Focar de COVID-19 în cadrul Secret Service! Zeci de agenți, inclusiv oameni care au asigurat securitatea președintelui Donald Trump, au fost infectați

Autor:
Publicat: 30/08/2020 | 13:30
Focar de COVID-19 în cadrul Secret Service! Zeci de agenți, inclusiv oameni care au asigurat securitatea președintelui Donald Trump, au fost infectați

Un focar de infecție cu virusul COVID-19 s-a declanșat în cadrul Secret Service. În ultimele două luni, pandemia de coronavirus a afectat serios organizația.

Zeci de agenți din cadrul Secret Service au fost infectați sau au intrat în contact cu persoane diagnosticate cu COVID-19, informează The Washington Post. Se pare că cei mai mulți dintre agenții depistați pozitiv cu noul coronavirus au asigurat securitatea președintelui Donald Trump și a vicepreședintelui Mike Pence la diferite evenimente publice.

În această privință, conducerea Secret Service nu a dorit să precizeze exact câți agenți sunt infectaţi cu virusul COVID-19. În același timp Casa Albă a dezbătut sumar subiectul, declarând doar că se ia toate măsurile necesare pentru protejarea oficialilor. (CITEȘTE ȘI: DONALD TRUMP, MĂSURI DE ULTIM MOMENT. PREȘEDINTELE S.U.A. A DECLARAT STARE DE URGENȚĂ ÎN ARKANSAS)

Majoritate îmbolnăvirilor din rândul agenților sunt puse de către critici pe seama lui Donald Trump, care ignoră problema și continuă să organizeze evenimente publice cu mulți participanți.

Acțiunile lui Donald Trump, criticate aspru

Deși Secret Service se confrunt cu un focar de infecție, Donald Trump organizeze evenimente cu un număr mare de participanți, unde agenții trebuie să îl însoțească. (VEZI ȘI: DONALD TRUMP A AUTORIZAT ÎN REGIM DE URGENȚĂ TRATAMENTUL CU PLASMĂ PENTRU BOLNAVII GRAV DE COVID-19)

Cel mai recent eveniment public a acut loc joi seară atunci când în finalul Convenţiei Naţionale Republicane, acesta a acceptat oficial nominalizarea pentru candidatura la președinție. La eveniment au participat aproximativ 1.500 de susținători ai lui Donald Trump. Aceștia s-au adunat la Casa Albă pentru discursul președintelui și foarte puțini au respectat regulile de prevenire a răspândirii virusului. Cei mai mulți au nu au avut mască de protecție și nu au respectat distanțare socială.

Criticii susțin că refuzul președintelui Statelor Unite ale Americii de a respecta aceste lucruri îi supune unor riscuri inutile pe agenții Secret Service, care sunt nevoiți să-l însoțească peste tot.