Elena Udrea, despre adevăratul motiv pentru care a fugit în Costa Rica: „Nu există nicio şansă ca eu să fiu judecată corect în apel”

Publicat: 11/05/2018 | 08:28
Elena Udrea, despre adevăratul motiv pentru care a fugit în Costa Rica: „Nu există nicio şansă ca eu să fiu judecată corect în apel”

La aproape trei luni după ce a părăsit România – prima destinație fiind Grecia și ulterior, Costa Rica –, Elena Udrea a mărturisit ce anume a determinat-o, de fapt, să ia această decizie radicală. (Află aici cum poți câștiga și tu de acasă chiar și 10.000 de euro lunar). În vârstă de 44 de ani, fosta deputată este însărcinată, iar în toamna aceastui an, va deveni mămică pentru prima dată. Din nefericire, în timpul sarcinii, ea a trăit o traumă: unul dintre gemeni nu a supraviețuit.

Citește și: Elena Udrea, primele declarații după ce a pierdut unul dintre gemeni: „Aşa a vrut Dumnezeu, să fie unul singur acum”

Fostul ministru al Turismului a dezvăluit în cadrul unui interviu oferit recent că a ales statul Costa Rica să-i devină a doua țară, pentru că știa că aici „există o legislaţie puternică şi transparentă de protejare a celor care sunt abuzaţi în ţara lor„.  . (Află aici cum poți câștiga și tu de acasă chiar și 10.000 de euro lunar).Mai mult, Elena Udrea a explicat în ce condiţii vrea să se întoarcă în România

„Nu am fugit din țară. Am fost în faţa autorităţilor din Costa Rica, am cerut acest statut de protecţie pe care am considerat că este obligatoriu să-l am având în vedere ce se întâmplă în România şi ce s-a întâmplat în cazul meu, în ultimii trei ani. Am luat decizia de a pleca în momentul în care mi-am dat seama că nu am nicio şansă să fiu judecată corect în dosarul care a avut ieri termen (…)

Mi-am dat seama că nu există nicio şansă ca eu să fiu judecată corect în apel, cum nu am fost judecată nici la fond şi atunci am decis, în ianuarie anul acesta, să merg într-o ţară în care ştiam că există o legislaţie puternică şi transparentă de protejare a celor care sunt abuzaţi în ţara lor, că există cel mai vechi sistem democratic din America Latină şi ştiam că aici s-au refugiat lideri politici din alte ţări, iar când situaţia politică din ţara lor s-a remediat au putut să-şi continue cariera politică”, a declarat Elena Udrea la Antena 3.

Elena Udrea a susţinut că nu îşi doreşte să trăiască în altă ţară, că vrea să îşi crească copilul în România şi că dacă ar fi sigură că în România are parte de o judecată corectă s-ar întoarce mâine.

„(…). Nu-mi doresc să trăiesc în altă parte decât în România. Nu vreau să stau în altă parte. Vreau să mă întorc acasă. O informație pe care eu am avut-o e cea pe care am spus-o la «Sinteza Zilei», este vorba despre cazul profesorului Voiculescu. Când am vrut să candidez la președinția României, am fost blocată. Eu nu am fost la tăieri de porc, la întâlniri cu Coldea, nu am fost vreo prietenă de a lor, dar am aflat informații. Am aflat cum domnul Coldea susținea anumiți judecători pentru a fi numiți în funcție la ICCJ, e vorba de doamna Liviei Stanciu. Am aflat cum în cazul lui Voiculescu s-au implicat să aibă parte de pedeapsă maximă. Părerea mea este că cel care a gândit acest sistem de preluare a puterii a României prin Justiție a fost Florian Coldea, sau el l-a condus. El nu o făcea în mod direct. Cel care comunica cu judecătorii era domnul general Dumbravă”, a mai spus fosta blondă de la Cotroceni.

Citește și: Elena Udrea a atras atenția presei din Costa Rica: „O femeie foarte controversată în ţara ei”

Elena Udrea e logodită cu Adrian Alexandrov

Vestea că Elena Udrea a fost cerută de soţie a devenit publică în iunie 2017. Fostul ministru al Turismului nici nu a confirmat, nici nu a infirmat informaţia, ci le-a spus jurnaliştilor că îi va chema la nuntă dacă va fi cazul. „Astăzi mă întrebaţi? Vai de mine, aduceţi maşina! Vă chem la nuntă, dacă e cazul!”, a reacţionat Elena Udrea după ce s-a scris în presă că a primit inelul de logodnă de la fostul manechin Adrian Alexandrov.

Citește și...