Acasă » Exclusiv » Femeie de serviciu, condamnată la închisoare după ce a găsit un portofel în toaleta unui McDonald’s! Motivul…

Femeie de serviciu, condamnată la închisoare după ce a găsit un portofel în toaleta unui McDonald’s! Motivul…

De: Cristian Blanuta 31/01/2019 | 23:03

Condamnare în premieră în România! O femeie de serviciu de la un McDonald’s din București a primit o lună de închisoare, pentru că a dat peste un portofel, în toaletă, și nu l-a predat, în termen de 10 zile, așa cum prevede legea! Câți bani a găsit și la ce a mai obligat-o instanța? CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA are toate detaliile, în exclusivitate!

O lună de închisoare cu suspendare este pedeapsa pe care a primit-o o femeie din București, angajată la un fast-food McDonald’s! A găsit un portofel în toaletă, dar ”a uitat” să-l predea în termen de 10 zile. Păgubita, o studentă din Iași, a făcut imediat plângere, iar femeia de serviciu, care crezuse că a dat norocul peste ea, în portofel găsind o sumă frumușică, a ajuns în vizorul anchetatorilor. Imaginile de pe camerele de luat vederi au fost o probă mai mult decât clară la dosarul penal care i s-a deschis.

(CITEȘTE ȘI: BOSSUL DE LA ”CETĂȚENIE” & SOȚIA ȘI-AU DESCHIS… DOUĂ PROCESE DE DIVORȚ ÎN PARALEL)

”În fapt, s-a reținut că în ziua de 16.05.2018, în jurul orei 20, inculpata și-a însușit un portofel pe care persoana vătămată îl uitase în toaleta restaurantului McDonald’s din București, în portofel având sumele de 205 euro și 110 lei, cartea de identitate, carnetul și legitimația de student, un card debit de la Banca Transilvania, un card acces la bibliotecă, trei carduri RATB, mai multe carduri de fidelitate, precum și o copie xerox a unui bilet de avion Ryan Air, cauzând astfel un prejudiciu în sumă de 5.352 lei”, se arată în rechizitoriu.

A luat banii și a aruncat portofelul la gunoi

Astfel, femeia născută în Crevedia a fost trimisă în judecată, în stare de libertate. ”Prin rechizitoriul nr. 5435/P/2018 emis la data de 07.08.2018 de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București, înregistrat pe rolul Judecătoriei Sectorului 1 București la data de 08.08.2018, s-a dispus trimiterea în judecată în stare libertate a inculpatei R___ M______, fiica lui N______ și F______, sub aspectul săvârșirii infracțiunii prev. de art. 243 alin. C.pen.”, se arată în sesizarea instanței.

Ce înseamnă asta? ”În baza art. 243 alin. 1 C.pen., pedeapsa ce poate fi aplicată pentru săvârșirea infracțiunii de însușirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor este de la o lună la 3 luni închisoare, alternativ cu amenda. Aplicând dispozițiile art. 396 alin. 10 C.proc.pen., instanța constată că noile limite reduse sunt închisoare de la 20 de zile la două luni alternativ cu amenda”.

Femeia de serviciu a găsit un portofel în toaletă, dar nu l-a predat și a fost condamnată la închisoare
Femeia de serviciu a găsit un portofel în toaletă, dar nu l-a predat și a fost condamnată la închisoare

(VEZI AICI: AU DESCHIS ”PROCES COLECTIV” FOSTEI SOACRE…3 DIN CELE 5 VĂDUVE ALE ROMÂNULUI CU O AVERE DE 1 MILIARD $ CONTESTĂ TESTAMENTUL)

În cursul urmăririi penale, femeia a recunoscut că a luat portofelul. Ea a spus că l-a găsit pe suportul de la hârtia igienică din toaleta femeilor din restaurantul McDonald’s. A mai dezvăluit că și-a însușit doar sumele de 205 euro și 110 lei, apoi a aruncat la gunoi portofelul și restul bunurilor care se aflau în el.

Pentru că a cooperat pe timpul anchetei, mai mult, a recunoscut de la început că a luat portofelul, judecătorii nu au vrut să o vadă după gratii, astfel că i-au aplicat o pedeapsă de o lună de închisoare cu suspendare.

Concluziile instanței, după un proces care nu a dat bătăi de cap

”Cât privește persoana inculpatei, aceasta nu este cunoscută cu antecedente penale, astfel cum reiese din fișa de cazier judiciar. De asemenea, instanța reține atitudinea sinceră pe care inculpata a adoptat-o pe parcursul urmăririi penale, aceasta recunoscând fapta și cooperând cu organele judiciare. Nu în ultimul rând, instanța are în vedere situația personală a inculpatei, respectiv gradul de educație scăzut.

În raport de toate aceste elemente de individualizare, apreciind că se impune ca inculpata să conștientizeze gravitatea faptei sale și pe viitor să nu mai săvârșească alte infracțiuni și să respecte normele de conviețuire socială, instanța va stabili în sarcina inculpatei pedeapsa de o lună închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de furt.

(CITEȘTE ȘI: GIGI BECALI I-A DESCHIS PROCES UNEI POLITICIANE PENTRU NICI… 500 DE EURO)

Astfel, având în vedere circumstanțele personale ale inculpatei, conduita avută anterior săvârșirii infracțiunii și posibilitățile sale de îndreptare, instanța apreciază că aplicarea imediată a unei pedepse nu este necesară, dar se impune supravegherea conduitei inculpatei pentru o perioadă determinată!”

Femeia de serviciu a crezut ca a dat norocul peste ea, dar a ajuns să fie condamnată
Femeia de serviciu a crezut ca a dat norocul peste ea, dar a ajuns să fie condamnată

Câți bani a cerut studenta

Înainte de începerea cercetării judecătorești, studenta s-a constituit parte civilă cu 5.352 lei, reprezentând: 205 euro și 120 lei sumele pe care le avea efectiv în portofel, 539 euro, prețul plătit pentru biletele de avion, 320 euro, rezervări cazare, 47 lei, taxă de emitere a  legitimației de student, 375 lei, restanța unui examen la facultate la care nu a mai putut participa, motivând faptul că nu mai deținea, la acel moment, cartea de identitate, 90 lei, biletul de călătorie cu trenul de la Iași la București, pentru că nu a mai putut beneficia de reducere, neavând legitimația de student.

După ce a analizat, instanța a constatat următoarele: este dovedit prejudiciul reprezentând sumele de 304,71 euro (echivalentul în lei la cursul BNR de la data plății) și 110 lei. Astfel, persoana vătămată a fost lipsită de următoarele sume: 49,91 euro, reprezentând contravaloarea biletului de avion București-Charleroi, 34 euro, reprezentând valoarea biletului Bruxelles-Amsterdam, 15,80 euro, reprezentând contravaloarea biletului Brugge- Bruxelles, 205 euro și 110 lei, reprezentând sumele aflate în portofel la momentul pierderii acestuia. (NU RATA, AICI: FOSTUL ANTRENOR AL FCSB-ULUI LUI GIGI BECALI A CÂȘTIGAT PROCESUL PENTRU PENSIE CU FOSTA SOȚIE)

Ce sumă a primit păgubita

Acțiunea civilă exercitată de studenta din Iași a fost admisă de instanță, femeia de serviciu care a găsit portofelul și nu l-a predat fiind obligată la plata următoarelor sume: 304,71 euro (echivalentul în lei la cursul BNR de la data plății) și 110 lei, cu titlu de daune materiale.

De asemenea, inculpata va trebui să plătească și cheltuielile de judecată, în valoare de 300 de lei. Ea va trebui să mai suporte niște consecințe, anume, să se prezinte la serviciul de Probațiune, pe perioada condamnării, să primească vizitele consilierului desemnat cu supravegherea sa, să anunțe schimbarea domiciliului sau a locului de muncă.

Totodată, instanța a stabilit un termen de supraveghere de doi ani, care se calculează de la data rămânerii definitive a condamnării.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected] sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226) 

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Cristian Blănuță este redactor la CANCAN.RO, site care face parte din Grupul de Presă GÂNDUL. A început să lucreze în mass-media în anul 1996, la ziarul MONITORUL DE BACĂU. Au urmat ZIARUL DE BACĂU, PROSPORT (Ediția de Moldova), SPORT citeste mai mult
Parteneri
Turist italian, rămas fără cuvinte după ce a văzut ce mașini au oprit la un semafor, în BUCUREȘTI: „Este absurd!”
Turist italian, rămas fără cuvinte după ce a văzut ce mașini au oprit la un...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără decât fostul luptător și interlop
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Nadia Comăneci, apariție incredibilă! La brațul cărui bărbat celebru a fost văzută în București
Nadia Comăneci, apariție incredibilă! La brațul cărui bărbat celebru a fost văzută în București
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Ce s-a ales de Petru Buiuca, primul câștigător „MasterChef România”. Pe ce a cheltuit marele premiu câștigat în 2012
Ce s-a ales de Petru Buiuca, primul câștigător „MasterChef România”. Pe ce a cheltuit marele...
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr record de soldați condamnați pentru crimă
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Sore, detalii despre actualul ei iubit! Artista își dorește să facă al doilea copil cu el: „Verdictul final...”
Sore, detalii despre actualul ei iubit! Artista își dorește să facă al doilea copil cu...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi? „Sunt curios care este comportamentul tău când ești cu o persoană la care nu ții atât de mult.”
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Tatăl lui Sebi, unul dintre tinerii uciși de Vlad Pascu, a ajuns la spital în timpul protestului din Piața Victoriei
Tatăl lui Sebi, unul dintre tinerii uciși de Vlad Pascu, a ajuns la spital în...
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Cum continuă YouTube lupta cu adblokerele?
Cum continuă YouTube lupta cu adblokerele?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Abia acum s-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi cunosc aproape toate iubitele, dar cu ea...”
Abia acum s-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi...
Fructul care te scapă de stres dacă îl miroși. Are proprietăți uimitoare și e o bombă de vitamine
Fructul care te scapă de stres dacă îl miroși. Are proprietăți uimitoare și e o...
Creatura care poate zbura 10 luni fără să se oprească. Este deseori confundată cu o pasăre care trăiește și în România
Creatura care poate zbura 10 luni fără să se oprească. Este deseori confundată cu o...
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Câştigător Survivor România 2024. Jador a scăpat porumbelul, surpriză uriaşă!
Câştigător Survivor România 2024. Jador a scăpat porumbelul, surpriză uriaşă!
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele interne
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Devine obligatoriu din 6 iulie! Dispozitivul pe care trebuie să-l aibă mașinile la bord
Devine obligatoriu din 6 iulie! Dispozitivul pe care trebuie să-l aibă mașinile la bord
Rusia va ataca NATO. Anunțul care punea lumea pe jar
Rusia va ataca NATO. Anunțul care punea lumea pe jar
BANCUL ZILEI | Leul și furnica grăbită
BANCUL ZILEI | Leul și furnica grăbită
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al...
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură zi
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
"A tăiat acea bucată de intestin, de 12 centimetri, unde se afla tumora". Dan Ciotoi,...
Gabriela Cristea, acuzată că păcălește oamenii care comandă celebrii cozonaci: „Sesizați ANPC”
Gabriela Cristea, acuzată că păcălește oamenii care comandă celebrii cozonaci: „Sesizați ANPC”
Orașul din România în care s-a lansat la apă o navă de pasageri. Va face curse de miercuri până duminică
Orașul din România în care s-a lansat la apă o navă de pasageri. Va face...
Taurii și Racii chiar au dat lovitura! Minerva a dezvăluit ce zodii vor străluci în luna mai 2024
Taurii și Racii chiar au dat lovitura! Minerva a dezvăluit ce zodii vor străluci în...