Haos în Siria! Zeci de morți în ultimele 48 de ore în luptele dintre organizația Stat Islamic și forțele regimului de la Damasc

Publicat: 05/07/2020 | 10:14
Haos în Siria! Zeci de morți în ultimele 48 de ore în luptele dintre organizația Stat Islamic și forțele regimului de la Damasc

Aproape 50 de persoane și-au pierdut viața în conflictul dintre forțele regimului din Siria și luptătorii organizației jihadiste Stat Islamic (SI) în ultimele 48 de ore. Acțiunea are loc în regiunea deșertică din centrul Siriei.

VEZI AICI: PREŞEDINTELE SIRIAN BASHAR AL-ASSAD A RECURS LA UN GEST EXTREM PENTRU A EVITA TENSIUNILE CU RUSIA

De preciza că aviația rusă intervine în sprijinul forțelor regimului de la Damasc. În provicina Homs din centrul Siriei au fost uciși 20 de luptători ai regimului preşedintelui sirian Bashar al-Assad și 31 de jihadiști. Anunțul a fost făcut de Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDH).

Lupta a început în noaptea de joi spre vineri cu un atac jihadist asupra poziţiilor regimului în apropierea oraşului Sukhna din deşertul situat în centrul Siriei” directorul OSDH, Rami Abdel Rahmane.

INFRACȚIUNE. Fiul unui milionar, prins la furat haine din magazine! Tatăl este „Regele asfaltului”

Alți 70 de morți în Siria, în februarie

În februarie, o clădire situată în satul Balioun, Siria, a fost lovită în plin, iar bilanțul acestui raid aerian a fost unul tragic. 70 de persoane au fost ucise, surse de la fața locului transmițând că este vorba despre militari de origine turcă.

NU RATA: ANUNȚUL FĂCUT DE MAE PENTRU ROMÂNII CARE CĂLĂTORESC ÎN AFGANISTAN, NIGERIA, INDONEZIA SAU FILIPINE! E OBLIGATORIU

Potrivit The Guardian, clădirea bombardată servea drept centru de operațiuni după ce Turcia a trimis întăriri în zonă pentru a ajuta grupurile de rebeli, la începutul lunii februarie. Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a anunțat, inițial, un bilanț de 34 de morți. Rahmi Dogan – guvernatorul provinciei Hatay de la granița cu Idlib – a confirmat că cel puțin 22 de militari turci au fost uciși.

Surse din Turcia au acuzat regimul din Siria pentru atac, dar mai multe surse din Idlib – precum și filmări neverificate care au surprins raidul aerian – sugerează că atacul ar fi fost efectuat de către Forțele Aeriene ale Rusiei.