Din nou restricții! Se închid restaurantele și sălile de jocuri de noroc în nouă localități din țară

Publicat: 09/09/2020 | 07:29
Din nou restricții! Se închid restaurantele și sălile de jocuri de noroc în nouă localități din țară

Restaurantele, barurile, cafenelele și sălile de jocuri de noroc vor fi închise în nouă localități din țară. Decizia a fost luată de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița.

Dâmbovița ia măsuri stricte din cauza numărului mare de cazuri COVID-19 avute în ultima perioadă în mai multe localități. Situația îngrijorătoare obligă la închiderea restaurantelor, cafenelelor, barurilor și sălilor cu jocuri de noroc.

Măsura va fi implementată miercuri, 9 septembrie, și va fi valabilă timp de 7 zile, în speranța că lucrurile se vor îmbunătăți.

Membrii C.J.S.U. au adoptat Hotărârea nr. 23 din 08.09.2020, privind restricţionarea, în sensul interzicerii activităţilor cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară următoarele tipuri de servicii: preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, restaurante şi cafenele din interiorul clădirilor, precum şi a activităţi operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, pentru următoarele localităţi: Brăneşti, Butimanu, Corneşti, Glodeni, Malu cu Flori, Niculeşti, Ocniţa, Tătărani şi Vulcana Pandele”, a transmis Prefectura Dâmboviţa.

De asemenea, oficialii județului au transmis că decizia va fi implementată din 9 septembrie până în 15 septembrie 2020, conform stiripesurse.ro.

Și în Germania primarii locali decid închiderea restaurantelor

Modelul după care sunt închise sau deschise restaurantele în România seamănă izbitor de mult cu cel din Germania. Așadar, fiecare localitate în parte are dreptul să decidă închiderea sau redeschiderea restaurantelor în funcție de contextul epidemiologic.