Acasă » Exclusiv » Fiica Stelei Popescu a renunțat la ”moștenirea de suflet” lăsată de artistă!

Fiica Stelei Popescu a renunțat la ”moștenirea de suflet” lăsată de artistă!

De: I.D. 01/02/2019 | 22:45

Pe 23 noiembrie 2017, în jurul orei 15.40, România a suferit un șoc de proporții. Îndrăgita actriță Stela Popescu a fost găsită, fără suflare, în locuința sa de pe Strada Alexandru Donici din București. La autopsie, medicii au stabilit că Stela Popescu a încetat din viață în urma unui accident vascular cerebral. Moartea actriței se produsese cu cel puțin 12 ore înainte de a fi găsită de fiica sa adoptivă, Doina Maximilian.  CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, vă prezintă, în exclusivitate, o informație uluitoare. La doar opt luni de la înmormântare, Asociația ”Puiu Maximilian”, moștenire sufletească și artistică a Stelei Popescu, a fost închisă! (VEZI ȘI: ULTIMELE IMAGINI CU STELA POPESCU ÎN VIAŢĂ! CUM ARĂTA REGRETATA ACTRIŢĂ LA UN EVENIMENT MONDEN)

Trupul neînsuflețit al Stelei Popescu a fost depus la Teatrul de Revistă Constantin Tănase, iar regretata actriță a fost îngropată, cu onoruri militare, chiar lângă soțul ei, Mihai Maximilian. Înmormântarea a avut loc la Cimitirul Cernica, pe data de 26 noiembrie, într-una dintre cele mai triste zile de duminică ale vieții artistice din România.

Stela Popescu și soțul ei, Puiu Maximilian – decedat în 1998 – nu au avut copii, însă au hotărât să înfieze o nepoată, pe Doina. Doina era chiar nepoata lui… Mihai (Puiu) Maximilian. „Noi nu am vrut să avem copii, dar am înfiat o nepoată de-a soțului meu, Doina Maximilian. Avem și o nepoată de la ea, Stanca Radu, care este o tânără actriță foarte talentată”, mărturisea Stela Popescu la un moment dat.

Dorul de Puiu

Doina Maximilian – conferențiar universitar doctor la UNATC – Facultatea de Film – apărea, alături de Stela Popescu, ca beneficiară a drepturilor de autor ale lui Mihai (Puiu) Maximilian, celebrul umorist care scria textele scheciurilor intrepretate de Stela Popescu și Alexandru Arșinel. Stela Popescu l-a iubit enorm pe Puiu Maximilian și nu a ascuns niciodată asta. Actrița a vorbit, cu lacrimi în ochi, chiar și la mai bine de 10 ani după moartea soțului, despre relația deosebită dintre ei. (NU RATA: FIICA STELEI POPESCU, SPERIATĂ DE CASA ÎN CARE A MURIT ACTRIȚA! VREA SĂ SE MUTE DE URGENȚĂ)

„M-a furat practic. A fost dragoste la prima vedere”, spunea actrita. ”Dragostea este o chimie inexplicabilã, dar pot spune că era teribil de inteligent, îmi inspira încredere și avea un simț al umorului foarte dezvoltat. La început a fost și puțin introvertit și mai tăcut, dar cu timpul a ajuns să vorbească mai mult ca mine”, rememora, amuzată și emoționată, Stela Popescu.

Puiu Maximilian

Istoria Asociației ”Puiu Maximilian”

Asociația ”Puiu Maximilian” a fost creată tocmai pentru a păstra nestinsă amintirea lui Mihai Maximilian. Mai mult, Doina Maximilian, fiica adoptivă a cuplului Mihai Maximilian-Stela Popescu, a înființat în anul 2003 și o altă firmă, înregistrată la aceeași adresă cu asociația, care avea ca obiect „activități de creație artistică”. (VEZI ȘI AICI: GEST IMPRESIONANT FĂCUT DE ALEXANDRU ARȘINEL ÎN MEMORIA STELEI POPESCU)

Cel mai probabil, prin firmă respectivă s-au încasat drepturile de autor de pe urma lui Mihai Puiu Maximilian și Stela Popescu. Din păcate, în ultimii ani – conform cifrelor oficiale -, profitul acestei firme a fost în declin:

– 47.000 de lei (în 2014)

– 33.000 de lei (în 2015)

– 18.000 de lei (în 2016).

În schimb, cea mai bună perioadă a fost acum zece ani, profitul din 2007 fiind de 80.000 de lei. De la înființare și până în 2016, firma fiicei Stelei Popescu a făcut un profit total de aproximativ 580.000 de lei, adică 130.000 de euro. (CITEȘTE ȘI: OANA PELLEA, DESPRE ULTIMA APARIŢIE A STELEI POPESCU ÎN PUBLIC)

Stela Popescu și fiica sa adoptivă, Doina Maximilian

Lovitură de teatru. Asociația ”Puiu Maximilian” a fost închisă

„De când a murit Stela e o altă existenţă pentru mine, e totul mult mai apăsător. Am fost ca şi copilul ei, ea e o parte din mine. I-am făcut pomana alături de familie şi de cei apropiaţi”, spunea Doina Maximilian la câteva luni după moartea mamei sale adoptive.

Totuși, din motive numai de ea știute, Doina Maximilian a renunțat la ”moștenirea de suflet” lăsată de artistă și s-a grăbit să închidă Asociația ”Puiu Maximilian” la foarte puțin timp după dispariția Stelei Popescu. (VEZI ȘI AICI: A MURIT STELA POPESCU! DRAMA PRIN CARE A TRECUT ÎN COPILĂRIE)

Asociația ”Puiu Maximilian” a fost închisă în vara anului 2018, mai exact pe 11 iulie 2018, conform documentului publicat pe portaljust.ro. Iar decizia a venit la nici un an după ce Stela Popescu a trecut la cele sfinte.

Complet: Cameră de Consiliu-PJ
Tip soluție: Încheiere
Soluția pe scurt: Admite cererea. Ia act de dizolvarea de drept a asociației. Numește lichidator pe (…) Dispune înscrierea acesteia în Registrul Asociațiilor și Fundațiilor aflat la grefa Judecătoriei Sectorului 2 București. Cu drept de apel în termen de 5 zile de la comunicare pentru procuror și de la pronunțare pentru petentă, cererea de apel urmând a fi depusă la Judecătoria Sector 2 București. Pronunțată în ședința publică din data de 11.07.2018. 
Document: Încheiere finală (dezinvestire) – 11.07.2018”, a hotărât instanța.

(NU RATA: ADRIAN ENACHE, DESPRE STELA POPESCU)

”Durerea aia nu pleacă niciodată din tine”

Stela Popescu nu s-a ferit niciodată să recunoască faptul că viața ei s-a schimbat radical în momentul în care l-a cunoscut pe Puiu Maximilian.

”Îmi dau seama cât de norocoasă am fost”, spunea ea. ”Nu toţi au şansa să întâlnească dragostea absolută, mai presus de cuvinte, bariere şi interese”, mărturisea Stela Popescu, referindu-se la relația dintre ea și Puiu Maximilian, cel pe care l-a iubit enorm și în memoria căruia înființase Asociația ”Puiu Maximilian”.

„Între noi a fost mai mult decât o căsătorie. Ştiu că se spune de suflete-pereche, dar e adevărat. El nu se culca până nu veneam eu, indiferent la ce oră. Şi se trezea dimineaţa. El lucra de dimineaţă, la 6.30 îi duceam cafeluţă şi nu mai intram acolo să-l întrerup. (…) Am o prietenă care a venit să mă încurajeze după ce s-a prăpădit Puiu. Şi îi zic «Lasă că viaţa şterge», dar ea mi-a zis: «Nu, viaţa calcă». Îţi dai seama ce diferenţă. Durerea aia nu pleacă niciodată din tine“, declara regretata Stela Popescu.

Stela Popescu și Puiu Maximilian

Stela Popescu, umilită în 2016. A primit cea mai mică notă pentru „Caviar, vodkă și bye-bye”

În anul 2016, actrița Stela Popescu a fost obligată să treacă prin momente dificile.  Pe 22 februarie 2016, Asociația „Puiu Maximilian”, înființată de actriță după decesul soțului ei, a depus un proiect la Ministerul Afacerilor Externe pentru aprobarea finanțării acțiunii „O săptămână culturală a României”.  Evenimentul conținea piesa „Caviar, vodkă și bye-bye”, în care Stela Popescu juca alături de Alexandru Arșinel și Tamara Buciuceanu-Botez, dar și un show umoristico-muzical în care apăreau aceiași actori. (NU RATA: IMAGINI CUTREMURĂTOARE! ULTIMA APARIŢIE A STELEI POPESCU INDICA PROBLEME)

Pentru că diverse asociații culturale depun sute de proiecte, Ministerul îl evaluează pe fiecare în parte și, în funcție de notă obținută, se acordă sau nu finanțarea. După analiza dosarului, marea actriță Stela Popescu a fost umilită. De ce? Pentru că spectacolul în care juca a fost notat doar cu… 19,33, nota minimă pentru a primi finanțarea de 50.175 de lei (aproximativ 12.000 de euro) fiind 50.

Stela Popescu – care a murit pe 22 noiembrie 2017 – juca de ani buni în „Caviar, vodkă și bye-bye”, o piesă din repertoriul Teatrului de Revistă.

Afișul spectacolului „Caviar, vodkă și bye-bye”

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected] sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
5 zodii cu copii deștepți. Vor avea succes pe toate planurile!
5 zodii cu copii deștepți. Vor avea succes pe toate planurile!
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
BOMBA BOMBELOR! Laura e iubita celui mai în vogă fotbalist de la Real Madrid! Ar trebui să fie ILEGAL să posteze pozele astea
BOMBA BOMBELOR! Laura e iubita celui mai în vogă fotbalist de la Real Madrid! Ar...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Situație dramatică în cazul regretatei Naomy! Familia nu are nici măcar loc de veci: „Nu-i interesează…”
Situație dramatică în cazul regretatei Naomy! Familia nu are nici măcar loc de veci: „Nu-i...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Bogdan de la Ploiești și Cristian Pucean se pregătesc să devină părinți: „Știe toată lumea cât de mult iubesc eu copilașii”. Cei doi au făcut marele anunț după împăcare
Bogdan de la Ploiești și Cristian Pucean se pregătesc să devină părinți: „Știe toată lumea...
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a exprimat tristețea în mediul online: „Sunt nervoasă și tristă și nefericită.”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă, doi copii îşi vor aştepta tatăl în zadar
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol! Imaginile din interiorul vilei i-au uluit pe toți
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Țeapa pe care au luat-o doi pensionari care și-au cumpărat o casă: “Am fost trași pe sfoară”
Țeapa pe care au luat-o doi pensionari care și-au cumpărat o casă: “Am fost trași...
Netflix va lansa serialul pe care milioane de oameni îl așteaptă de câțiva ani. Povestea va fi pe placul abonaților din România
Netflix va lansa serialul pe care milioane de oameni îl așteaptă de câțiva ani. Povestea...
NOILE REGULI pentru șoferi. Au fost adoptate astăzi, 24 APRILIE
NOILE REGULI pentru șoferi. Au fost adoptate astăzi, 24 APRILIE
Beleaua Corduneanu a făcut anunţul. Este CUTREMUR în lumea interlopă
Beleaua Corduneanu a făcut anunţul. Este CUTREMUR în lumea interlopă
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul privat?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
DECIZIE FINALĂ pentru milioane de șoferi din ROMÂNIA. Tocmai s-a stabilit că este obligatoriu
DECIZIE FINALĂ pentru milioane de șoferi din ROMÂNIA. Tocmai s-a stabilit că este obligatoriu
Florin Dumitrescu, schimbare totală. Cheful începe o nouă viață
Florin Dumitrescu, schimbare totală. Cheful începe o nouă viață
Chef Florin Dumitrescu, mesaj-SURPRIZĂ după mutarea la Pro TV! „Ne așteaptă o nouă...”
Chef Florin Dumitrescu, mesaj-SURPRIZĂ după mutarea la Pro TV! „Ne așteaptă o nouă...”
Câți bani a ajuns să primească Nadia Comăneci de la statul român. Suma care intră, lunar, în conturile Zeiței de la Montreal
Câți bani a ajuns să primească Nadia Comăneci de la statul român. Suma care intră,...
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea mintală a utilizatorilor”
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
Gabriela Cristea, dată de gol de „mama adoptivă”. Cum îi merge afacerea cu cozonaci: „Este mereu pe drumuri”
Gabriela Cristea, dată de gol de „mama adoptivă”. Cum îi merge afacerea cu cozonaci: „Este...
Ce să adaugi în ostropelul de pui ca să-i dai cel mai bun gust. Ingredientul care îi dă o aromă de neuitat
Ce să adaugi în ostropelul de pui ca să-i dai cel mai bun gust. Ingredientul...
Care este cel mai straniu lac din România. Liliecii au fost văzuți zburând haotic deasupra lui
Care este cel mai straniu lac din România. Liliecii au fost văzuți zburând haotic deasupra...