Gata! Reîncep probele teoretice și de traseu, pentru obținerea permisului de conducere. Cine nu are acces la teste

Publicat: 28/05/2020 | 11:24
Gata! Reîncep probele teoretice și de traseu, pentru obținerea permisului de conducere. Cine nu are acces la teste

Probele teoretice și cele de traseu pentru obținerea permisului de conducere vor fi reluate. Există însă niște condiții care trebuie respecate, în contextul pandemiei de coronavirus. Prefectura Dâmbovița a făcut anunțul.

(VEZI AICI: UN BĂRBAT DE 43 DE ANI S-A DEGHIZAT ÎN FEMEIE PENTRU A-ȘI AJUTA MAMA SĂ IA PERMISUL DE CONDUCERE. CUM A FOST PRINS DE OAMENII LEGII)

Cine a fost programat pentru susținerea probei practice, dar nu a mai apucat să participe, va fi reprogramat automat, cronologic, ținându-se cont de ziua corespunzătoare programării anterioare.

Cei care nu au mai fost programați, urmează să ajungă pe listă începând cu data de 22 iunie. Prefectura Dâmbovița a precizat că persoanele care figurează în izolare sau carantină nu vor lua parte la susținerea probei practice.
Totodată, la examen nu vor fi primiți cei fără mască de protecție. „Examinatorul, candidatul si martorul vor purta echipamente de protectie pe toata durata de desfasurare a probei (masti de protectie), in lipsa acestora putând fi refuzata susţinerea probei. In autovehicul vor fi prezente maxim 3 persoane in acelaşi timp”, arată un comunicat al Prefecturii Dâmbovița.

(CITEȘTE ȘI: KLAUS IOHANNIS, ANUNȚ IMPORTANT ÎN CONTEXTUL PANDEMIEI DE CORONAVIRUS. “OBLIGĂ STATUL ROMÂN SĂ…”)

Acte necesare pentru schimbarea permisului auto în 2020

Dacă vă numărați printre șoferii care au nevoie de un permis nou în 2020, trebuie să știți că aveți nevoie de mai multe documente pentru a-l putea schimba, mai exact de 5. Aceste acte sunt necesare indiferent de motivul pentru care vă schimbați permisul. Astfel, dacă v-a expirat, l-ați pierdut, vi s-a furat, v-ați schimbat numele sau dacă permisul s-a deteriorat din anumite cauze, trebuie să aveți la dumneavoastră următoarele documente, înainte de a merge la Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor.

1. Cerere de schimbare a permisului. Solicitantul trebuie să completeze o cerere, pe care o va găsi la ghișeul DRPCIV. Aceasta poate fi completată și în format electronic.

(VEZI ȘI AICI: MARCEL CIOLACU, VESTE EXTRAORDINARĂ PENTRU AGRICULTORII ROMÂNI ÎN VREME DE SECETĂ ȘI EPIDEMIE DE CORONAVIRUS: “ASTĂZI, AM VOTAT O LEGE PRIN CARE…”)

2. Cartea de identitate a titularului. Persoana care vrea să-și schimbe permisul auto trebuie să aibă la ea obligatoriu buletinul în original, dar și o copie a acestuia. Actul de identitate trebuie să fie, bineînțeles, valabil, dar aveți grijă să semănați cu poza din buletin, în sensul să nu fi făcut schimbări majore la față.

3. Contravaloarea permisului auto. Pentru permis trebuie să plătiți o taxă de 68 de lei, pe care o puteți achita fie la ghișeu, în numerar, fie online. Dacă optați pentru a doua variantă, aveți la dispoziție tranzacția bancară, internet banking sau mandatul poștal.

4. Permisul vechi. Solicitantul trebuie să aibă neapărat la el și permisul expirat, în original.

5. Fișă medicală. Acest document trebuie să fie emis de o unitate medicală autorizată și trebuie să ateste faptul că persoana care vrea să-și schimbe permisul este aptă să conducă, din punct de vedere medical.

Citește și...