Doliu la Pro TV. A murit Emma Neagu, gimnasta de doar 15 ani care a impresionat o țară întreagă la “Românii au Talent”

Publicat: 12/04/2019 | 13:34

Este doliu în familia de la “Românii au talent”. Emma Neagu, gimnasta de 15 ani care a impresionat jurații și milioane de oameni în sezonul #9suprem, a murit. Vă reamintim că adolescenta a oferit pe scena show-ului de la Pro TV o  lecţie de viaţă emoționantă și sfâșietoare în același timp, ea fiind nevoită să lupte cu o boală cumplită.

Citește și: Mesaj sfâșietor în memoria Emmei Neagu, fostă concurentă de la Românii au Talent: “Numele tău va trăi prin intermediul viitoarei mele fiice”

Emma Neagu, gimnasta care a impresionat-o pe Nadia Comăneci, a fost răpusă de cancer

Emma Neagu, una dintre cele mai înzestrate concurente care au urcat pe scena emisiunii “Românii au talent”, a încetat din viață în urmă cu cinci zile, însă abia astăzi vestea tristă a ajuns în România. Adolescenta locuia în Toronto, Canada împreună cu familia sa, iar în 2017, a fost diagnosticată cu cancer osos, iar medicii au fost nevoiți să îi amputeze piciorul drept. Ea a impresionat-o pe fosta gimnastă Nadia Comăneci cu talentul, ambiția și puterea pe care o avea.

Citește și: Cauza morții Emmei Neagu. De ce a murit “prințesa” de la Românii au Talent la doar 15 ani

“Emma nu şi-a dorit să fie amintit drept fata bolnavă de cancer şi a urât expresia «a pierdut bătălia». Îşi dorea, în schimb, să fie pomenită drept fata care putea să meargă în mâini şi să facă mişcări complicate în ciuda cancerului. Deşi avea o vârstă fragedă, Emma a fost suficient de înţeleaptă încât să ştie că o victorie ţine doar de viziunea proprie şi de ceea ce laşi pe această lume, nu de final”, se arată într-un text privind detalii legate de înmormântare, relateză adevarul.ro. Pe Facebook a fost lansată o campanie de strângere de fonduri pentru ajutorarea părinților adolescentei.

Citește și: Ultima postare făcută pe Facebook de Emma Neagu de la Românii au Talent înainte să moară

Emma Neagu, probleme medicale la un consult făcut în urmă cu 5 luni

După ce și-a încheiat numărul, Florin Călinescu a întrebat-o pe concurenta de la “Românii au talent” dacă s-a vindecat complet, iar ea a evitat răspunsul spunând că se simte foarte bine și că face tot ce îi place, însă analizele nu arată întocmai acest lucru. Întrebată de Pavel Bartoș, cum stă, de fapt, situația, mama adolescentei a spus: “În decembrie, pe 20 decembrie, a mai ieșit ceva la radiografie. Ea a mai avut două operații la plămâni”.

Citește și: Care a fost ultima dorință a Emmei Neagu, înainte de muri! “Îşi dorea să fie pomenită drept fata care…”

Mama Emmei Neagu a mărturisit în cadrul unui interviu oferit la Pro TV că, deşi doctorii i-au spus că îi pot salva piciorul, ea a ales să-l amputeze ca să poată dansa în continuare.  “Am plâns împreună de nenumărate ori. Când i-au spus că îi pot salva piciorul, ea a ales să-l amputeze, pentru că i-au spus că dacă îşi va salva piciorul va fi doar pentru partea estetică, va avea un metal în picior şi va termina cu gimnastica şi cu dansul, dar dacă îşi va amputa piciorul, cu multă muncă şi determinare, va putea să facă ce făcea şi înainte. Am avut multe divergenţe. «Tu ai înnebunit? Să-i laşi să-ţi taie piciorul când poate fi salvat?»”, a povestit mama Emmei Neagu în ediţia din 8 februarie 2019 a emisiunii “Românii au talent”.

Citește și: Pro TV, prima reacție după ce Emma Neagu a murit la doar 15 ani

Citește și...