGORIAN BIVOLARU ÎN PARIS: „ÎN CASĂ ERA UN PUTERNIC MIROS DE MENTĂ…)

Condamnat la 6 ani de închisoare

Pe durata procesului, apărătorul lui Gregorian Bivolaru a mai precizat că faptele pentru care Gregorian Bivolaru este acuzat s-ar fi prescris în 2019. În replică, procurorii au arătat că infracțiunile ar urma să fie șterse cinci ani mai târziu. Argumentul nu a fost, însă, suficient pentru instanță, iar liderul MISA s-a “evaporat” ca un adevărat maestru din închisoare.

În iunie 2013, Gregorian Bivolaru a fost condamnat, de instanța supremă, definitiv, la șase ani de închisoare cu executare pentru acte sexuale cu un minor. În februarie 2017, liderul MISA a fost adus la Penitenciarul Bistrița.

(VEZI AICI: ADEVARUL DESPRE FOTOGRAFIA CU PATRIARHUL DANIEL SI BIVOLARU A IESIT LA IVEALA)

Pe 7 septembrie 2017, Judecătoria Bistrița a stabilit că Gregorian Bivolaru poate fi eliberat, decizie care nu a fost contestată în termen.

Conform avocaţilor, liderul MISA a solicitat eliberarea condiţionată întrucât legislaţia prevede ca persoanele care au depăşit vârsta de 60 de ani pot fi eliberate condiţionat după ce au executat o treime din pedeapsă.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)