Dan Diaconescu, acuzat de o mega-combinație imobiliară! Miza: 5 milioane €!

Autor: I.D.
Publicat: 18/03/2018 | 09:00

CANCAN.ro, site-ul nr. 1 din România, vă dezvăluie documente senzaționale legate de fostul patron al OTV-ului, Dan Diaconescu. Reporterii DAS (Departamentul de Anchete Speciale al CANCAN.ro) au intrat în posesia unor acte dintr-un dosar în care realizatorul TV este acuzat că ar fi trecut nu mai puțin de 11 imobile pe numele soției, socrilor și apropiaților!

Documentele sunt din dosarul în care BRD le-a chemat în instanță pe soția lui Dan Diaconescu, Emilia Bățău, și pe Diana Voiculescu, fost director de programe al OTV, persoană foarte apropiată de Dan Diaconescu, cu care realizatorul TV a colaborat la postul pe care îl conducea și cu care se sfătuia în materie de afaceri. În dosarul respectiv, BRD le acuză pe Emilia Bățău și Diana Voiculescu de o tranzacție falsă, un contract de vânzare-cumpărare a unui imobil, prin care Diana Voiculescu îi ceda un apartament Emiliei Bățău, soția lui Dan Diaconescu.

Documentele depuse la dosar au scos la iveală faptul că Dan Diaconescu ar fi înstrăinat el însuși 11 imobile către soția sa, către socrii lui și către alți apropiați, printre care și părinții Dianei Voiculescu. (NU RATA, AICI: ”DOMNUL DAN” CONDUCE ZILNIC UN MERCEDES ŢIPLĂ DE 100.000 €!)

„De asemenea, în aceeași perioadă celălalt codebitor, respectiv Diaconescu Cristian Dan a înstrăinat o mare parte din bunurile aflate în patrimoniul său, dovedind astfel conivența frauduloasă avută cu pârâta Diana Voiculescu, după cum urmează: la data de 28 iunie 2013 Dan Diaconescu a înstrăinat un imobil aflat în București, __________________________. 14, parter, ____________________ F_____ pentru pretinsa sumă de 40.000 euro; la data de 5 iulie 2013 Dan Diaconescu a înstrăinat un imobil aflat în București, __________________________. 4A, către F_______ F_____ pentru pretinsa sumă de 40.000 euro; la data de 1 iulie 2013 Dan Diaconescu a înstrăinat un imobil aflat în București, __________________________. 14, parter, ____________________ F_____ pentru pretinsa sumă de 40.000 euro; la data de 12 august 2013 Dan Diaconescu a înstrăinat un imobil aflat în București, ______________________, către V_________ T_____ și V_________ G_________ (părinții pârâtei Diana Voiculescu) pentru pretinsa sumă de 436.775 euro; la data de 12 august 2013 Dan Diaconescu a înstrăinat un imobil aflat în București, ___________________________, nr. 21, către Bățău M_____ și Bățău E____ (părinții pârâtei Bățău Emilia) pentru pretinsa sumă de 997.070 euro; la data de 5 iulie 2013 Dan Diaconescu a înstrăinat un imobil aflat în Snagov, __________________, către F_______ F_____ pentru pretinsa sumă de 16.000 euro; la data de 11 iulie 2013 D__ D_________ a înstrăinat un imobil aflat în București, __________________________. 3A, către F_______ F_____ pentru pretinsa sumă de 76.000 euro; la data de 5 iulie 2013 D__ D_________ a înstrăinat un imobil aflat în București, _____________________, nr. 2, _____________________________________ F_____ pentru pretinsa sumă de 45.000 euro; la data de 28 iunie 2013 Dan Diaconescu a înstrăinat un imobil aflat în București, _________________, nr. 24, ____________________ F_____ pentru pretinsa sumă de 15.500 euro; la data de 3 iulie 2013 Dan Diaconescu a înstrăinat un imobil aflat în S_____, ______________________ 27, către F_______ F_____ pentru pretinsa sumă de 48.600 euro.

Or, pârâta Bățău Emilia este soția lui Dan Diaconescu, aspect care demonstrează că scopul urmărit în cadrul tuturor acestor înstrăinări, inclusiv în cea care formează obiectul prezentei cereri, a fost unul fraudulos, respectiv sustragerea bunurilor de la executarea silită și fraudarea intereselor creditorului urmăritor, respectiv reclamanta”, se arată în documentele respective.

BRD încerca astfel să demonstreze că toate aceste tranzacții imobiliare aveau ca scop nereturnarea creditului de 5 milioane de euro pe care societatea S.C. Oglinda Press S.R.L. , controlată de Dan Diaconescu și al cărei administrator era Diana Voiculescu, îl contractase de la bancă.

„La data de 14 septembrie 2009 între S.C. Oglinda Press S.R.L. în calitate de împrumutat, S.C. Oglinda Television S.R.L. în calitate de co-debitor, S.C. Ocram Televiziune S.R.L. în calitate de co-debitor, pe de o parte, și BRD – Groupe Société Générale S.A. prin Sucursala Unirea în calitate de împrumutător, pe de altă parte, s-a încheiat Contractul de credit… având ca obiect acordarea de către împrumutător împrumutatului a unui credit de investiții în cuantum de 5.000.000 euro”, se mai arată în documentele din dosarul respectiv. (VEZI ȘI: Dan Diaconescu, implicat într-un accident rutier în Bucuresti!)

Diana Voiculescu i-ar fi înstrăinat soției lui Dan Diaconescu mai multe imobile

Documentele din dosar, pe care CANCAN.ro, site-ul nr. 1 din România, le publică în exclusivitate, scot la iveală multe alte tranzacții de acest fel între Diana Voiculescu și Emilia Bățău. Potrivit reprezentanților legali ai BRD, sumele declarate în respectivele contracte de vânzare-cumpărare nu au ajuns niciodată în contul Dianei Voiculescu.

„Ca urmare a cercetărilor efectuate de către reclamantă, consultând declarația de avere a pârâtei Diana Voiculescu s-a observat că, la scurt timp după emiterea Notificării nr… din data de 7 mai 2013, aceasta a înstrăinat bunurile imobile aflate în proprietatea sa la momentul acordării creditului după cum urmează: la data de 16 iulie 2013 Voiculescu Diana a înstrăinat un imobil situat în București (bun care formează obiectul prezentei cereri) către pârâta Bățău Emilia pentru pretinsa sumă de 40.000 Euro; la data de 3 iulie 2013 Diana Voiculescu a înstrăinat un imobil situat în S_____ către pârâta Bățău Emilia pentru pretinsa sumă de 115.000 euro; la data de 28 iunie 2013 Diana Voiculescu a înstrăinat un imobil situat în C________ către pârâta Bățău Emilia pentru pretinsa sumă de 115.000 euro.

Așadar, se poate observa că Diana Voiculescu, administrator al S.C. Oglinda Press S.R.L., a înstrăinat toate imobilele către pârâta Bățău Emilia, soția lui Dan Cristian Diaconescu, asociat majoritar în cadrul S.C. Oglinda Press S.R.L.”, mai arată documentele din dosar. (VEZI ŞI: A păţit-o mai rău decât Dan Diaconescu! Banca i-a luat vila + o pensiune unui celebru prezentator TV)

Dan Diaconescu a fost eliberat din închisoare în noiembrie anul trecut

Dan Diaconescu a fost eliberat la sfârșitul lui noiembrie 2017 din închisoare. Fostul patron al OTV-ului fusese condamnat definitiv în 2015 la cinci ani şi şase luni de închisoare cu executare pentru șantajarea lui Ion Moţ, fost primar al comunei arădene Zărand, şi a omului de afaceri Paul Petru Ţârdea.

„Dacă vreţi să ştiţi cum e în puşcărie, faceţi-vă televiziuni de succes şi partid de succes şi imediat o să intraţi. Acum trebuie să ştiţi că la fel de prodigioasă cum a fost activitatea dumneavoastră în prezent, poate fi la fel de infracţională fiindcă avem de-a face cu o lege dată în România, o sentinţă prin care timp de 10 ani şi jumătate nu am voie să iau legătura cu cei un milion şi jumătate de prieteni ai mei, cei care ne-au votat la un moment dat. Este o interdicţie foarte, foarte mare. De la moartea lui Kennedy cred că nu s-a mai impus atâta tăcere. Nu ştiu de ce le-o fi atâta frică de mine. Mă numesc Dan Diaconescu, sunt un copil venit din Caracal, nu cunoşteam pe nimeni şi totuşi, de 20 de ani încoace, adversarii mei se sperie foarte, foarte tare de mine”, declara, la ieşirea din penitenciarul Rahova, Dan Diaconescu. (CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV. Ce a făcut celebrul prezentator TV în primele 24 de ore de libertate)

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Citește și...