El este unul dintre cei mai bogați români din exil! Are o super-proprietate în Argentina, iaht și…

Autor: I.D.
Publicat: 24/08/2019 | 22:53

A plecat din țară, definitiv, înainte de căderea comunismului. A devenit, rapid, om de afaceri, iar acum a ajuns unul dintre cei mai bogați români din exil. Dacă nu ați auzit de Augustin Emil Corla, de ARO cu siguranță știți. Autoturismul care i-a adus primii bani ”adevărați” lui Corla în Argentina, tărâmul pentru care și-a părăsit țara. CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA, vă dezvăluie, în exclusivitate, traseul spre succes al inginerului proprietar de terenuri în America de Sud și de Nord.

Pe Augustin Emil Corla îl găsești ba în Argentina, la Buenos Aires, ba în Statele Unite, în Florida, pentru că milionarul, omniprezent în cercurile afaceriștilor, are proprietăți de sute de hectare acolo. Familia este cea mai de preț: soția, copiii, cărora nu le refuză niciodată o croazieră pe iahtul său cu care se mândrește, ca orice om de afaceri. Cine este inginerul Augustin Emil Corla și când a început marea lui aventură? (CITEȘTE ȘI: EI L-AU ÎNJUNGHIAT PE AFACERIST PE O PLAJĂ CELEBRĂ DIN MAMAIA! AGRESORII EMINESCU & TANCU AU LEGĂTURĂ CU UN INTERLOP CELEBRU)

CANCAN.RO, SITE-UL Nr.1 DIN ROMÂNIA, are detalii exclusive despre afacerile pe care inginerul Corla le-a început în Argentina, acolo unde a simțit că-și poate schimba radical viața. Ceea ce s-a și întâmplat.

Afaceri cu ARO în Argentina

Vestita uzină de automobile ARO este punctul de plecare pentru Augustin Corla. Și-a deschis firma ARO Argentina SA prin care, între anii 1994-1996, România a exportat nu mai puțin de 646 de mașini de teren ARO. Apoi, românul stabilit în America de Sud a ieșit din afacere, pentru că a ”mirosit” că nu mai are ”viață” lungă în acel domeniu. S-a orientat către alte afaceri, care aveau să-l propulseze între cei mai bogați oameni de afaceri români de peste hotare. (NU RATA: SOȚUL AFACERIST A LĂSAT-O FĂRĂ CASĂ PE ȘTIRISTA DE LA KANAL D)

Augustin Corla, alături de familia lui

Și, ajutat de șansă, să spunem așa, atunci când Ion Iliescu făcea o vizită în Argentina, unde s-a întâlnit cu președintele de atunci, Carlos Menem, Augustin Corla i-a luat pe afaceriștii din jurul celui care a preluat puterea, după Revoluție, din mâinile lui Ceaușescu și le-a prezentat hacienda Doina (mare proprietate agricolă din Argentina). Atunci, a descoperit, pe o insulă din apropiere, o fermă de circa 200 de hectare, unde se creșteau porci, circa 20.000 de capete. I-a încolțit ideea!

Și s-a aventurat în afacere, riscând însă foarte mult, pentru că în Argentina marile afaceri sunt cele cu carne de vită. Dar a avut un mare atu: fratele lui, medic veterinar! Pe lângă acesta, o mână de oameni muncitori, toți români stabiliți acolo. I-a angajat pe toți și a pornit afacerea. În scurt timp, s-a dezvoltat atât de mult încât și-a permis să cumpere mai multe domenii în Argentina, unde are și o super-proprietate. Apoi, s-a orientat și către America de Nord, în Florida. De altfel, discretul om de afaceri se împarte între cele două țări, Argentina și Statele Unite, pentru a se ocupa de investițiile sale.

Lui Augustin Corla i s-ar fi pus bețe în roate în România

În perioada în care derulase afacerea ARO, Augustin Corla era președinte al Camerei de Comerț Argentiniano-Române. Tocmai de aceea a fost de față la vizita lui Ion Iliescu, atunci când s-a și întâlnit cu diverși oameni de afaceri români. Corla a fost interesat să investească și în România, a venit, a făcut un proiect, dar… Sursele CANCAN.RO au dezvăluit că i s-au pus bețe-n roate. Un fel de ”mai bine îți vezi de treabă unde ești tu”, adică în Argentina, așa că afaceristul a renunțat la planul său. (CITEȘTE ȘI: CE LOVITURĂ AU PRIMIT ÎN INSTANȚĂ LAURA COSOI & SOȚUL AFACERIST! JUDECĂTORII AU DECIS SĂ-I OBLIGE LA…)

Și-a continuat afacerile prospere departe de țara natală, mai mult, a intrat și în anumite cercuri politice, fiind un personaj influent. A și fost invitat la un post de televiziune din Argentina, unde și-a exprimat opiniile.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Citește și...