Acasă » Exclusiv » Dan Diaconescu, acuzat de o mega-combinație imobiliară! Miza: 5 milioane €!

Dan Diaconescu, acuzat de o mega-combinație imobiliară! Miza: 5 milioane €!

De: I.D. 18/03/2018 | 09:00

CANCAN.ro, site-ul nr. 1 din România, vă dezvăluie documente senzaționale legate de fostul patron al OTV-ului, Dan Diaconescu. Reporterii DAS (Departamentul de Anchete Speciale al CANCAN.ro) au intrat în posesia unor acte dintr-un dosar în care realizatorul TV este acuzat că ar fi trecut nu mai puțin de 11 imobile pe numele soției, socrilor și apropiaților!

Documentele sunt din dosarul în care BRD le-a chemat în instanță pe soția lui Dan Diaconescu, Emilia Bățău, și pe Diana Voiculescu, fost director de programe al OTV, persoană foarte apropiată de Dan Diaconescu, cu care realizatorul TV a colaborat la postul pe care îl conducea și cu care se sfătuia în materie de afaceri. În dosarul respectiv, BRD le acuză pe Emilia Bățău și Diana Voiculescu de o tranzacție falsă, un contract de vânzare-cumpărare a unui imobil, prin care Diana Voiculescu îi ceda un apartament Emiliei Bățău, soția lui Dan Diaconescu.

Documentele depuse la dosar au scos la iveală faptul că Dan Diaconescu ar fi înstrăinat el însuși 11 imobile către soția sa, către socrii lui și către alți apropiați, printre care și părinții Dianei Voiculescu. (NU RATA, AICI: ”DOMNUL DAN” CONDUCE ZILNIC UN MERCEDES ŢIPLĂ DE 100.000 €!)

„De asemenea, în aceeași perioadă celălalt codebitor, respectiv Diaconescu Cristian Dan a înstrăinat o mare parte din bunurile aflate în patrimoniul său, dovedind astfel conivența frauduloasă avută cu pârâta Diana Voiculescu, după cum urmează: la data de 28 iunie 2013 Dan Diaconescu a înstrăinat un imobil aflat în București, __________________________. 14, parter, ____________________ F_____ pentru pretinsa sumă de 40.000 euro; la data de 5 iulie 2013 Dan Diaconescu a înstrăinat un imobil aflat în București, __________________________. 4A, către F_______ F_____ pentru pretinsa sumă de 40.000 euro; la data de 1 iulie 2013 Dan Diaconescu a înstrăinat un imobil aflat în București, __________________________. 14, parter, ____________________ F_____ pentru pretinsa sumă de 40.000 euro; la data de 12 august 2013 Dan Diaconescu a înstrăinat un imobil aflat în București, ______________________, către V_________ T_____ și V_________ G_________ (părinții pârâtei Diana Voiculescu) pentru pretinsa sumă de 436.775 euro; la data de 12 august 2013 Dan Diaconescu a înstrăinat un imobil aflat în București, ___________________________, nr. 21, către Bățău M_____ și Bățău E____ (părinții pârâtei Bățău Emilia) pentru pretinsa sumă de 997.070 euro; la data de 5 iulie 2013 Dan Diaconescu a înstrăinat un imobil aflat în Snagov, __________________, către F_______ F_____ pentru pretinsa sumă de 16.000 euro; la data de 11 iulie 2013 D__ D_________ a înstrăinat un imobil aflat în București, __________________________. 3A, către F_______ F_____ pentru pretinsa sumă de 76.000 euro; la data de 5 iulie 2013 D__ D_________ a înstrăinat un imobil aflat în București, _____________________, nr. 2, _____________________________________ F_____ pentru pretinsa sumă de 45.000 euro; la data de 28 iunie 2013 Dan Diaconescu a înstrăinat un imobil aflat în București, _________________, nr. 24, ____________________ F_____ pentru pretinsa sumă de 15.500 euro; la data de 3 iulie 2013 Dan Diaconescu a înstrăinat un imobil aflat în S_____, ______________________ 27, către F_______ F_____ pentru pretinsa sumă de 48.600 euro.

Or, pârâta Bățău Emilia este soția lui Dan Diaconescu, aspect care demonstrează că scopul urmărit în cadrul tuturor acestor înstrăinări, inclusiv în cea care formează obiectul prezentei cereri, a fost unul fraudulos, respectiv sustragerea bunurilor de la executarea silită și fraudarea intereselor creditorului urmăritor, respectiv reclamanta”, se arată în documentele respective.

BRD încerca astfel să demonstreze că toate aceste tranzacții imobiliare aveau ca scop nereturnarea creditului de 5 milioane de euro pe care societatea S.C. Oglinda Press S.R.L. , controlată de Dan Diaconescu și al cărei administrator era Diana Voiculescu, îl contractase de la bancă.

„La data de 14 septembrie 2009 între S.C. Oglinda Press S.R.L. în calitate de împrumutat, S.C. Oglinda Television S.R.L. în calitate de co-debitor, S.C. Ocram Televiziune S.R.L. în calitate de co-debitor, pe de o parte, și BRD – Groupe Société Générale S.A. prin Sucursala Unirea în calitate de împrumutător, pe de altă parte, s-a încheiat Contractul de credit… având ca obiect acordarea de către împrumutător împrumutatului a unui credit de investiții în cuantum de 5.000.000 euro”, se mai arată în documentele din dosarul respectiv. (VEZI ȘI: Dan Diaconescu, implicat într-un accident rutier în Bucuresti!)

Diana Voiculescu i-ar fi înstrăinat soției lui Dan Diaconescu mai multe imobile

Documentele din dosar, pe care CANCAN.ro, site-ul nr. 1 din România, le publică în exclusivitate, scot la iveală multe alte tranzacții de acest fel între Diana Voiculescu și Emilia Bățău. Potrivit reprezentanților legali ai BRD, sumele declarate în respectivele contracte de vânzare-cumpărare nu au ajuns niciodată în contul Dianei Voiculescu.

„Ca urmare a cercetărilor efectuate de către reclamantă, consultând declarația de avere a pârâtei Diana Voiculescu s-a observat că, la scurt timp după emiterea Notificării nr… din data de 7 mai 2013, aceasta a înstrăinat bunurile imobile aflate în proprietatea sa la momentul acordării creditului după cum urmează: la data de 16 iulie 2013 Voiculescu Diana a înstrăinat un imobil situat în București (bun care formează obiectul prezentei cereri) către pârâta Bățău Emilia pentru pretinsa sumă de 40.000 Euro; la data de 3 iulie 2013 Diana Voiculescu a înstrăinat un imobil situat în S_____ către pârâta Bățău Emilia pentru pretinsa sumă de 115.000 euro; la data de 28 iunie 2013 Diana Voiculescu a înstrăinat un imobil situat în C________ către pârâta Bățău Emilia pentru pretinsa sumă de 115.000 euro.

Așadar, se poate observa că Diana Voiculescu, administrator al S.C. Oglinda Press S.R.L., a înstrăinat toate imobilele către pârâta Bățău Emilia, soția lui Dan Cristian Diaconescu, asociat majoritar în cadrul S.C. Oglinda Press S.R.L.”, mai arată documentele din dosar. (VEZI ŞI: A păţit-o mai rău decât Dan Diaconescu! Banca i-a luat vila + o pensiune unui celebru prezentator TV)

Dan Diaconescu a fost eliberat din închisoare în noiembrie anul trecut

Dan Diaconescu a fost eliberat la sfârșitul lui noiembrie 2017 din închisoare. Fostul patron al OTV-ului fusese condamnat definitiv în 2015 la cinci ani şi şase luni de închisoare cu executare pentru șantajarea lui Ion Moţ, fost primar al comunei arădene Zărand, şi a omului de afaceri Paul Petru Ţârdea.

„Dacă vreţi să ştiţi cum e în puşcărie, faceţi-vă televiziuni de succes şi partid de succes şi imediat o să intraţi. Acum trebuie să ştiţi că la fel de prodigioasă cum a fost activitatea dumneavoastră în prezent, poate fi la fel de infracţională fiindcă avem de-a face cu o lege dată în România, o sentinţă prin care timp de 10 ani şi jumătate nu am voie să iau legătura cu cei un milion şi jumătate de prieteni ai mei, cei care ne-au votat la un moment dat. Este o interdicţie foarte, foarte mare. De la moartea lui Kennedy cred că nu s-a mai impus atâta tăcere. Nu ştiu de ce le-o fi atâta frică de mine. Mă numesc Dan Diaconescu, sunt un copil venit din Caracal, nu cunoşteam pe nimeni şi totuşi, de 20 de ani încoace, adversarii mei se sperie foarte, foarte tare de mine”, declara, la ieşirea din penitenciarul Rahova, Dan Diaconescu. (CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV. Ce a făcut celebrul prezentator TV în primele 24 de ore de libertate)

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected] sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Asta e fotografia din INTIMITATEA Simonei Halep care a ajuns pe net! Iubește din nou?
Asta e fotografia din INTIMITATEA Simonei Halep care a ajuns pe net! Iubește din nou?
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
VIDEO Scene halucinante în Ilfov: Un adolescent a fost sechestrat într-o parcare, apoi a fost dus în alt sat și bătut cu bestialitate
VIDEO Scene halucinante în Ilfov: Un adolescent a fost sechestrat într-o parcare, apoi a fost...
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina?
Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina?
Marilu, mesaj sfâșietor după despărțirea de Iustin: „Cât timp avem, de fapt..”
Marilu, mesaj sfâșietor după despărțirea de Iustin: „Cât timp avem, de fapt..”
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a exprimat tristețea în mediul online: „Sunt nervoasă și tristă și nefericită.”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă, doi copii îşi vor aştepta tatăl în zadar
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol! Imaginile din interiorul vilei i-au uluit pe toți
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, au dat o nouă lovitură în România. Investiția uriașă se află fix lângă un mare oraș al țării
Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, au dat o nouă lovitură în România. Investiția uriașă se află...
Cinci zodii care pot face bani frumoși după Paște. Astrele se aliniază pentru ele
Cinci zodii care pot face bani frumoși după Paște. Astrele se aliniază pentru ele
Se cutremură România. Ion ILIESCU nu mai scapă
Se cutremură România. Ion ILIESCU nu mai scapă
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte. Împăcarea, pecetluită cu flori!
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte....
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Locaţiile din faimosul serial Bridgerton pe care le poţi vizita
Locaţiile din faimosul serial Bridgerton pe care le poţi vizita
Devine interzis prin lege în mod definitiv. Noul ordin UE trebuie aplicat imediat în România
Devine interzis prin lege în mod definitiv. Noul ordin UE trebuie aplicat imediat în România
Șase pași pentru un gazon perfect. Sfaturile unui grădinar
Șase pași pentru un gazon perfect. Sfaturile unui grădinar
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să...
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”. Ce au filmat camerele
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Care este cel mai mare regret al Marianei Ionescu Căpitănescu: ”Dacă aș da timpul înapoi, aș petrece timp cu părinții mei”
Care este cel mai mare regret al Marianei Ionescu Căpitănescu: ”Dacă aș da timpul înapoi,...
Anamaria Prodan nu s-a lecuit. Cum îl alintă pe Ronald Gavril: „Îl alint așa pentru că este o minune lăsată de la Dumnezeu pe pământ”
Anamaria Prodan nu s-a lecuit. Cum îl alintă pe Ronald Gavril: „Îl alint așa pentru...
Țeapa pe care au luat-o doi pensionari care și-au cumpărat o casă: “Am fost trași pe sfoară”
Țeapa pe care au luat-o doi pensionari care și-au cumpărat o casă: “Am fost trași...
Netflix va lansa serialul pe care milioane de oameni îl așteaptă de câțiva ani. Povestea va fi pe placul abonaților din România
Netflix va lansa serialul pe care milioane de oameni îl așteaptă de câțiva ani. Povestea...